Call of Duty Liga esport fogadóirodák

A Call of Duty League, vagy CoD Liga (CDL) egy igen híres és népszerű online esport bajnokság, mely a Call of Duty videojáték köré épül - mely játékot az Activision Blizzard ad ki. A liga hivatalosan 2019-ben került elfogadásra, így a következő évben, 2020-ban megtarthatták az első hivatalos versenyt. Az esport liga város-alapú csapatokat versenyeztet melyeket különböző csapatok birtokolnak.

A szokásostól eltérő módon a CDL bajnokság pontrendszer alapon működik és kijátszási formátumban. A profi játékosok éves bérezésben részesülnek, különféle hozzájárulásokkal és a győzedelmi pénzben is részesülnek - ha sikeres a csapat.

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Mi az a Call of Duty League?

Az esport bajnokságok mérkőzései az ötből legjobb térképformátumból állnak. Csapatonként minimum 7, maximum 10 játékos szükséges. Hardpoint, Search & Destroy és Domination az egyes meccseken használt háromjátékos módok. A Hardpoint, Search & Destroy és Domination játékmódok a találkozás első három térképének lejátszására szolgálnak. A Hardpoint játékmód a negyedik térképhez, míg a Search & Destroy mód az ötödikhez használatos.

Az alapszakasz után a pontok alapján legjobb nyolc csapat jut a rájátszásba. A 9–12. helyezett csapatok az első körben a vesztesek közé kerülnek. Az egyes főversenyek előtti három selejtező hét során az interneten lebonyolított, egymás elleni csoportmérkőzések határozzák meg a csapatok bejutását a főversenyre. Az ilyen kvalifikációs hetek most még fontosabbak, mert csak az első nyolc helyezett kvalifikálja magát a szakra.

Hogyan történik a rangsorolás

Pontokat kapnak a csapatok minden egyes meccsgyőzelemért az esport ligákban. További pontokat kapnak a csapatok a legnagyobb esport versenyeken nyújtott teljesítményük alapján. A csapatok rohannak, hogy rögzítsenek egy kemény pontot a térképen, miközben harcolnak az ellenfél csapatával. Egy csapat minden másodpercért egy pontot kap, amikor olyan kemény pontot birtokol, amelyen legalább egy résztvevő áll. Valahányszor egy ellenség belép a zónába, azt versenytársnak kell kijelölni, és addig nem jár pont, amíg az összes ellenség el nem hagyja.

A Hardpoint hatvan másodpercenként körbefordul a térképen. A csapatok a következő keményponthoz fordulhatnak, hogy felkészüljenek a zónaváltásra. Minden térképnek különböző keménypont-helye van, de a forgatási sorrend ugyanaz marad, és nem véletlenszerű, így a csapat gyakorolhatja a forgatási stratégiáját.

SnD mód

Az egyetlen mód a Call of Duty A Search & Destroy (SnD) a liga, amely nem teszi lehetővé az újraszületést. Ebben a módban a támadó csapatnak bombát kell szállítania a térkép két helyének egyikére, el kell helyeznie, és meg kell őriznie a hatástalanítástól. Ha az eszközt elhelyezték, a védekező csapatnak csak néhány másodperce van, hogy hatástalanítsa, mielőtt felrobban. Ha hatástalanítják a készüléket, nyernek. Alternatív megoldásként bármelyik csapat legyőzheti a másikat úgy, hogy megsemmisíti. Ebben az esetben a védőknek hatástalanítaniuk kell a készüléket, mielőtt az időzítő lejár.

Az esport bajnokságban az irányítás az S&D és a hardpoint elemek egyedülálló kombinációja. A csapatok felváltva támadnak és próbálnak megvédeni két előre meghatározott célterületet a térképen. A domb elfoglalásához a támadóknak rá kell állniuk. Minden csapatnak 30 élete van körönként. A határidőn belül semmisítsd meg az ellenfél összes életét, vagy támadd meg mindkét dombot. Egy perc hozzáadódik a játékhoz, amikor egy kontrollpontot elfoglalnak. A győzelemhez az ellenfél 30 életét kell kiejteni.

A CoD: Warzone-ról

A Call of Duty véleménye a battle royale műfaj, Warzone, tavaly tavasszal debütált nagy sikerrel. 2020 márciusában megjelent a Call of Duty: Warzone, egy ingyenesen játszható battle royale videojáték. A játékot leginkább a kritikusok dicsérték, különös tekintettel a térképekre. Az Activision 2021 áprilisában jelentette be, hogy a Warzone meghaladta a 100 millió aktív játékos számát.

Miért népszerű a Call of Duty Liga?

Ha látja a sztársportolókat egy olyan játékban, amelyen az ember éppen dolgozik, az még izgalmasabbá teheti a nézői élményt, miközben lehetőséget ad a tanulásra is. Inspiráló látni, hogy a játékosok sikeresek egy játékban. Ezenkívül elképesztő látni, mit fedezhetnek fel és sikeresen implementálhatnak ugyanabban a játékban, amelyet éppen játszottak.

A nagyobb közönség vonzására az Activision különleges ajánlattal készült a 2021-es esport bajnokságot nézőknek. A nézők egy sor exkluzív játékon belüli jutalmat szerezhetnek, ha egyszerűen ráhangolódhatnak, beleértve a kiadó utódcímének, a Call of Duty: Vanguardnak a nyílt bétakódját. Sokan hangolódtak, kétségtelenül a különleges jutalom lehetősége motiválta, ami hatással volt az esemény nézettségi eredményeire.

Mi motiválja az embereket a követésre?

Bár nem lehet tudni, hányan hangolódtak fel kizárólag a jutalom miatt, ez tény, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni a nézettségi adatok tekintetében. Az esportbajnokság az egyik legjobban várt esemény lesz az esport versenyek éves listáján. Az újonnan alapított franchise-alapú versenyre rendszerint a várakozások épülnek. Az eSport League-et számos platformon közvetítik, például a YouTube-on és a Twitch-en, ami segít több rajongót vonzani.

Van néhány dolog, amivel növelheti nyerési esélyeit, miközben a Call of Duty League-en fogad az online esport fogadási oldalakon. A legfontosabb dolog az, hogy kövesse az esport online versenyeket, hogy megismerje mindegyik formáját csapat és játékos.

A Call of Duty Liga győztes csapatai

Az esport liga egy két részre osztott alapszakaszból és az azt követő rájátszásból áll. 12 csapat vesz részt benne: kilenc az Egyesült Államokból, egy az Egyesült Királyságból, egy Kanadából és egy Franciaországból. Az alapszakasz során minden csapat ad otthont egy Home Series eseménynek minden bajnokságban. Az alapszezont egy utószezoni rájátszásbeli esporttorna követi.

Az esport bajnokságot azért hozták létre, hogy elősegítse a verseny egyensúlyát a COD professzionális színterén, és lehetővé tegye a játékosok számára, hogy rendszeresen versenyezzenek az egész szezonban, segítve a játékosok fejlődését a Call of Duty esport minden szintjén.

Esport online versenyek használja a legújabb Call of Duty játékcímet – jelenleg a Black Ops: Cold Wart, amely 2020 novemberében jelent meg –, hogy lépést tartson a korábbi nagy esport versenyek hagyományaival. Minden játék 5v5 formátumban játszható PC-n, előre konfigurált játékbeállítások és a liga által jóváhagyott kontrollerek segítségével.

A 2020-as alapszakasz január 24-én kezdődött és júliusban ért véget. Augusztusban kéthetes utószezoni rájátszásra került sor a szezon bajnokainak kiderítésére. A résztvevő csapatoknak személyes mérkőzéseket kellett játszaniuk saját városukban. A városok tizenkét csapatából nyolcnak kellett jelen lennie minden eseményen. Mindössze három tanya jellegű rendezvényre került sor.

Online ligák

A csapattulajdonosok és a játékosok megszavazták a liga online költöztetését, hogy a bajnokság online legyen a szezon hátralévő részében. A COVID-19 világjárvány miatt, amikor a nagydöntőre augusztus 30-án került sor, a Dallas Empire legyőzte az első számú Atlanta FaZe-t, és ezzel a CoD League első bajnoka lett.

Az induló szezon óta a nyereményalap elosztása drámaian megváltozott. Ennek az az oka, hogy a nyereményalap megnövekedett, és mind a 12 csapat kvalifikálta magát minden nagyobb esport versenyre. Minden nagyobb esemény 500 000 dollárt ér, a rájátszás pedig 2 500 000 dollárt, a teljes szezonban körülbelül 5 000 000 dollár összdíjazású.

A 2021-es szezonban a tizenkét csapat egyenlő arányban oszlik két hat fős csoportra. A szezon öt szakaszra oszlik, a csapatok három héten keresztül csoportmérkőzéseken mérik össze tudásukat, hogy meghatározzák az egyes szakaszok főcsoportját. Egy évvel a Dallas Empire elleni küzdelem után az Atlanta FaZe ma megnyerte a 2021-es Call of Duty League Championship bajnokságot a Toronto Ultra elleni 5-3-as győzelemmel.

Hol és hogyan lehet fogadni a Call of Duty League Championship-re?

A hihetetlenül jövedelmező ligának köszönhetően minden idők csúcsán van a fogadás az esport színtéren. Megnövekedett a kereslet a Call of Duty fogadások iránt. A Call of Duty World League eseményekhez hasonlóan az összes bejáratott és jól ismert online esport fogadási oldal kínál fogadási piacot a Call of Duty eseményekhez. Nagyobb izgalommal és nagyobb tömeggel fogadja az esport professzionális bajnokságok új szezonját, ami több nézőt és több tudósítást eredményez a sportfogadási oldalakon.

Egyes bukmékerek magasabb esélyeket kínálhatnak, mint mások. Összehasonlítva a különböző ajánlatok esélyeit online esport fogadási oldalak, jó képet kaphatunk arról, hogy a fogadóirodák mely CoD csapatait részesítik előnyben. Fontos megjegyezni, hogy a favorizált csapatok esélyei alacsonyabbak.

Az északi féltekén az esport bajnokságok tél közepétől nyár végéig tartanak. Rengeteg fogadási lehetőséget biztosítanak mindazok számára, akik nyíltpiacokon, valamint egyéni játékokon szeretnének fogadni az esport ligában. Az esport online versenyekre való fogadás sok lehetőséget kínál a felhasználóknak az esport bajnokságokra való fogadáshoz, mivel ezek jelenleg a legjobb esport versenyek közé tartoznak.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács