Esport fogadás világszerte 2023

Mivel a nagy piacok világszerte felkarolják a sportszerencsejátékokat, az e-sport szerencsejáték sok területen továbbra is illegális. Mind az esport, mind a sportfogadás hasonló a fogadási folyamatban és az esélyekben. A fő különbség a kettő között azonban a kiskorúak esportban való részvétele. Az esportra való fogadás a legtöbb területen hagyományosan illegális, részben azért, mert a fiatal játékosok tömegesen özönlenek az esportra.

Az irányító testületek haboznak engedélyezni a szerencsejátékot minden olyan sportban, amelyen kiskorúak is részt vesznek. Az esport-szerencsejátékok betiltása illegális piacok megjelenését eredményezte, amelyek gyakran tartalmazzák a mérkőzések eredményét és a kiskorúak illegális szerencsejátékát. A videojátékok továbbra is vonzzák a fiatal játékosokat, sok önkormányzatot és állami kormányt arra késztetve, hogy meghúzzák a határvonalat az esport kimenetelére vonatkozó fogadások legalizálása ellen.

Legális eSport fogadásNemzetközi eSport szerencsejátékGyakran ismételt kérdések
Németország
de flag

Németország

Az esport belépése a fogadási iparágba teljesen új őrületet váltott ki a német fogadási színtéren. Az olyan játékok, mint a FIFA, a PES, a Call of Duty, a PuBG, a Dota 2 és a League of Legends egyre népszerűbbek a Németországban működő sportfogadásokon.

Mutasson többet
Egyesült Államok

Az esports játékok már általánossá váltak az Egyesült Államokban. Az Egyesült Államok a világ legnépszerűbb és legjövedelmezőbb régiói között áll az e-sport ügyekben. Ezt a „státuszt” különféle tényezők ihlették, amelyek közül a legfontosabb az, hogy a legtöbb ember karrierjeként a versenyszerű szerencsejátékot és a streamelést választotta. Az e-sport ügyei, beleértve a nézettséget és a szerencsejátékokat az Egyesült Államokban, folyamatosan új magasságokba emelkednek.

Mutasson többet
Románia

Romániában nagyon népszerű az online esport fogadás. Számos legális esport fogadási oldal működik az országban. Évről évre nő a szám. Egyre több bukméker helyezi át fogadási preferenciáit az internetre. Ennek eredményeként a fő román fogadóirodák mindegyike elindított egy online verziót. Ezek lehetővé teszik a fogyasztók számára, hogy még útközben is fogadjanak.

Mutasson többet
Franciaország

Ha fogadni szeretne kedvenc sporteseményeire és csapataira, először regisztráljon Franciaország egyik legjobb e-sport fogadási oldalára. A fiók finanszírozása egyszerű folyamat, ha az ezen az oldalon bemutatott fizetési módok valamelyikét használja.

Mutasson többet
Szlovákia

A videojátékok és a szerencsejátékok metszéspontja annyira népszerűvé vált, hogy a szabályozó hatóságok megtették azt a példátlan lépést, hogy blokkolták és betiltották azokat a webhelyeket, amelyek illegálisan kínálnak tartalmat videojáték-streamelés és online fogadás kombinációjával.

Mutasson többet
Ausztria

Ausztriában az esportfogadások az elmúlt fél évtizedben általánossá váltak. Ezt a gyors növekedést az eSport játékok világszerte növekvő népszerűsége táplálta. Először is, amikor a Covid-19 világjárvány elérte a világot, a rendszeres sportesemények nagy részét törölték.

Mutasson többet
Hollandia

Hollandia a világ egyik gazdaságilag legfejlettebb országa. Annak ellenére, hogy az ország szigorú megközelítést feltételez a szerencsejátékokkal kapcsolatban, továbbra is rendkívül népszerű időtöltési tevékenység az országban. A holland szerencsejáték-piac 2021 októberi megnyitását követően több mint hatmillió holland fogadó – ez a szám folyamatosan növekszik – aktívan fogad. A holland fogadók többsége az online fogadást részesíti előnyben, beleértve az e-sport fogadásokat is.

Mutasson többet
Svájc

A Svájci Esportszövetség több élvonalbeli játékos előrejutását segíti az országban. Non-profit szervezetként céljuk a játékosok szenvedélyének előmozdítása egy megkülönböztetéstől mentes, valamint a játékosok számára méltányos környezetben. Az online esport fogadás még mindig viszonylag új szórakozási forma Svájcban, és emberek milliói élvezik. Sok szempontból hasonlít a hagyományos sportokhoz. A szurkolók kedvenc csapataikat szurkolják meccseik nézése közben, és arra fogadnak, hogy szerintük ki nyer.

Mutasson többet

Egyesült Királyság

Legális eSport fogadás

Legális eSport fogadás

A fogadók legálisan fogadhatnak az esport fogadásokon az adott régió jóváhagyott sportfogadóinál, ahol fogadást tesz. A sportokhoz hasonlóan az esport is magas szintű versenyeket és mérkőzéseket tart egész évben. A népszerűség őrjöngése az esport piac expanzív növekedését gerjeszti, amely a következő évtizedben várhatóan túlszárnyalja a filmek piacát bevétel tekintetében.

Emiatt minden eddiginél több fogadó köt tétet az esportra. A kiskorúak esportban való részvétele miatt az állami és nemzeti kormányok azt vizsgálják, hogyan lehet megakadályozni a kiskorúak szerencsejátékokkal kapcsolatos szerencsejátékait.

Az Egyesült Államokban vannak olyan államok, amelyek engedélyezik az e-sport fogadásokat, például Nevada és New Jersey. Más államok, például Indiana azonban olyan törvényeket fogadtak el, amelyek kifejezetten tiltják az esport fogadásokat, még akkor is, ha a sportfogadás megengedett. Egyes e-sportfogadók az offshore fogadások felé fordulnak online sportfogadókkal. Fontos, hogy a szerencsejátékosok kutassák és megértsék az esportfogadási törvényeket, hogy elkerüljék a helyi szabályozással való ütközést.

A nemzeti és nemzetközi törvények általában kifejezetten az esport fogadási műveleteket célozzák meg, így az egyes szerencsejátékosokat korlátozó törvények nem ilyen egyértelműek. Az esport fogadások jogszerűsége a helyi szabályozásoktól függ, amelyek szabályozzák az egyéni esport fogadásokat, és védik a szerencsejátékban részt vevő kiskorúak millióit szerte a világon.

Legális eSport fogadás
Nemzetközi eSport szerencsejáték

Nemzetközi eSport szerencsejáték

New Jersey államban azonban az állam törvényjavaslatot fogadott el, amely korlátozza az esport szerencsejátékokat azokra a nemzetközi versenyekre, ahol a játékosok többnyire 18 évesnél idősebbek. Ahogy az esport folyamatosan növekszik, a játékosokra, mérkőzésekre és bajnoki versenyekre vonatkozó fogadásokra vonatkozó törvények összetettek. A helyi és nemzeti szabályozások szabályozzák a szerencsejátékos azon képességét, hogy legális fogadási lehetőségeket férhessenek hozzá szárazföldön és online.

A szerencsejáték és az esport közötti szinergia azonban keresletet teremt, és a bukmékerek az esport szerencsejátékosokat célozzák meg, remélve, hogy szerte a világon növelhetik bevételeiket. Valójában egyes sportfogadók e-sportcsapatokat szponzorálnak, hogy fiatalabb közönséget vonzanak magukhoz, és éppen ezt a forgatókönyvet igyekeznek elkerülni a törvényhozók.

Nemzetek az esportban

2019-re Kína, Spanyolország, Kanada, Új-Zéland, Japán és Dél-Korea adott otthont nemzetközi játékversenyeknek. New Jersey éppen időben hagyta jóvá az esport fogadásokat a 2019-es World Cup League of Legends döntőjében, amelyen több mint 4 millió néző volt jelen. Nemzetközi szinten a helyi kormányzó testületek vizsgálják, hogyan közelítsék meg az esport fogadási piacot.

Egyes jogalkotók határozottan ellenzik, hogy a fiatalok fogadási lehetőségekhez jussanak az esporton keresztül. Mások finom vonalat követnek, abban a reményben, hogy adóbevételt vonzanak a felnőtt szerencsejátékosoktól, és bizonyos korlátozásokat vezetnek be, hogy visszaszorítsák a fiatalok esportban való részvételét.

A világbajnokság nézői között nemzetközi közönség is volt. Az esport iránt érdeklődő nézők puszta száma okot ad az esport szerencsejátékokhoz. Valójában a bukmékerek az esports szerencsejáték-ipar közönségét célozzák meg. Az esportfogadások piaci értéke az előrejelzések szerint 2025-re meghaladja a 13 milliárd dollárt.

A legtöbb kormány megkérdőjelezi azt az erkölcsöt, hogy a hagyományosan fiatalabb esport résztvevőket célozza meg szerencsejátékokkal. Azonban a sportpiachoz hasonlóan a szerencsejáték-intézetek is agresszíven keresik a piacra dobás és az új fogadók vonzása módját. Az online hirdetésektől a versenyek szponzorálásáig az e-sport vállalkozások továbbra is vonzzák a szerencsejátékosokat, és növelik az ügyfélbázist.

Nemzetközi eSport szerencsejáték
Gyakran ismételt kérdések

Gyakran ismételt kérdések

Ahogy az esport népszerűsége folyamatosan növekszik, a globális közönség keresi a módját, hogy játékon vagy szerencsejátékon keresztül részt vegyen. Íme néhány válasz a gyakran ismételt kérdésekre.

Legális az esport-mérkőzéseken való szerencsejáték?

Egészen a közelmúltig az esport-fogadás illegális volt a legtöbb nagy piacon. Az esport szerencsejáték viszonylag új. A kormányok most kezdik szabályozni az esport fogadásokat, hogy megvédjék azokat a fiatal játékosokat, akik részt vesznek a videojátékokban az esport meccseken és versenyeken. Néhány helyi, állami és nemzeti kormányzó testület azonban szerte a világon engedélyezi az e-sport szerencsejátékok bizonyos formáit. A törvények a fogadó helyétől függően változnak.

Mik az eSport korhatárai a szerencsejátékoknál?

Történelmileg illegális fogadni azokra a versenyekre, amelyeken 18 év alatti játékosok vesznek részt. Még a fogadás is általában a 18 vagy 21 évnél idősebb szerencsejátékosokra korlátozódik, a fogadó helyének szabályozásától függően. A törvények azonban fejlődnek.

Egyes területek némi engedékenységet tesznek lehetővé a fiatalabb résztvevőkkel való mérkőzésekre való fogadásban. Természetesen létezik egy aktív illegális fogadási piac, amely nem korlátozza a fogadást életkor szerint. A törvényes határok betartása érdekében a szerencsejátékosnak meg kell kutatnia a lakóhelyén az esport-fogadásokra vonatkozó jogszabályokat.

Hol játszhat legálisan egy fogadó az eSporton?

A helyi törvények gyorsan fejlődnek. A legjobb, ha egy adott terület szerencsejáték-bizottságától érdeklődik, hogy megállapítsa, mely földi vagy online platformok működnek legálisan. Egyes önkormányzatok szigorúan tiltják az esport fogadásokat. Vannak azonban online sportfogadások, amelyek szerencsejátékokat kínálnak szerte a világon. Előfordulhat azonban, hogy ezek a digitális e-sport szerencsejáték-lehetőségek nem legálisak azon területek lakosai számára, amelyek tiltják az e-sport szerencsejátékokat.

Gyakran ismételt kérdések