A legjobb International Dota 2 esport fogadás

Az esport ligák és versenyek listája igen hosszú, de az International a legnépszerűbb és legnagyobb presztízzsel rendelkező verseny az online esport játékok világában. Az International egy globális esport versenysorozat a Dota 2 készítőitől, a Valve által. Először 2011-ben tartották meg ezt az eseményt, mely azóta is minden évben nagy népszerűségnek örvend.

A bajnokságot minden év nyár végén tartják meg különböző városokban, többek között: Seatlle, Köln, Vancouver, Shanghai, Stockholm, vagy Bukarest. Az első International verseny győztese Natus Vincere csapata volt, akik $1,600,000 összeggel lettek gazdagabbak. Az eseményt több híres vállalat is szponzorálja: Valve, ASUS, Acer, illetve más kisebb-nagyobb cégek.

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

A The International nyereményalapja

A verseny első alkalommal 2011-ben került megrendezésre 1 600 000 dolláros nyereményalappal. Ezt 2013-ban 2 874 380 dollárra, 2021-ben 40 018 195 dollárra emelték, ami azt jelenti, hogy az eredeti első díjhoz képest több mint 25-szörösére nőtt. Íme egy összefoglaló a nyereményalapról az egyes évek alapján.

 • 2011: 1,6 millió dollár
 • 2012: 1,6 millió dollár
 • 2013: 2,8 millió dollár
 • 2014: 10,9 millió dollár
 • 2015: 18,4 millió dollár
 • 2016: 20,7 millió dollár
 • 2017: 24,7 millió dollár
 • 2018: 25,8 millió dollár
 • 2019: 34,3 millió dollár
 • 2021: 40,0 millió dollár

Mint látható, a nyereményalap 2012 óta folyamatosan növekszik, vagyis nyugodtan feltételezhetjük, hogy a tendencia folytatódni fog.

Mekkora esemény az International?

Az International a világ egyik legnagyobb esport versenye. Versenytársak százezrei vonzzák, és emberek milliói nézik online. Mivel a nyereményalap elérte a 45 000 000 dollárt (2022-es kiadás), a The International nyilvánvalóan nem kis verseny. Valójában ez a nyereményalap nem aprópénz, és egyetlen kis versenyen sem lehetne ilyen elképesztő mennyiségű pénzt nyerni.

A másik ok, amiért a The International egy nagy verseny, az az, hogy 18 csapatot hoz össze a világ különböző részeiről. A torna nem csak egyetlen országról vagy kontinensről szól; a világért van. Ami a nézettséget illeti, a The International több millió nézőt vonz. Például a 2021-es kiadás egyidejű nézőinek száma elérte a 2,74 milliót.

A Dota 2-ről

A Dota 2 egy online többjátékos játék amelyet a Valve Corporation fejlesztett ki, ugyanaz a cég, amely a népszerű videojáték-sorozat, a Counter-Strike mögött áll. A játék egy valós idejű stratégiai (RTS) rendszert használ, ahol a játékosoknak egy hős karaktert kell irányítaniuk, és harcolniuk kell más játékosok vagy számítógép által vezérelt ellenfelek ellen. Ellentétben sok egynél több játékos karakterrel rendelkező eSports játékkal, a Dota 2 csak egy hős karaktert biztosít minden játékos számára. A játékot két különböző elérhetőséggel játsszák; a Dota 2 tárgyboltot, ahol a játékosok különféle tárgyakat vásárolhatnak játékon belüli pénznemben, valamint a Dota 2 tárgyakat, amelyek segítségével személyre szabhatják hős karaktereiket.

A Dota 2 a Warcraft 3 egy modja, és 2013-as megjelenése óta népszerű. A játékosokat lábujjhegyen tartja. A játék célja, hogy elpusztítsa az ellenség bázisát, miközben megvédi a sajátját.

Miért népszerű a Dota 2?

A Dota 2 számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek élvezetessé teszik. Ezek közül néhány a következőket tartalmazza:

 • Könnyen érthető, még azok számára is, akik nem nagyon ismerik a videojátékokat.
 • Régi idők emlékeit idézi fel, amikor a videojátékokban sárkányok és más lények voltak, amelyek ellen harcolniuk kellett.
 • A játékosok különféle képességekkel rendelkező, fejleszthető karakterek közül választhatnak.
 • A játék minden szempontból jó; a játékmenet, a grafika és az animációk gördülékenyek. A hősök jóképűek, és amint megjelennek (néha napokon vagy órákon belül a debütálást követően) találhatsz újakat. Ezért mindig van valami új játék.

Miért népszerű a The International?

Az International kétségtelenül az egyik legizgalmasabb esport online verseny a világon. Lehetőséget biztosít a fogadók számára, hogy fogadást tegyenek rájuk kedvenc csapata vagy játékosa. De mi teszi igazán népszerűvé ezt a versenyt a fogadók körében?

1. A versenyen a világ legjobb Dota 2 csapatai vesznek részt. Ezen csapatok mindegyike hatalmas rajongótáborral rendelkezik, amelyek többsége szintén fogadó. Egy torna, amelyen a legjobb csapatok versenyeznek, kétségtelenül fogadók millióit vonzza majd.

2. Az International fogadási piacok széles skáláját kínálja a fogadók számára. Ezek közül néhány a következőket tartalmazza:

 • Csapat megnyerni az Internationalt
 • Játékos, aki megnyeri az Internationalt
 • A csoportkör győztese
 • A rájátszás győztese

3. Az International egy nagyon versenyképes verseny is. Csak a világ legjobb csapatai jutnak be a döntőbe, ami izgalmasabbá teszi a fogadók dolgát.

4. A The International verseny oddsai az összes online esport fogadási oldalon elérhetőek mindaddig, amíg az esemény zajlik. Ezért a fogadók nem küzdenek azzal, hogy hol fogadjanak ezen a versenyen.

A nemzetközi győztes csapatok és a legnagyobb pillanatok

Az Internacionálé ezek közé tartozik jelentős esport versenyek amelyek nagyon versenyképesek; a nyereményért folyó verseny keményebb, mint gondolnád. A 2011-es első kiadás óta csak egy csapatnak sikerült kétszer bajnokot koronáznia. A többi nyertest csak egyszer ismerték el. Íme a győztesek és a torna történetének legjelentősebb pillanatai.

Natus Vincere

Ez volt az első csapat, amely tesztelte a nemzetközi címet. Az NaVi 2011-ben megnyerte az első kiadást. Ebben a döntőben a csapat 3-1-re legyőzte az EHOME-ot, és ezzel megszerezte a bajnoki címet. Ebben a csapatban szerepelt Puppey (Clement), a Dota 2 legendás játékosa, aki többet vett részt a tornán, mint bárki más. Mások közé tartozott az XBOCT, az Artstyle és a Dendi. Az 1,6 millió dolláros fődíjból elképesztő 1 millió dollárt hazavinni a csapat soha nem fog elfelejteni; mi sem engedjük el.

És bár a csapat másodszor sem nyerte el a címet, folyamatosan zaklatja ellenfeleit, biztosítva, hogy futni kell a pénzükért. Az a tény, hogy a NaVi a következő évben (2012-ben) egészen a döntőig jutott, mindent elmond.

Invictus Gaming

Nem volt könnyű megszerezni a címet az első kiadású bajnokoktól, és ez talán rávilágít arra, milyen erős volt ez a csapat akkoriban. A döntő során Invictus Gaming 3-1-re legyőzte Natus Vincere-t, és ezzel egymillió dolláros fődíjat vihetett haza.

Alliance

Ez volt a torna legjobb csapata 2013-ban. Az Invictus Gaminghez hasonlóan az Alliance-nek is nem más, mint Natus Vincere futott be a pénzéért, és ők voltak az első európai csapatok, akik megnyerték a tornát. 3-1-re győzték le ellenfelüket, és látványos volt az 1,4 millió dolláros nyeremény. A játékosok között volt Akke, Loda, EGM, AdmiralBulldog és s4. Ez a harmadik kiadás tette fel a The Internationalt a globális térképre a népszerűség tekintetében.

Newbee

Mivel a torna népszerűsége az előző évben megugrott, Newbee egy nagy nyilvánosságot kapott verseny hátterében kereste a koronát. És bár a tornának Washingtonban volt a házigazdája, egy idegenbeli pálya nem állta Newbee útját. Ebben a kiadásban (2014) a döntősök teljesen újak voltak, egyrészt Newbee-vel, másrészt Vici Gaminggel. Előbbi 3-1-re verné az utóbbit, óriási 5 025 029 USD-t kapva, és ismét megerősítené Kína dominanciáját a versenyben.

További nyertesek

2015: Evil Geniuses
2016: Wings Gaming
2017: Team Liquid
2018: OG
2019: OG

Hol és hogyan lehet fogadni a The International-re?

Az International egy globális verseny, és így az egyik legjobb esport verseny, ha fogadásról van szó. Nem számít, honnan fogad esport versenyekre; addig kell hozzáférnie az eseményhez, ameddig az országa lehetővé teszi. Nak nek válassza ki a legjobb fogadási oldalt A nemzetközi vagy más eSport bajnokságokkal kapcsolatban itt van néhány dolog, amit érdemes megnézni:

 • Az oldal által kínált szorzók: Minél jobb az esély, annál többet nyerhet, ha fogad a versenyre.
 • Az oldal hírneve: Nézze meg, mik a múltjuk, és hogy az oldal licencelt-e vagy sem.
 • Élő fogadás: Ha a meccset élőben nézi, akkor ezt a tényezőt érdemes figyelembe vennie. Ezenkívül egyes oldalak lehetővé teszik, hogy félidőben is fogadjon.
 • Mobil kompatibilitás: Egyes webhelyek csak asztali számítógépen vagy laptopon működnek, ezért érdemes ezt a tényezőt figyelembe venni.
 • Vevőszolgálat: Ha bármilyen kérdése van az oldallal vagy a fogadási folyamattal kapcsolatban, az ügyfélszolgálati csapatnak hatékonyan kell tudnia segíteni.

Hogyan fogadjunk a The International-re

A nemzetközi fogadás menete egyszerű:

 • Regisztráljon egy esport webhelyen amely oddsokat kínál a versenyen
 • Jelentkezzen be és fizessen be
 • Válassza ki a mérkőzést, amelyre fogadni szeretne
 • Válassza ki a tétjét, és fejezze be a folyamatot
About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács

Legújabb hírek

Az 5 legjobb esport fogadási verseny 2022-ben
2022-12-08

Az 5 legjobb esport fogadási verseny 2022-ben

Az Esport terjeszkedik, és egyre több verseny és játék kerül be a fogadási piacokra. Nem meglepő, hogy az esportfogadások egyre népszerűbbek, tekintettel arra, hogy a sportversenyek milyen népszerűvé váltak az elmúlt években.