RLCS fogadás 2024

A Rocket League Champions Series, népszerű nevén RLCS, egy eSport verseny, amelyen a világ legjobb Rocket League játékosai vesznek részt. Az évek során a 2016-ban indult RLCS sorozat új magasságokba emelkedett. Ezt a versenyt mindig is teljes mértékben támogatta a játékosok és a rajongók közössége, ami nagyban hozzájárult a bajnokság nyereményalapjának növeléséhez, így az RLCS világbajnokság az egyik legnagyobb verseny a Rocket League eSports szcénájában.

Az RLCS a Rocket League eSport ökoszisztémájának fő eseménye. A játék fejlesztője, a Psyonix ad otthont ennek a versenynek. Az RCLS sorozatot évente kétszer rendezik meg, mindegyik verseny körülbelül három hónapig tart. Ideális esetben minden sorozat általában online és offline döntők keveréke.

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

A Rocket League Champions sorozat áttekintése

2016 óta, amikor a Rocket League Champions Series elkezdődött, ennek a versenynek elképesztő hat győztese volt. Ez egyértelműen jelzi, hogy az RLCS eSport bajnokság az egyik legversenyképesebb esemény, ami őrülten kiszámíthatatlanná teszi. A verseny nyereményalapja is nőtt az évek során, az első évad nyertese 75 000 dollárt vihetett haza, míg a legutóbbi nyertesek körülbelül 1 000 000 dollárt nyertek.

Az RLCS Championship Series négy régióból áll. Európa és Észak-Amerika a legerősebbnek számítanak, és az RLCS indulása óta minden versenyen szerepeltek. Másrészt Óceánia és Dél-Amerika nemrégiben került be a sorozatba 2017-ben, illetve 2019-ben.

Rocket League világbajnokság

A Rocket League világbajnoki címe az RLCS versenyeinek fémjelzője. Ezen az eseményen 12 csapat vesz részt, négy csapat Észak-Amerikából és Európából, kettő pedig Óceániából és Dél-Amerikából.

Az évek során az RLCS: Rocket League World Champions négy csoportra osztja a csapatokat, amelyek három csapatból állnak, és körmérkőzéses formában versenyeznek. A csoportok első két helyezettje jut tovább a kieséses szakaszba. A negyeddöntők általában a legjobb ötből sorozatok, míg mindkét elődöntő győztesei a legjobb az ötből sorozatban vesznek részt.

A Rocket League-ről

Rakéta Liga kétségtelenül izgalmas eSport címként alapozta meg a nevét. Az új játékosok számára is nehéz elsajátítani. A Rocket League lényegében arról szól, hogy a játékosok irányítják az autót, és az ellenfél kapujába irányítják a labdát. Most, hogy az autók is részt vesznek a játékban, könnyű a Rocket League-et a klasszikus versenyjátékok közé sorolni, de ez nagyrészt egy sportjáték, amelyben "az autók a játékosok"

Minden kör öt percig tart versenyző csapatok egymás felülmúlására törekszenek. A Rocket League-t szóló módban játszhatják azok a játékosok, akik még nem ismerik a játékot, és a számítógép ellen versenyeznek. Bár a játék kissé egyszerűnek tűnik, jelentős gyakorlást igényel.

A rakéta szórakoztató csavarként ábrázolható a futballban. A játék során a játékosok rakétahajtású autókat használnak a gólszerzéshez. Ennek megfelelően minden játékosnak testre kell szabnia járművét a versenyhez. A játékot általában nyolcfős csapatokban játsszák. A játékosok választhatnak egy- vagy többjátékos módban való részvételt. Bár létezik egyjátékos mód, a játék maximum négy játékost tesz lehetővé ugyanazon a platformon. A játék platformok közötti játékot is lehetővé tesz PlayStation 4-en. Xbox One, PC és Nintendo Switch.

Miért érdemes Rocket League-et játszani

Lényegében sok oka van annak, hogy a játékosok miért szeretik a Rocket League-et. A játék egyik kiemelkedő tulajdonsága, hogy ösztönzi a csapatmunkát. Ezenkívül a képességek elsajátítása létfontosságú, ha más csapatokat vesz fel. Versenyének és sok profi játékosának köszönhetően a Rocket League egyre népszerűbb lett az elmúlt években.

Miért népszerű a Rocket League világbajnokság?

Számtalan Rocket League-vel eSport online versenyek Az RLCS World Championship Series egész évben, kicsiben és nagyban is az egyik legnépszerűbb eSport verseny a fogadók körében. Ennek ellenére itt van néhány ok, amiért az RLCS World továbbra is népszerű a nagy esport versenyekre fogadók körében:

Először is, az RLCS világbajnokságon a világ legjobbjai szerepelnek a különböző Rocket League eSport ligákból. A legtöbb fogadó manapság szívesen tesz téteket a legnagyobb eSport versenyeken.

A másik ok, amiért a Rocket League világbajnokságot a legjobb eSport versenyek közé sorolják, a regionális bajnokságok létezése. Ideális esetben, ha a fogadók egy ideig követhetik a kulcscsapatokat vagy játékosokat, általában elnyerik a tétek megtételéhez szükséges önbizalmat.

Kiterjedt tudósítás az RLSC világbajnokságról online eSport fogadási oldalak ez is egy szilárd oka annak, hogy ez a verseny rendkívül népszerű a fogadási körökben. Napjainkban a legtöbb neves bukméker foglalkozik ezzel az eseményrel, és hatalmas fogadási piacokat kínál.

Végül, a játék időtartama egy másik kritikus vonzerő a fogadók körében. Manapság a legtöbb fogadónak nincs türelme órákat várni a fogadás megállapítására. Normál játék esetén a meccs garantáltan 10 percen belül véget ér, kivéve a döntetlent, amikor mindkét csapatnak hirtelen halálos hosszabbítást kell játszania a döntetlenért.

A Rocket League világbajnokság győztes csapatai és a legnagyobb pillanatok

Győztes csapatok

  • Első évad: A számos Rocket Leagues globális verseny közül az első alkalommal Európa és Észak-Amerika csapatai küzdöttek meg a fődíjért. Egy fárasztó versenyben az iBS győzött az első évadban.
  • Második évad: Az Európa-Amerika verseny folytatódott. A Flipside Gaming a döntőben legyőzte a Mock-It csapatát, és hazavitte a 2. évad címét.
  • Harmadik évad: az RLCS világbajnokságon Óceánia is szerepelt. Néhány történelmi pillanat közepette a Northern Gaming (NG) megnyerte a bajnokságot.
  • Negyedik évad: RLCS világbajnokság az Egyesült Államokban. A lélegzetelállító e-sport akciókból álló monumentális három meccs után a Gale Force Esports megnyerte a negyedik szezont.
  • Ötödik évad: az első évad az RLCS-hez való közvetlen kvalifikáció nélkül. A döntőben a szurkolókat a zseniális rakétabajnoki játék ritka pillanataiban részesítették. Végül, Team Dignitas megnyerte az RLCS világbajnokság 5. szezonját.
  • Hatodik évad: A hatodik szezon bajnoki csatájában a Cloud 9 a Team Dignitas ellen küzdött. Végül is, Felhő9 volt az az erő, amellyel számolni kellett, uralta és végül megnyerte a döntőt.

Renault Vitality an NRG Esports megnyerte a hetedik, illetve a nyolcadik évadot. Az eredetileg 2020 februárra és áprilisra tervezett 9. évadot a COVID 19 világjárvány miatt elhalasztották. Remélhetőleg 2022-ben új világbajnok születik, ahogy az már hagyomány ezen a versenyen.

A legnagyobb pillanatok

Az EnVy's Epic Comback 2018

IrigységA Tainted Minds elleni, nagyon várt meccse kétségtelenül az EnVy által „sétálásnak” számított. A Tainted Minds azonban majdnem megdöntötte a várakozásait, és gyorsan 2-1-re feljött a következő sorozatban, és 3-0-ra vezetett a negyedik meccsen. Némileg meglepő módon, két perccel az EnVy's gyors egymásutánban ejtette el a gólokat, és megnyerte a győzelmet, és kikényszerítette az ötös játékot – amit megnyertek.

A G2 vesztesége a gonosz zseniknek

G2 Esports az egyik legjobban kitüntetett Rocket League csapat. A dolgok meglehetősen váratlan fordulatot vettek a 2018-as G2 és az Evil Genius mérkőzésén az RLCS világbajnokságon. Mivel a G2 biztonságos fogadásnak tekinthető, Gonosz zsenik fellépések sorozatát húzta, végül kiütötte a G2-t egy izgalmas versenyben. Első versenyükként az Evil Geniuses hangsúlyozta, miről is szól a Rocket League világbajnokság – Meglepetések!

Gale Force hosszabbítási győzelem

A 2017-es nagydöntők némileg antiklimatikusnak tűntek a legtöbb Rocket League eSports rajongó számára. A döntőben két csapat érkezett, a Gale Force és a Method. Míg a Gale Force egy hétmeccses sorozatban már kivágta a Method ellen, a döntő kétségtelenül élt a hype-kal. A játék végeredményben dőlt el, hat perc játékidő után csak a Gale Force játékosa, Alexandre "Kaydop" Courant gólja jelentette a győzelmet.

Hol és hogyan lehet fogadni az RLCS-re?

Az eSport versenyekre való fogadás egyszerűnek kell lennie, de az eSportban először kezdőknek nem könnyű eligazodni, amikor az eSport versenyek listáját szűrik.

Hol lehet fogadni az RLCS-re

A fogadás minden RCLS Rocket League-rajongójának mindig a legnagyobb gondja. Mivel rengeteg eSport fogadási platform lefedi a Rocket League-et, mindig biztonságos az összes elérhető lehetőség megvizsgálása. Kezdetben a legjobb platformok az eSportra azok, amelyek már korábban is foglalkoztak az eSporttal. Emellett kiváló ügyfélszolgálat, versenyképes esélyek, vásárlói vélemények és fizetési módok kulcsfontosságúak a potenciális online eSport fogadási oldalak vizsgálatakor.

Hogyan fogadjunk az RCLS-re

Mindig van néhány egyszerű fogadási piac, mint például az „egyenes győztes” fogadás. Bár kevés erőfeszítést igényel ezek megértése, sokkal több kell az eSport fogadás sikeréhez.

Mivel az RCLS Rocket League-fogadások általánossá válnak, a fogadások megkötése bonyolult lehet, különösen a kezdők számára. Íme néhány praktikus Rocket League fogadási tipp, amelyek minden eSport fogadó számára hasznosak lehetnek.

  • Végezze el a házi feladatát – kövesse a csapatstatisztikát és a kutatócsoportokat
  • Legyen stratégiád, és folyamatosan finomítsd, hogy megfeleljen játékpreferenciáidnak
  • Kezelje bankrollját
  • Fogadja el a felelősségteljes szerencsejátékot
About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács

Legújabb hírek

Fogadók útmutatója: Közelgő Rocket League-események 2022-ben
2022-08-04

Fogadók útmutatója: Közelgő Rocket League-események 2022-ben

Az eSports játékipar már évek óta kiemelkedő vonzerőt jelent. És bár mindenféle lövöldözős játék létezik, a legtöbb eSport játékos kissé elhanyagolja az általános játékokat és a kiszámítható játékmódokat. Rakéta Liga a játékosok olyan szerencsések. Ez az eSport cím a maga műfajában azért tűnik ki, mert lenyűgöző koncepciójának köszönhetően szilárd vonzerőt biztosít. Gyorsan előre, a Rocket League a versenyesemények lenyűgöző listájával büszkélkedhet.