A legjobb Esport játékosok és csapatok 2022

Az utóbbi években a videojátékok egyre nagyobb teret hódítottak. Lényegében az esport a versenyszerű videojáték elnevezése, amelyet professzionális szinten végeznek. A nagy versenyeken szereplő címek közül sok csapat alapú, és minden egyes tag fontos szerepet játszik. 

A legjobb esport csapatok jelentős összegű pénzdíjat nyerhetnek, ami több millió dolláros tartományba eshet. Az ilyen magas tétek azt jelentik, hogy az esport fogadási oldalak felkeltették a hagyományos fogadások rajongóinak figyelmét. A szerencsejátéknak ez a formája többé-kevésbé megegyezik a szokásos sportfogadásokkal.

A legnépszerűbb esport csapatokEsport csapatok különböző játékokbanA világ legjobb esport játékosaiHogyan válasszuk ki a legjobb esport csapatot?
Alliance

Az esport fogadási oldalak használatakor a felhasználónak ki kell választania a megfelelő csapatot, amelyre fogadni szeretne. A legjobb, ha olyat válassz, amelyik nagy múltra tekint vissza a versenyeken. Természetesen ez a helyzet az Alliance esetében is. Svédországi székhellyel rendelkeznek, és 2013 óta a profi szerencsejáték-szcéna részét képezik. Öt fős vezetői csapat felügyeli a szervezetet. A múltban a StarCraft II-re és a League of Legendsre összpontosítottak. 

Mutasson többet...
Astralis

Az Astralis, más néven AST, kétségtelenül a világ egyik legjobb eSport csapata. A dán öltözék meglépte a magasságokat, hogy domináns erővé váljon a legjobb eSport versenyeken és versenyeken. Ebben az összefoglalóban minden részletet megtudhat az Astralisról, a megalakulástól kezdve a különböző játékokig, amelyekben szerepel a névsor. Ezenkívül tájékozódjon a csapat eredményeiről és eredményeiről a globális eSport arénában, és ami fontos, hogyan lehet fogadni az Astralisra.

Mutasson többet...
Cloud9 Esports

A Cloud9 az egyik legnépszerűbb, legnagyobb és legsikeresebb esport szervezet a világon. 2013 óta a Santa Monica (Kalifornia, USA) székhelyű szervezet számos tudományágban ver hullámokat az esport világában. Versenyeken és üzleti téren egyaránt győztesen szerepelt, és a 2020-as év második legértékesebb esport ruhája lett.

Mutasson többet...
Dignitas

A Dignitas egy 2003-ban alapított híres esport csapat. A csapat az egyik legismertebb és legelismertebb cég a profi szerencsejáték üzletágban. Nekik van a legnagyobb és legnépszerűbb esport csapata. Azon partnerek számára, akik közvetlen bejáratot keresnek a játék- és az esport piacra, a Dignitas egyedi és jellegzetes márkapozíciója egyszeri lehetőséget kínál az életben. A Dignitast 2016 szeptemberében vásárolta meg az NBA-ben szereplő Philadelphia 76ers. 

Mutasson többet...
Evil Geniuses

Az Evil Geniuses az egyik legnépszerűbb esport csapat, amelynek központja a kaliforniai San Franciscóban található. A legrégebbi ismert videojáték-intézmények közé tartozik. Hosszú történetével az Evil Geniuses 1999-es alapítása óta alakította a játékszcénát. Sikerük azon múlott, hogy játékosaik képesek-e megválasztani az utat, és mennyire bátrak, anélkül, hogy a követelmények korlátozták volna őket. 

Mutasson többet...
FaZe Clan

A FaZe Clan, korábban FaZe Sniping néven ismert, egy 2010-ben alapított Los Angeles-i székhelyű eSport vállalat. Versenyképes csapatokkal büszkélkedhet a legkülönfélébb címekben, köztük a Rocket League, a Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO), a FIFA, Halo, Valorant, Tom Clancy's Rainbow Six Siege, Fortnite, Call of Duty és PUBG: Battlegrounds. Ez az élvonalbeli esportcsapat a Call of Duty csapataként csatlakozott a játékvilághoz, amelynek tagjai Jeff "House Cat" Emann, Ben "Resistance" Christensen és Eric "CLipZ" Rivera. 

Mutasson többet...
Fnatic

A Team Fnatic, más néven FNC, egy professzionális esport felszerelés. Az elektronikus sportfogadás történetének egyik legjobb esport csapataként tartják számon. A szervezet exponenciálisan növekedett az elmúlt néhány évben, és helyet szerzett a legnépszerűbb esport csapatok listáján. A rendezvényeken való népszerűsége mellett a Fnatic az esportfogadások kedvelőinek kedvence. A márka professzionális játékfelszerelésekkel is büszkélkedhet, beleértve a billentyűzeteket, egereket, fejhallgatókat, padokat és még sok mást.

Mutasson többet...
G2 Esports

A G2 eSports, korábban Gamers2, egy európai eSport franchise, amely számos eSport versenyen és eseményen vesz részt. A szervezet székhelye Berlinben, Németországban található. 2014 februárjában alapította a League of Legends profi játékosa, Carlos Rodriguez Santiago és egy Jens Hilgers nevű befektető. A Gamers2 márkanevet 2015 októberében G2 eSports névre keresztelték. 

Mutasson többet...

Gambit Esports

A legnépszerűbb esport csapatok

A legnépszerűbb esport csapatok

Az online esport fogadás kiszámíthatatlan lehet. Ha a szerencsejátékosok szeretnék növelni esélyeiket a sikeres fogadásra, akkor a legjobb, ha olyan híres esport csapatokat választanak, amelyek győzelmi múlttal rendelkeznek.

Team Liquid

Az összes esport egyik legsikeresebb szervezetének tartják őket. A Team Liquid-et eredetileg StarCraft versenyeken való részvételre hozták létre. Az elmúlt 22 év során nagy tekintélyűvé nőtték ki magukat a többi eSport csapat között. Jelenleg Észak-Amerikában, Európában és Brazíliában vannak jelen. A Team Liquid az ázsiai játékokra is kezd terjeszkedni.

OG

Ha a fogadásrajongók az egyik legjobb Dota 2 és CS:GO esport csapatot keresik, akkor érdemes megfontolni az OG-t. Először 2015-ben alakultak, és két egymást követő alkalommal nyerték meg az Internationalt. Az OG emellett a Valorant versenyszezonok egyik legnépszerűbb esport csapatává vált. 2022 elején kinyilvánították szándékukat, hogy az MMO műfaját elvigyék.

Evil Geniuses

A legjobb esport fogadási oldalak valószínűleg ez a seattle-i csoport fog szerepelni. Ahelyett, hogy néhány játékra összpontosítanának, rengeteg különböző címben versenyeztek. Ide tartozik a Fortnite, a Halo, a League of Legends, a COD, a CS:GO, a Rocket League és a WoW. 2015-ben az Evil Geniuses elnyerte az esport történetének akkori legnagyobb díját. Különösen ügyesek a Call of Duty: WWII-ben.

Csapatszellem

Ez a moszkvai csoport nagyon jól szerepelt a CS:GO, a League of Legends, a Hearthstone és a Dota 2 versenyein. A 2021-es nemzetközi versenyen lenyűgöző 18 millió dollárt nyertek. Ezzel az egyik legjobban keresők közé tartoznak az összes esportban.

A legnépszerűbb esport csapatok
Esport csapatok különböző játékokban

Esport csapatok különböző játékokban

Ha a szerencsejátékosok egy adott játékra gondolnak, bölcs dolog olyan csapatot választani, amelyik nagyon jól szerepelt a versenyeken erre a címre. A nagy horderejű csapatok általában a nyolc közül egyre összpontosítanak legnagyobb videojátékok.

Age of Empires

Az Aftermath, a Team GamerLegion, a Vietnam Legends (VNA) és a Suomi jól ismertek a valós idejű stratégiai (RTS) játékért. A további csoportokra érdemes figyelni: Rulers of Rome, Clown Legion, Team Secret, Infinity Legends, Dark Empire és Tempo Storm.

Apex Legends

Jelenleg több mint 100 millió ember élvezi ezt a többjátékos lövöldözős játékot. A szerencsejáték-közösségen belül azonban csak néhány csapat kapott figyelmet. A játékosok száma tovább növekszik az új Apex Legends évadok megjelenésének köszönhetően. A versenyek során a játékosoknak figyelniük kell a Team Liquid, a Fnatic, az Evil Geniuses, a Natus Vincere és a Virtus.pro oldalakra.

League of Legends

Ez a játék meglehetősen jellegzetes az esportban, mert a csapatoknak kivételesnek kell lenniük a mobil játékmenetben. Az Arena of Valor sok hasonlóságot mutat a League of Legends-szel, így minden címnél van némi átfedés a legjobb játékosok között. A Dota bajnokok általában jók a Valorban is. A versenyeken jól teljesítő csoportok közé tartozik a Royal Never Give Up, az EDward Gaming, a Rogue Warriors, a Talon Esports, a Buriram United Esports, a Qiao Gu Reapers és az eStar Gaming.

Battlefield

A listán szereplő többi játékkal ellentétben a Battlefieldnek csak néhány nagyon sikeres csapata van. Ezek a PENTA Sports és az Epsilon eSports. Az első személyű lövöldözős játékok általában nagyon gyakoriak belülről esport versenyek. A Battlefield azonban még csak most kezd olyan elismertségre szert tenni, mint a hasonló címek, mint például a COD és a Halo.

CS:GO

Joggal mondhatjuk, hogy a CS: GO domináns erő az esportban. Több jelentős verseny is van. Az Astralis, a Natus Vincere, a G2 eSports és a Team Vitality erős versenyzők.

Call of Duty

Az elmúlt években ez a battle royale cím rendkívül népszerűvé vált mind a konzolos, mind a PC-lejátszók körében. Az ebben a módban játszó csapatok általában jól szerepeltek más COD versenyeken. Ide tartozik az Atlanta FaZe, az OpTic Gaming, a CompLexity, a Fariko Impact és az Evil Geniuses.

Dota 2

Ez ideális azoknak a szerencsejátékosoknak, akik szeretnék nézni, ahogy a játékosok versengenek a magas nyereményalapért. Ez több millió dollárt jelent az éves világbajnokság idején. A négy legmagasabb rangú szervezet a TNC Predator Virtus.Pro, az Evil Geniuses és a Team Secret.

FIFA

Nem minden nagy horderejű verseny középpontjában a lövöldözés és a fantázia áll. A FIFA foci videojáték az iparág egyik legnagyobb franchise-jává nőtte ki magát. A jobbaknak figyelniük kell a Fnaticra, a Tundra Esportsra, az MKersre, a Manchester City Esportsra és a Schalke 04 Esportsra meccs közben.

Esport csapatok különböző játékokban
A világ legjobb esport játékosai

A világ legjobb esport játékosai

Az összkeresetet tekintve a világ legjobb négy játékosa professzionálisan játszik a Dota 2-vel. Ők 22 és 29 év közötti férfiak. Mind a négyen a 2019-es nemzetközi versenyből szerezték be pénzük nagy részét.

Johan "N0tail" Sundstein

Ez a dán játékos jelenleg az 1. helyen áll a világranglistán. 129 meccsen vett részt, és körülbelül 7 183 837 dollárt ért el. Mielőtt áttért a Dota 2-re, Sundstein a Heroes of Newerth játékosa volt. A 2019-es nemzetközi mérkőzésen 3 124 036,20 dollár pénzdíjat nyert.

Jesse "JerAx" Vainikka

A finn származású Vainikka eddig 66 mérkőzésen szerepelt. Bár ez nem olyan lenyűgöző, mint Sundstein, meg kell jegyezni, hogy Vainikka 6 475 948 dollárt keresett. Ezzel a világ második legjobb e-sportolója. A 2016-os Shanghai Major versenyen a második helyet érte el.

Anathan "ana" Pham

Ez az ausztrál fiatal korában felfigyelt az esport bukmékerek figyelmét. Mielőtt Pham betöltötte a 18. életévét, már 15 versenyen 604 739 dollárt keresett. Jelenlegi végösszege meghaladja a 6 004 411 dollárt.

Sébastien "Ceb" Debs

A negyedik legjobb játékos Franciaországból származik, 5 773 909 dollárral 65 versenyen. Debs első lett a 2018-as nemzetközi versenyen, majd a következő évben ismét győzött. Pályafutása során kilenc nagycsapatban szerepelt.

A világ legjobb esport játékosai
Hogyan válasszuk ki a legjobb esport csapatot?

Hogyan válasszuk ki a legjobb esport csapatot?

Ez nagyban függ a játszott játék természetétől. Némelyikük gyors reflexet és pontosságot követel meg a résztvevőktől. Mások inkább taktikai jellegűek. A legjobb esport csapatok tudni fogják, milyen tulajdonságokra van szükség a mérkőzés megnyeréséhez.

Az ilyen típusú fogadások egyik legkritikusabb szempontja a kutatás. A szerencsejátékosnak nagyon keveset kell a véletlenre bíznia. A legtöbb versenyen több tucat csapat verseng az első helyért. A legesélyesebb győztesek leszűkítéséhez a fogadónak ismernie kell mindegyikük előéletét. Szerencsére az utolsó bajnokság előtt általában egy szezonig tartó kvalifikációs időszak következik. Ez lehetőséget ad a nézőknek, hogy elemezzék az egyes versenyzők erősségeit és gyengeségeit.

Híres esport csapatok szereznek hírnevet maguknak azzal, hogy nagyszámú nagy horderejű győzelmet aratnak. Ha a riválisaik egyenlő arányban állnak egymással, akkor bonyolultabb megjósolni, hogy kié lesz a fődíj. Ha a szerencsejátékosok bizonytalanok, kutathatják a játékmódot és a térképet. Ezután megtekinthetik azokat a korábbi meccseket, ahol a két csapat mindegyike hasonló forgatókönyv szerint versenyzett. Ez jobb képet ad a játékosok teljesítményéről.

Hogyan válasszuk ki a legjobb esport csapatot?