Intel Extreme Masters

Az Intel Extreme Masters a világ egyik legnagyobb esport versenysorozata. Ez egy globális jelenség, amelyet az Intel szponzorál, és a világ számos országában tartanak fenn. Tulajdonosa az Electronic Sports League (ESL), egy németországi székhelyű esportszervező, amely több játékversenyről ismert.

Az ötlet 2006-ban született, miután az ESL felismerte egy világméretű esport eseményben rejlő lehetőségeket. Támogatást kapott az Inteltől, és az Intel Extreme Masters nevet kapta. A versenyen egész évben vannak kisebb események, amelyek a németországi Hannoverben, a CeBIT-en megrendezésre kerülő "Grand Final" eseményhez vezetnek.

Minden, amit az Intel Extreme Mastersről tudni kell

Minden, amit az Intel Extreme Mastersről tudni kell

Kezdetben csak a Counterstrike 1.6 versenyei voltak, de mostanra összesen 11 játékig tartanak versenyeket, amelyek közül kettő a Counter-Strike: Global Offensive és a StarCraft II.

Az Intel Extreme Masters versenyeket olyan városokban rendezték meg, mint Katowice, Torontó, Kanton, New York és Dubai. Az Intel Extreme Masters legutóbbi Counterstrike: Global Offensive versenyének fődíja 100 000 dollár volt.

Minden, amit az Intel Extreme Mastersről tudni kell
Minden a CS-ről: GO

Minden a CS-ről: GO

Counter-Strike: Global OffensiveA CS:GO az egyik legnézettebb és legtöbbet játszott Intel Extreme Masters esport verseny. 2020-ban több mint 1 millióan nézték meg. A CS:GO egy ingyenes első személyű lövöldözős (FPS) játék, amely 2012-ben jelent meg.

Az eredeti Counter-Strike játék a Valve népszerű Half-life játékának egy modja volt. Ma négy játék van a CS sorozatban.

A Valve és a Hidden Path Entertainment által fejlesztett játékban két csapat, a terroristák és a terrorelhárítók küzdenek egymással különböző játékmódokban. A játék továbbra is rendkívül népszerű a játékközösségben, és a Valve rendszeresen frissíti.

2018-ban a Valve bemutatta a "Danger Zone" nevű battle royale módot. 9 van egyéb játékmódok, a legnépszerűbb a "Bomb Defusal". A játék számos díjat kapott az esport iparágban, köztük a Game Awards 2017-es, 2019-es és 2020-as díját.

A játék a CS sorozat negyedik játéka, és elérhető Windows, macOS, Xbox 360 és PS3 platformokon. Megjelenése óta a Valve rengeteg új funkciót vezetett be, beleértve az új térképeket, fegyvereket, játékmódokat és skineket. A Skins segített egy „virtuális gazdaság” kialakításában a játékban, ami végül az esport fogadásokhoz és szerencsejátékokhoz vezetett.

CS:GO Esport fogadások és versenyek

A legnagyobb nyereményalappal rendelkező CS:GO versenyeket hívják Major Bajnokságok. 250 000 USD nyereményalappal indultak, és egészen 1 000 000 USD-ig nőttek. Az Intel Extreme Masters 2008 és 2012 között megtartotta az egyik Counter Strike Major versenyt, de ez a CS 1.6-ra szólt.

A CS:GO megjelenése előtt a sorozat jövője az esport iparágban bizonytalan volt, mivel a világ számos játékosa nem akart versenykörnyezetben játszani a CS 1.6-tal. Amikor a CS:GO 2012-ben elindult, újjáélesztette az esport szellemiségét a CS közösségben.

Míg a játék kezdeti verziójának még voltak hiányosságai, a Valve folyamatosan javítja a javításokat. Az első CS:GO Major Championshipet a Valve finanszírozta, és Svédországban került megrendezésre DreamHack 2013 tél.

A játéknak azonban elég sok vitája volt. Sok játékosról kiderült, hogy csal, de a „Valve Anti-Cheat (VAC)” letiltja őket, amint felfedezik őket. Azokat a játékosokat, akikről kiderül, hogy csalnak a versenyeken, véglegesen kitiltják, és néha eltávolítják csapatukból.

Amikor a fegyverbőröket bemutatták, online esport fogadási oldalak skinek fogadása céljából jöttek létre. Ez hamarosan kiskorúak szerencsejátékává fajult, ami miatt a Valve és a szerencsejáték-oldalak két pert is kaptak.

Minden a CS-ről: GO
Intel Extreme Masters fogadási esélyek

Intel Extreme Masters fogadási esélyek

Háromféle fogadási szorzó létezik:

  • Tört esély
  • Tizedes szorzók
  • Moneyline odds

Az Intel Extreme Masters számos lehetőséget kínál azok számára, akik kedvencükre vagy esélytelenebbjükre szeretnének fogadni. A leggyakrabban fogadási szorzók típusa hogy az Intel Extreme Masters tizedes oddsok és pénzvonal oddsok. A kettő között az a különbség, hogy az előbbit Európában, az utóbbit Amerikában használják.

Az IEM Dallas versenyen a "Looking for Org" bizonyult az alulmaradónak, 301,00 szorzóval. A Team Vitality és az Astralis szorzója egyaránt 18,00 volt, ami a torna legbiztonságosabb fogadását jelentette.

A folyamatban lévő Intel Extreme Masters XVII. évadban az Astralis 3,82-es, a Natus Vincere pedig 1,26-os szorzót ad.

Nagy az esély a sikerre, ha tudod, milyen esélyekre kell fogadni. A legvalószínűbb kimenetelre és a kedvenc csapatára való fogadás tűnhet a legjobb megoldásnak, de ésszerűbb az értékre való fogadás.

Különféle online esport fogadási oldalak találhatók, ahol megkeresheti a legjobb oddsokat. Ezeken a webhelyeken nincs nagy különbség az értékek között, de a kis különbségek felhalmozódhatnak, és jelentős megtérülést eredményezhetnek.

Intel Extreme Masters fogadási esélyek
Miért olyan népszerű verseny az Intel Extreme Masters, amelyre fogadni lehet?

Miért olyan népszerű verseny az Intel Extreme Masters, amelyre fogadni lehet?

Évente több millió játék- és videojáték-rajongó figyeli az Intel Extreme Masters ligát a világ minden tájáról. Ez egy nagyon versenyverseny amely vonzza a globális közönséget.

Mi az oka a népszerűségének? Ez ad otthont a világ néhány legnagyobb játékának versenyeinek. A Counter-Strike: Global Offensive és a Starcraft II a rajongók kedvenc játékai.

Egy másik ok, ami vonzza a játékosokat és a jobbakat egyaránt, a nagy nyereményalap. Az Intel Extreme Masers Katowice 2022 nem volt jelentős, de 1 millió dolláros nyereményalap volt. 400 000 dollárt kaptak a legjobb nyertesek.

Rendezett Counter-Strike Major Bajnokságot és egy másik Counter-Strike: Global Offensive Major Bajnokságot 2022-ben Brazíliában, Rio de Janeiróban rendezik meg, az első IEM Major bajnokságot Brazília.

Az Intel többször is elmondta, hogy az a céljuk, hogy a játéktechnológiákat a világ minden pontjára elhozzák. A Brazil Major az Intel Extreme Master 10. őrnagya lesz. Ez az egyik legrégebbi esport cég, és minden esport versenylistán megtalálható.

Globális vonzereje az egyik fő oka annak, hogy ma olyan népszerű.

Miért olyan népszerű verseny az Intel Extreme Masters, amelyre fogadni lehet?
Az Intel Extreme Master legjobb csapatai

Az Intel Extreme Master legjobb csapatai

Astralis és Natus Vincere rendszeres játékosai a bajnokságnak. A 2020-as Katowicében megrendezett versenyen Natus Vincere 250 000 dolláros első díjat, míg az Astralis 40 000 dolláros 3. díjat kapott.

A Team WE (World Elite) egy másik állandó játékos, amely 2011 óta összesen 3 tornát nyert meg. A csapat egy kínai székhelyű esport szervezet.

A 2017-es Intel Extreme Masters versenyen, amelyre Ausztráliában került sor, SK Gaming négy napos CS:GO után vette át a trófeát. ellen küzdött a csapat FaZe klán és 4 meccsből 3-at megnyert.

A Flash Wolves vagy FW egy tajvani esport csapat, amelyet 2013 áprilisában hoztak létre. Eredeti neve "yoe IRONMEN" volt, és csak 2013 augusztusában változtatták Flash Wolves-ra. A League of Legends egyik legjobb csapatának tartják őket. és megnyerte az Intel Extreme Masters XI. évadának világbajnokságát.

Gambit Esports egy másik esport szervezet, amelyről ismert, hogy a League of Legends egyik legjobb csapata. Ez egy orosz csapat, amelynek székhelye az Egyesült Királyságban található. 2013 és 2014 között számos címet nyertek az Intel Extreme Masters versenyen. Nem jelentették be, hogy részt kívánnak venni a jövőbeni Intel Extreme Masters versenyeken.

Az Intel Extreme Master legjobb csapatai
Az Intel Extreme Masters legnagyobb pillanatai

Az Intel Extreme Masters legnagyobb pillanatai

Rossz szolgálat lenne az e-sportipar számára, ha nem említenék a legelső Intel Extreme Masters versenyt, amikor 24 különböző ország csapatai játszottak Counter-Strike-ot és World of Warcraft III. A nyereményalap 160 000 euró volt.

A lengyel Team Pentagram és a H2K Gaming küzdött a végső díjért, előbbi pedig 40 000 eurót vihetett haza. Kiélezett verseny volt, amelyben a Fnatic és az SK Gaming is részt vett, két csapat, amely a jövőben is megméretteti magát.

Az Intel Extreme Masters minden szezonban nem csak a játékok terén bővült, hanem az országok és városok terén is. Starcraft 2 az V. évadban mutatták be, és volt benne egy League of Legends meghívásos verseny is, amely felkeltette a rajongókat a következő szezonban.

A meghívásos torna után legendák Ligája évadban mutatták be végül. A XI. szezonban, a torna történetében először, Katowicében került sor a döntőre, két hétvége alatt.

Az Intel Extreme Masters legnagyobb pillanatai
Hol lehet fogadni és a legjobb stratégia az IEM-re

Hol lehet fogadni és a legjobb stratégia az IEM-re

Számos különböző esport fogadási oldal van, ahol fogadhat az Intel Extreme Masters versenyeire. Íme néhány webhely, amelyeket használhat:

  • Cyber.bet
  • Betaway Sports
  • 1xBet
  • 20 Fogadás

Az esportra való fogadás nagyon egyszerű folyamat. Kiválasztod a használni kívánt oldalt, megnézed az esélyeket, és tétet kötsz arra a csapatra, amelyik mellett állsz, befizeted a pénzt, majd megvárod, hogy ki nyer.

A legjobb követendő stratégia az esélyek elemzése. Ne feledje, hogy minél nagyobb az esély, annál kisebb az esélye annak, hogy a csapat nyer. Egy nagyobb szorzóval rendelkező csapat nagyobb hozamot adna, de kicsi az esélye a győzelemre.

A másik dolog, amire figyelni kell, az a csapat története. Hogyan teljesítettek az elmúlt meccseken? Íme néhány tényező, amelyeket figyelembe kell vennie fogadási stratégiájában, hogy növelje nyerési esélyeit.

Hol lehet fogadni és a legjobb stratégia az IEM-re