The Masters Tour fogadás 2024

A Masters Tour az egyik legnagyobb esport torna Hearthstone környékén. A Blizzard szervezője, maga a játék fejlesztője. Ezért ez a legkiemelkedőbb bajnokság erre a címre. Minden évben nagyszámú egyéni mérkőzésen döntik el az összesített győztest. Ezek személyes versenyek, amelyek élő tömeg előtt zajlanak. A turnét a világ minden táján, számos világszínvonalú helyszínen játsszák. A Masters 2019-es szakasza során néhány mérkőzésre Európában, Ázsiában és Észak-Amerikában került sor.

A nyereményalap összege meccsenként legalább 25 000 dollár. Érdekes módon a Hearthstone játékosközössége korlátozott kiadású online csomagok vásárlásával járulhat hozzá ehhez a nyereményalaphoz. Minden eladott köteg pénzt ad a kasszába, hogy a bajnokok megküzdjenek.

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

A Hearthstone-ról

Ha valaki elkészítené a esport versenyek listája a Hearthstone-ra koncentrálva meglepné őket az események széles skálája. A Masters Tour azonban léptékének köszönhetően kiemelkedik. Körülbelül 300 játékos vesz részt. Többségük előzetesen selejtező mérkőzésen szerepelt. Ha jól csinálják, végül meghívást kapnak a Mesterekhez. A lenyűgöző pénzjutalom a világ legügyesebb Hearthstone játékosait vonzotta.

Ahhoz, hogy a fogadók jó előrejelzéseket tudjanak adni az esport versenyekkel kapcsolatban, eleget kell tudniuk az éppen játszott játékról. Ezért fontos néhány alapkutatást végezni a Hearthstone-on. A Blizzard Entertainment cég fejlesztette ki népszerűségük spin-offjaként World of Warcraft franchise. Ez az online kártyajáték ingyenesen játszható címként jelent meg. Ezzel nagyszámú játékost sikerült megnyerni.

Eredetileg a Heroes of Warcraft nevet kapta, mivel ennek az ikonikus fantasy sorozatnak az univerzumához tartozik. Sok ugyanaz a hely, relikviák és karakterek szerepelnek a digitális gyűjthető kártyákon. Mint sok esport játék, ez is támogatja a többplatformos játékot. Ez azt jelenti, hogy a játékosok kihívást jelenthetnek egymásnak Windows, Mac, iOS és Android eszközökön.

A Hearthstone mögött álló csapat arra összpontosított, hogy elkerülje a digitális kártyák műfajában előforduló gyakori problémákat. Például az ellenfelek nem tudnak lépést végrehajtani, amikor a játékoson van a sor. A szerencsejátékosoknak ezt figyelembe kell venniük a fogadás megtétele előtt. Jelenleg körülbelül 100 millió ember élvezi ezt a játékot. Ezért logikus, hogy a Hearthstone felkeltette az online esportfogadási közösség figyelmét.

Hearthstone játékszabályok

Mielőtt leülnénk nézni a Hearthstone esport online versenyeit, érdemes áttanulmányozni az alapvető szabályokat. A normál játékmód egy-egy mérkőzés. Ez lehet alkalmi vagy rangsorolt. Előbbi sokkal lazább. Eközben az utóbbi megköveteli a játékosoktól, hogy többszintű rangsorolási rendszerben versenyezzenek.

A játékmenet körökre osztott. A játékosok kiválasztanak egy hőst, amely a tíz egyedi osztály egyikébe tartozik. Mindegyiknek megvan a maga különleges képessége. Itt a korai stratégia kulcsszerepet játszik. A játékosok egy pakli kártya segítségével próbálják csökkenteni ellenfelük egészségi állapotát, amíg az el nem éri a nullát. Egy kártya kijátszása elhasználja a manát. A mana költsége kártyánként változik. Ennek eredményeként a költségvetés a Hearthstone kulcsfontosságú eleme.

A kártyatípusok a következők: varázslat, minion, hős és fegyver. A kártyák ritkaságukat tekintve eltérőek lehetnek, és az epikustól az egyszerűig sorolhatók. A Blizzard időnként új kiegészítőket ad ki. Azonban egy verseny során a paklik általában egyszerűbbek, hogy minden bajnoknak egyenlő feltételeket biztosítsanak. A játékos a köre alatt van időzítve. Ez segít felgyorsítani a mérkőzéseket.

Miért népszerű a Masters Tour?

Amikor esport versenyekre fogad, a szerencsejátékos szeretne egy esport játék ezt szórakoztató nézni. A Hearthstone jól ismert színes és vizuálisan vonzó kártyaterveiről. Ha a fogadó a WoW rajongója, akkor ez a játék a számukra. Lehetővé teszi számukra, hogy felfedezzék a Warcraft univerzum gazdag történetét.

Az is fontos, hogy olyan címet válassz, ahol a képességek felülmúlják az esélyt. Így a szerencsejátékos megalapozott döntést tud hozni a játékosokkal kapcsolatos ismeretei alapján. A legtöbb Hearthstone meccsen két játékos szerepel. Ez azt jelenti, hogy megfelelő esély van a potenciális nyertes kiválasztására.

Ha a személy mélyreható ismeretekkel rendelkezik a játékról, dönthet úgy, hogy egy speciálisabb fogadást választ. Például megjósolhatják, hogy egy játékos kihúz-e egy adott kártyát. Ezért a Hearthstone szerencsejáték azokat jutalmazza, akik a lehető legtöbbet ismerik a szabályokat, a lehetséges forgatókönyveket és a bajnokok stratégiáit.

Összességében a Hearthstone azoknak fog tetszeni, akik kedvelik a taktikára támaszkodó videojátékokat. A szerencsejátékos mérlegelheti, hogy az egyes játékosok milyen lépéseket tesznek. Ezzel javítják esélyeiket a nyerő fogadás megtételére.

A Masters Tour győztes csapatai

Mivel ez az egyik legnagyobb Hearthstone-ra összpontosító esport verseny, a versenyzők magasan képzettek. A legjobban teljesítők nagy része a Európai Únió. Vannak azonban olyan topcsapatok is, amelyek az Egyesült Államokból, Kínából, Japánból és Kanadából érkeznek.

Az olyan Esport bajnokságok, mint a Masters Tour, megkövetelik, hogy minden csapattag egységként működjön együtt. Fontos, hogy a fogadók figyeljenek a stratégiájukról ismert csoportokra. A Hearthstone egy agyi típusú játék. Ez ellentétben áll más esportokkal, amelyek inkább a gyors reflexekre és a pontosságra összpontosítanak.

A legjobb Hearthstone csapatok jártas lesz a matematikában. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a mana-költségvetés a kulcsa a győzelem elérésének. Ezenkívül széles körű ismeretekkel kell rendelkezniük az összes kártyacsomagról. Ez segít nekik kiválasztani azokat, amelyek előnyt jelentenek ellenfelükkel szemben.

Jelenleg a következő tíz csapat számít a legjobbnak ezen a tornán:

  • T1
  • Team Love u Lots
  • Fogsail Freebooters
  • RDU csapata
  • StrifeCro/Kolento
  • Narancs/Freakah
  • Fényesség
  • Team Pog bajnok
  • Invictus Gaming
  • Southsea Swashbucklers

A legnagyobb pillanatok

A Masters Tour-t sokan az egyik legjobb esport versenynek tartják. Ez annak köszönhető, hogy sok ikonikus pillanat történt az évek során. Például a Kalaxz és a WE Stone meccsén utóbbinak sikerült megszakítania előbbi győzelmi sorozatát. Ezt a Brain Freeze támadások felhasználásával érte el.

Badajimpom játékos jól ismert a Hearthstone esport ligákon belül. Egy emlékezetes játékban a jellegzetes pakliját, a Quest Warriort használta lenyűgöző győzelem érdekében. A 2021-es Tour egyik legjobb mérkőzéseként tűnik ki. Ugyanebben az évben azonban a játékos egy veretlen kihívóval, WEYuansuval mérkőzött meg. Ez az ellenfél a Brute Demon Hunter kártyacsomagot használta nagyszerűen. A kötelek között kihúzott egy Triple Brute-ot. Ez túl erősnek bizonyult Badajimpom számára.

Amikor Furyhunter és VKmsbc kihívta egymást, az a Masters Tour egyik legstresszesebb játéka lett. Furyhunter rendkívül közel állt ahhoz, hogy kiessen ebből az elődöntőből. Miután azonban kihúzott egy meglepetés Kindling Elemental kártyát, bebiztosította helyét a nagydöntőben.

Hol és hogyan lehet fogadni a The Masters Tourra

Sokan vannak online esport fogadási oldalak kint. A Hearthstone egy meglehetősen mainstream videojáték. Ezért nem lesz nehéz olyan fogadóirodát találni, amely megfelel az ilyen típusú piacoknak. Esport versenyekre való fogadáskor fontos a megfelelő fogadási mód kiválasztása. Általában a győztes kiválasztása a legnépszerűbb. Ez azért van, mert a legtöbb meccsen két játékos mérkőzik meg egymással.

Rengeteg olyan kártya létezik, amelyeket a játékos letehet. Következésképpen a fogadónak ismernie kell az egyes versenyzők által kedvelt paklit. Így összehasonlíthatják a két ellentétes paklit, és elemezhetik, melyiknek van előnye. Az is bölcs dolog, hogy tájékozódjon az új fedélzeti frissítésekről. A Blizzard rendszeresen kiadja ezeket. Ha a szerencsejátékosok nem kutatják a legutóbbi kártyákat, az hiányossá teheti tudásukat a játékkal kapcsolatban.

Sokan megvárják az elődöntőt vagy a döntőt, mielőtt fogadnának a Masters Touron. Addig is megnézhetik a korábbi meccseket, és figyelhetnek az erős játékosokra. Ez az ideális stratégia mindazok számára, akik a lehető legszembetűnőbb fogadásokat akarják tenni.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács