Valorant Champions fogadás 2024

A Valorant Champions szerepel azon eSport versenyek listáján, amelyeket az eSports rajongók nagyra értékelnek. Emellett az eSport fogadási szcéna legnépszerűbb versenyei közé tartozik, vetekedve az első személyű lövöldözős játék (FPS) műfajában. Ez az összefoglaló tartalmazza mindazokat a lényeges részleteket, amelyeket a videojáték rajongóinak és az eSport fogadás rajongóinak tudniuk kell a Valorant Championsről, magáról a játékról, a Champions népszerűségéről a fogadók körében, és ami fontos, hogyan lehet fogadni rá.

ValorantrólBátor bajnokokMiért népszerű a Valorant Champions?A Valorant Champions győztes csapatai és a legnagyobb pillanatokFogadás Valorant Championsre
Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter

Valorantról

Bátor egy első személyű lövöldözős videojáték PC-re (Microsoft Windows). Annak ellenére, hogy a játék fejlesztése már 2014-ben elkezdődött, csak 2020. június 2-án jelent meg hivatalosan.

A League of Legends (LoL) mögött a Riot Games által kifejlesztett és kiadott Valorant felkapaszkodott a ranglétrán, hogy kedvencévé váljon az első személyű lövöldözős játékok rajongóinak, versenyezve a Counter-Strike: Global Offensive-vel (CS: GO) és a Call of Duty (COD) franchise. 2020-as megjelenése után azonnali siker lett. Majdnem két évvel később a Valorant népszerűsége exponenciálisan növekszik.

Bátorság a számokban

A statisztikák szerint a Valorant 2021-ben havonta körülbelül 12 millió aktív játékost tartott fenn, 2022-ben pedig a számok folyamatosan szárnyalnak. 2022-ben havonta körülbelül 16 millió aktív játékos volt, ami napi 1,5 millió játékost jelent. Ezek a számok bizonyítják, hogy a Valorant valóban forradalmi volt. A Valorant népszerűségének több oka is lehet.

Az első a Riot Games által választott Unreal Engine 4, amely gördülékeny játékélményt kínál kiváló grafikával és hanggal a magával ragadó játékélmény érdekében.

A második az, hogy a Valorant egy ingyenesen játszható videojáték, ami azt jelenti, hogy az FPS-játékok rajongói egy fillér kiadása nélkül is belevághatnak az akcióba.

Végül a Riot Games a játékot is nagyobbá tette azáltal, hogy folyamatosan új tartalmat ad hozzá, beleértve az új hősöket (ügynököket), térképeket, szolgáltatásokat, játékmódokat és egyéb összetevőket.

Bátor játékmenet és célok

A közeljövőben játszódó Valorant egy taktikai lövöldözős játék, amelyben két csapat 5:5 arányú taktikai csatát vív, amely egyéni ügyességet és csapatmunkát igényel. A játék célja a játékmódtól függ. A Valorant hét játékmóddal rendelkezik: Unrated, Competitive, Deathmatch, Spike Rush, Escalation, Replication és Snowball Fight.

Bátor bajnokok

Bár számos Valorant verseny és verseny létezik, a Valorant Champions a legnagyobb és legrangosabb verseny. A Bajnokok versenyét a Riot Games szervezi és rendezi, és egy 1 000 000 dolláros nyereményalapot vonz az összes csapat között a helyezések alapján. A tipikus eSport online versenyekkel ellentétben a Valorant Champions offline verseny.

Eddig csak egy Valorant Champions volt, a 2021-es esemény, amelyet december 1. és 12. között rendeztek meg Németországban. A verseny 16 legjobb eSport csapatot vonzott, Valorant névsorral. Néhány nagy csapat, amely részt vett az eseményen, többek között Gambit Esports, Őrszemek, Team Envy, KRÜ Esports, Felhő9, Team Liquid, Acend, Team Secret, és Fnatic, többek között.

Csakúgy, mint maga a játék, a Valorant Champions is nagy. A 2021-es Champions nézettsége a döntőben érte el a csúcsot, amikor az esemény 1 089 068 nézőt vonzott, míg a torna átlagos nézettsége 469 083 volt. Érdekes módon az összes megtekintett óra bő 46 048 311 volt.

Menetrend

A Valorant Bajnokok kvalifikációja az egyes Valorant eSports csapatok teljesítményétől függ az adott régióban elért körverseny pontversenyében. Ami a torna formátumát illeti, a csoportkörrel kezdődik, mielőtt a rájátszásba kerül.

Minden jel szerint a Valorant Champions minden évben megrendezésre kerül, mivel a 2022-es Valorant Champions már folyamatban van. A második Valorant eSport bajnokságot 2022 szeptemberére tűzték ki. A selejtezők már zajlanak.

Miért népszerű a Valorant Champions?

Fogadás a legjobb eSport versenyekre ma már népszerűvé vált. Az egyik legnagyobb esport eseményként a Valorant Champions népszerű a fogadók körében. Több ok is megmagyarázza, hogy ez a játék miért tartozik a legnépszerűbb eSport versenyek közé, amelyekre a fogadók fogadnak.

Az első az a tény, hogy a Valorant Champions a Valorant egyik legjelentősebb eSport bajnoksága. A verseny a legversenyképesebb, és a Valorant eSports legnagyobb nyereményalapját vonzza. A versenyképességet tekintve a Valorant fogadás rajongói mindig erre várnak.

A másik ok, amiért a Valorant Champions népszerű, az az, hogy rengeteg mérkőzésre lehet fogadni, a selejtezőtől a döntőig. Például a 2022-es Valorant Champions 2022 januárjában kezdődött és szeptemberben ér véget.

Rengeteg online fogadási oldal is található a Valorant fogadási piacokkal. Bár ez egy viszonylag új játék, sok fogadóiroda használja a Valorant Champions fogadási piacokat, hogy kielégítse a Valorant fogadás rajongóinak nagy számát.

A bátor fogadás is egyszerű. Mint egy FPS játék, a rá fogadás hasonló ahhoz, mint a Call of Duty és a Counter-Strike: Global Offensive.

Végül, a nagy eSport versenyeken résztvevő szinte valamennyi legjobb csapat Valorant névsorral rendelkezik. Tehát most, hogy az eSport fogadás rajongói rajonganak kedvenc csapataikért, lehetőségük van fogadni rájuk a világ színpadán.

A Valorant Champions győztes csapatai és a legnagyobb pillanatok

Ahogy korábban említettük, csak egy Valorant bajnok volt. Ennek ellenére nem sok mindent lehet fedezni a nyertesek tekintetében. A tavalyi rendezvény azonban mozgalmas volt. Íme egy összefoglaló a torna legfontosabb pillanatairól.

Csoport szakaszok

A csoportkörben négy csoport volt, mindegyikben négy-négy csapat más-más régióból. A csoportkör mérkőzései a legjobb a háromból formátumban zajlottak. Íme, hogyan esett le.

  • A csoport – Az első meccsen az Acend és a Vivo Keyd, míg a csoport második meccsén Team Envy vs. X10 CRIT vívott. Az Acend 2-1-re legyőzte a Vivo Keydot, míg a Team Envy 2-0-ra legyőzte az X10 CRIT-et.
  • B csoport – A második csoportban a Sentinels a FURIA Esports csapata, míg a KRÜ Esports és a Team Liquid a csoport második mérkőzésén vívta ki magát. A Team Liquid és a Sentinels nyert, 2-0-ra, illetve 2-1-re verve ellenfelét.
  • C csoport – Gambit Esports a Team Secret ellen, míg a Team Vikings a Crazy Racoon ellen játszott. A Gambit Esports 2-1-re legyőzte a Team Secretet. A másik meccsen a Team Vikings 2-0-ra lőtte le Crazy Racoont.
  • D csoport – A Vision Strikers az utolsó csoportban a FULL SENSE-t vette át, míg a Fnatic a Cloud9 Blue ellen küzdött. A Vision Strikers győzött az első meccsen, 2-0-ra legyőzve a FULL SENSE-t, míg a Fnatic 2-1-re verte a Cloud9 Blue-t.

Negyeddöntők

A negyeddöntő akciódús volt, a legjobb csapatok küzdöttek az elődöntőbe jutásért.

  • 1. negyeddöntő – Az Acend a Team Secret ellen szállt szembe, és sokak meglepetésére az Acend lelőtte a Team Secretet, és 2-0-ra megnyerte a meccset.
  • 2. negyeddöntő – A második negyeddöntő a Team Liquid volt a Cloud9 Blue ellen. A Team Liquid enyhült a Cloud9 Blue mellett, és 2-0-ra verte.
  • 3. negyeddöntő – A harmadik negyeddöntőben a Gambit Esports az X10 CRIT-et vette fel, ahol előbbinek sikerült 2-1-re megnyernie a meccset.
  • 4. negyeddöntő – Az utolsó negyeddöntőt a Fnatic vívta a KRÜ Esports ellen, és sokak döbbenetére a Fnatic kiesett, miután 2-1-re kikapott.

Elődöntők

A negyedekhez hasonlóan az elődöntő is a három meccs legjobbja volt, és szintén akciódús volt.

  • 1. elődöntő – Az Acend erősnek bizonyult az első elődöntőben, 2-0-ra legyőzve a Team Liquid-et. Ez sokkoló volt, hiszen mindenki arra számított, hogy a Team Liquid viszi a napot.
  • 2. elődöntő – A második elődöntőben a Gambit Esports minden hengerre lőtt. Lebuktatta a KRÜ Esportst, 2-1-re megnyerte a meccset.

2021-es Valorant Champions döntői

Sorozatos mérkőzések után a csoportkörtől a döntőig az Acend és a Gambit Esports a döntőben a legjobb ötből párharcot vívott egymással. Egy borzasztó csata után az Acendnek sikerült 3-2-re legyőznie a Gambit Esportst.

Az Acend a 350 000 dolláros pénzdíjjal távozott, míg a Gambit Esports 150 000 dollárt vihetett haza. Az a jó, hogy minden résztvevő csapat kapott valamit, amit hazavihetett.

Fogadás Valorant Championsre

Az online eSport fogadási oldalak kihasználják az eSport fogadásban rejlő lehetőségeket, beleértve a Valorant fogadást is. Azok számára, akik a Valorant Champions eSport versenyeire fogadnak, az alábbiakban felsorolunk néhány tudnivalót.

Az első az, hogy tudjuk, melyek azok a legjobb csapatok, amelyekre fogadni lehet. A tavalyi bajnokságból a jelenlegi bajnok Acend a legjobb fogadás. További tippcsapatok a Gambit Esports, a KRÜ Esports, a Fnatic, a Team Secret, a Cloud9 Blue és az X10 CRIT.

A következő lépés a legjobb online eSport fogadási oldalak megtalálása a Valorant fogadási piacokon. Itt győződjön meg arról, hogy egy neves fogadási szabályozó testület engedélyezi az oldalt. A fogadóirodának olyan extrákkal is rendelkeznie kell, mint például az élő közvetítés, hogy a játékosok közvetlenül a fogadási oldalról követhessék az eseményeket.

Harmadszor, győződjön meg arról, hogy megértette a Valorant játékmenetét és szabályait. Az is elengedhetetlen, hogy a játékosok megértsék a különböző fogadási piacokat és azok jelentését. Ennek ellenére a piacokon a fogadóknak meg kell érteniük, hogyan működnek a Valorant oddsok. Ne feledje, mint a hagyományos fogadásnál, minél magasabb az esély, annál kisebb az esélye a fogadásnak, és fordítva.

Végül használd ki eSport fogadási bónuszok mint például üdvözlő bónuszok, újratöltési bónuszok és pénzvisszatérítés, egyéb promóciók mellett.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
Ról ről

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács

Legújabb hírek

A Valorant új kiadásokkal megrázza a piacot
2022-07-14

A Valorant új kiadásokkal megrázza a piacot

A Valorant a Riot Games által készített zászlóshajó First-Person Shooter. A Riot streamereket használó szokatlan marketingterve már több Twitch-rekordot döntött. A népszerűség a játék eredetiségének és a Riot egyedi marketingtechnikájának köszönhető, amely a Valorantot választotta az online esport fogadások terén.