Legjobb PUBG Global Championship bukmékerek

Kevés olyan esport online verseny van, amely nagyobb, mint a PUBG Global Championship. Üdvözli az ingyenesen játszható Battle Royale játék legrangosabb játékosait. Ez a cím óriási sikert aratott mobilon. A versenyt azonban csak PC-n játsszák. Ennek elsősorban az az oka, hogy a PUBG Mobile Club Open (PMCO) már kínál platformot a mobil játékosok számára. A PUBG Corporation évente megszervezi a PGC-t.

A helyszín évtől függően változhat. 2021-ben a dél-koreai Incheonban zajlott. Az online esport fogadási oldalak általában azokra az eseményekre összpontosítanak, amelyek nagy nyereményalapot kínálnak a legjobb játékosok számára. A PGC esetében ez óriási 4 340 000 dollár volt. Ennek eredményeként rengeteg szerencsejáték piac volt a versenyen. A világ minden tájáról meghívtak profi játékosokat a részvételre. A kínai delegáció egy helyi hálózaton keresztül vett részt, nem pedig Incheonban.

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

A PUBG Bajnokságról dióhéjban

Annak ellenére, hogy az iparág egyike legnagyobb esport versenyek, a PUBG eseménye csak a közelmúltban hozott létre következetes szabályokat. 2021-ben bejelentették, hogy a csapatok indulási helyezéséről pontszabály alapján döntenek. Az első héten nyolc fős csoportokra osztják őket, mielőtt egy körmérkőzéses sorozatban versenyeznének.

Miután elkészült, a legjobb tizenhat csoportnak kell részt vennie a következő szakaszban, a Weekly Survival néven. Minden hétköznap tizenhat magas oktánszámú mérkőzésre kerül sor. Minden kvalifikált csapat bejut a heti döntőbe. Ennek eléréséhez azonban el kell érniük a "csirkevacsora" győzelmét.

A Grand Survival szakasz során az összes legjobb csapat tizenöt mérkőzésből álló sorozatban versenyez. Ez a fázis valószínűleg nagy figyelmet kap az esport versenyekre való fogadás rajongóitól. Végül egy meglehetősen összetett kör után megkoronázzák a világbajnokot.

A PUBG-ról

A játék során, PUBG a játékosoknak egy szigettérképre kell ejtőernyőzni. Versenyezhetnek egyedül vagy egy négyfős csapat részeként. Egy normál meccs hossza 30 perc. Ezalatt a térkép mérete csökkenni fog, és arra kényszeríti a játékost, hogy szembeszálljon az ellenséggel. A fő cél az, hogy halálra kell küzdeni, amíg egy játékos vagy csapat nem marad.

A kék erőtér beljebb mozdul a szárazföld belseje felé, és akit a kerületén kívül kapnak, folyamatosan egészségét veszti. Amikor a játékosok először belépnek, fegyvertelenek lesznek. Át kell kutatniuk az épületeket a rendelkezésre álló fegyverek, fejlesztések és egészségügyi cikkek után. A kellékek megtalálása a siker kulcsfontosságú készsége.

Kis ideiglenes vörös zónák jelennek meg, amelyekben bombazáport dobnak le. A játékosoknak el kell kerülniük ezeket a területeket a magas szintű veszély miatt. Időnként egy repülőgép speciális felszerelést tartalmazó ládákat dob le. A ládák elhelyezkedése azonban általában vonzza az ellenséges csapatokat is.

A verseny lényege

Mivel ez az egyik legnagyobb esport verseny, a bajnok játékosnak magas képzettségi szinttel és stratégiával kell rendelkeznie. Ebben a játékban van egy bizonyos szerencse. Az átvételi tételek helye véletlenszerűen van kiválasztva. A jó játékosok tudni fogják, milyen kellékeket kell keresniük. Ez az előre megtervezett taktikájuktól függ.

Például egyes csapatok járművet keresnek, hogy biztonságosan és gyorsan mozoghassanak a térképen. Más játékosok egészségcsomagokat halmoznak fel, hogy túléljék a lehető legtöbb ellenséges találkozást. Célszerű előre kiválasztani egy adott fegyvert. Az esport bajnokságokon általában előnyben részesítik a nagy hatótávolságú fegyvereket, például a mesterlövész puskákat. Lehetővé teszik a játékosok számára, hogy távolról, pontossággal vegyék ki az ellenséget. A konkrét taktikától függetlenül minden elsőrangú játékosnak gyors reflexekkel kell rendelkeznie. Az 1v1 találkozók során általában a leggyorsabb a győztes.

Miért népszerű a PUBG Global Championship?

A legjobb esport versenyek számos fontos hasonlóságot kínálnak a fogadásrajongók számára. A játéknak könnyen érthetőnek kell lennie. Minél egyszerűbb, annál valószínűbb, hogy a fogadó meg tudja jósolni a végső győztest. A PUBG szabályai egyértelműek. Az utolsó játékos nyer.

Ugyanakkor az is alapvető fontosságú, hogy az esport bajnokságokat szórakoztató legyen nézni. Ha a játékos unatkozik a meccseken, az negatívan befolyásolja az általános szerencsejáték-élményét. A PUBG globális bajnokság tele van izgalmas akciókkal. A lövöldözés és a robbanások minden meccs kulcsfontosságú részét képezik. Még ha vesztes fogadást is köt, akkor is élvezheti a látványt.

A meccsek időtartama egy másik ok, amiért oly sokan élvezik a PUBG-t. Normál módban a játék garantáltan 30 percen belül befejeződik. Ha több mérkőzés is zajlik egymás után, a szerencsejátékosoknak lehetőségük van egy sor fogadás megtételére. A PUBG gyors üteme vetekszik a hagyományos sportágakéval, mint a rögbi és a futball. Ez egyértelmű magyarázata az esport egészének népszerűségének növekedésére.

PUBG Bajnokság győztes csapatai

A 2021-es PUBG Global Championship végére a győztes esport csapat NewHappy volt. A második helyen a Heroic, a Virtus.Pro és a TSM végzett. A Team Liquid a legimpozánsabb csapatnak járó különdíjat kapott. Három játékost ismerték el a legtöbb ölésért. Ezek Jeemzz voltak a Team Liquidtől, valamint Pag3 és TeaBone a Heroictól. Míg a Gen.G Esports nem érte el a legjobb helyek egyikét sem, All-PGC díjat kapott.

Az esport versenyek listáján kevés olyan van, amelyik több csapatnak is kellő elismerést ad. A PGC megérti, hogy még az ötödik helyen állók is figyelemre méltó versenyzők. A szerencsejátékosok általában az alapján teszik meg téteiket, hogy kié lesz a nyereményalap legnagyobb része. A PGC azonban lehetőséget ad nekik, hogy több speciális fogadást tegyenek.

Az egy hónapos verseny alatt 32 csapat jutott a döntőbe. A felszínen egy ilyen magas szám megnehezítheti a szerencsejátékosok számára a végső győztes megjóslását. Ha igen, akkor ehelyett konkrétabb fogadást is köthetnek. Például fogadhatnak arra, hogy szerintük kinek lesz a legtöbb áldozata, vagy aki a leghosszabb utat tesz meg a térképen.

A PUBG verseny legnagyobb pillanatai

Nincs értelme online esport fogadás versenyeken, ha az eseményt nem szórakoztató nézni. A PGC vonzereje abban rejlik, hogy bármely mérkőzésen előfordulhatnak váratlan pillanatok. A legutóbbi verseny során számos kiemelés közül lehetett választani.

Egy ponton a dél-koreai játékos, Salute egy dzsipben utazott. Tüzet kezdtek venni egy dombon rejtőzködő ellenségtől. Annak ellenére, hogy nagy sebességgel ment, Salute-nak pillanatok alatt sikerült legyőznie az ellenfelet.

A norvég Jeemzz egy meccsen lemaradt a szabadban, fedezék nélkül. Észrevettek egy háromfős csoportot, akik egy dzsip körül húzódtak meg. Ebben a helyzetben általában alacsony a túlélési arány. Mindegyik ellenség könnyen lelőhette volna. Jeemzz azonban egyszerűen messziről dobott egy sor gránátot. Meglepő pontossággal landoltak, és mindhármukat elküldték.

A finn játékos, Pag3 a verseny nagy részében kiemelkedő versenyző volt. A legemlékezetesebb pillanata az volt, amikor két jármű üldözte, és frontálisan vitte őket rohampuskával és gránátokkal. Megmutatta, hogy ebben a játékban a játékosok nyerhetnek, ha egyszerűen megállják a helyüket és gyorsan mozognak.

Hol és hogyan lehet fogadni a PUBG Global Championship-re?

Mivel a PUBG olyan jól ismert az esport közösségen belül, rengeteg bukméker-webhely kínál téteket, hogy részt vegyen az akcióban. Egy jó oldal tartalmazni fogja a legnagyobb esport versenyeket bemutató piacokat. Ez magában foglalja a PUBG Global Championshipet is. Fontos, hogy végezzen egy kis kutatást annak meghatározására, hogy melyik fogadóirodák kínálják a legerősebb esélyeket. A fogadásoknak nem kell pusztán a győztes csapat előrejelzésére korlátozódniuk. Vannak olyan webhelyek, amelyek jobb lehetőségeket és több egyedi fogadási funkciót kínálnak.

Amikor a PUBG Global Championship-re fogad, bölcs dolog kihasználni az üdvözlő ajánlatokat. A többszörös fogadás szorzói is kívánatosak. Ez annak köszönhető, hogy a verseny során sok mérkőzést rendeznek. Az élő fogadási platformok jól működnek a PGC-n való szerencsejátékhoz. Számos olyan változó van, amely egy csapat javára fordíthatja az asztalokat. Ezért egy dinamikusabb fogadási stílus lehet a legkívánatosabb.

Az egy hónapos verseny kezdetén nem nyílik meg minden piac. A fogadóirodák figyelme a PGC-re az utolsó szakaszban lesz a legmagasabb. Ha a fogadók nehezen találnak olyan szerencsejáték-oldalakat, amelyek megfelelnek az eseménynek, egyszerűen megvárhatják, amíg a verseny eléri a csúcspontját.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács