A legnépszerűbb fogadási oldalak Call of Duty 2024

Az elmúlt években a battle royale játékok nagyon népszerűnek bizonyultak az eSport fogadási közösségen belül. Jó példa erre az FPS Call of Duty: Warzone. Ingyenesen játszható, és számos platformon elérhető. Ebbe beletartoznak a jelenlegi generációs PlayStation és Xbox konzolok, valamint PC-k verziói is. A CoD: A Warzone a 2019-es Modern Warfare rész része, nem pedig önálló cím. A Modern Warfare tartalomfrissítéseinek 2. évadában jelent meg. Ez azt jelenti, hogy egy nagy, megalapozott CoD játékosbázis hozzáférhetett hozzá.

A CoD: Warzone 2020-as megjelenése óta jelentős mennyiségű szerverforgalom zajlott le. A játékot számos eSport szakember kedvenceként kezelte. Ennek eredményeként a szerencsejáték-ipar is felfigyelt rá. A játék mögött álló fejlesztők az Infinity Ward és a Raven Software.

A legnépszerűbb fogadási oldalak Call of Duty 2024
Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter

Hogyan kell játszani a Call of Duty-t?

A játékosok két fő mód közül választhatnak: Battle Royale vagy Plunder. Az előbbi azt jelenti, hogy egy szabványos játékban legfeljebb 150 játékossal egy térképre kerül. Számos korlátozott idejű kör 200 játékost támogat. Ez azt jelenti, hogy a szerencsejátékosok bőven választhatnak, hogy kire tegyenek fogadást.

Battle Royale

Ez a mód sok máshoz hasonló népszerű játékok a műfajban. A játékosok egy folyamatosan zsugorodó térképen versenyeznek egymással. A győztes az utoljára álló játékos/csapat. Ha nem játszható területre lép, az egészség károsodik egy sárga gáz miatt.

A gáz addig terjed, amíg az utolsó túlélők a térkép egy szűk szakaszára nem kényszerülnek. Amikor a játékosok meghalnak, egy új, Gulag nevű módba kerülnek. Halálmérkőzésen állítja szembe őket a másikkal. A győztesek lehetőséget kapnak arra, hogy visszatérjenek a Battle Royale-ba. A sportfogadás rajongói általában a túlélő játékosra vagy csapatra tesznek fogadást.

Scavengers

Ebben a módban a csapatok együtt keresik a térképen szétszórt készpénzhalmazokat. A Plunder játékosok automatikusan újraszületnek a halál után. A fő cél egymillió dollár felhalmozása. Ennek elérése után kezdődik a túlóra, és a készpénzes összegek megsokszorozódnak. Az a csapat lesz a győztes, amelyiknek sikerül a legtöbb pénzt gyűjtenie, amikor lejár az óra.

A Blood Money ennek a módnak egy változata, amelyben a befejező mozdulatok végrehajtása extra pénzzel jutalmazza a játékosokat. Szerződésekben is részt vehetnek. A CoD: Vanguard megjelenésével újabb variáció jelent meg. Repülhető harcjárműveket vezet be a mérkőzésekre. Ezek a tényezők befolyásolhatják a fogadás esélyeit.

Fogadás a Call of Duty-ra

Mivel a Warzone egy ilyen jól bevált cím belül eSport játékok nem lehet nehéz olyan fogadási oldalt találni, amely erre összpontosít. Ennek megtalálásához a felhasználónak el kell érnie az eSports Markets lapot. Ha széles körű online kaszinót keresnek, akkor a lap valószínűleg a sportfogadási oldalon lesz.

A következő mérkőzésekről lesz információ. A felhasználók kiválaszthatják, hogy szerintük melyik játékosnak van esélye nyerni. Általában 150-en versenyeznek egymással egy meccsen. A pontos szám jelentősen megváltoztathatja az esélyeket. Ha a szerencsejátékosok nem ismerik a játékosok múltját, csekély esélyük lesz arra, hogy megnyerjék fogadásukat.

A Warzone a többi battle royale játék szokásos képletét követi. A lehetőségek a eSport fogadási oldalak mindenki számára ismerős lesz, aki hasonló címeken játszott. A felhasználók kiválaszthatnak egy játékost, akit megjósolhatnak a végső győztesnek. Alternatív megoldásként arra is fogadhatnak, hogy a legjobb 3 között lesznek.

Vannak olyan eSport fogadási alkalmazások is, amelyek lehetővé teszik a játékosok fogadását egy-egy CoD-mérkőzésen. Ez azonban még mindig meglehetősen szűk körű, és megköveteli, hogy a szerencsejátékosok meghívást kapjanak a tartalomkészítőktől az alkalmazásokban. Ennek a lehetőségnek az egyik egyedi aspektusa, hogy a nem profik magukra fogadhatnak a győzelemre.

Miért népszerű a CoD: Warzone?

Számos oka lehet annak, hogy világszerte emberek milliói választották ezt a játékot. Az internet tele van olyan közösségekkel, amelyek a Warzone-ra összpontosítanak, és fogadásokat tesznek a közelgő mérkőzésekre. A Warzone ingyenes és online jellege elengedhetetlen a sikerhez.

A játék meglehetősen egyszerű és szórakoztató játék. Ha az emberek profik akarnak lenni, akkor számos képességet kell fejleszteniük. Számos stratégia létezik a Warzone versenyek megnyerésének esélyeinek növelésére. A szerencsejátékosoknak figyelniük kell mind a bevett, mind a feltörekvő csillagokra.

Internetes közösség

Mivel a játékot nagyon sok ember élvezi szerte a világon, nagy internetes közösség alakult körülötte. Ez a közösségi média oldalak tömkelegét öleli fel. Vannak alredditek, amelyek a Warzone sajátos és niche vonatkozásaira vonatkoznak. Ez magában foglalja a tippeket, mémeket és a játékfrissítésekről szóló vitákat.

A Twitch streaming alkalmazás tele van csatornákkal, ahol a szerencsejátékosok meccseket nézhetnek és tehetséges játékosokat fedezhetnek fel. Mivel egy ilyen egészséges közösség létezik, az online újoncok könnyen megtanulhatják, hogyan kell játszani és fogadni is ebben a játékban.

Call of Duty online játék

Az eSportok túlnyomó részét kizárólag online játsszák, és ez alól a Warzone sem kivétel. A fő különbség az, hogy ez a játék lehetővé teszi a platformok közötti mérkőzéseket. Az Xboxon lévő játékosok versenyezhetnek a PlayStation-on lévőkkel. Az online játék azt is jelenti, hogy a játékot rendszeresen frissítik.

Bármilyen hiba és probléma kijavítható, mielőtt a játékosok száma ennek következtében csökkenne. Ezenkívül új tartalom jön létre. Például az online Warzone játékosok új térképeket, fegyvereket, jeleneteket és skineket tölthettek le.

A legnagyobb CoD játékosok

A Warzone játék sokak számára hobbi, de néhány embernek sikerül ezt profi szinten csinálni. Ha valaki nagy e-sport játékos szeretne lenni, több dolgot kell tennie. Először is ismerniük kell a Warzone-t kívül-belül. Minél többet játszanak, annál jobban fejlesztik tudásukat.

A versenyeken és rendezvényeken való részvétel növeli a profiljukat. Az eSport legismertebb nevei közül sok sok időt áldoz a választott játékkal. Ha kellően ismertté válnak, elkezdenek megjelenni a sportfogadási piacokon.

Miért népszerű ez a játék?

A Warzone szabványos verziója ingyenes. Ezért sokféle gazdasági háttérrel rendelkező emberek élvezhetik. Nem ez az első battle royale cím, amely népszerűvé vált. A Fortnite hasonló típusú játékmenetet kínált. A Warzone azonban kevésbé rajzfilmszerű lehetőség. A CoD sorozat jól ismert a konfliktusok valósághű ábrázolásáról.

A játékosok élvezhetik ezt a nyerő esztétikát egy játékmódban, amely figyelmességre, stratégiára és állandó problémamegoldásra ösztönöz. Mivel a Warzone korlátozott számú térképpel rendelkezik, feltételezhető, hogy ismétlődő jellege idővel unalmassá válik. Az emberek azonban ettől függetlenül továbbra is élvezik.

Hogyan kell játszani a játékot?

Azoknak az esport játékosoknak, akik esélyesek akarnak lenni a győzelemre, több feladatot is el kell végezniük. Fontos, hogy először ellenőrizze a térképet, amelyre be fognak csöppenni. Lehetőség van az ejtőernyő többszöri felpattanására és vágására, hogy biztonságos leejtési zónát találjunk. A játékosoknak el kell rejteniük készpénzüket, mielőtt az ellenség megölné őket. A felhalmozás soha nem nyerő lehetőség. Továbbá, ha egy csapat részeként dolgoznak, bölcs dolog megosztani az erőforrásokat.

A játék legnagyobb játékosai és csapatai

Ha a szerencsejátékosok nyerő Warzone fogadást szeretnének tenni, létfontosságú, hogy megismerkedjenek a legsikeresebb játékosokkal és csapatokkal. Ez elég gyakran változhat. Sokan közülük a Twitch alkalmazásban mutatkoznak be. Hasznos heti frissítéseket olvasni arról, hogy ki teljesítette túl a heti Warzone versenyeket. A szerencsejátékosok a feltörekvő csillagokat is leshetik. A rájuk való fogadás ideális mindenki számára, aki jó esélyeket keres.

Van Call of Duty bajnokság?

A Call of Duty League csak 2020-ban jött létre. Ennek ellenére sikerült jelentős figyelmet kivívnia a szerencsejátékosok körében. A tornát az Egyesült Államok csapatai uralják. Az első három helyezett az OpTic Texas (korábban Dallas Empire), az Atlanta FaZe és az OpTic Chicago (korábban a Chicago Huntsmen) volt.

Ha a szerencsejátékosok meg akarják érteni, hogy mely Warzone játékosok a legnagyobbak, megtekinthetik a legutóbbi Power Ranking-okat. Például 2021 augusztusában az öt legsikeresebb Supervan, Fifakill, Biffle, Jukeyz és Tommey volt. Ezek a játékosok nem mindig vesznek részt magában a CoD League-ben, de van némi átfedés.

Míg az Egyesült Államok alkotja a győztes csapatok zömét, számos versenyző van az Egyesült Királyságból, Kanadából és Franciaországból. Ezenkívül az egyes játékosok világszínvonalúnak tartották Oroszországból, Spanyolországból, Törökországból, Kínából és Németországból. A liga menedzserei gyakran keresnek új sztárokat, hogy jelentkezzenek. Olyan embereket választhatnak, akik egyéni versenyeken lettek profik. Ezeknek a személyeknek a rangsorolása általában azon alapul, hogy mennyit kerestek az eseménynyereményekkel.

Mi az a Call of Duty League?

A világbajnokság eSports verziója nagyjából ugyanúgy működik, mint a valós társai. Az elit játékosokból álló csapatok versengenek egymással a fődíj elnyeréséért. Ez általában készpénz formájában történik. Például a 2021-es szakokon a Call of Duty League a nyeremény 1 200 000 dollár volt.

Míg a múltban az eSport világbajnokságok niche-nek számítottak, az utóbbi időben a mainstreambe kerültek. Ebben szerepet játszott a szerencsejáték. A fogadás rajongói felismerték, hogy a fogadás ezeken az eseményeken szórakoztató és egyszerű. A főszponzorok is növelték a versenyek profilját. Azáltal, hogy magasan fizető nyereményeket biztosítanak a győztes csapatoknak, növelték csapatuk elit jellegét.

Az eSport-világbajnokság egy szezonra épül. A CoD one öt szakaszból áll, amelyekben a csapatok három héten keresztül mérkőznek meg. Ez lehetővé teszi a szerencsejátékosok számára, hogy tanulmányozzák a legjobb játékosokat a döntőre való felkészülés során. Minden nagy tornán 12 selejtező csapat vesz részt. A nyereményalap széles körben oszlik meg. Még ha egy csapat a 8. helyre kerül is a rájátszásban, akkor is elérhet 25 000 dollárt. Emiatt a világbajnokság a tapasztalt profikat vonzza.

CoD: Warzone World Cup fogadás

Hatalmas piac van a CoD wagers warzone számára. Az újoncok végül úgy érezhetik, hogy az összes lehetőség túlterheli és összezavarodik. Egy jól ismert verseny, például a CoD League választása ideális ezeknek a szerencsejátékosoknak. Fogadhatnak a világ néhány legnagyobb Warzone játékosára. Meg kell jegyezni, hogy ez a játék valójában a CoD: Modern Warfare része. Ennek eredményeként ezen a címen találhatók a sportfogadási lehetőségek.

Ahogy az eSportot kezdik komolyabban venni, valószínűnek tűnik, hogy növekedni fog a Warzone-ra fogadást kínáló online kaszinók száma. A mérkőzések jellegét az új tartalomfrissítések is befolyásolják. Például a Call of Duty Black Ops: Cold War megjelenése nagy hatással volt a CoD League-ben játszott játékmódokra.

Fair play problémák

A szerencsejátékosok természetesen aggódnak amiatt, hogy a mérkőzéseiket, amelyekre fogadnak, tisztességesen lebonyolítják. A neves sportfogadási oldalak is komolyan veszik ezt a kérdést. A Call of Duty League csak PC-n játszható. A vezérlőt is előzetesen jóváhagyni kell. A mérkőzések ellenőrzött digitális környezetben zajlanak, ahol minden csapat egyenletesen kezd. Ez segít megelőzni a mérkőzések rögzítését.

Korlátozások vannak a versenyzők rendelkezésére álló térképekre, játékmódokra és fegyverekre vonatkozóan. Szigorú szabályokat kell betartaniuk. A szabályozás az eSport fogadás fontos szempontja.

Fogadás CoD: Warzone bukmékereknél

A múltban meglehetősen nehéz volt olyan webhelyet találni, amely lehetővé tette a felhasználók számára, hogy fogadásokat tegyenek videojáték-eseményekre. Szerencsére ez megváltozik, ahogy az eSport egyre általánosabbá válik. Számos szolgáltató létezik az ilyen típusú fogadásokhoz. A legegyszerűbb módja annak, hogy megállapítsa, egy vállalat erre a piacra specializálódott-e, ha megnyitja a sportfogadási oldalát. Ha van eSport rész, az jó hír lesz.

Azonban különösen a Warzone számára még nehezebb lesz szolgáltatót találni. Népszerűsége ellenére a játék a Fortnite-hoz vagy a FIFA-hoz képest nagyobb rést foglal el a szerencsejátékok világában. A legjobb eSport fogadási oldal kiterjedt katalógussal rendelkezik majd a fogadáshoz. A szerencsejátékosoknak nagyobb szerencséjük lesz, ha olyan globális versenyekre várnak, amelyeken kifejezetten a Warzone szerepel. A CoD fogadási oldalakat nem olyan nehéz megtalálni, mivel ez egy jól ismert játék, amelyre fogadni lehet.

Ha az emberek továbbra is nehezen találják meg a hagyományos szerencsejáték-létesítmények piacát, van egy alternatív lehetőség. Megkereshetik az eSport-specifikus fogadási oldalakat. Mivel ezek a szervezetek kizárólag a játékra összpontosítanak, nagyobb mennyiségű játékot fognak biztosítani. A Warzone lehet az egyik.

Kövesd a legjobb CoD: Warzone csapatokat

Mert általában 12 profi csapat van versenyen versenyezni fontos mindegyiket megismerni. Ezzel a szerencsejátékos betekintést enged abba, hogy ki nyeri a legnagyobb valószínűséggel. Minél többet kutat valaki a csapatok között, annál pontosabb a fogadása.

A fogadó személy érdemes elemezni a rájátszásba vezető egyes csapatok erősségeit és gyengeségeit. Ha további kutatást kell végezniük, a játék streaming oldalai hasznosak. A szerencsejátékos követheti az egyes játékosokat, hogy jobban megértse az eddigi eredményeket.

Az is szerepet játszik majd, hogy milyen forgatókönyvekkel kell szembenézniük a tornán. Egyes csapatok csak egy adott térképen és játékmódban boldogulnak. A Warzone fogadásnál figyelembe kell venni a mérkőzés köreinek pontos jellegét.

Mit kell keresni egy csapatban?

Még ha egy Warzone bajnok csoportnak is van már győzelme, ez nem jelenti azt, hogy a fogadások biztosak. Játékstílusuk részleteinek hatása lesz. A szerencsejátékosnak először meg kell néznie egy régi játékot egy olyan csapatról, amelynek a nyerésére szeretne fogadni. A csapat számos kulcsfontosságú tulajdonságot kell felmutatnia. Minden Warzone-tagnak meghatározott szerepe lesz, amely az erősségeihez kapcsolódik. Egyesek agresszívek, míg mások taktikusabbak. A kulcs az, hogy az egyének kollektívaként jól működjenek együtt.

A legjobb játékosok csak akkor tüzelnek, ha biztosak a kiesésben. Amikor kihagyás történik, hajlamos figyelmeztetni az ellenséget. Ha a csapatoknak alacsony a pontossága/ütési osztályzata, akkor a rájuk fogadás kockázatos.

A fegyverekkel kapcsolatos szakértelem mellett a felsőbbrendű csapat tudni fogja, hogy a meccs elején hol lehet leszállni. Lesz már egy játékterv, amihez ragaszkodnak. A szakemberek emiatt sok órát töltenek azzal, hogy megismerkedjenek a Warzone térképekkel.

A legjobb CoD esport csapatok

A korábban említett CoD League versenyzők mellett számos magas rangú csapat is boldogul más Warzone versenyeken. A legjobbak meghatározásával az a probléma, hogy a csapatok rendszeresen változtatják a felállást. Ezért hasznos a figyelemre méltóságot a hosszú távú haladásra alapozni.

275 Warzone versenyre került sor 2020 márciusa és 2021 novembere között. A több mint 8 000 000 dolláros nyereményalap a csapatok között oszlott meg. Ez idő alatt az öt legjobb kereső a következő volt: 100 Thieves, NRG Esports, FaZe Clan és New York Subliners. Ha e csoportok bármelyike egy alacsonyabb rangú csoporttal versenyez, akkor nagy valószínűséggel nyer. Ez meglehetősen biztonságos fogadást tesz számukra.

A Call of Duty fogadás előnyei és hátrányai

Noha sokan döntenek úgy, hogy a Warzone meccsekre fogadnak, ez nem mindenkinek való. Annak eldöntéséhez, hogy ez egy ideális eSport, a játékosnak figyelembe kell vennie az összes pozitív és negatív szempontot.

Előnyök

  • Minden meccsen körülbelül 150 játékos vesz részt, így a szerencsejátékosok bőven választhatnak.
  • A játékszabályokat meglehetősen könnyű megérteni és megtanulni.
  • A legjobb játékosok rendszeres versenyeken vesznek részt, így egyszerűbb leszűkíteni a potenciális győzteseket.
  • A Warzone egy rendkívül szórakoztató játék. Vannak, akik kizárólag szórakozási céllal nézik a meccseket.
  • Nagy a média felhajtása a Warzone nagy versenyei előtt. A róluk szóló kiadványok elolvasása további betekintést nyújt a szerencsejátékosok számára a fogadás megtétele előtt.

Hátrányok

  • Noha a meccsek szórakoztatóak, kiszámíthatatlanok is lehetnek, így a fogadások kevésbé biztonságosak, mint a többi eSport.
  • Az internet tele van Warzone közösségekkel, de nehéz lehet olyan oldalakat találni a sportfogadási piacukon, amelyek ezt tartalmazzák.
  • Ha a szerencsejátékosok élőben akarnak nézni egy meccset, akkor azt online streamelni kell. Ritka, hogy a Warzone versenyeket a televízió közvetítse.
  • A CoD sorozat rendszeresen ad ki új játékokat. Ez bizonytalanná teszi a Warzone jövőbeli élettartamát. Előfordulhat, hogy a játékosok és szerencsejátékosok figyelmüket egy másik CoD-játékra irányítják.

A CoD fogadási szorzók megértése

Az esport fogadások esélyei a Warzone több tényezőn fog alapulni. Vannak, akik szeretnek meglehetősen egyszerű téteket kötni, például megjósolni a mérkőzés összesített győztesét. A Warzone esélyei azonban módosíthatók, ha pontosabbak. Például megjósolhatják, hogy a győztes milyen pontszámot gyűjt össze. Mivel a Plunder mód virtuális készpénz gyűjtésével jár, a fogadás a teljes összegre összpontosíthat.

A térkép nagy szerepet játszhat a fogadás CoD-szorzóinak megváltoztatásában. A szolgáltató sok esetben térkép alapú fogadásokat kínál a felhasználóknak. Ha a felhasználó azt jósolja, hogy az A csapat nyer, finomíthatja a fogadást úgy, hogy kitalálja, hány térképen veszít B csapat. Alternatív megoldásként az előrejelzés az is lehet, hogy az A térképen melyik csapat nyer.

A hendikepek népszerűek az eSport szerencsejátékok világában. A bukméker határozza meg ezt a hendikepet. Gyakori példa, amikor az ellenfél csapatának 1 térképvezetése van. A felhasználónak kell eldöntenie, hogy akkor is nyer-e egy csapat, ha hátrányban van. Az ilyen típusú fogadások csábító esélyekkel rendelkeznek, de inkább kockázatot jelentenek.

Fogadási tippek és trükkök

A szerencsejátékos legnagyobb előnye a tudás. Ha előzetesen megvizsgálják az egyes csapatokat és játékosokat, sokkal jobban tudják majd kiválasztani a győztest. Az internet tele van ezekkel az információkkal, így a kutatás nem lehet túl nehéz. Az is bölcs dolog, ha aktív marad a Warzone online közösségben. Ez segít az embereknek megérteni az előre nem látható tényezőket, amelyek befolyásolhatják a fogadást.

Az is jó ötlet, ha a fogadásrajongók maguk játsszák a játékot. Nincs is jobb módja annak, hogy betekintést nyerjen a Warzone játékosai előtt álló kihívásokba. A rendszeres játékosok folyamatosan értesülhetnek a játékfrissítésekről, például az új térképekről, fegyverekről és célokról. Ezek ismerete rendkívül hasznos.

A Warzone meccsei meglehetősen egyszerűek. A legjobb fegyverválasztással rendelkező profi játékosok általában nyernek. Ezek gyakran jó egyensúlyt mutatnak a sebzés, a távolság és a visszarúgás között. A bajnokokat rendszeresen látják SMG-kkel és AR-kkal hadonászni. H

mindazonáltal a CoD fejlesztőiről ismert volt, hogy időről időre megváltoztatják a fegyverek statisztikáit. Ez arra kényszeríti a csapatokat, hogy új taktikát dolgozzanak ki. A szerencsejátékosoknak figyelniük kell arra, hogy mikor következnek be ezek a változások, hogy ne tegyenek tájékozatlan fogadást.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
Ról ről

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács

Legújabb hírek

Tapasztalja meg az MW3 Zombies: Operation Deadbolt izgalmait Urzikstanban
2023-11-07

Tapasztalja meg az MW3 Zombies: Operation Deadbolt izgalmait Urzikstanban

A Modern Warfare 3 bemutat egy izgalmas új zombis módot, az „Operation Deadbolt” nevet. Ez a nyílt világú, csapatalapú, játékos-környezet-eposz Urzikstanban játszódik, és egyedülálló lövöldözős élményt kínál. A játékosoknak végre kell hajtaniuk a feladatokat, fel kell számolniuk az élőhalott rémálmokat, és sikeresen ki kell vonniuk a térképet. Ez egy átfogó Zombies élmény, amely vadonatúj mechanikát, új játékmódokat és egy sor izgalmas funkciót tartalmaz.