2024 legjobb esport ligái és versenyei

Az elektronikus sport, más néven az esport, az 1970-es évek óta létezik. Ezek a játékok azonban csak az 1990-es években váltak igazán népszerűvé, mielőtt a 2000-es években robbanásba lendültek. Az Esports játék a baráti körben eltöltött kötetlen időtöltésből professzionális sporttá fejlődött. Valójában az esport versenyek olyan régóta léteznek, mint a videojátékok.

Az esport játékok szépsége mindig is a verseny volt, a legkorábbi versenyek kis helyi versenyek voltak, amelyeket LAN-okon, a játékosok egy adott helyszínen, élőben játszottak. De mik is azok az esport versenyek? Lényegében azt jelenti, hogy a játékosok egy meghatározott játékban versenyeznek meghatározott időtartamban valamilyen nyereményért. Minden adott versenyen egyéni játékosok vagy csapatok versenyeznek egy jól meghatározott formátum szerint - akár csak a sportban.

A legnépszerűbb esport ligák és versenyekEgyéb nagy esport rendezvényekLegjobb játékosok és csapatokHogyan és hol lehet fogadni esport versenyre?

Az esport ligák és versenyek listája igen hosszú, de az International a legnépszerűbb és legnagyobb presztízzsel rendelkező verseny az online esport játékok világában. Az International egy globális esport versenysorozat a Dota 2 készítőitől, a Valve által. Először 2011-ben tartották meg ezt az eseményt, mely azóta is minden évben nagy népszerűségnek örvend.

Mutasson többet

2021-ben a PGL Major Stockholm, más néven PGL megtartotta tizenhatodik Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) bajnokságát Stockholmban, Svédországban. 2021. október 26. és november 7. között. Huszonnégy csapat kvalifikálta magát az Avicii Arénába a regionális ranglista alapján. A 2 000 000 dolláros nyereményalappal ez az első jelentős és az egyik első esport bajnokság a járvány kezdete óta.

Mutasson többet

Az esport bajnokságok manapság igen népszerűvé váltak, ezért is hosszú a mai esport versenyek listája. Az eSport bajnokságok listájának élén azonban a League of Legends világbajnokság áll. A Riot Games által rendezett League of Legends World Championship, vagy egyszerűen csak Worlds egy éves profi torna, amelyen a legjobb League of Legends (LoL) csapatok vesznek részt, hogy minden szezon végén megküzdjenek a bajnoki címért.

Mutasson többet

Az egyik legelső professzionális esport liga, az Overwatch League vagy Overwatch Liga (OWL) egy minden évben megrendezett nemzetközi verseny. Blizzard Entertainment 2018-ban indította el a ligát 12 csapattal. A következő évben ez a szám 20-ra nőtt, így a liga híresedni és terjeszkedni kezdett. Ahogy az Overwatch játék kezdett egyre nagyobb hírnévre szert tenni, úgy a játék a 2018-ra 50 millió játékossal büszkélkedhetett.

Mutasson többet

DreamHack azóta 2012 novemberében partneri viszonyban áll a Major League Gaminggel (MLG) és az Electronic Sports League-vel (ESL), hogy elősegítse az észak-amerikai és európai játékpiacok növekedését és terjeszkedését. Ezek az együttműködések többek között olyan dolgokat tartalmaznak, mint az univerzális rangsor és az egységes versenyrendszer.

Mutasson többet

Kevés olyan esport online verseny van, amely nagyobb, mint a PUBG Global Championship. Üdvözli az ingyenesen játszható Battle Royale játék legrangosabb játékosait. Ez a cím óriási sikert aratott mobilon. A versenyt azonban csak PC-n játsszák. Ennek elsősorban az az oka, hogy a PUBG Mobile Club Open (PMCO) már kínál platformot a mobil játékosok számára. A PUBG Corporation évente megszervezi a PGC-t.

Mutasson többet

A Call of Duty League, vagy CoD Liga (CDL) egy igen híres és népszerű online esport bajnokság, mely a Call of Duty videojáték köré épül - mely játékot az Activision Blizzard ad ki. A liga hivatalosan 2019-ben került elfogadásra, így a következő évben, 2020-ban megtarthatták az első hivatalos versenyt. Az esport liga város-alapú csapatokat versenyeztet melyeket különböző csapatok birtokolnak.

Mutasson többet

A Ubisoft Six Invitational versenysorozata igen híressé vált az elmúlt években az online esport világban. Az évente megrendezésre kerülő Rainbow Six Siege (R6) professzionális esport online tornája a legtehetségesebb FPS játékosokat vonzza be a világ minden szegletéről. Montreálban, a Ubisoft székhelyén kerül megrendezésre a Világbajnokság.

Mutasson többet

Apex Legends Global Series

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter

A legnépszerűbb esport ligák és versenyek

Különféle játékversenyek léteznek. A szabályok és a formátumok jelentősen eltérnek egymástól, de a megfelelő DNS-ek nagyrészt azonosak maradnak mindenhol. Minden fajta verseny célja, hogy egy adott közönséget vonzzon, és egyedülálló élményt nyújtson a játékosoknak, a szurkolóknak és még a fogadóknak is.

Legyen szó egy helyi armatúra esport bajnokságról vagy egy profi bajnokságról, az esport versenyek a játék jellegétől függően néhány óráig vagy több napig is eltarthatnak. A versenyek általában egy egyszerű rendszert alkalmaznak, amely azt látja, hogy a játékosok vagy csapatok minden győzelmet követően továbbjutnak, amíg meg nem határozzák a győztest.

Melyek a legnépszerűbb esport versenyek? A versenyekre fogadók gyakran meglepődnek azon, hogy az esport versenyek milyenek lettek az elmúlt években, különösen azok, amelyekre már régóta nem figyelnek.

A sikert esportjáték nagyrészt a nagy versenyek és a hozzájuk kapcsolódó hatalmas nyeremények ihlették. Ennek ellenére itt van néhány a legnépszerűbb esport versenyek közül a nézettség és a nyereményalap tekintetében.

The International – Dota 2

A nemzetközi verseny kétségtelenül az egyik legnagyobb esport verseny, mind a nyereményalap, mind a nézettség tekintetében. A "The International" minden tulajdonsága az egyik legnagyobb esport bajnokság.

Házigazdája a Valve, a tulajdonosok és a gyártók Dota 2 játék, ez a 18 csapatos torna 2013-tól megtartotta népszerűségét a legmagasabb szinten. Az International egy csak meghívásos verseny, ahol a játékosoknak regionális versenyeken vagy a Dota Pro Circuitben kell megküzdeniük, hogy esélyük legyen a hívásra. -fel.

A statistica.com szerint ez a verseny őrülten 34 millió dollár pénzdíjat fizetett a 2018/2019-es szezonban, és a győztes csapat több mint 18 millió dollárt vihetett haza. Sajnos a 2020-as szezon nem valósult meg a COVID-19 világjárvány miatt. A 2021-es nyereményalap több mint 40 millió dollár.

CS: GO Major Championship

A Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO) A Championship kétségtelenül a legnépszerűbb és legnagyobb CS: GO verseny. Ezen az eseményen 24 csapat küzd a fődíjért. Az Astralis csapata ennek a tornának a jelenlegi bajnoka, hiszen az elmúlt három bajnokságot megnyerte. A verseny nyereményalapja 1 millió dollár volt az előző öt évben. A 2021-es versenyen azonban a nyereményalap megduplázódott, 2 000 000 dollárra.

League of Legends Világbajnokság

A League of Legends (LoL) világbajnokság 2011-ben indult, és kétségtelenül az egyik legnagyobb esport verseny a nap alatt. Az Internationalhoz hasonlóan a játékot megnyerő Riot Games üzemelteti. Ez a verseny kétségtelenül a legnagyobb és legnépszerűbb legendák Ligája torna világszerte.

Ez a torna különösen intenzív és drámai mérkőzéseiről híres, a verseny érzelmekkel tölti el a játékosokat és a szurkolókat egyaránt. LoL világbajnokság a legjobb LoL-játékosokat tartalmazza, regionális versenyekről válogatva. A nemrég lezárult 2021-es Izlandon megrendezett bajnokságon a győztes 2 225 000-et vihetett haza. Az idei nyereményalap a tavalyival megegyező értéken áll, de a felosztást még nem közölték.

Az Overwatch világbajnokság (OWWC)

Az OWWC egy éves esport verseny, amelyet a Blizzard Entertainment szervez. Overwatch fejlesztője. Ez az esemény stílusosan indul, a Blizzard a világ legerősebb 24 csapatát választotta ki átlagos képességértékelésük alapján. Ezután az összes országot csoportokra osztják, ahol a verseny kezdődik.

Ez a játék hatalmas vonzerőt élvez. Itt a rúgó, a szurkolóknak ritka esélyük van arra, hogy megválasszák csapatuk edzőjét. A rajongók részvétele a felállás kiválasztásában kétségtelenül nagyszerű módja annak, hogy a rajongótábort bevonják az eseménybe. A múltban ez az esemény több mint 300 000 nézőt vonzott. Ami a nyereményalapot illeti, az USA csapata nyerte meg a 2019-es versenyt, és 90 000 dollárt vihetett haza. A 2022-es világbajnokságot 2022 novemberére tűzték ki, de a nyereményalapot még hivatalosan bejelentették.

Egyéb nagy esport rendezvények

FIFAe Világbajnokság

A FIFA egy rendkívül népszerű videojáték, és minden idők legkelendőbb játékai közé tartozik. A nemrégiben zárult FIFA 21 kihívás az EA legnézettebb eseménye, miután összesen egymillió órányi nézési időt gyűjtött össze. Az EA Sport összes sorozata a fő esemény, a FIFAe világbajnokság csúcspontja, amelyen a világ 32 legjobb játékosa küzd az 500 000 dolláros nyereményalapért.

Call of Duty (CoD) League

A CoD liga kétségtelenül a Call of Dugamingrts játékának csúcsa. Bár több CoD verseny is volt, a CoD liga viszonylag új, 2020-ban alakult. Ez a verseny több hónapon keresztül zajlik, és a sWorld's the World legjobb e-sport játékosai vesznek részt benne. A 2021-es CoD sorozat hatalmas, 5 millió dolláros nyereményalapot kínált, a rájátszás bajnoka pedig 1,2 millió dollárt tett zsebre.

PUBG Global Championship

A PUBG globális bajnokság a PUBG eSports naptárának legnagyobb eseménye. Ez a nemzetközi verseny a világ legjobb PUBG csapatait hívja meg. A 2021-es sorozatot Dél-Koreában rendezték, és a kínai NewHappy nyerte meg, 1,3 millió dollárt nyerve. Figyelemre méltó, hogy a verseny összdíjazása valamivel több mint 2 millió dollár volt.

Electronic Sport League (ESL)

A Electronic Sport League (ESL) különböző esport csapatok konglomerátuma, amelyek tulajdonosai és ugyanazon a néven működnek. A tornát négy fő osztályban rendezik, többek között:

  • ESL Play
  • ESL Országos Bajnokság: A kvalifikációs verseny földrajzi helyek szerint korlátozott
  • ESL Pro Tour: körverseny három címmel (CS: GO, Warcraft III és StraCraft II)
  • ESL One

Az ESL versenyei közül az ESL One Series rendelkezik a legnagyobb pénzdíjjal, több mint 12,5 millió dollárral több mint 60 versenyen.

Legjobb játékosok és csapatok

Ki a legjobb esport csapatok és játékosok a világban? Melyek a legjobb csapatok? E kérdések bármelyikének megválaszolása távoli álom lehetett egy évtizeddel ezelőtt. Az elmúlt néhány évben néhány játékosnak és csapatnak sikerült megállnia a tömegben.

Játékosok

Az évek során sok játékos milliókat gyűjtött a legnagyobb esport versenyek és események megnyerésével. Érdekes módon néhányan következetesek maradtak az évek során. Íme néhány a világ legjobb e-sport játékosai közül.

Faker: Valódi nevén Lee Sang Hyeok, messze a legtöbbet kitüntetett eSport játékos, egyike annak a két embernek, aki megnyerte a LoL világbajnokságot. Emellett megnyert néhány profi címet is, köztük a 2014-es All-Star Paris-t, a Mid-Season Invitations-t 2016-ban és 2017-ben, valamint az IEM világbajnokságot 2015-ben.

GeT_RiGhT: Igazi nevén, Christopher Alesund, a legjobb CS: GO játékosnak számít aki a játékot meghódította, hiszen számos első helyezést ért el nemzetközi versenyeken.

További kiemelkedő játékosok: Vaku (Lee, Young Ho) és f0rest (Patrik Lindberg)

Csapatok

Néhány csapat kiemelkedő teljesítményt nyújtott az évek során a csapatsportok terén. Íme néhány a világ legjobban kitüntetett eSport csapatai közül.

  • Virtus.pro
  • Fnatic
  • Evil Geniuses
  • OG
  • Team Liquid
  • Astralis

Hogyan és hol lehet fogadni esport versenyre?

Hogyan lehet fogadni az esportra?

Ez a kérdés gyakran felvetődik. Bármennyire is van némi különbség az esport és a hagyományos sportok között, a fogadásban nincs sok különbség. A sportfogadásokhoz hasonlóan a verseny ismerete kulcsfontosságú a megalapozott döntések meghozatalában.

Minden eSport fogadónak először meg kell értenie a játékot, mielőtt elkezdené felfedezni a műfajt vagy a versenyt. A játékosoknak azzal kell kezdeniük, hogy megismerkedjenek a játékosokkal, a csapatokkal és a játék természetével. A fogadás nem lehet nehéz. Az eSport fogadás alaptétele egyszerű: válassza ki azt a csapatot vagy játékost, akinek a legnagyobb esélye van megnyerni a mérkőzést vagy a tornát, és döntse el, melyik szorzó jelenti a legjobb értéket.

Hol lehet esport versenyre fogadni?

Mivel manapság sok bukméker foglalkozik az eSport eseményekkel, az eSport rajongói folyamatosan keresik a legjobb esport online fogadási oldalak. Minden bukméker bizonyos értelemben egyedi. Mielőtt bedőlnének a csábító ösztönzőknek és az ingyenes pénzajánlatoknak, a játékosoknak mélyebbre kell ásniuk a különféle tényezőket, például a licenc állapotát, a hírnevet, a fizetési módokat, az eSport versenyek lefedettségét és a fogadási piacok skáláját. Alapvetően a legjobb online eSport fogadási oldalaknak azoknak kell lenniük, amelyek átfogóan megfelelnek a fogadók igényeinek.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács