A legjobb ESL Gaming fogadóirodák

Az ESL Gaming még 2000-ben indult. A három éve működő Deutsche Clanliga utódjaként jött létre. A cég arról ismert, hogy világszerte számos esport versenyt és bajnokságot szervez. 2015-ben az ESL Gaminget a világ legnagyobb e-sport cégévé nyilvánították. Jelenleg ez a legrégebbi működő eSport vállalat. Székhelye Kölnben, Németországban található, és több mint tíz különböző irodával és számos TV-stúdióval rendelkezik számos más országban.

Az ESL Gaming egy játékmagazinnal indult, amelyet egy online szerencsejáték-bajnokság követett. Később megvásárolta a szervereit, és bérbe adta azokat különböző esport versenyekre. Elég gyorsan nőtt, így az ESL Intel Extreme Masters Katowice versenyén több mint százezer ember vett részt, és több mint egymillió néző volt a Twitchen.

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

ESL Gaming tulajdonjog

A Modern Times Group 2015-ben megvásárolta az ESL Gaming 74%-át a Turtle Entertainmenttől, az anyavállalattól. Ugyanebben az évben több mint 1500 moziban kezdték közvetíteni az élő esport eseményeket. Ez sokat segített az ESL Gaming népszerűségének növelésében. Ennek eredményeként a szervezet többet fogadott eSport online versenyek és fokozatosan bővítették az általuk kínált eSport játékok körét.

2022-ben a cég bejelentette, hogy a Savvy Gaming Group (SGG) felvásárolja az ESL Gaminget és egy másik, FACEIT nevű esportplatformot. Az ESL Gaming vételárát 1,05 milliárd dollárra becsülik. Az ügylet az év második negyedévében zárul le. Az SGG azt tervezi, hogy egyesíti a két vállalatot, hogy megalakítsa az ESL FaceIt Group-ot.

Versenyek

Az ESL általában együttműködik más kiadókkal, mint például a Riot Games, a Blizzard Entertainment, a Microsoft Gaming és a Valve, hogy évente számos esport ligát és versenyt rendezzenek világszerte. Manapság a legtöbb versenyt online rendezik, és nézők millióit vonzzák. A legnépszerűbb versenyek közé tartozik az ESL Play, az ESL National Championships, az ESL Pro Tour, az ESL One és az Intel Extreme Masters. Az alábbiakban kiemelünk néhány népszerű játékot a versenyeken és ligákban.

  • FIFA: A FIFA videojátékok az EA Sports által fejlesztett egyesületi futballjátékok sorozata. A legnépszerűbb videojátékok közé tartozik, többnyire a világ legnépszerűbb sportjától, az egyesületi labdarúgástól kölcsönözve. A játékmenetben két csapat vesz részt, mindegyikük célja, hogy megelőzzék a másikat, hogy megnyerjék a játékot.
  • Rainbow Six Siege: A Rainbow Six egy taktikai lövöldözős játék, amelyet a Ubisoft adott ki. A játékosok használhatják a Rainbow csapatban elérhető bármelyik kezelőt. A különböző operátorok eltérő képességekkel és minősítéssel rendelkeznek. A játék két csapatot, terroristákat és terrorelhárítókat, valamint különféle módokat tartalmaz, amelyek mindegyike csapatonként eltérő célokkal rendelkezik.
  • Guild Wars: A Supercell kifejlesztette és közzétette a klánok összecsapását. A játék témája egy fantáziavilágon alapul, amelyben a játékos a falu főnökének szerepét ölti magára. A játék célja egy olyan falu kialakítása, amely ellenáll a támadásoknak, és csapatokat képez a támadásra korlátozott erőforrások felhasználásával.
  • Mortal Kombat: A Mortal Kombat eredetileg a Midway Games fejlesztette ki. Ez egy fantasy témájú verekedős játék sok különböző karakterrel, amelyek mindegyike más-más készségekkel és képességekkel rendelkezik. A Mortal Kombatnak több változata is született, de a játékmenet alapötlete ugyanaz marad.
  • NBA2K: Az NBA2K egy kosárlabdasportokat szimuláló videojáték, amelyet a Visual Concepts fejlesztett ki. Az NBA 2K mindegyik játéka általában a National Basketball Association, a világ legmagasabb kosárlabda bajnokságának egy szezonját utánozza.
  • Call of Duty: A Call of Duty: Warzone egy másik lövöldözős játék, amelyet az Activision adott ki. A játék témája a második világháborúra épült az induláskor. Jelenleg a sorozat a hidegháborúban játszódó játékokat, a világűrt és a futurisztikus világokat tartalmazza.
  • League of Legends: Ez egy többjátékos harci aréna játék, amelyet a Riot Games adott ki. A Defense of Ancients térképe ihlette, de önálló játékként fejlesztették ki. A játékot két csapat játssza, egyenként öt játékossal. Mindegyik csapatnak meg kell védenie saját területét a másik csapattal szemben, miközben meg kell támadnia a másik csapat területét.

Miért népszerűek az ESL Gaming Tournaments?

Változatos játékok

Az egyik fő ok, amiért az ESL Gaming versenyek népszerűek, különösen a fogadók körében, az a sokféle eSport versenyen megjelenő játékok hatalmas választéka. A fogadók így számos fogadási piac közül választhatnak, ahol megtehetik téteiket.

Szabályozás

Az ESL Gaming versenyek mindig jól irányítottak és szabályozottak. Ez biztosítja a tisztességes játékmenetet, és azt, hogy senki sem manipulálhatja a játék eredményeit semmilyen módon. A márka megbízhatósága a játékosok lojalitását, növekvő népszerűségét eredményezte.

Elérhetőség

Az ESL Gaming általában minden évben megszervezi a legjobb eSport versenyeket és bajnokságokat. Ideális esetben az év szinte minden szakában mindig van folyamatban lévő esemény. A fogadók így támaszkodhatnak arra, hogy a szervezet rendelkezik olyan eseményekkel, amelyekre egész évben fogadhatnak. Az események általában elég nagyok ahhoz, hogy a legtöbb online kaszinóban megjelenjenek.

Különböző szintek

Az ESL Gaming ligákat és versenyeket általában úgy hozták létre, hogy a kezdőtől a profi játékosokig szinte minden játékosnak elférjenek. Néhány versenyt kifejezetten a különböző képzettségi szintekhez terveztek, így bárki könnyen részt vehet az eseményeken. A jogosultsági követelmények is általában szigorúak, de egyszerűek.

Az ESL Gaming Tournaments győztes csapatai és a legnagyobb pillanatok

Az ESL Gaming által rendezett számos verseny közül több csapat és játékos példamutató teljesítményt nyújtott. A különböző esport bajnokságok és ligák általában szerepelnek különböző esport játékok, így kissé kihívást jelent a rangsorolás összességében a legjobb csapatok. Azonban a különböző csapatok és játékosok az évek során folyamatosan nagyszerű eredményeket értek el a legtöbb bajnokságban és versenyen, és néhányan valamikor nagy teljesítményt nyújtottak.

Legjobb ESL Gaming csapatok

Fnatic

Fnatic az egyik legjobb csapat, amely az ESL Gaming Pro League-ben játszik. Többször megnyerte a bajnokságot, beleértve az első és a második szezont is. A győzelmek beerősítették a csapat nevét a liga legjobb csapatai közé.

Natus Vincere

A Natus Vincere csapat birtokolja a Pro League regnáló bajnoki címét. Megnyerték a bajnokság 14. szezonját a Team Vitality ellen, amely egy másik, nagyszerű teljesítményéről ismert csapat. A csapat 1 millió USA dollárt biztosított a győzelemért, ez a harmadik csapat a történelemben, amely valaha is nyert ekkora összeget az ESL Gaming tornán.

Team Liquid

Team Liquid jól ismert arról, hogy az egyik legrégebbi esport csapat. Számos ESL-versenyen vesz részt, hogy hozzáadja a csapat több mint 2000 versenyéhez, köztük a legnagyobb eSport versenyekhez. A csapat emellett a legnagyobb bevételt is elérte az életben, több mint 38 millió dollárt.

OG

OG egy másik csapat, amelyet érdemes megjegyezni. Jelenleg a második legjobb csapat a megtermelt bevétel alapján. Az teszi kivételessé, hogy a több mint 35 millió dolláros bevétel mindössze 126 versenyen való részvételből származik. Ez jól mutatja, milyen jó a győzelmi arányuk.

Evil Geniuses

Evil Geniuses több mint tíz ország és három kontinens játékosaiból áll. 1999-ben alapították, és több mint két évtizede a legjobban teljesítő csapatok közé tartozik, hogy megalkossák az egyik legrégebben működő örökséget. A csapat több mint 900 jelentős esport versenyen játszott, és több mint 25 millió dollárt keresett. A csapat legjobb teljesítménye a Dota 2 és a League of Legends.

Hol és hogyan lehet fogadni az ESL versenyekre

Az esport versenyeken való fogadás viszonylag egyszerű, különösen azoknak a fogadóknak, akik rendelkeznek némi tapasztalattal az esport fogadásban. Az első lépés az online esport bukméker keresése amely számos esport fogadási piacot kínál. Ehhez meg kell győződnie arról, hogy a fogadási oldal megbízható. A kényelem kedvéért mérlegelheti a rendelkezésre álló fizetési lehetőségeket, és kiválaszthatja az Ön számára legkényelmesebb lehetőséget kínáló fogadási oldalt.

Mielőtt fogadna egy ESL Gaming Tournamentre, meg kell győződnie arról, hogy az esport fogadási számláján van elegendő pénz a fogadáshoz. Ön is kihasználhatja bármelyiket bónuszok vagy promóciós ajánlatok lehet kapni.

A következő lépés egy folyamatban lévő ESL Gaming versenyesemény kiválasztása és a fogadás típusának kiválasztása. Az online eSport fogadási oldalak általában különböző fogadási típusokat kínálnak a különböző játékokhoz. Előfordulhat, hogy az új fogadóknak meg kell vizsgálniuk a különböző fogadási típusokat, hogy megalapozott fogadási döntéseket hozzanak.

Fogadási tippek

Mikor fogadás egy esportra versenyen kezdje el az esport versenyek listájának létrehozásával, majd válassza ki azokat, amelyeken fogadásokat tehet. Ügyeljen arra is, hogy utánajárjon a játszó csapatoknak. Ez segíthet eldönteni, hogy a megadott szorzók megérik-e a játékot. Bölcsen kell gazdálkodnia a bankrolljával is, különösen, ha több játékra is szeretne fogadni a versenyen. Az érzelmi fogadási döntések elkerülése szintén elengedhetetlen a sikeres fogadáshoz.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács

Legújabb hírek

Közelgő CS: GO események
2022-07-07

Közelgő CS: GO események

Szurkolók milliói követik naponta az esportot világszerte. A Field Level Media egy sor áttekintést ad ki, hogy a rajongók megismerhessék a legnépszerűbb címeket, csapatokat és személyiségeket. A játékok különböző formátumokat, versenytípusokat és menetrendeket fednek le.