World of Tanks Grand Finals fogadás 2024

A World of Tanks Grand Finals az egyik legnagyobb eSport verseny, amelyen elsősorban a World of Tanks eSport játékosai vesznek részt. A versenyt évente rendezik meg, a játék fejlesztői, a Wargaming szervezésében. A verseny azonban szünetet tartott 2017-hez képest, de várhatóan visszatér. Jellemzően a Wargaming négy regionális eSport ligájának 12 legjobb csapata szerepel benne, akik élő nézők ezrei és több millió online néző előtt küzdenek meg a bajnoki címért.

A rendezvény különböző helyszíneken zajlik. A szervezők az ülőképesség, a kényelem és a jogi szempontok alapján választják ki a helyszíneket. A World of Tanks Grand Finals győztesei általában pénzjutalomban részesülnek. A nyeremény a legjobb nyolc csapat között oszlik meg, ami azt jelenti, hogy csak az utolsó négy csapat marad részesedése nélkül az alapdíjból.

A World of TanksrólMiért népszerű a World of Tanks Grand Finals?A World of Tanks Grand Finals győztes csapataiHol lehet fogadni a World of Tanks Grand Finals-re
Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

A World of Tanksról

A verseny népszerűsége a szerencsejáték-iparra is kiterjed. Az e-sport fogadói mindig izgatottan várják az eseményt, mivel hatalmas fogadási lehetőségeket kínál. A legtöbb eSport fogadási oldal általában hosszú listát kínál az eseményhez kapcsolódó fogadási piacokról, megkönnyítve a fogadók megtalálását és fogadását.

A World of Tanks egy többjátékos játék, amelyet a Wargaming nevű fehérorosz cég fejlesztett ki. Az elismert eSport címet 2009 áprilisában jelentették be és adták ki alfatesztelés céljából, akkor még csak hat különböző járművel. 2011. április 12-én pedig hivatalosan is megjelent a játék Észak-Amerika és Európa.

A World of Tanks olyan harcjárműveket tartalmaz, amelyek a 20. századi korszakból származnak. A játék fejlesztője freemium üzleti modellt használ. Ez azt jelenti, hogy a játék ingyenesen játszható minden felhasználó számára. A játékosok azonban választhatnak, hogy fizetnek, hogy prémium funkciókhoz férhessenek hozzá az izgalmasabb és magával ragadóbb játékélmény érdekében. A játék játszható játék PC-ről vagy különféle játékkonzolokról, köztük Xbox One-ról és PlayStation 4-ről.

Játékmenet

A játékmenet során a játékosok átveszik az irányítást az általuk preferált önjáró tüzérségi járművek vagy páncélozott tankok felett. Ezen kívül a játékosok irányíthatják a járművek mozgását és fegyvereik tüzelését. Hangos vagy gépelt csevegésen keresztül is kommunikálhatnak más játékosokkal. Az egyszerű meccseken a játékosok az ellenfél összes tankjának megsemmisítésével vagy a bázisuk elfoglalásával nyernek. Egy csapat el tudja foglalni az ellenfél bázisát, ha elég sokáig tartózkodik benne anélkül, hogy megsérülne.

A fő különbség a World of Tanks játék mód a csata szabályai. A játék mechanikája azonban minden játékmódban ugyanaz marad. A különféle játékmechanikák közé tartoznak a kagylóricochet, az álcázás, a modul sérülései és a személyi sérülések.

A World of Tanks játékosai hat fő csatatípus közül választhatnak. A legtöbb ilyen eSport online versenyen szereplő csaták közé tartozik tank-társaság csaták, csapat-kiképző csaták, csapatcsaták, erődcsaták, véletlenszerű csaták, és különleges csaták. A játékosok küldetéseket is teljesíthetnek a játékban, különböző jutalmakkal. A véletlenszerű csatákban csapatonként legfeljebb 15 játékos vehet részt. A csapatok botokkal tölthetik be a hiányzó játékosok helyét.

Járművek

A World of Tanksben használt legtöbb járművet úgy tervezték, hogy a valós modellekhez hasonlítson, és csak néhány paramétert módosítottak, hogy illeszkedjenek a játék mechanikájához és javítsák a játékmenetet. Öt különböző típusú jármű van a játékban: önjáró tüzérség, tankrombolók, nehéz harckocsik, közepes harckocsik és könnyű harckocsik. Jelenleg a játékban több mint 600 páncélozott jármű található 11 országból.

A kiemelt országokban általában van egy technológiai fa, amelynek ágai az 1. szinttől a X. szintig terjednek. A játékosok magasabb szintű járművekhez jutnak, ahogy haladnak a játékban. További prémium járművek állnak rendelkezésre, de nem szerepelnek a technológiai fákban, amelyek játékon belüli kreditekkel vagy készpénzzel érhetők el.

A játékosok bizonyos mértékig testreszabhatják a World of Tanks összes járművét vizuálisan és teljesítmény szempontjából. Az autók testreszabásához szükséges legtöbb alkatrész, például tornyok, fegyverek és motorok megvásárolhatók a játék technológiai fájáról. Két álcázási séma is van a tankokhoz, beleértve a játékspecifikus és történelmileg pontos mintákat a gyors testreszabás érdekében.

World of Tanks Blitz

A Wargaming 2013 májusában jelentette be a World of Tanks Blitz-et. A World of Tanks mobil verziója játszható okostelefonokon és táblagépeken, amelyek Windows, iOS és Android rendszeren működnek. A játékmenet olyan, mint a főjátéké, kisebb eltérésekkel. Csapatonként legfeljebb hét játékost engedélyez, ellentétben a főjátékkal, amely csapatonként 15 játékost tesz lehetővé.

Miért népszerű a World of Tanks Grand Finals?

A World of Tanks Grand Finals az egyik legjobb eSport versenyek sok ok miatt. A világ különböző régióiból származó csapatok szerepelnek benne. Minden csapatnak sok rajongója van globális szinten, akik mind követik kedvenc csapatuk teljesítményét a bajnokságon.

Azok a játékosok, akik részt vesznek a World of Tanks nagydöntőjén, a verseny legjobbjainak számítanak. Elképesztő képességekkel rendelkeznek, és félelmetes stratégiákat alkalmaznak, amelyek vonzóak a World of Tanks játék rajongói számára. Ezenkívül az esemény általában számos egyéb szórakozási formát is tartalmaz, amelyeket a nézők és az online nézők élvezhetnek.

A World of Tanks Grand Finals népszerűségének másik fő oka az, hogy hatalmas fogadási lehetőségeket kínál az eSport versenyekre fogadó játékosok számára. Ez az egyik legjobban várt eSport esemény a fogadók körében. Szinte az összes mainstream eSport fogadási oldal általában különféle fogadási piacokat kínál ezeken az eSport bajnokságokon, így az esemény sokkal népszerűbb.

A játék népszerűségének nyilvánvaló oka az, hogy ingyenes. A játékosok egyszerűen letölthetik és élvezhetik a játékot, majd eljuthatnak a World of Tanks Grand Finals részévé. Csak egy Wargaming.net regionális ligában részt vevő csapatba kell besorozni őket, és segíteni kell a csapatot a bajnokság megnyerésében, hogy részt vegyen a nagydöntőben.

A World of Tanks Grand Finals győztes csapatai

Számos különböző csapatok megnyerték a World of Tanks Grand Finals bajnokságot. Ezeken a nagy eSport versenyeken mindig volt egy új győztes, ami jelzi, mennyire versenyképes a verseny. Az alábbiakban felsorolunk néhány győztes csapatot és más csapatokat, amelyeket érdemes megemlíteni az eseményeken nyújtott nagyszerű teljesítményük miatt.

Tornado energia

A Tornado Energy csapata megnyerte a World of Tanks Grand Finals-t 2017-ben. Ez egy PUBG csapat, amelyet a Tornado Energy Drink Company szponzorál. A csapat névsora meglehetősen lenyűgöző, számos jól ismert oroszországi, moldoviai és grúz játékosból áll, akik szerepelnek az esport versenyek listáján. A Tornado Energy mindössze 19 eSport versenyen több mint 540 000 dollárt keresett, amelyeken a bevételek 77%-a kifejezetten a World of Tanks játékból származik.

Natus Vincere

Natus Vincere, közismert nevén Na'Vi, jelenleg a legjobb csapat a World of Tanks játékban. A csapat megfelelt a nevének, ami azt jelenti, hogy „nyerésre született”. A szervezet székhelye Ukrajnában található, és a World of Tanks kivételével számos más eSport játékban is versenyez.

A csapat több mint 18 millió dollár pénzdíjat nyert a több mint 500 versenyen, amelyen részt vett. A nyereményből több mint 860 000 dollár a World of Tanks játékból származik. A csapat egyik fő eredménye a 2016-os World of Tanks Grand Finals megnyerése volt.

HellRaisers

A KellRaisers egy másik legjobb eSport csapat, amely számos tornát nyert, köztük a 2015-ös World of Tanks Grand Finals-t. A csapat bejutott a 2016-os World of Tanks Grand Finalsba is, de nem nyerte meg. Azonban elég jól teljesített a második pozíció megszerzéséhez. A csapat mindössze 150 versenyen több mint 1,8 millió dollárt keresett pénzdíjban. A nyeremények több mint 25%-a a World of Tanks játékból származik.

Virtus.pro

A Virtus.pro egy népszerű eSport csapat érdemes megemlíteni a World of Tanks nagydöntőjében nyújtott teljesítményt illetően. A csapat még soha nem nyerte meg az eseményt. Ennek ellenére kvalifikálta magát a 2015-ös és 2016-os bajnokságban való részvételre, amelyen elképesztő teljesítményt nyújtott. A csapat több mint 18 millió dollárt tudhat magáénak a több mint 570 lejátszott versenyen szerzett nyereményként. A pénzdíjból több mint 121 000 dollár a World of Tanks Grand versenyekből származik.

Egyéb említések közé tartozik RoX, Elevate, Team Dignitas, és PENTA Sports.

Hol lehet fogadni a World of Tanks Grand Finals-re

A World of Tanks Grand Finals döntőjére a legegyszerűbb fogadás, ha végig online eSport fogadási oldalak. Több száz eSport fogadási oldal foglalkozik az eseményrel. A fogadóknak azonban számos tényezőt figyelembe kell venniük, mielőtt bármilyen fogadóirodát fogadnának. Például a fogadóknak figyelembe kell venniük a kínált esélyeket. A viszonylag magasabb szorzókkal rendelkező oldal választása nagyobb potenciális nyereményösszeget kínál a fogadóknak. Az egyéb szempontok közé tartozik a licenc, a jogosultság, a bónuszajánlatok és az eseményhez kínált fogadási piacok száma.

Hogyan fogadjunk a World of Tanks Grand Finals-re

A fogadóknak először regisztrálniuk kell egy olyan eSport fogadási oldalon, amely a World of Tanks Grand Finals fogadási piacait kínálja. A különböző fogadási oldalakon eltérő regisztrációs folyamatok és követelmények vonatkozhatnak. A következő lépés az összeg befizetése a fogadási számlára. A pénzeszközöket tétként használjuk fel a megtenni kívánt fogadásokhoz. A fogadók bónuszokat is használhatnak befizetés nélküli bónuszajánlatokkal rendelkező fogadási oldalakon, hogy pénzük befizetése vagy kockáztatása nélkül fogadjanak.

Végül a játékos kiválaszthatja a kívánt fogadási típust a versenyre tervezett bármely játékhoz, és követheti a megfelelő lépéseket a fogadás megtételéhez. Érdemes megjegyezni, hogy egyes eSport fogadási szolgáltatók minimális és maximális követelményeket támasztanak a fogadási összegekkel kapcsolatban, amelyeket a fogadóknak figyelembe kell venniük.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács