Smite World Championship fogadás 2024

Ha a Smite játékon alapuló esport versenyekről van szó, az SWC a legnépszerűbb. Minden évben, minden télen kerül megrendezésre a Georgia állambeli Atlantában. A Hi-Rez Studios szervezi az eseményt. Az SWC-t először 2015-ben hozták létre. Azóta az egyik legnagyobb esport tornává fejlődött. Az online esport fogadási oldalak formátuma miatt előnyben részesítik az SWC-t. 10 csapat versenyez a dupla kieséses szakaszokban, mielőtt elkezdődik az egyetlen kieséses döntő szakasz. Ez rengeteg lehetőséget ad a fogadóknak az egyes játékosok teljesítményének elemzésére.

Sok esport esemény felkelti a szerencsejáték-közösség figyelmét magas nyereményalapja miatt. Még a legalacsonyabb szintjén is lenyűgöző 785 000 dollárt tudott összegyűjteni. Az ilyen magas jutalmak a legjobb Smite csapatokat vonzották a világ minden tájáról.

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Minden a Smite-ról, a játékról

Az első évben 2,6 millió dollár volt elfoglalható. Ezzel a harmadik legjövedelmezőbb esport nyereményalap lett 2015-ben. A jól ismert versenyek, mint pl League of Legends világbajnokság alacsonyabb jutalmak voltak, annak ellenére, hogy akkoriban nagyobb horderejűnek tartották őket.

A szerencsejátékosok online közvetítéseken keresztül nézhetik az SWC-t, és téteket köthetnek a mérkőzéseken. A fogadóirodák széles skálája nyitott piacokon ezen a versenyen alapulva.

Smite a többjátékos online harci aréna (MOBA) műfaj. A játék megjelenése óta ingyenesen játszható. Ez gyakori szempont a legnépszerűbb esport címek közül. A Smite jelenleg több különböző platformon is elérhető. Ide tartozik a PS4, az Xbox One, a Nintendo Switch és a PC.

A játékos egy mitológiai alak, például isten vagy istennő szerepét ölti magára. Csapatalapú harci mérkőzéseken vesznek részt. Minden karakter egyedi képességgel rendelkezik, amelyet a harc során használhat. A csapatnak nyerő stratégiát kell kidolgoznia az ellenfél játékosainak és az NPC csatlósainak eszén.

Smite esport az olyan bajnokságok, mint az SWC, általában a játékos kontra játékos módokra összpontosítanak. Következésképpen a szerencsejátékosoknak meg kell ismerkedniük ezeknek a mérkőzéseknek a működésével. Az is fontos, hogy megismerjük az egyes istenek előnyeit és hátrányait.

Közülük mindössze egy tucat érhető el ingyenesen havi rendszerességgel. A játékon belüli pénznemek elköltésével és a kihívások teljesítésével azonban többet is fel lehet nyitni.

A profi játékosok szeretik egyedi bőrrel és hangulatjelekkel személyre szabni istenkaraktereiket. Az olyan események azonban, mint például az SWC, általában korlátozzák a teljesítménynövelést, hogy a mérkőzések a lehető legtisztességesebbek legyenek. Ezt fontos figyelembe venni a fogadásnál.

A Smite játék szabályai

Mielőtt esport ligákra fogadna, a játékosnak tisztában kell lennie a játékszabályokkal. A Conquest a leggyakoribb játékmód. Hasonló a benne láthatóhoz legendák Ligája. Két öt játékosból álló csapat próbálja meg elpusztítani az ellenfél Főnixeit. Van még egy óriási harcos, a Titán, akit le kell szedni.

A csapatok a térkép másik végén kezdik a mérkőzést. Mielőtt belép a játékba, a játékosnak van egy bizonyos mennyiségű aranya, amelyet kezdő tárgyakra költhet. A Pro Smite játékosai taktikusan gondolják át, hogy mely fejlesztések válnak a csapat javára.

Ahhoz, hogy a térkép egyik oldaláról a többire jussunk, a játékosoknak át kell haladniuk a három sáv valamelyikén. Mindegyiket egy Phoenix lény védi a védekező tornyokkal együtt. Ha a játékosok túl közel kerülnek hozzájuk, sok sebzést szenvednek el.

A csatlósok segítőkész NPC-k, amelyek segítik a játékosokat az ellenség leküzdésében. Meglehetősen gyenge a támadásuk, de rendszeresen ívnak. Az isteneknek négy osztálya van: harcos, mágus, vadász, bérgyilkos és őrző. A legjobb csapatok egy nyertes osztálykonfigurációval áll majd elő, amely kiegészíti a csoport egészét.

Miért népszerű a Smite világbajnokság?

Számos oka van annak, hogy a fogadók miért tekinthetik az SWC-t az egyik legjobb esport versenynek. Minden mérkőzés gyors iramú és izgalmas. A játék művészi kialakítása arról híres, hogy színes és megnyerő. A támadások gyakran árnyalatok kitörését eredményezik.

Az esztétikai vonzerő mellett rengeteg taktika is alkalmazható, amelyeket a szerencsejátékosok alkalmazhatnak. Ha ismerik az egyes istenkarakterek erősségeit/gyengeségeit, könnyebb lesz megjósolni, hogy melyik csapat kerül a csúcsra.

A fogadásrajongók körében népszerű esport versenyek listája azokra összpontosít, amelyek a lehető legjobban kiküszöbölik a véletlen elemet. Ehelyett a játékok díjazzák azokat a fogadókat, akik ismerik a szabályokat és elemzik a játékosok teljesítményét. Smite esetében minden bizonnyal ez a helyzet.

Ezt a játékot azok az emberek is szeretik, akiket lenyűgöz a mitológia. A Smite szereplői különböző panteonokból származnak. Vannak köztük görög, északi, kelta, ókori egyiptomi, kínai és szláv legendák istenei. Ha valaki valaha is szerette volna látni ezeket a figurákat egymás ellen küzdeni, akkor a Smite a számára ideális cím. Valószínűleg nagyon vonzó lehet fogadni ezeken az epikus istencsatákon.

Az SWC győztes csapatai

Esport versenyekre való fogadáskor mindig fontos a megfelelő csapat kiválasztása. A Smite-ben jó egyensúlyra van szükség a sebzést okozók és a társak gyógyítói között. Ha mindenki egy tank típusú harcost választ, akkor az ellenfelei nagyobb valószínűséggel használják ki a gyengeségeit. Ehelyett az SWC győztesei gondosan választották meg isteneiket.

A nagy esport versenyeken, például az SWC-n, nagy pénzösszegeket lehet keresni. Csak a legjobb Smite játékosok jutnak be a döntőbe. Ha egy szerencsejátékos nem biztos abban, hogy kit kell támogatnia, több tényezőre is figyelnie kell. Célszerű kiszámítani, hogy a csoport mekkora kárt tud okozni.

Ha ez alacsonyabb, mint az ellenfelük, akkor legyőzhetik őket. A sebesség egy másik kulcsfontosságú elem. Ezek a játékok rendkívül gyors tempójúak. A győzteseknek a lehető leggyorsabban kell támadásokat végrehajtaniuk.

A következő csapatok voltak korábban az SWC bajnokai. Ezért figyelni kell rájuk, ha a jövőben is részt vesznek a tornán:

  • Epsilon Esports
  • NRG Esports
  • eUnited
  • Splyce
  • SK Gaming
  • Pittsburgh Knights
  • Atlantisz Leviatánok

Az SWC történetének legnagyobb pillanatai

Mivel az SWC az egyik legizgalmasabb esport online versenyek, logikus, hogy az ikonikus pillanatok széles skálája volt a kezdetek óta. Például az MLCSt3alth lenyűgözte a nézőket, amikor az ellenfél teljes csapatát, a TITAN-t átverték. Smite történetének egyik legnagyobb oktánszámú csatájaként tűnt ki.

Amikor az Epsilon és a Cloud 9 versengett egymással, YAMMYN játékosnak másodpercek alatt sikerült négyszeres ölést szereznie. Ez a svéd Smite profi egy lenyűgöző Celestial Beam-gyilkosságot is végrehajtott a Luminosity és az NRG külön mérkőzésén.

Amikor a Team Rival az Eunited ellen küzdött, a PolarBearMike játékos nagyszerűen használta speciális istentámadásait. Végül egy tűzóriásra mért gyilkos ütést. Ezzel a lépéssel megnyerte csapata játékát. Más esetekben a játékosok emlékezetes pillanatokat hoztak létre szakértő védekezési stratégiájuknak köszönhetően.

közötti mérkőzésen történt ez Dignitas és Splyce. A Splyce kapitányának sikerült kiharcolnia az egész rivális csapatot. Joggal mondhatjuk, hogy a bajnokság minden évében van legalább egy pillanat, amely a nézők emlékezetében marad.

Hol és hogyan lehet fogadni a Smite világbajnokságra

Mivel ez a verseny a téli időszakban zajlik, a fogadóirodáknak meg kell várniuk az év idei szezonját, mielőtt a fogadóirodák megnyitják az SWC piacokat. Fogadás az esportra versenyek sokkal könnyebbé váltak az elmúlt években. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a videojátékok fogadása egyre inkább elterjedt.

A meglehetősen közelmúltban a szerencsejátékosok kénytelenek lettek volna keresni az esport fogadóirodákat. Mostanra azonban számos hagyományos sport fogadóiroda videojáték-szekciót adott hozzá. Mivel a Smite nagyon népszerű, nem lesz túl nehéz lehetőséget találni az SWC-re való fogadásra.

Miután a személy kiválasztotta kedvenc fogadóirodáját, ideje megfontolni, melyik fogadási típust tegye meg. A legtöbb szerencsejátékos megelégszik azzal, hogy megjósolja, melyik csapat nyer egy meccset vagy tornát. Ha a szerencsejátékos speciálisabb fogadást szeretne, több lehetőség közül választhat. Kitalálhatják azt a csapatot vagy játékost, amelyik először vért vesz fel.

Mivel a szerkezet eltávolítása a játék nagy részét képezi, a személy erre alapozhatja tétjét. A fogadás típusától függetlenül fontos, hogy alaposan tanulmányozza mindkét csapatot. Ezt úgy teheti meg, ha megnézi a korábbi meccseiket.

GYIK

Mikor lesz a Smite világbajnokság 2022-ben?

A 2022-es Smite világbajnokság 2021. október 9-én kezdődött, a nagydöntőre pedig 2022. január 9-én került sor.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács