Rainbow Six Siege World Cup fogadás 2024

A Rainbow Six Siege World Cup egy szezonális esemény, amely összehozza a világ legjobb Rainbow Six Siege játékosait, hogy a játék legmagasabb szintjén versenyezzenek. Az esemény egyben egyedülálló lehetőség a rajongók számára, hogy megosszák szenvedélyüket, büszkeségüket és a játék iránti szeretetüket kedvenc csapataikkal a világ színpadán.

A Tom Clancy's Rainbow Six Siege, népszerű nevén Rainbow Six Siege a Ubisoft Montreal által fejlesztett e-sport játék. A videojáték online játszható Microsoft Windows, Xbox és PlayStation platformokon. A Rainbow Six Siege első verziója 2015 decemberében jelent meg, és azonnal meghódította a játékvilágot.

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter

Minden a Rainbow Six Siege világbajnokságról

Az első alkalommal megrendezett Rainbow Six Siege Világkupát 2021 nyarára tervezték. A szervezők szerint 20 csapat részvételét várták a nyitórendezvényen. Tizennégy csapatot hívott meg közvetlenül a Ubisoft, hat másik csapatnak pedig versenyeznie és nyernie kellett a selejtezőkörben, hogy részt vehessen a világbajnokságon.

31 csapattól különböző országok a régióknak pedig részt kellett venniük a selejtező szakaszokban. Sajnos az eseményt el kellett halasztani az ez idő alatt a világot sújtó Covid-19-járvány miatt.

2020-ra az R6-nak több mint 70 millió aktív játékosa volt – a játék legújabb verziója 2022 januárjában jelent meg. A verzió a Rainbow Six Extraction néven ismert, és a Siege legtöbb karakterét tartalmazza.

R6 játékmenet

Rainbow Six Siege egy online első személyű lövöldözős játék. A játékosok bármelyik operátort választhatják és használhatják a számtalan lehetőség közül. Minden karakter más-más képességgel, kütyüvel, fegyverrel és nemzetiséggel rendelkezik, így a játékosok kiválaszthatják a játékkészségeiknek és preferenciáiknak leginkább megfelelőt. A karakterek képességei közötti különbségek azonban azt jelentik, hogy a csapatok általában határozott versenyelőnnyel rendelkeznek.

A játékot általában két csapat játssza, az egyik terroristákból, a másik pedig terrorelhárító egységként működik. Az egyes csapatok fő céljai a játszott játékmódtól függően változnak.

Például Túsz módban a támadó elsődleges célja, hogy túszokat szabadítson ki a védőkből, mivel az utóbbi megakadályozza, hogy a támadók kimentsék a túszokat. Bomba módban a támadók elsődleges célja a bombák felkutatása és hatástalanítása, miközben a védők a támadók megölésén vagy a hatástalanító megsemmisítésén dolgoznak.

További Rainbow Six Siege játékmódok közé tartozik a Secure Area, a Tactical Realism és az Outbreak. A játékot egyedül is élvezheti a Situations vagy Training Grounds módban. Emellett minden évben több szezonális esemény is zajlik.

Rainbow Six Siege World Cup fogadási szorzók

A Rainbow Six Siege világbajnokság elhalasztása előtt több eSport fogadási oldalak már kínált fogadási piacokat az eseményre. A játék és az esemény népszerűsége azt eredményezte, hogy az eSport fogadási szolgáltatók nagyon versenyképes oddsokat kínáltak.

Szakértők szerint az eseményre viszonylag hasonló szorzót kínálnak majd az eGaming fogadási oldalain, ami valószínűleg még az év vége előtt megtörténik. A Ubisoft még nem közölte az esemény hivatalos dátumait.

Fogadási piacok és esélyek

A legtöbb eSport fogadási oldalon a Rainbow Six Siege eseményekre kínált fő fogadási piacok a nyerők, a legtöbb gyilkosság és a meccsgyőztesek. A végső fogadások a torna összesített győztesének megjósolását jelentik. Az ilyen fogadások szorzója általában átlagos az események kedvenceinél, de nagyon magas is lehet az esélytelenebbeknél.

Az fogadási szorzók mert a legtöbb kill tipikusan magas, mert nehéz pontosan megjósolni az ölések számát bármely játékos esetében. A mérkőzés-győztes fogadási piacok esélyei attól függően változnak, hogy melyik csapat játszik egymással, és a mérkőzés megnyerésére kedvenc csapatnak alacsonyabb az esélye.

Ezenkívül egyes fogadási szolgáltatók egyedi fogadási piacokat kínálnak, például arra fogadnak, hogy egy túsz megsérül-e, vagy egy csapatnak sikerül-e használnia a hatástalanítót.

Miért népszerű a Rainbow Six Siege World Cup fogadása?

A Rainbow Six Siege World Cup népszerűségének egyik legfőbb oka az, hogy a világ legjobb játékosai és csapatai játszanak egymással. A szurkolók igazi élvezetnek tartják, ahogy kedvenc játékosaikat a legmagasabb szinten versenyezve nézik, miközben élvezik a játékosok által használt legjobb képességek és taktikák bemutatását résztvevő csapatok.

A másik fő ok az, hogy az esemény számos fogadási piacot biztosít a fogadók számára. Szinte az összes vezető eSport fogadási oldal kínálja a Rainbow Six Siege World Cup fogadási piacokat, különösen azokat, amelyeken már más eSport játék események.

A fogadási szorzók valószínűleg jobbak is, mint a legtöbb egyéb eSport eseményre, mivel a mérkőzések versenyképesek lesznek, ami előnyös a fogadók számára.

A Rainbow Six Siege World Cup szervezői szerint a játékosok és csapatok kiválasztási folyamata igazságos, átlátható és érdemeken alapul. Így bármely játékos kvalifikálhatja magát és részt vehet a tornán, feltéve, hogy elég jó. Ez világszerte játékosok millióit bátorítja és motiválja arra, hogy szerencsét próbáljanak a versenyen való részvételhez, ezzel is növelve az esemény népszerűségét.

Rainbow Six Siege World Cup legjobb csapatai

Mint korábban említettük, a 2021-re tervezett Rainbow Six Siege világbajnokságot el kellett halasztani a Covid-19 világjárvány miatt. Azonban már voltak részletes tervek arról, hogyan kellett volna mindennek megtörténnie, ami valószínűleg változatlan marad az esemény időpontjára.

Résztvevő csapatok

A Rainbow Six Siege World Cup lesz az első országos Rainbow Six Siege torna, amelyen 45 csapat vesz részt különböző régiókból és országokból. Mindössze 14 közvetlen meghívással rendelkező csapat erősítette meg részvételét.

A további 31 csapatnak a Rainbow Six Siege világkupa selejtező bajnokságaiban kell versenyeznie, hogy helyet szerezzen, hogy szerepelhessen a legnagyobb Rainbow Six Siege World Cup versenyek közül az elsőben. A selejtezők hat győztes csapata kvalifikálja magát a tornára, összesen 20 csapat vesz részt a Rainbow Six Siege World Cup utolsó szakaszában.

Csapatkiválasztás folyamata

Vannak meghatározott szabályok, amelyek alapján meghatározzák, hogy mely játékosok fognak játszani az egyes nemzeti csapatokban. A Rainbow Six Siege World Cup online versenyein minden csapatnak lesz egy nemzeti bizottsága, amely három menedzserből áll. Az első csapatmenedzser a helyi Rainbow Six Siege helyi közösség által választott képviselő lesz.

A másodikat a helyi profi játékosok és edzők, a harmadikat pedig a Ubisoft helyi eSports csapata választja ki. Minden csapatmenedzsernek legalább 18 évesnek kell lennie, és rendelkeznie kell az általa képviselt ország állampolgárságával. A menedzserek ezután öt játékost választanak ki a saját csapatukba. Minden csapatnak maximum két játékosa lehet ugyanabból a profi szervezetből.

R6 világbajnokság nagykövete

Tekintettel a Rainbow Six Siege világkupa-bajnokságok fontosságára, a Ubisoft legjobbnak látta, ha az egyik legbefolyásosabb és legnépszerűbb sportolót találja meg az esemény nagykövetének. Megkeresték Tony Parkert, egy nemzetközileg is elismert sportolót, aki az NBA-ben játszott, hogy vállalja el a szerepet.

Tony Parker több mint 20 éves szakmai versenyeken szerzett tapasztalattal rendelkezik, számos elismeréssel és 4 NBA-bajnoki címmel. Igazi szenvedélye az eSport játékoknak is. A rendezvény szervezői szerint Tony Parker megoszthatja a játékosokkal értékes meglátásait a Rainbow Six Siege világbajnokságról.

Teljesítmény

Továbbra is nehéz megjósolni a győztes csapatokat, mivel még nem érkeztek hivatalos bejelentések arra vonatkozóan, hogy mely játékosok fognak játszani az adott csapatban. Csak annyit lehet mondani, hogy a verseny kiélezett lesz. Arról sincs hivatalos információ, hogy mekkora lesz az alapdíj.

Hol lehet fogadni a Rainbow Six Siege világbajnokságra

A Rainbow Six Siege World Cup fogadása hasonló lesz a videojáték-fogadásokhoz. Rainbow Six események és versenyek. Kezdetben a fogadóknak meg kell találniuk az online eSport fogadási oldalakat, amelyek fogadási piacokat kínálnak az eseményen.

A fogadók különböző preferenciái lehetnek, ami azt jelenti, hogy egyetlen eSport fogadási szolgáltató sem mondható el mindenki számára legmegfelelőbbnek. Erre egy egyszerű megoldás az eSport szolgáltatók rangsoroló oldalának felkeresése. Egy megbízható rangsoroló oldalon minden információval és releváns javaslattal rendelkeznie kell az eSport fogadók számára.

A Rainbow Six Siege World Cup versenyeken való fogadás következő lépése a megfelelő fogadási piac kiválasztása. Ez a mérkőzés vagy a teljes verseny kimenetelére való fogadástól a játék sajátosságaiig terjedhet, például, hogy melyik játékos rúgja a legtöbbet. Az eSport versenyek listájához hasonlóan a legtöbb fogadási piac gyakran eltérő szorzókkal rendelkezik, amelyeket a fogadóknak figyelembe kell venniük a fogadás előtt.

Fogadási stratégiák az R6 világbajnoksághoz

A fogadóknak meg kell kutatniuk a csapatokat és a játékosokat, mielőtt a legjobb Rainbow Six Siege World Cup versenyekre fogadnának. Ez magában foglalja a múltbeli teljesítmények megismerését és a csapat teljesítményének összehasonlítását, hogy segítsen megalapozott döntéseket hozni a lehetséges eredményekkel kapcsolatban.

Az új fogadóknak érdemes kicsiben kezdniük, amíg meg nem szokják az e-gamming fogadást. Végül a fogadóknak kerülniük kell a túl kockázatos fogadásokat az esetleges vonzó szorzók ellenére.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
Ról ről

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács