Cloud9 Esports online esport fogadás 2024

A Cloud9 az egyik legnépszerűbb, legnagyobb és legsikeresebb esport szervezet a világon. 2013 óta a Santa Monica (Kalifornia, USA) székhelyű szervezet számos tudományágban ver hullámokat az esport világában. Versenyeken és üzleti téren egyaránt győztesen szerepelt, és a 2020-as év második legértékesebb esport ruhája lett.

A jelenlegi top esport csapat születése 2013-ban kezdődött. Amikor a Quantic Gaming megszakította kapcsolatait mind az öt League of Legends (LoL) játékosával, együtt megalakították a NomNom nevű csapatot. Nem sokkal később átnevezték Cloud9-re. A Quantic Gaming hamarosan visszaszerezte a csapatot. Egy másik gyors csavar, Jack Etienne és Pauline Etienne körülbelül 20 000 dollárért vásárolta meg a játékosok szerződését. Ezzel megszületett a szakmai szervezet. Ezért Jacket és Pauline-t a Cloud9 alapítóinak tekintik.

Cloud9 Esports online esport fogadás 2024
Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Cloud9 szakosztályok és játékosok

A szervezet kilenc éves fennállása alatt számos részleget vezetett az esport iparágban. Általában be- és kiszállnak egyes címekből, ahogy az igények diktálják. Jelenlétük érezhető volt az Overwatch-ban és a League of Legends-ben, ahol franchise csapatokat hoztak létre. alatt működtek más, franchise alá nem tartozó csapatok a Cloud9 márka többek között a Call of Duty, a Battle Royale, az Apex Legends, a Fortnite, a Halo, a Dota 2, a Hearthstone, a Counter-Strike, a Valorant, a Smite, a World of Warcraft és a Teamfight Tactics.

A professzionálisan irányított szervezetben mindig egy csomó játékos jön ki és jön ki. Van egy akadémiájuk, hogy folyamatosan kitermeljék az új tehetségeket. A profi névsoruk legnépszerűbb nevei közé tartozik a Skadoodle (Tyler Latham), N0thing (Jordan Gilbert), Stewie2k (Jakey Yip), EternaLEnVy (Jacky Mao), autimatic (Timothy Ta) és b0ne7 (Pittner Armand). Ezek a legjobb játékosok és kulcskeresők a több mint 100 játékosból és a legnépszerűbb esport csapatokból álló névsorban. A cég évente több mint 1 600 000 dollárt fizet a játékosoknak.

Növekedés és terjeszkedés

Az első LoL részleg azonnali sikere arra ösztönözte a Cloud9-et, hogy terjeszkedjen más részlegekre. 2014-ben csatlakoztak a Smite esportshoz. 2014-ben kilenc új részleget hoztak létre. A belső problémák 2014-ben a feloszlatáshoz vezettek, de 2015-ben újra megalakult. 2015-ben jött létre a Vainglory, a szervezet első számú érintőképernyős esportja. A szervezet 2016 szeptemberében alakult be, és a jelenlegi Cloud9 Esports, Inc.

Ezzel a növekedéssel a Cloud9 híres esport csapattá vált, több mint egymillió rajongóval, akik összesen 15 millió órát töltöttek az összeállítás játékosainak követésével. A nettó hatás a szponzorok beáramlása volt. 2017-ben a vállalat 28 millió dolláros finanszírozásban részesült olyanoktól, mint Alex Ohanian, Hunter Pence és a Craft Ventures.

Az Rakéta Liga részleget 2017-ben hozták létre. A Riot Games arról számolt be, hogy a Cloud9 ugyanabban az évben körülbelül 10 millió dollárért biztosított egy LoL Championship Series nyerőgépet. A Red Bull-lal 2018-ban létrejött jelentős együttműködés során a Cloud9 játékosai többek között Red Bull mezeket is viseltek. Egy másik finanszírozási körben 50 millió dollárt is kaptak. 30 000 négyzetláb alapterületű központot és képzési bázist hoztak létre Los Angelesben, aminek eredményeként megkapták az esport cég MVP rangsorát a Forbestól. A cég értéke 2020-ban 350 millió dollár volt.

A Cloud9 legerősebb játékai

legendák Ligája

Ez nem meglepő, mivel az egész szervezet születése ennek a játéknak a középpontjában áll. Ennek a részlegnek a sikere ösztönözte az eddigi terjeszkedést és növekedést. A részleg 2013-as létrehozása után a Balls, Hai, LemonNation, Meteos és Sneaky csapata tombolni kezdett. Zsinórban 13 meccset nyertek, ezzel felállították a 2013-as NA LCS Summer Split rekordot és bejelentést tettek. Példátlan 750 napos futamot is teljesítettek ugyanazzal a felállással.

A szakosztály 2018-ban elődöntőt tartott LoL világbajnokság és egy hasonló futás a 2019-es LCS Spring Splitben. Formájuk kissé visszaesett 2021-ben, de fénykoraik továbbra is hatalmasak.

Rakéta Liga

A Cloud9 egyik legfigyelemreméltóbb győzelme a Rocket League Championship Series 6. évados világbajnoksága volt. Egy csodálatos év fénypontja volt, amikor három világbajnoki címet söpörtek be.

Overwatch

2018-ban ismét megnyerték a Overwatch League Nagy döntők. Kiemelkedik a dicsőség tengerében, ahol a One Nation of Gamers Overwatch Invitational, Alienware Monthly Melee és Overkill legjobb kitüntetései vannak. A Cloud9 EU bejutott a Contenders Europe elődöntőjébe, míg a Cloud9 KongDoo harmadik lett az Overwatch APEX 4. évadában.

Miért népszerű a Cloud9?

A csapat széles körben népszerű mind a szurkolók, mind a fogadók körében, és ennek jó okai vannak.

  • Széles körben elterjedt működés: Míg az Egyesült Államokban született és fejlődött, a Cloud9 széles körben elterjedt, főleg az Egyesült Államokban Európa és Ázsia. A legtöbb rajongó hozzáférhet egy Cloud9-csapathoz, amellyel azonosulni tud. A sok játékos azt jelenti, hogy sok versenyen a Cloud9 divíziói vesznek részt. Ez azt jelenti, hogy a fogadóirodáknak számos olyan piaca van, ahol a Cloud9 piacokat is magukba foglalhatják.
  • Kiváló menedzsment: A szervezet vagyona mind versenyben, mind bevételben folyamatosan nőtt. A finanszírozás vonzásának képessége segít a legjobb infrastruktúra kiépítésében és a legjobb játékosok vonzásában. A legjobb játékosok minden bizonnyal sikert jelentenek a versenyben, és ezáltal vonzzák a fogadás rajongóit.
  • Számos szakosztály: A Cloud9 nemcsak a League of Legendsnél állt meg. Működésük második évében kilenc részleg létrehozásával váltak az esport legjobb csapatává. Mindezeket a felosztásokat finomították és javították, valamint új szavakat alkottak. Az akadémia létrehozása azt jelenti, hogy ezek az osztályok folyamatosan ellátogatnak új tehetségekkel. Ez a részvétel azt jelenti, hogy mindig van valamilyen esport akció, ahol a rajongók élvezhetik a Cloud9 csapatait akció közben.

A Cloud9 díjai és eredményei

Szervezetként a Cloud9 számos díjat kapott. A Forbes két alkalommal rangsorolta az első és a második Esport MVP-t. 2018-ban első lett, 2020-ban pedig a második helyre esett vissza. A TradingTech Insight 2020 USA Awards legjobb felhőalapú kereskedési környezetéért járó közös döntős díjat is megkapta. A legjobb 1%-os munkahelynek és még sok másnak is elismerték őket, így ez az egyik legjobb legjobb esport csapatok.

A versenyben a különböző szakosztályok is kiemelkedően jól szerepeltek. 2018 nagyszerű év volt számukra, mivel az Overwatch, a Rocket League és a Counter-Strike: Global Offensive megnyerte az Overwatch League döntőjét, a Championship Series 6. évadját, illetve a Boston ELEAGUE Majort.

Kandalló márványlapja

Kolento hatalmas szerepet játszott a Hearthstone részlegben. A 2014-es Jube-ban történt létrehozása után ugyanazon év októberében megnyerte a ViaGame House Cup 1. díjat. Szeptemberben a DreamHack Hearthstone Championship győztesévé koronázták. 2015-ben a CN vs EU Sn 2 bajnoka volt. 2019-ben megnyerte a StarLadder Hearthstone Ultimate Series Winter versenyt.

Super Smash Bros

2014 októberében a Cloud9's Mango legyőzte a Mew2Kinget a Grand fináléban, és megnyerte a divíziót. Hosszú ideig tartó alulteljesítés után a Mango 2019 májusában megnyerte a Get on My Level díjat.

Overwatch

A 2016 márciusában létrehozott csapat a fent említett nemzetközi dicsőség mellett számos meghívásos tornát nyert meg formálódási szakaszában. Az Overkill és a közelharci után legyőzték a Team Liquidot, és megnyerték az Agents Rising tornát, ami az első nagy tornát győzelem.

Az évek során elért sok sikert követően a Cloud9 csapatainak nem sikerült nagy dicsőséget szerezniük 2018 után, annak ellenére, hogy továbbra is számolniuk kellett minden olyan versenyen, amelyen részt vesznek. Több olyan közeli hibájuk is volt, ahol második vagy harmadik helyen végeztek. A Cloud EU elődöntős volt a Contenders Europe első szezonjában, ahol a Misfits Europe verte meg őket. A London Spitfire háromszor is elődöntős volt a 2018-as versenyeken.

A Cloud9 legjobb és legnépszerűbb játékosai

A legjobb és legtöbb játékos ebben a szekcióban eltérhet a többi szekcióban megjelenőtől. Ennek oka a különböző használt mérőszámok. Például nehéz összemérni egy LoL lejátszó népszerűségét egy Dota 2 lejátszóval. A bevételek sem mérhetők, tekintettel a versenydíjak és a játékos szerződések különbségére.

  • Mangó (Joseph Marquez): A Mango a Cloud9 számára birtokolja a legnagyobb dicsőséget, közelharci versenyek főszereplője, és három címet hozott. Már közel hét éve tagja a divíziónak, és mindig felhívja a figyelmet a rajongókra és a fogadókra, amikor akcióba lendül. 11 csúcstalálkozón volt, és eddigi legjobbját érte el, amikor 2021 júliusában első lett.
  • Robert "Blaber (Robert Huang): A League of Legends profi játékosa, Blaber határozottan legenda a Cloud9 rajongói körében. 2017-ben csatlakozott a C9 akadémiához. Akkor még nem volt kezdő, de a lenyűgöző akadémiai előadások során a 2018-as nyári Split főszezonjába került. 2020-ban állandó állást kapott, és azóta nagyon lenyűgözött, MVP-k lettek, és bekerült az All-Pro A-Teambe.

A Cloud9 testvériség további rajongói kedvencei közé tartozik a Jazzyk1ns (JasmieManankil – VALORANT), a Hai, a Balls, a SneakyMeteos és a LemonNation.

Hol és hogyan lehet fogadni a Cloud9-re

A Cloud9-en található osztályok és játékosok hatalmas száma azt jelenti, hogy sok versenyen lehet fogadni rájuk. A legjobb esport fogadási oldalak, ahol Cloud9-játékokat találhatsz fogadni, a következők: bet365, Betway, 1XBet, Vulkanbet és Pinnacle. Ezek jó hírű webhelyek nagyszerű webhelyekkel és nagyszerű esélyekkel.

Mint minden más fogadás, az esport fogadás is megköveteli alapismeretek a játékokról.

Az ilyen ismeretekkel nem rendelkező kezdők számára azonban a legjobb megoldás egy mérkőzés vagy sorozat végső győztese. Ahhoz, hogy a statisztikák eligazítsák, tanácsos követni a Cloud9-et és annak játékosait a közösségi médiában. Ezenkívül kövesse az esport hírportálokat.

A többi fogadás az esport típusától függően változhat. Például a League of Legendsre, egy MOBA-játékra tett fogadás eltér a Rocket League versenyjátékétól. Válassz egy vagy néhány játékot, és ismerkedj meg velük.

A fogadások megtételéhez meg kell találnia és regisztrálnia kell az esport fogadási oldalakat. A fent említett oldalak nagyszerűek. A menüből válassza ki az esportokat. Válassza ki vagy keresse meg azt a Cloud9 csapatot/játékost, akire fogadni szeretne, és ellenőrizze az esélyeket. Ha elégedettek, kattintson a fogadás megtételére, és erősítse meg. Ezután várja meg a fogadás eredményét. Követheti a csapat tevékenységét, miközben várja a fogadási eredményeket.

Az esportfogadások ugyanolyan önkontroll- és stratégiai intézkedéseket igényelnek, mint a többi sportfogadás. Vállaljon kockázatot, amit megengedhet magának, legyen fix fogadási költségvetése, és mindig figyeljen a függőség jeleire.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács