A legnépszerűbb fogadási oldalak League of Legends 2024

A League of Legends (LoL) a játéktörténelem egyik legnépszerűbb játéka lett, milliók játszanak minden nap órákon át. Ez egy többjátékos online battle aréna (MOBA), amelyet a Riot Games adott ki 2009-ben. Négy évvel ezelőtt eSportként integrálták a World Cyber Gamesbe.

A játék olyan gyors tempójú akciókat és stratégiákat ötvöz, amelyeket sehol máshol nem talál. Ezzel együtt számos egyéb funkció is megtalálható, amelyek sok játékos számára egyedülállóvá teszik. A játék további szórakoztató elemei közé tartozik az a lehetőség, hogy csatlakozzon a társalgóhoz, és streaming tartalmakat, például filmeket és műsorokat nézzen játék közben. A LoL-t valójában a világ legnépszerűbb MOBA-jának tartják.

A legnépszerűbb fogadási oldalak League of Legends 2024
Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter

League of Legends eSport

legendák Ligája, vagy a LoL, ahogy rövidítik, egy többszereplős online harci aréna videojáték, amelyet kiadó Riot Games. Hivatalosan 2009. október 27-én adták ki. A játékot egyjátékosként (szólóként) vagy két, egyenként ötfős csapattal játsszák.

A játék két, ötfős csapat folyamatos online csatáján alapul, ahol a játékosok "újoncként" kezdenek, és tapasztalati pontokkal, vagy játékon belüli XP-vel jutnak el a teljes értékű bajnokokig.

A játékos tapasztalatot szerez az ellenfél csapatának „húsnak” nevezett csatlósainak megölésével a játék elején, majd megöli a játékosokat. A tapasztalati pontokat az a játékos kapja, aki legutóbb ölte meg. A játékot az a csapat nyeri, amelyik megöli az ellenfél tábornokát.

A játék fontos elemei

A League of Legends egy olyan játék, amely az arany, a tapasztalat és a szintek felhalmozása körül forog. A játék ezt a három tényezőt használja annak meghatározására, hogy milyen jól teljesít. Az arany a leggyakoribb ezek közül a statisztikák közül, a szintek a második leggyakoribb statisztika, míg a tapasztalatokat nem használják fel annyira. A csapatod aranyösszege határozza meg, hogy hányszor vásárolhatsz tárgyakat, míg a szinted határozza meg, hogy az egyes csapatboltokban milyen tárgyakat vásárolhatsz.

Az aranyat a térkép minden sávjában található szörnyek vagy csatlósok megölésével lehet szerezni. Tapasztalati pontokat szerezhetsz, ha a dzsungeled közelében állsz, vagy ellenséges bajnokokat ölsz meg a térkép bármely sávjában, miközben a szintlépéssel állandó statisztikát kapsz, amely a halál után is megmarad.

Fogadás a League of Legends-re

A League of Legends-re való fogadás az egyik legelterjedtebb és legnépszerűbb módja annak, hogy jól érezd magad az esport fogadásban. Számos profi liga áll rendelkezésre fogadásra, mint például az LPL, az LCS és a CBLoL.

Hol keressünk LoL fogadásokat

A League of Legends egy népszerű játék, és vannak ilyenek sokféle fogadás ezen a játékon. A League of Legends leghíresebb fogadási webhelyei a Betway, a Bet365 és Unibet. Ezek az oldalak mindenre kínálnak oddsokat, a közelgő térképtől a konkrét mérkőzések győzteseiig.

De más játékoldalakon is találhatsz League of Legends fogadásokat, ami azt illeti, több százan. Olvassa el a különböző fogadási oldalak online értékeléseit, hogy megtudja, melyik felel meg fogadási igényeinek.

A League of Legends fogadási típusai

Sokan vannak különböző típusú fogadások a League of Legends-en. Ezek közé tartoznak a leggyakoribb lehetőségek, például, hogy ki nyer, ki hal meg előbb, és ki lesz a következő bajnok. Vannak több résfogadás is, amelyek meghatározott feltételekkel rendelkeznek, például „ki hal meg utoljára” vagy „lesz-e sárkány a játék során bármikor”.

Miért olyan népszerű a LoL?

A League of Legends 2009-es megjelenése óta folyamatosan a közönség kedvence. Ez az egyik legnépszerűbb játék, és nem nehéz megérteni, miért. A játék mélyreható tudást, karizmatikus karaktereket és gyönyörű látványvilágot tartalmaz, amelyet kompetitív játékkal párosítanak, ami miatt a játékosok visszatérnek. Nem csoda, hogy olyan sokan próbálják ki magukat nap mint nap ebben a hatalmas címben.

League of Legends internetes közösség

A League of Legends az eSport történetének egyik legsikeresebb játéka, több mint 100 millió havi játékossal. Maga a játék az idők során fejlődött, de a címet körülvevő közösség is megváltozott.

A League of Legends online közösségét egykor a millenniumok uralták, elsősorban a 18 és 35 év közötti fehér férfiak. Idővel változatos játékosbázissá fejlődött, amely az élet minden területéről és különböző fajokból álló emberekből állt.

Manapság az emberek többet keresnek, mint játékot; keresik a módját, hogy kapcsolatba léphessenek más játékosokkal. Amikor egy játékos eljön a League of Legends-be, tudja, hogy egy olyan közösségben várja, amely lehetőséget ad a versenyre és a szórakozásra. Ez nem csak segít nekik kapcsolatba lépni másokkal, hanem segít megerősíteni saját identitásukat is.

A League of Legends online játék

A League of Legends játékhoz le kell töltened a League of Legends alkalmazást eszközödre, és létre kell hoznod egy fiókot a Riot Gamesnél. Szüksége lesz egy asztali számítógépre vagy laptopra, egy okostévére vagy egy mobileszközre, amely támogatja az alkalmazást.

Ezután csak nyissa meg az alkalmazást az eszközén, és a főképernyőn válassza a "regisztráció" lehetőséget a fiók létrehozásához. Ha másokkal szeretne játszani, győződjön meg arról, hogy internetkapcsolata elég gyors a többjátékos játékokhoz.

Nagy League of Legends játékosok

A League of Legends egy hatalmas, többszereplős online játék, amely különböző készségeket igényel, beleértve a stratégiát, a csapatmunkát, a készségeket és a reflexeket. A játék kezdete óta szupersztárok jönnek és mennek.

Néhány név azonban egyet jelent ezzel a játékkal. A játék egyik leghíresebb játékosa Lee "Faker" Sang-Hyeok. Számos versenyt nyert, és öt egymást követő évben volt a legjobb játékos. A többi legjobb játékos a következők:

 • Bjergsen
 • Karsa
 • Smeb (nyugdíjas)
 • Perkz
 • The Shy
 • Újonc
 • Rekkles
 • Uzi
 • Caps
 • Vizicsacsi

Miért szeretik a játékosok a LoL-t?

A League of Legends egyedülálló példája annak, hogyan fejlődik a design, hogy megfeleljen a játékosok változó igényeinek. A játékmenet lépést tart a technológiai fejlődéssel és a piaci trendekkel, miközben fenntartja az egyre növekvő versenyhelyzetet. Ez egy nagyon szórakoztató élményt nyújt az elejétől a végéig.

A másik ok, amiért a játékosok szeretik a League of Legendst, az, hogy ez egy többjátékos játék. Ez a fajta játék lehetővé teszi a játékosoknak, hogy csapattársaikkal együtt dolgozzanak a siker érdekében. Így sokat kell tanulniuk egymástól és szocializálódniuk. Nem minden videojáték rendelkezik ilyen szintű közösségi oldallal.

Végül, de nem utolsósorban, a játékosok szeretik a League of Legends-t a versengő jellege miatt. Ebben a játékban a csapatok különböző módokban versenyeznek egymással. Ez egy stratégiai játék, ahol a játékosok küzdenek a győzelemért. A végső cél az ellenséges csapat kapcsolatának vagy bázisának elpusztítása. Igen, minden játék szépsége a versengésben rejlik.

League of Legends világbajnokság

A válasz igen. Úgy ismert, mint League of Legends világbajnokság, és minden évben megrendezik. Az eseménynek nincs fix kezdési dátuma és helyszíne, de általában Európában vagy Észak-Amerikában tartják szeptemberben vagy októberben. A 2011-es felavatása óta folyamatosan növekszik a tornán résztvevő csapatok száma.

Az első League of Legends világbajnokságon (2011) nyolc csapat vett részt, míg a 2012-es és 2013-as versenyeken 12, illetve 14 csapat küzdött a hőn áhított címért. 2014 és 2016 között összesen 16 csapat vett részt a tornán. Ez a szám 2017 és 2019 között 24-re emelkedne. 2020-ban és 2021-ben azonban a résztvevők száma kettővel csökkent.

Ami a nézettséget illeti, világszerte rajongók milliói hangolódtak rá, hogy megnézzék a League of Legends világbajnokság. 2018-ban közel 100 millióan nézték az eseményt. Ez azt mutatja, hogy mennyire népszerű és kiemelkedő a bajnokság. Ha a nyereményalapot nézzük, ez még nagyobbá teszi a versenyt. A legjobb négy csapat mindegyike megkapja a rá eső részt a díjból, ami általában jelentős összeg.

LoL Világbajnokság csapatai

A 2011-es rajt óta összesen nyolc csapat nyerte meg a bajnokságot. Mindazonáltal csak két csapat tette rá a kezét többször is a címre. Ezek közé tartozik a T1, amely 2013-ban, 2015-ben és 2016-ban nyerte meg a címet, valamint a Gen.G, amely 2014-ben és 2017-ben szerezte meg a címet. A többi csapat, amely bajnok lett, a Fnatic (2011), a DWG KIA (2020), Invictus Gaming (2018), J Team (2012), FunPlus Phoenix (2019) és Edward Gaming (2021).

Fogadás a League of Legends világbajnokságra

A League of Legends világbajnokság hatalmas lehetőség azoknak, akik szeretek fogadni az eSporton. Sokan a kedvenc csapatukra fogadnak a győzelemért. Ez számos eSport fogadási webhelynek köszönhető, amelyek lehetővé teszik a fogadók számára a feliratkozást és fogadásokat. Ezen a versenyen a fogadók sokféle fogadás közül választhatnak, többek között ki nyeri a tornát és az egyéni mérkőzések győztesét.

A LoL világbajnokság legjobb értékelésű régiói

Tegyünk egy utazást a memória sávon, és vessünk egy pillantást a League of Legends világbajnokságot megnyerő országokra vagy kontinensekre. Ide tartozik Dél-Korea, Kína, Észak-Amerika, Európa és Kelet-Ázsia (Hongkong, Tajvan, Makaó és Délkelet-Ázsia).

Eddig (2021-től) Dél-Korea a torna legsikeresebb országa, hiszen 2013-ban, 2014-ben, 2015-ben, 2016-ban, 2017-ben és 2020-ban hatszor vihette haza a rangos címet. De ez még nem minden, csapatként ebből az országból öt alkalommal is lettek másodikok, 2012-ben, 2015-ben, 2016-ban, 2017-ben és 2021-ben.

Kína háromszor, 2018-ban, 2019-ben és 2021-ben állította igényét a címre, és az ország három szezonban második lett, köztük 2013-ban, 2014-ben és 2020-ban. Európa és Kelet-Ázsia egyszer-egyszer lett bajnok, míg Észak-Amerika még nem nyerte el a címet. Utóbbi azonban 2011-ben (két csapat) és 2018-ban (egy csapat) a legjobb négy között végzett.

Fogadás a League of Legendsre esport bukmékereknél

Az Esport fogadási webhelyek nagyszerűek azok számára, akik szeretik a versenyszerű videojátékokon való fogadást. Ezeken az oldalakon fogadhat csapatokra, játékosokra, eseményekre, mérkőzések eredményeire stb. Több száz eSport fogadási oldal kínál széles körű szolgáltatásokat és funkciókat. Ez azt jelenti, hogy egy esport fogadási platform megtalálása nem nagy dolog.

Fogadóként azonban olyat kell találnia, amely kiváló kiszolgálással és tisztességes esélyekkel rendelkezik. Ha fogalma sincs arról, hogy milyen online fogadási platformmal foglalkozik, akkor a legjobb, ha nem fogad egy adott meccsre, mert egyes webhelyek egyszerűen elveszik a pénzét anélkül, hogy bármit is adnának cserébe. Nevezheti őket csalásnak!

Ha bármely szolgáltatónál fogad a League of Legendsre, érdemes ellenőriznie, hogy a webhely:

 • Megbízható ügyfélszolgálati rendszerrel rendelkezik
 • Megbízható fizetési módokkal rendelkezik
 • A méltányosság érdekében rendszeresen auditálják
 • Kifizeti a nyerteseket anélkül, hogy alapos ok nélkül visszatartaná a pénzüket
 • Széles eSport játékok széles választéka fogadni a League of Legends mellett
 • Könnyen használható

A League of Legends legjobb fogadási oldalai közé tartozik:

 • 1xBet
 • 22Bet
 • Betway
 • MelBet
 • Betsafe
 • Casumo
 • Unibet
 • TonyBet

Legjobb League of Legends csapatok

A League of Legends esportokra való fogadás szórakoztató és nyereséges lehet. A játék egyre növekvő népszerűsége miatt a rá való fogadás sok ember kedvencévé vált. Sokféleképpen lehet fogadni a League of Legends-re, de minden játékosnak óvatosan kell lépnie, nehogy elveszítse pénzét.

Ennek során számos különböző tényezőt kell figyelembe venniük a fogadás megtétele előtt, beleértve a játékosok teljesítményének előzményeit, a csapatteljesítmény részleteit és más olyan tényezőket, amelyeket a fogadás időpontjában nehezebb pontosan megjósolni.

Ennek ellenére a legjobb League of Legends csapatok teljesítményének követése és az ezekre a csapatokra való fogadás lehet az egyik jobb megközelítés ebben a tekintetben.

Nyertes csapatok

Annak ellenére, hogy vannak nagy múltú csapatok ebben a sportágban, ne tévessze meg magát azzal, hogy egy csapat múltja mindig meghatározza egy mérkőzés kimenetelét. Lehet, hogy egy csapat címvédő, de zsinórban három-négy vereséget szenvedhet egy adott tornán.

Éppen ezért érdemes ellenőrizni a legutóbbi nyereményeket, mielőtt fogadni kezdenénk. Egy csapat zsinórban nyerhet bizonyos mennyiségű meccset, és nagyon csábító lenne fogadni rájuk, de nem minden csapat legutóbbi győzelmére érdemes fogadni. Tehát bármire számíthat, miután megtette a fogadását.

Ellenőrizze a fej-fej rekordot

A League of Legends meccsre való fogadás előtt meg kell nézni a fejpárbaj rekordot a fogadás sikeréhez. Formájuk kiváló mutatója egy csapat teljesítményének az ellenféllel szemben, és tökéletes módja annak, hogy meghatározzák, melyik csapat nyeri meg a mérkőzést.

Például, ha az A-csapat ötször játszott a B-csapat ellen, és csak egy meccset veszített az ötből, ez azt jelenti, hogy az A-csapat 80%-os győzelmi százalékot ért el, míg az ellenfélnek csak 20%-a sikerült. Ha a két csapat egy League of Legends meccsen találkozik, az A csapatnak nagyobb az esélye a győzelemre, mint a B csapatnak. De ismét óvatosnak kell lenni, mert sok minden megváltozhatott. Ilyen esetekben nagyon lehetséges a felháborodás.

Ellenőrizze a fogadóirodák esélyeit

A bukmékerek szorzói egy League of Legends meccsen jelezhetik, melyik csapat nyer. Sokan azonban nem ismerik fel ezeknek az esélyeknek a jelentőségét. Természetesen egyetlen bukméker sem ad magas szorzót egy erősebb csapatnak, és fordítva. Az esélyek ellenőrzésével megbizonyosodhat arról, hogy nem fogad vakon, és nem fekteti le pénzét valamire, ami esetleg nem jön be.

A League of Legends nevezetes csapatai

Sok különböző csapatok részt vesz a League of Legendsben, de ezek a játék történetének legsikeresebbjei. Ezek tartalmazzák:

 • Damwon
 • KIA
 • TSM
 • Team Liquid
 • T1 Esports
 • Gen.G
 • Royal Never Give Fel
 • Invictus Gaming
 • G2 Esports
 • FunPlus Phoenix
 • Felhő9

Tehát, ha ebben az eSportban szeretne fogadni, érdemes lehet ezeken a neveken próbálkoznia.

A League of Legends előnyei és hátrányai

A jóval több mint 100 millió aktív játékossal, nem is beszélve a több millió nézőről és fogadókról, nyugodtan feltételezhetjük, hogy a League of Legends magában hordozza a búzát és a pelyvát is. Nemcsak sok játékos számára jelenthet karrierlehetőséget, de függőséget okozó jellegének köszönhetően felelőtlen fogadásokra is csábítja az embereket.

Előnyök

 • Ez egy lehetőség mindenkinek, aki versenyképes játékos szeretne lenni, és pénzt szeretne kapni a videojátékokért. Vannak más lehetőségek is, például coaching, casting és tartalom készítése eSport eseményekhez.
 • A játék számos versenyt tartalmaz, ahol játszani, nézni és fogadni lehet
 • A játék könnyen megtanulható és játszható, így kezdők számára is alkalmas
 • Tekintettel népszerűségére, a League of Legends több száz játékplatformon elérhető, ami azt jelenti, hogy egyetlen játékosnak vagy fogadónak sem kell küzdenie, hogy megtalálja.
 • A mérkőzések rövidek, ami megkönnyíti az emberek számára, hogy unatkozás nélkül nézzék őket.
 • Ez egy többszereplős videojáték, ami azt jelenti, hogy barátaidat is bevonhatod a fedélzetre.

Hátrányok

 • Nagyon versenyképes. Sok játékos felmond, mert nem tudja kezelni az intenzív játékkal járó nyomást.
 • Az első játékosok nehézségekbe ütközhetnek a játék elsajátításával. Szükségük lehet egy kis időre, hogy megbirkózzanak a játék bonyolultságaival.

A League of Legends fogadási szorzóinak megértése

A League of Legends egy népszerű játék az eSport világában. Népszerűsége mindig is nőtt, és a profi csapatoké is ebben a játékban. Mint ilyen, nem meglepő, hogy emberek milliói hajlandóak fogadni erre a játékra. Természetesen a játékosok különféle okokból fogadnak különböző sportfogadásokra, de ha betekintést szeretne kapni abba, hogy mi történik az esélyekkel, tudnod kell, melyik platformot nézd.

Különböző bukmékerek, különböző esélyek

Néhány évvel ezelőtt még lehetséges volt megtalálni a legjobb esélyeket bármelyik játékon, amit csak akart a kedvenc esportsbookjában. A mostani sok lehetőség miatt azonban nehéz lehet megtalálni a legjobb szorzókkal rendelkező online sportfogadót, ha nem tudja, mit keressen. Vannak bizonyos tényezők, amelyek meghatározzák, hogy melyik webhely jobb esélyekkel rendelkezik, mint mások. Ide tartozik a múltbeli teljesítmény és a fogadók körében elért népszerűség.

Végezze el saját online kutatását, hogy megtudja, mit mondanak más fogadók arról, hogy hol találhatja meg a legjobb League of Legends esélyeket. Megnézhet mondjuk öt különböző sportfogadót is, hogy megtudja, melyiknek van a legjobb esélye. Ne feledje, hogy az esélyek változhatnak, ezért ha úgy találja, hogy egy adott időpontban a legjobb esélyek vannak, akkor ne veszítse az időt. A másodperc töredéke alatt változhatnak, ne tévedjenek.

League of Legends fogadási tippek és trükkök

Sokan érdeklődnek a League of Legends-re való fogadás iránt, de nem tudják, hogyan tegyék ezt, ezért folyamatosan veszítenek. Ha fogadni szeretne erre a játékra, és legyőzni a bukmékereket a saját játékukban (bár nincs garancia arra, hogy mindig meg fog tenni), akkor íme néhány legfontosabb dolog, amelyet észben kell tartania fogadás előtt.

Keressen egy fogadási platformot a legjobb szorzókkal. Amint azt az előző részben kifejtettük, a különböző fogadóirodák más szorzókkal rendelkeznek; miért nem keresed a legjobbat? Ennek során azonban biztosnak kell lennie abban, hogy az esport fogadási oldal valódi. Ne felejtsen el kétszer is meggondolni, ha túl jó az üzlet.

Végezze el a játszó csapatok alapos elemzését, és válassza ki azt, amelyiknek jó esélye van a győzelemre. Ellenőrizze olyan szempontokat, mint a csapat közelmúltbeli formája, egymás elleni rekordok, és hogy mely játékosok fognak játszani.

Ne hajszold a veszteségeket. Ha elveszít egy fogadást, az a legjobb, ha abbahagyja a fogadást, amíg nem talál egy másik mérkőzést, amelyre esélye van. Ragaszkodjon a költségvetéséhez!

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
Ról ről

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács

Legújabb hírek

Az Epic Crossover: Brandon Sanderson Dragonsteelje belép a League of Legends Arénába
2024-06-04

Az Epic Crossover: Brandon Sanderson Dragonsteelje belép a League of Legends Arénába

A League of Legends közösséget felvillanyozó felvillanyozó bejelentésben a díjnyertes fantasy-író, Brandon Sanderson és cége, a Dragonsteel váratlan szövetséget kötött a Maryville Egyetem észak-amerikai kihívói liga (NACL) csapatával. Ez az úttörő partnerség, amelyet az X-en (korábban Twitteren) mutattak be június 3-án, nagyon is katalizátor lehet, amelyre a NACL-nek szüksége van ahhoz, hogy megfiatalítsa helyzetét és rajongói elkötelezettségét. Ez az oka annak, hogy ez a szövetség csak az észak-amerikai League of Legends második szintjének jövőjét tekintve megváltoztathatja a játékot.

A LoL Arena visszatér: Új funkciók, továbbfejlesztett játékmenet és játékosok visszajelzései
2023-11-07

A LoL Arena visszatér: Új funkciók, továbbfejlesztett játékmenet és játékosok visszajelzései

A Riot Games hivatalosan is bejelentette, hogy decemberben visszatér a LoL Arena, a népszerű játékmód a 13.23-as javítással. A kezdeti siker után a játékosok izgatottan várták a visszatérést, és a Riot meghallgatta követeléseiket.