LCS Championships fogadás 2024

A League of Legends Championship sorozat, népszerű nevén LCS, egy csúcskategóriás eSport liga, amelyben az Egyesült Államokból és Kanadából (Észak-Amerika) érkeznek League of Legends (LoL) játékosok. Ez a Riot Games esemény egyike a LoL versenyképes ökoszisztémájának 12 régiójának. Ezt a versenyt általában kétévente rendezik meg, két versenyrészben, tavasszal és nyáron, és tíz franchise csapat küzd meg az LCS Champions státuszért.

Az összes LCS-játékot élőben játsszák a Riot Games stúdióiban, Los Angelesben, Kaliforniában. 2021-ben a Riot Games bevezette az LCS Lock-In néven ismert különleges eseményt, amelyet közvetlenül a szakítások előtt játszottak, hogy megkönnyítsék a csapatokat és felkészítsék őket a színpadi élményre.

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Minden a League of Legendsről

A fő verseny során az egyes osztások végén megszerzett összes pontot a játékosnak a versenylétrán elfoglalt pozíciója alapján ítélik oda. A Champions Queue 400 000 dolláros nyereményalapja minden felosztásnál jár. Sőt, nagyobb, több mint 2 000 000 dolláros nyereményalap is várja azokat a csapatokat, amelyek kvalifikálják magukat a World League of Legends bajnokságra.

Mi a legendák Ligája? A LoL a többjátékos online harci aréna (MOBA) játék. Ezt a videojátékot a Riot Games fejlesztette ki, és hivatalosan 2009. október 27-én adták ki. Az évek során a LoL kétségtelenül a legnépszerűbb játék volt a MOBA műfajban, és jelenleg a fejlesztő eSport versenyeinek listáját vezeti.

A League of Legends meglehetősen technikás, de hihetetlenül örömteli tud lenni. Ez MOBA játék öt játékosból álló csapatok játszanak egymás ellen. A játék úgy kezdődik, hogy minden csapat a térkép ellentétes oldalán helyezkedik el, közel a térképhez Kapcsolat . A győztes csapat bármely mérkőzésen tönkreteszi ellenfele Nexusát.

A játék során minden csapat végigsétál egy sor tornyon, amelyeket ún tornyok, amely az egyes Nexusokhoz vezető utak mentén van elhelyezve. Természetesen az elsődleges cél az ellenség Nexusának megsemmisítése. Azonban az egyéb fő célok közé tartozik az ellenséges építmények, például a tornyok elpusztítása.

Ahhoz, hogy harcolni és lépést tartani az ellenséggel, a játékosoknak is tartaniuk kell magukat szintet emelni. A szintlépéshez a csatlósok és az ellenség játékosának megölése során szerzett tapasztalatra van szükség. A csatlósok megöléséből nyert arany elengedhetetlen a bónuszok vásárlásához a játék során. A Gold segítségével a játékosok olyan dolgokat vásárolhatnak, mint a passzív páncélerősítők vagy ideiglenes pajzsok.

Játék módok

A League of Legends jelenleg két játékmóddal rendelkezik: Classic és ARAM. Először is, a klasszikus játékmód nagyrészt védekező. Az ezt a módot alkalmazó csapat csatlósok segítségével tornyokon és gátlókon keresztül próbál eljutni az ellenfél Nexusához. Másrészt az ARAM, All Random All Mid mód nagy hasonlóságot mutat a klasszikus móddal, de az akció általában egyútvonalas térképre korlátozódik.

Az LCS bajnokai

A játék során minden játékos egyetlen bajnokot irányít. A LoL-nek jelenleg 159 bajnoka van, mindegyik egyedi tulajdonságokkal.

Bármely játék vagy csata elején minden játékosnak ki kell választania egy bajnokot, aki megvívja csatáját. Nevezetesen, a bajnok kiválasztása arra korlátozódik, amit a játékos feloldott. A játékosok azonban lehetőséget kapnak arra is, hogy kipróbálják a 14 bajnok egyikét, amelyeket általában hetente ingyenessé tesznek, hogy a játékosok kipróbálhassák őket anélkül, hogy feloldanák őket.

A League of Legends által kínált néhány bajnoki kategória a következőket tartalmazza:

 • Orgyilkosok
 • Lövészek
 • Harcosok
 • Mágusok
 • Tankerek
 • Támogatás

A legtöbb esetben minden bajnoknak három fókuszerőssége van, esetleg a játék előrehaladtával szerezhet másokat. A játékosoknak nagyon érdeklődniük kell ezek iránt a tulajdonságok iránt, különösen csapatalakításkor, mivel ez sokkal több, mint öt játékos összeállítása.

LoL ligák

A League of legends armatúra és profi szinten egyaránt játszható. Néhány LoL versenyt a játék fejlesztője, a Riot Games szervez. 2021-ig 12 League of Legends profi ligát játszottak szerte a világon. Ezeket a ligákat többnyire Tier 1 vagy Professzionális Ligák, Ligakupák és Alsó Ligák kategóriába sorolják.

Miért népszerű az LCS bajnokság?

A League of Legends több, mint egy videojáték sok embernek. Játékosok milliói ülnek játékberendezéseken, és játszanak éjjel-nappal világszerte. Évente a professzionális LoL játékosok találkoznak a legjobb eSport versenyeken.

Az esport fogadók mindig azon vannak, hogy fogadjanak, miközben a játékosok küzdenek. Az elmúlt néhány évben megnőtt a kereslet az eSport fogadások iránt. Egyike a LoL-nak legnagyobb eSport versenyek, az LCS bajnokság különösen vonzó a fogadók számára.

Számos oka van annak, hogy az eSport fogadói az LCS eSport bajnokságot a nagy eSport versenyek közé sorolják. Íme néhány ok, amiért ez az eSport bajnokság rendkívül népszerű a fogadási körökben.

 • Az eSports fogadási oldalak nagymértékben lefedik
 • A LoL-re való fogadás általában erősen szabályozott
 • Az LCS bajnokságok non-stop akciókat kínálnak, így az eSport versenyeken való fogadás rendkívül intenzív és izgalmas.

A LoL-játékok népszerűsége az elmúlt években fenomenális volt, és nagy az esély arra, hogy az LCS világbajnokság felbecsülhetetlen szerepet játszott. Köszönhetően az élő közvetítési platformoknak, a játékokat értékelő oldalaknak és az online részletes tudósításoknak eSport fogadási oldalak, ez az eSport bajnokság új magasságokba fog szárnyalni a következő években.

Az LCS bajnokság győztes csapatai és a legnagyobb pillanatok

A legnagyobb pillanatok

Az LCS bajnokság bemutat néhányat a világ legjobb LoL csapatai. Mint minden felső kategóriás eseménynél, itt is volt néhány pofás lövés, legendás pillanat, és néhány nagyszerű wombo kombinált pillanat (erőteljes támadások sorozata). Ennek fényében íme, az elmúlt évek egyik „legnagyobb” pillanata az LCS-bajnokságon.

100 Thieves vs. Evil Geniuses – 2021-es LCS nyári rájátszás, második forduló, negyedik meccs

A Lol LCS-szakasz bőven tartogatott izgalmakat 2021-ben, de a második körös rájátszáshoz képest semmi Gonosz zsenik és 100 tolvaj. Az első 34 percben a 100 Thieves elképesztő vezetést szerzett a játékban, és a szélre lökte az Evil Geniust. Egy olyan versenyen, amelyet a személyes képességek egyik legjobb megnyilvánulásaként írnak le, a gonosz zsenik valahogy megtalálják a módját, hogy visszavegyék magukat a játékba.

Annak ellenére, hogy a 100 Thieves még mindig vitte a napot egy játékkal később, az Evil Geniuses megjelenése figyelemre méltó volt. És ha csak beleépültek volna a lendületbe, a dolgok egészen másként alakulhattak volna.

Az LCS győztes csapatai

A LoL majdnem egy évtizedes. A verseny mindig is kiélezett volt, és nincs nagyobb teljesítmény a játékban, mint az LCS Championship trófeájának birtoklása a szezon végén.

A LoL LCS Championship, korábban az észak-amerikai League of Legends Championship Series, számos változáson ment keresztül, amelyek a pénzdíjakat, a fogadóhelyeket, a versenyző csapatokat és a játékszabályokat érintették.

A tornát először 2013-ban rendezték meg, az első két szezonban nyolc LoL csapatot fogadtak. Azóta minden eseményen tíz csapat szerepel (2015-től).

LoL LCS nyertesek

A LoL LCS Bajnokság két kétfordulós, osztott versenyre oszlik; a tavaszi és a nyári felosztás, amely 225 meccset ölel fel. Minden rész végén az összes csapatot a győzelmi százalékuk alapján rangsorolják. Ennek ellenére itt van az LCS korábbi nyerteseinek listája.

A tavaszi osztás nyertesei

 • Felhő9 2020
 • Team Liquid 2019
 • Team Liquid 2018
 • Team SoloMid 2017
 • Counter Logic Gaming 2016
 • Team SoloMid 2015
 • Cloud 9 2014
 • Team SoloMid 2013

Nyári megosztott nyertesek

 • Team SoloMid 2020
 • Team Liquid 2019
 • Team Liquid 2018
 • Team SoloMid 2017
 • Team SoloMid 2016
 • Counter Logic Gaming 2015
 • Team SoloMid 2014
 • Cloud9 2013

A jelenlegi állás szerint a Team Liquid kétségtelenül a LoL LCS bajnokság legsikeresebb csapata, négy címmel. Mint ilyen, kétségtelenül az a csapat, aki figyeli az eSport online versenyeire fogadó fogadókat. Ezenkívül a fogadók kihasználhatják az esélytelenebbeknek adott magas szorzót, mivel a felborulások szokásosak a versenyen.

Hol és hogyan lehet fogadni az LCS bajnokságokra?

Hol lehet fogadni a LoL LCS bajnokságokra

A legtöbb e-sport fogadóiroda arra törekszik, hogy megszerezze az LCS bajnokságot, tekintettel a bajnokság népszerűségére. Míg a fogadóirodák kínálhatnak nagyvonalú lol fogadási szorzók, a bónuszoknak és promócióknak mindig a lista élén kell lenniük, ha online sportfogadási oldalt keres.

A fogadóirodák hitelessége létfontosságú a fogadási oldal kiválasztásakor. A játékosoknak korlátozniuk kell lehetőségeiket a licencelt és szabályozott fogadási oldalakra. Az egyéb lényeges szempontok közé tartozik a fizetési lehetőségek skálája és rugalmassága, a fogadási piacok és más fogadók értékelései.

Hogyan fogadjunk az LCS bajnokságra

Az LCS bajnokság számtalan lehetőséget kínál a fogadóknak. A fogadóknak azonban stratégiainak kell maradniuk a fogadások megtételekor. Mindenki köthet fogadást, de sokkal több kell a nyerő fogadások következetes megkötéséhez.

Bárki, aki olyan eSport versenyekre fogad, mint az LCS, mindig legyen óvatos a fogadások megtételekor. Az LCS-jóslatok és a fogadási tippek jól jöhetnek a csaták kiválasztásakor. Az ilyen nagyságrendű nagy versenyekre való fogadás gyakran még a tapasztalt LoL-fogadók számára is megnehezíti, hogy tudják, hogyan mérkőznek meg egymással a csapatok.

Mivel a legtöbb csapat névsort változtat, a fogadóknak mindig arra kell törekedniük, hogy lépést tartsanak a csapatokkal. Ezen túlmenően a fogadóknak nyomon kell követniük a csapat játékstílusát is, ami nagyban hozzájárul ahhoz, hogy megalapozott fogadásokat tegyenek.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács