Dota Major Championships fogadás 2024

Ez a Dota Major Championships fogadási útmutató hasznos azoknak a fogadóknak, akik a Dota 2 egyik legnagyobb versenyén szeretnének fogadni. Ez az útmutató megvizsgálja a játék alapvető mechanikáját, a Major népszerűségét, a Dota 2 fogadási piacait és oddsait, a legnagyobb Dota 2 csapatokat, valamint tippeket a Dota Major Championships versenyeken való fogadáshoz.

A Dota Major Championships a Valve kasszasikerének, a Dota 2-nek évente megrendezett bajnoki sorozata. Az eseményt 2015 óta évente rendezik meg, kivéve 2020-at, mivel szerepelt a COVID-19 világjárvány miatt törölt eSport versenyek listáján.

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Minden, amit a Dota Major Championshipről tudni kell

A Major Championships négy tornából áll, köztük A nemzetközi, nyári rendezvény. A másik három eseményt ősszel, télen és tavasszal tartják. Ezeket a Valve szponzorálja, de különböző helyszíneken külső eSportszervezők adják otthont. A rekord kedvéért egy verseny minimum 500 000 dollár nyereményalappal kell rendelkeznie ahhoz, hogy részt vehessen a Major Championshipsben.

A majorokat eddig több városban rendezték meg, többek között Stockholmban, Kijevben, Moszkvában, Szingapúrban, Katowicében, Jönköpingben, Párizsban, Kuala Lumpurban, Birminghamben és Chengduban.

A Dota Major Championships hatalmas nyereményalapot vonz, a The Internationals vezetésével. A másik három versenyen 1 000 000 dollár nyereményalap volt, de a járvány után a nyereményalap 500 000 dollárra csökkent.

Mindent a Dota 2-ről

DOTA 2 egy 2013-ban megjelent többjátékos online battle aréna (MOBA) videojáték. A Valve Corporation kasszasikerének megjelenése óta sok MOBA-rajongó szívét megnyerte, és uralja az e-sport színterét. A Dota 2 elérhető Windows, Linux és OS X platformokon.

A Dota 2 két 5 fős csapatot ver össze, hogy elpusztítsa az ellenfél bázisát, miközben megvédi a sajátját. A 10 játékos hősöket irányít, akik különböző képességekkel és erősségekkel rendelkeznek, és két részre oszthatók; Támogatás és Core.

A magok akkor kezdik a játékot, amikor gyengék és sebezhetőek, de a játék előrehaladtával erősödnek. A támogatásoknak viszont nincs semmiféle kiváló képessége. Ehelyett továbbfejlesztett funkciókkal és a magok támogatásához szükséges segédprogrammal rendelkeznek.

A Dota 2 egyike lett az e-sport és a videojáték-fogadási szcéna legjobb játékai. A legjobb értékelésű eSports ruhák, köztük a Team Secret, a Team Liquid, a Fnatic, a Natus Vincere, a Team Spirit, az OG és a Tundra Esports Dota 2 névsorral rendelkeznek.

Dota Major Championships fogadási szorzók

Mielőtt belevágna a Dota Major Championships fogadásba, fontos megértenie a piacokat és az esélyeket. Kezdetben a piacok a különböző lehetséges kimenetelekre hivatkoznak, míg az oddsok az eredmény valószínűségét jelentik.

Fogadási piacok

Sokan vannak esport fogadási weboldalak Dota Major Championships online versenyein. Az első a verseny győztese, ahol a fogadók azt jósolják, hogy melyik csapat nyer egy adott sorozatot. Egy másik népszerű piac a matchwinner. Itt a játékosok egy adott mérkőzés eredményeire fogadnak.

Van egy térképnyertes is, ahol a fogadók arra a csapatra tesznek fogadást, amelyik egy adott térképet nyer. Egyéb fogadási lehetőségek közé tartozik a fogadás arra a csapatra, amelyik elsőként hajt végre egy adott feladatot, valamint egy esemény bekövetkeztére,

Dota 2 fogadási szorzók

Amikor a fogadási szorzók, az online eSport fogadási oldalak a három népszerű oddsformátumot használják. Ezek a decimális (európai) szorzók, a Moneyline (amerikai) és a tört (brit) oddsok.

A fogadóknak meg kell érteniük az odds-formátumok működését, és ami még fontosabb, ne feledjék az ökölszabályt; minél kisebb az esély, annál nagyobb a nyerési esély, és fordítva. Szintén okos ötlet a legmagasabb fogadási oldalakat találni Dota 2 fogadási szorzók.

Miért népszerűek a Dota Major Championships versenyek fogadásában?

Kétségtelen, hogy a Dota Major Championships bajnokságok népszerűek az eSports gaming és az eSports fogadási szcénában. Ez a rész három okot emel ki ennek okára versenyen népszerű.

A Dota 2 népszerűsége

A Dota Major Championships a játék népszerűsége miatt népszerű. A Dota 2 minden idők egyik legjobb MOBA-játéka, és bár a League of Legends bizonyos szempontból beárnyékolja, a Dota 2-nek még mindig megvan a maga rajongóinak aránya.

A legfrissebb jelentések szerint naponta 540 000 és 840 000 Dota 2 játékos van. Ezenkívül a videojáték a második legnépszerűbb játék a Steamen, és a 15. helyen áll a Twitch-en.

A versenyképesség

A másik ok, amiért a Dota Championships versenyeken rengeteg rajongó van, a verseny kompetitív jellege. A verseny a legjobb csapatokat vonzza a játékban, mindegyik a dicsőségért küzd. Érdekes módon a The International, a legrangosabb Dota 2 verseny a sorozat része.

A hab a tortán a jövedelmező nyereményalapok, a legkevesebb bő 500 000 dollár, míg az eddigi legmagasabb 40 millió dollár volt (The International).

Menetrend

A Major Championships menetrendje is hozzájárul a torna népszerűségéhez. Mind a négy szezonban van egy verseny, így a játékosok egész évben akcióban részesülnek.

Dota Major Championships győztes csapatok és a legnagyobb pillanatok

A Dota Major Bajnokság bevezetése óta több csapat és játékos uralja a versenyt. Izgalmas és adrenalinnal teli akciókkal is kedveskedtek a rajongóknak. Ez a rész kiemeli a torna legnagyobb sztárjait, és feleleveníti a legnagyobb Dota Major Championships versenyek emlékezetes pillanatait.

A legsikeresebb csapatok

A Dota 2 az egyik legnagyobb eSport, és a világ minden tájáról vonzza a legjobb tehetségeket. Ma több mint egy tucat élvonal eSport csapatok rendelkezzen Dota 2 névsorával, és versenyezzen a Dota 2 Major Championshipeken.

A Major Championships legsikeresebb Dota 2 csapatai közé tartozik az orosz Virtus.pro professzionális esport szervezet, más néven VP. Annak ellenére, hogy a Virtus.pro nem volt kiemelkedő az elmúlt néhány évben. Eddig 5 fő címet nyert. Egy másik európai eSport szervezet, a Team Secret szintén olyan erő volt, amellyel számolni kellett a Major Bajnokságokon, és 5 címet szerzett. A másik sikeres csapat az OG, amely szintén 5 Major címmel rendelkezik.

A legjobb Dota 2 csapat, amelyre fogadhat

Fogadóként a jelenleg legjobb formában lévő csapatokra kell összpontosítani. Jelenleg úgy tűnik, hogy az OG a domináns erő a Dota 2 eSportsban. Az ESL One A Stockholm Major 2022 bajnokának félelmetes csapata van, amely terrorizálni fogja ellenfeleit a közelgő Major Championships versenyeken.

A PSG.LGD-nek is van egy szilárd névsora, amivel az OG futni fog a pénzéért. A Major Bajnokságon a Dota 2 legjobb csapatai közé tartozik a Team Liquid, az iG, a Team Secret, a Tundra Esports, a BOOM Esports, a Team Spirit és a Virtus.pro.

Emlékezetes pillanatok

Az összes jelentős verseny enyhén szólva is akciódús volt. Néhány torna azonban a többi felett volt, és megérdemli a helyet a legemlékezetesebb pillanatok listáján.

Az ESL One Stockholm Major 2022 az egyik legjobb Dota Major bajnokság volt. Annak ellenére, hogy kiállással játszott, az OG megnyerte a tornát, és legyőzte a BOOM Esports, a Fnatic, a Tundra Esports és a TSM erősségeit. Érdemes megjegyezni, hogy a versenyen az OG 2-0-ra kikapott a TSM-től, de a döntőben megbosszulta magát, és 3-1-re nyert.

A további, emlékezetes pillanatokat rejtő Dota Major Championships jelentős versenyek közé tartozik a The Frankfurt Major 2015, az MDL Disneyland® Paris Major, a WePlay AniMajor, a ONE Esports Singapore Major 2021, a The Kyiv Major 2017 és a The Kuala Lumpur Major.

Hol és hogyan lehet fogadni a Dota Major Bajnokságra?

A Dota 2 fogadás ma olyan népszerű, mint valaha. A MOBA játék vonzza mind a Dota 2 rajongóit, mind a tipikus fogadókat, akik e-sport fogadási kalandra vágynak. Mielőtt azonban a Dota Major Championships ligákra fogadna, két dologra kell ügyelnie.

A megfelelő bukméker megtalálása

Manapság sok eSport fogadóiroda létezik, így a legjobb eGaming fogadási oldal megtalálása kihívást jelenthet. Szóval, mitől lesz jó egy Dota 2 sportfogadó? Nos, először meg kell győződni arról, hogy rendelkezik-e egy neves szabályozó hatóság érvényes engedélyével.

Ezután ellenőrizze, hogy vannak-e hatalmas fogadási piacok, beleértve az élő fogadásokat is, a magas szorzók mellett. Egy másik szempont a fogadási bónuszok és promóciók. Végül ügyeljen az exkluzív funkciókra, például az élő közvetítésre, hogy a lapok közötti váltás nélkül is el tudja érni az eseményeket.

Hogyan fogadjunk profiként

A Major Bajnokságra való fogadás egyik fontos tippje, hogy megértse a résztvevő csapatok aktuális formáját. Csak azért, mert az OG volt a győztes az utolsó sorozatban, nem jelenti azt, hogy automatikusan ők a kedvencek.

Azok számára, akiknek nehéz lehet a játékosok és a csapatok jelenlegi formájának kutatása, az esélyekre összpontosítson, miközben ne feledje, hogy minél magasabb az esély, annál nagyobb a kockázat, és fordítva.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács