Apex Legends Global Series fogadás 2024

Az Apex Legends egy csúcskategóriás e-sport játék, amelyet a Respawn Entertainment fejlesztett és az Electronic Arts adott ki. Ez az ingyenesen játszható játék jelenleg PlayStation, Xbox és Microsoft Windows operációs rendszereken érhető el. A játék mobil verziója, az Apex Legends Mobile Android és iOS rendszerre is elérhető. A mobil verzió azonban nem támogatja a többplatformos játékot.

Az Electronic Arts az Apex Legends Global Series-t egy versenyképes ökoszisztémaként írja le, amely támogatja a játék összes legjobb csapatát és a feltörekvő kihívóit világszerte, ami az ALGS bajnokságba is beletartozik.

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Minden az Apex Legends Global Series-ről

A játékosok versenyútja a Challenger Circuit-en kezdődik, amely a Pro Ligába való kvalifikációért folyó versenyeket foglalja magában. Az ALGS Pro League-ben 40 legjobb csapat versenyez egy alapszakaszban, ahonnan legjobban teljesítő csapatok részt vesz az Apex Legends Global Series Championshipben.

Az Apex Legendsről

Dolgozzon a Apex Legends játék 2016-ban kezdődött. Azonban csak néhány héttel a 2019-es indulás előtt titokban tartották. A játék számos pozitív értékelést kapott, ami segített gyorsan előtérbe kerülni.

A megjelenést követő első hét végén már több mint 25 millió játékos játszott a játékkal. Jelenleg az egyik legtöbbet játszott videojátékok minden idők játékosszámát illetően.

Játékmenet

A játékosok úgy kezdik, hogy osztagokat alakítanak ki, mindegyikben két vagy három játékos van. Ezután minden játékosnak ki kell választania a használni kívánt karaktert. A játékban szereplő, legendákként ismert karakterek különböző képességekkel rendelkeznek. A következő lépés a játékmód kiválasztása a két elérhető lehetőség közül.

Az első játékmód a Battle Royale nevet viseli. Legfeljebb 20 háromjátékos vagy 30 kétjátékos osztagot támogat. A játék helyszíne egy sziget, ahol a játékosoknak kellékek és fegyverek után kell kutatniuk, és meg kell próbálniuk legyőzni a többi osztagot.

A játéktér, a sziget, a játék előrehaladtával folyamatosan zsugorodik, így minden játékosnak tovább kell mozognia, nehogy a játékterületen kívül találja magát. A játéktérből való kimozdulás végzetes egy karakter számára. Az utolsó életben maradt csapat nyeri a fordulót.

A másik mód az Arénák. A játékosoknak három játékosból álló osztagokat kell alkotniuk a módban való részvételhez, ami azt jelenti, hogy egy körben legfeljebb hat játékos játszhat. Egy csapatnak egy másik csapattal kell megküzdenie egy sorozatban a győztes meghatározásához. Egy csapat akkor nyer, ha legalább három pontot szerez és kettővel vezet.

Apex Legends Global Series Championship fogadási szorzók

Bármely fogadási tapasztalattól függetlenül bármely fogadó fogadhat az Apex Legends Global Series-re online versenyek. A játék és a csapat teljesítményének ismerete azonban további előnyt jelenthet, mivel segít a fogadóknak megalapozottabb fogadási döntések meghozatalában.

Minden mérkőzésnek más-más szorzója van, amelyeket számos tényező befolyásol, beleértve a használt eSport fogadási oldalt is. Az alábbiakban kiemelünk néhányat a legnépszerűbb fogadási típusok közül, amelyek a legjobb szorzót kínálják.

Végleges fogadások

A végső fogadások a legegyszerűbbek, még új fogadók számára is megfelelőek. Ezek a fogadások arra vonatkoznak, hogy melyik csapat nyeri meg a bajnokságot, vagy mely játékosok kapnak meghatározott díjakat. A végső fogadások szorzói általában kívánatosak, különösen az esélytelenebb csapatok esetében. A fogadóknak azonban meg kell várniuk az esemény végéig, hogy megtudják fogadásaik sorsát.

Mérkőzés-győztes fogadások

A mérkőzés-győztes fogadások szintén egyértelműek. A fogadók arra a csapatra fogadnak, amelyik megnyer egy adott meccset. Az ilyen fogadások szorzója általában attól függ, hogy a csapat mekkora valószínűséggel nyer, és az esélyek egyenlőbbek azokon a mérkőzéseken, ahol mindkét csapat a győzelem esélyese.

First Blood fogadások

Az Apex Legends Global Series versenyekre fogadó fogadók első vér szerinti fogadásai, más néven first kill fogadások, azt jelentik, hogy téteket kell tenni arra vonatkozóan, hogy melyik játékos kapja meg az első ütést a meccsen. A fogadási típus jobban megfelel a tapasztalt Apex Legends fogadóinak, akik ismerik az adott meccsen szereplő összes játékos játékstílusát.

Miért népszerűek az Apex Legends Global Series versenyei?

Az Apex Legends Global Series ligák hihetetlenül népszerűek, különösen az e-sport játékosok körében. A legnyilvánvalóbb ok az, hogy a versenyek számos fogadási piacot biztosítanak, amelyek lehetőséget adnak a fogadók fogadására. A legnagyobb Apex Legends Global Series versenyek népszerűsége biztosítja, hogy a legtöbb vezető eSport fogadási szolgáltató számos fogadási piacot kínál a versenyeihez.

A legjobb Apex Legends Global Series versenyek népszerűségének másik fő oka az, hogy a fogadási piacokon általában vonzó szorzók vannak. A fogadási szolgáltatók általában a lehető legjobb esélyeket hogy több fogadót vonzanak a platformjaikra, mivel az eSport fogadási ágazat rendkívül versenyképessé vált. Ideális esetben a jobb esélyek magasabb potenciális nyereményt jelentenek.

A bónuszok és a játékösztönzők egy másik stratégia, amelyet az eSport fogadási szolgáltatók alkalmaznak, hogy talpon maradjanak a rendkívül versenyképes eSport fogadási iparágban. A legtöbb online eSport fogadási oldalak Általában vonzó bónuszokat kínálnak az Apex Legends Global Series bajnokságokhoz, így a versenyek még népszerűbbé válnak az ajánlatokat kihasználni kívánó fogadók körében.

A Major Apex Legends Global Series versenyek izgalmuk és szórakoztatásuk miatt is népszerűek a fogadók körében. Ez különösen az élő videojáték-fogadásra hajlamos fogadók körében. Élvezhetik a versenyek által kínált összes szórakozást, miközben összegyűjtik az élő fogadáshoz szükséges összes információt.

Az Apex Legends Global Series győztes csapatai és a legnagyobb pillanatok

Az első Apex Legends Global Series 2021-ben zajlott, ahol a világ 60 legjobb csapata versenyzett az Apex Legends Global Series legnagyobb, 2,58 millió dolláros alapdíjáért. Minden csapat és játékos elképesztő teljesítményt nyújtott, de volt néhány, amely kiemelkedett a többiek közül.

Nyertes csapatok

A 2021-es Apex Legends Global Series győztes csapata a SCARZ lett. Ez egy japán pro eSport szervezet, amelyet 2012-ben alapítottak, és az eSport versenyek és események listáján versenyzett.

Az aktív játékosok, akik megnyerték a sorozatot, egy Mande nevű védekező, egy Taisheen nevű felderítő és egy RPR nevű támadójátékos voltak. Taisheen elképesztő módon megnyerte az Apex Predator Awardot, megosztva Danillával, a Fire Beaver csapat játékosával.

A Bajnokság észak-amerikai változata a Kungarna NA csapatának győzelmével zárult, amivel 265 591 dollár pénzdíjat nyert. Az észak-amerikai csapatot Vein, Onmuu és Scuwry játékosok alkották. Felhő 9 lenyűgöző második helyen végzett, és 132 875 dolláros pénzdíjat kapott. Az akkori aktív játékosok Zach Mazer, Paris Gouzoulis és McKenzie Beckwith voltak.

A 2021-es APAC South ALGS bajnokság győztes csapata a Wolfpack Arctic volt. A verseny kevésbé volt versenyképes, és viszonylag alacsonyabb nyereményalap volt, a győztes csapat 68 100 dollárt vihetett haza. Ennek ellenére az indonéziai székhelyű franchise mindenkit meglepett a torna megnyerésével, mivel egy viszonylag új, 2020 márciusában alakult csapatról van szó.

A dél-amerikai ALGS bajnokság győztese a Paradox Esports csapata lett, amely 42 000 dollárt kapott. A bajnokság további legjobban teljesítő csapatai a Fenix I, amely 21 000 dollárt kapott, és a Dynamics, amely 12 000 dollárt kapott.

2022-es Apex Legends Global Series Championship

A 2022-es Apex Legends Global Series Championshipet július 7-től július 10-ig rendezték. A bajnokság három szakaszra oszlott, a győztes csapatok a csoportkörből a záró szakaszba, majd a döntőbe jutottak.

A csoportkörben 40 csapat vett részt tíz csoportba osztva. Valamennyi csapat továbbjutott a zárócsoportba, az első tíz csapat a győztes, az alsó tíz pedig a vesztesek között indult.

A 2022-es Apex Legends Global Series Championship díjalapja 2 millió dollár, a győztesek pedig 500 000 dollárt kapnak. A 2. helyezett csapat 300 000 dollárt, a 3. csapat 200 000 dollárt kap. Ráadásul a legtöbb kieső játékos, az Apex Predator 3000 dollárt kap.

Hol lehet fogadni az Apex Legends Global Series-re?

A fogadók az Apex Legends Global Series-re fogadhatnak a legtöbb eSport fogadási oldalon. Azonban több száz eSport fogadási oldal kínálja az Apex of Legends fogadási piacokat, így a legtöbb játékos számára kihívást jelent a legjobb eSport fogadási oldal kiválasztása.

Néhány legjobb lehetőség az e-sport fogadások jó hírű rangsoroló oldalain található. A lényeg az, hogy a kiválasztott eSport fogadási oldal az Apex Legends Global Series fogadási piacait kínálja.

A megfelelő fogadási oldal kiválasztása után a következő lépés az összeg befizetése a fogadási számlára. A befizetés összege attól függ, hogy a fogadó mit szándékozik tétni, de nem lehet alacsonyabb, mint a fogadási szolgáltató által meghatározott minimális befizetési limit. A legtöbb fogadási szolgáltató kínál számos fizetési mód, amelyek megkönnyítik és kényelmessé teszik a befizetés folyamatát.

Apex Legends Global Series fogadási folyamat

A fogadás azzal kezdődik, hogy a fogadók kiválasztják a megfelelő fogadási piacokat a rendelkezésre álló lehetőségek közül. A preferenciák, az esélyek és a fogadási stratégiák elsősorban a választásokat befolyásolják. Általában a legtöbb fogadási oldal lehetővé teszi a fogadók számára, hogy felhalmozott fogadásokat tegyenek, javítva az esélyeket és növelve a potenciális nyeremény összegét.

A fogadók ezután eldönthetik, mekkora összeget tesznek tétre az egyes fogadásokért, és követhetik a fogadásszolgáltató által biztosított megfelelő eljárást a fogadás megtételéhez.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács

Legújabb hírek

Az 5 legjobb esport fogadási verseny 2022-ben
2022-12-08

Az 5 legjobb esport fogadási verseny 2022-ben

Az Esport terjeszkedik, és egyre több verseny és játék kerül be a fogadási piacokra. Nem meglepő, hogy az esportfogadások egyre népszerűbbek, tekintettel arra, hogy a sportversenyek milyen népszerűvé váltak az elmúlt években.