Esport fogadás országonként 2022-ben

Mivel a nagy piacok világszerte felkarolják a sportszerencsejátékokat, az e-sport szerencsejáték sok területen továbbra is illegális. Mind az esport, mind a sportfogadás hasonló a fogadási folyamatban és az esélyekben. A fő különbség a kettő között azonban a kiskorúak esportban való részvétele. Az esportra való fogadás a legtöbb területen hagyományosan illegális, részben azért, mert a fiatal játékosok tömegesen özönlenek az esportra. 

Az irányító testületek haboznak engedélyezni a szerencsejátékot minden olyan sportban, amelyen kiskorúak is részt vesznek. Az esport-szerencsejátékok betiltása illegális piacok megjelenését eredményezte, amelyek gyakran tartalmazzák a mérkőzések eredményét és a kiskorúak illegális szerencsejátékát. A videojátékok továbbra is vonzzák a fiatal játékosokat, sok önkormányzatot és állami kormányt arra késztetve, hogy meghúzzák a határvonalat az esport kimenetelére vonatkozó fogadások legalizálása ellen.

Legális eSport fogadásNemzetközi eSport szerencsejátékGyakran ismételt kérdések
Egyesült Államok
us flag

Egyesült Államok

Az esports játékok már általánossá váltak az Egyesült Államokban. Az Egyesült Államok a világ legnépszerűbb és legjövedelmezőbb régiói között áll az e-sport ügyekben. Ezt a „státuszt” különféle tényezők ihlették, amelyek közül a legfontosabb az, hogy a legtöbb ember karrierjeként a versenyszerű szerencsejátékot és a streamelést választotta. Az e-sport ügyei, beleértve a nézettséget és a szerencsejátékokat az Egyesült Államokban, folyamatosan új magasságokba emelkednek.

Mutasson többet...
Ausztria

Ausztriában az esportfogadások az elmúlt fél évtizedben általánossá váltak. Ezt a gyors növekedést az eSport játékok világszerte növekvő népszerűsége táplálta. Először is, amikor a Covid-19 világjárvány elérte a világot, a rendszeres sportesemények nagy részét törölték. 

Mutasson többet...
Egyesült Királyság

Az e-sport szerelmesei okosan és józanul kockáztatnak a győztesekre a nagy tétű egyesült királyságbeli esport fogadási akciókban. Az esporton való fogadás az Egyesült Királyságban (Egyesült Királyság) nemcsak legális; nagyon népszerű a sportrajongók körében. Valójában a szerencsejáték-ipar legnagyobb márkái közül néhány ugrál a pályán, ahogy az esport fogadások az Egyesült Királyságban egyre szélesebb körben elérhetőek és népszerűbbek. 

Mutasson többet...
Hollandia

Hollandia a világ egyik gazdaságilag legfejlettebb országa. Annak ellenére, hogy az ország szigorú megközelítést feltételez a szerencsejátékokkal kapcsolatban, továbbra is rendkívül népszerű időtöltési tevékenység az országban. A holland szerencsejáték-piac 2021 októberi megnyitását követően több mint hatmillió holland fogadó – ez a szám folyamatosan növekszik – aktívan fogad. A holland fogadók többsége az online fogadást részesíti előnyben, beleértve az e-sport fogadásokat is.

Mutasson többet...
Románia

Romániában nagyon népszerű az online esport fogadás. Számos legális esport fogadási oldal működik az országban. Évről évre nő a szám. Egyre több bukméker helyezi át fogadási preferenciáit az internetre. Ennek eredményeként a fő román fogadóirodák mindegyike elindított egy online verziót. Ezek lehetővé teszik a fogyasztók számára, hogy még útközben is fogadjanak.

Mutasson többet...
Svájc

A Svájci Esportszövetség több élvonalbeli játékos előrejutását segíti az országban. Non-profit szervezetként céljuk a játékosok szenvedélyének előmozdítása egy megkülönböztetéstől mentes, valamint a játékosok számára méltányos környezetben. Az online esport fogadás még mindig viszonylag új szórakozási forma Svájcban, és emberek milliói élvezik. Sok szempontból hasonlít a hagyományos sportokhoz. A szurkolók kedvenc csapataikat szurkolják meccseik nézése közben, és arra fogadnak, hogy szerintük ki nyer.

Mutasson többet...
Szerbia

Az e-sportágazat az elmúlt öt évben hatalmasat nőtt és változott. Mára ez egy több milliárd dolláros globális iparággá nőtte ki magát. Szerbiában azonban az online fogadás más nemzetekhez képest nehezen indult. Az első figyelemre méltó fogadási tevékenység 1964-ben volt, amikor az ország Jugoszlávia része volt. Létezett egy szövetségi törvény, hogy különbséget tegyen a klasszikus és a különleges választott játékok között. A kezdeti kihívások ellenére az iparág leküzdötte magát, és lenyűgözően fejlődött.

Mutasson többet...
Szlovákia

A videojátékok és a szerencsejátékok metszéspontja annyira népszerűvé vált, hogy a szabályozó hatóságok megtették azt a példátlan lépést, hogy blokkolták és betiltották azokat a webhelyeket, amelyek illegálisan kínálnak tartalmat videojáték-streamelés és online fogadás kombinációjával. 

Mutasson többet...

Ukrajna

Legális eSport fogadás

Legális eSport fogadás

A fogadók legálisan fogadhatnak az esport fogadásokon az adott régió jóváhagyott sportfogadóinál, ahol fogadást tesz. A sportokhoz hasonlóan az esport is magas szintű versenyeket és mérkőzéseket tart egész évben. A népszerűség őrjöngése az esport piac expanzív növekedését gerjeszti, amely a következő évtizedben várhatóan túlszárnyalja a filmek piacát bevétel tekintetében.

Emiatt minden eddiginél több fogadó köt tétet az esportra. A kiskorúak esportban való részvétele miatt az állami és nemzeti kormányok azt vizsgálják, hogyan lehet megakadályozni a kiskorúak szerencsejátékokkal kapcsolatos szerencsejátékait.

Az Egyesült Államokban vannak olyan államok, amelyek engedélyezik az e-sport fogadásokat, például Nevada és New Jersey. Más államok, például Indiana azonban olyan törvényeket fogadtak el, amelyek kifejezetten tiltják az esport fogadásokat, még akkor is, ha a sportfogadás megengedett. Egyes e-sportfogadók az offshore fogadások felé fordulnak online sportfogadókkal. Fontos, hogy a szerencsejátékosok kutassák és megértsék az esportfogadási törvényeket, hogy elkerüljék a helyi szabályozással való ütközést.

A nemzeti és nemzetközi törvények általában kifejezetten az esport fogadási műveleteket célozzák meg, így az egyes szerencsejátékosokat korlátozó törvények nem ilyen egyértelműek. Az esport fogadások jogszerűsége a helyi szabályozásoktól függ, amelyek szabályozzák az egyéni esport fogadásokat, és védik a szerencsejátékban részt vevő kiskorúak millióit szerte a világon.

Legális eSport fogadás
Nemzetközi eSport szerencsejáték

Nemzetközi eSport szerencsejáték

New Jersey államban azonban az állam törvényjavaslatot fogadott el, amely korlátozza az esport szerencsejátékokat azokra a nemzetközi versenyekre, ahol a játékosok többnyire 18 évesnél idősebbek. Ahogy az esport folyamatosan növekszik, a játékosokra, mérkőzésekre és bajnoki versenyekre vonatkozó fogadásokra vonatkozó törvények összetettek. A helyi és nemzeti szabályozások szabályozzák a szerencsejátékos azon képességét, hogy legális fogadási lehetőségeket férhessenek hozzá szárazföldön és online.

A szerencsejáték és az esport közötti szinergia azonban keresletet teremt, és a bukmékerek az esport szerencsejátékosokat célozzák meg, remélve, hogy szerte a világon növelhetik bevételeiket. Valójában egyes sportfogadók e-sportcsapatokat szponzorálnak, hogy fiatalabb közönséget vonzanak magukhoz, és éppen ezt a forgatókönyvet igyekeznek elkerülni a törvényhozók.

Nemzetek az esportban

2019-re Kína, Spanyolország, Kanada, Új-Zéland, Japán és Dél-Korea adott otthont nemzetközi játékversenyeknek. New Jersey éppen időben hagyta jóvá az esport fogadásokat a 2019-es World Cup League of Legends döntőjében, amelyen több mint 4 millió néző volt jelen. Nemzetközi szinten a helyi kormányzó testületek vizsgálják, hogyan közelítsék meg az esport fogadási piacot.

Egyes jogalkotók határozottan ellenzik, hogy a fiatalok fogadási lehetőségekhez jussanak az esporton keresztül. Mások finom vonalat követnek, abban a reményben, hogy adóbevételt vonzanak a felnőtt szerencsejátékosoktól, és bizonyos korlátozásokat vezetnek be, hogy visszaszorítsák a fiatalok esportban való részvételét.

A világbajnokság nézői között nemzetközi közönség is volt. Az esport iránt érdeklődő nézők puszta száma okot ad az esport szerencsejátékokhoz. Valójában a bukmékerek az esports szerencsejáték-ipar közönségét célozzák meg. Az esportfogadások piaci értéke az előrejelzések szerint 2025-re meghaladja a 13 milliárd dollárt.

A legtöbb kormány megkérdőjelezi azt az erkölcsöt, hogy a hagyományosan fiatalabb esport résztvevőket célozza meg szerencsejátékokkal. Azonban a sportpiachoz hasonlóan a szerencsejáték-intézetek is agresszíven keresik a piacra dobás és az új fogadók vonzása módját. Az online hirdetésektől a versenyek szponzorálásáig az e-sport vállalkozások továbbra is vonzzák a szerencsejátékosokat, és növelik az ügyfélbázist.

Nemzetközi eSport szerencsejáték
Gyakran ismételt kérdések

Gyakran ismételt kérdések

Ahogy az esport népszerűsége folyamatosan növekszik, a globális közönség keresi a módját, hogy játékon vagy szerencsejátékon keresztül részt vegyen. Íme néhány válasz a gyakran ismételt kérdésekre.

Legális az esport-mérkőzéseken való szerencsejáték?

Egészen a közelmúltig az esport-fogadás illegális volt a legtöbb nagy piacon. Az esport szerencsejáték viszonylag új. A kormányok most kezdik szabályozni az esport fogadásokat, hogy megvédjék azokat a fiatal játékosokat, akik részt vesznek a videojátékokban az esport meccseken és versenyeken. Néhány helyi, állami és nemzeti kormányzó testület azonban szerte a világon engedélyezi az e-sport szerencsejátékok bizonyos formáit. A törvények a fogadó helyétől függően változnak.

Mik az eSport korhatárai a szerencsejátékoknál?

Történelmileg illegális fogadni azokra a versenyekre, amelyeken 18 év alatti játékosok vesznek részt. Még a fogadás is általában a 18 vagy 21 évnél idősebb szerencsejátékosokra korlátozódik, a fogadó helyének szabályozásától függően. A törvények azonban fejlődnek.

Egyes területek némi engedékenységet tesznek lehetővé a fiatalabb résztvevőkkel való mérkőzésekre való fogadásban. Természetesen létezik egy aktív illegális fogadási piac, amely nem korlátozza a fogadást életkor szerint. A törvényes határok betartása érdekében a szerencsejátékosnak meg kell kutatnia a lakóhelyén az esport-fogadásokra vonatkozó jogszabályokat.

Hol játszhat legálisan egy fogadó az eSporton?

A helyi törvények gyorsan fejlődnek. A legjobb, ha egy adott terület szerencsejáték-bizottságától érdeklődik, hogy megállapítsa, mely földi vagy online platformok működnek legálisan. Egyes önkormányzatok szigorúan tiltják az esport fogadásokat. Vannak azonban online sportfogadások, amelyek szerencsejátékokat kínálnak szerte a világon. Előfordulhat azonban, hogy ezek a digitális e-sport szerencsejáték-lehetőségek nem legálisak azon területek lakosai számára, amelyek tiltják az e-sport szerencsejátékokat.

Gyakran ismételt kérdések