A legjobb LoL Világbajnokság esport bukmékerek

Az esport bajnokságok manapság igen népszerűvé váltak, ezért is hosszú a mai esport versenyek listája. Az eSport bajnokságok listájának élén azonban a League of Legends világbajnokság áll. A Riot Games által rendezett League of Legends World Championship, vagy egyszerűen csak Worlds egy éves profi torna, amelyen a legjobb League of Legends (LoL) csapatok vesznek részt, hogy minden szezon végén megküzdjenek a bajnoki címért.

Ez egy olyan torna, amely egy adott évben meghatározza a világ legjobb League of Legends bajnokát. Ebben a bajnokságban a csapatok a Summoner's Cup-ért, egy 70 fontos (32 kilogrammos) trófeáért (a végső eredmény) és a több millió dolláros nyereményalapért küzdenek. A nézettséget tekintve ez a torna hatalmas közönségnek örvend, a 2018-as kiadás körülbelül 99,6 millió nézőt vonzott.

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Mi az a League of Legends Championship?

Az első LoL Worlds a svédországi DreamHackben zajlott Team Fnatic megkoronázta a torna első bajnokát. Felavatása óta hat különböző csapat nyerte meg a bajnokságot, az SKT T1 az egyetlen csapat, amely háromszor emelte a bajnoki címet (2022-ben).

A rendezvény 2011-es indulása óta számos átalakuláson ment keresztül. A méretének növekedésével a nyereményalap, a rendező városok, a résztvevők és a szabályok módosulnak és módosulnak. A Riot Games 2014 óta hivatalos eseményzenei darabot is készített a Worlds esemény kíséretében.

A LoL világbajnokság három versenyszakaszból áll, beleértve a bejátszásokat, a csoportköröket és a kiütéseket. Míg a bejátszott és csoportos szakaszokat körmérkőzéses formátumban játsszák, a kieséses szakaszt egyetlen kieséses formátumban játsszák, amely az ötből legjobb sorozatot tartalmazza.

Mekkora a LoL világbajnokság?

Mindenekelőtt a bajnokság a LoL-csapatok creme de la creme-jét fogja össze a kürtök zárolására. A több millió dolláros nyereményalap mellett senki sem meri elképzelni, hogy kicsi a verseny; ez egy nagy. Ha ehhez hozzáadjuk azokat a százmilliókat, akik élőben nézik a torna mérkőzéseit, akkor máris megvan az egyik legnagyobb esport versenyek a nap alatt. Ráadásul emberek milliói úgy látják a bajnokságot, mint lehetőséget arra, hogy fogadásokat tegyenek és pénzt nyerjenek. Igen, ilyen hatalmas és fontos a világbajnokság.

A Trófea

Mint fentebb említettük, a Summoner's Cup (a torna kupa) felemelése minden résztvevő álma. A kupát a verseny tulajdonosai, a Riot Games rendelték meg. Míg a Riot Games 70 font súlyt írt elő, a végtermék (pohár) kisebb súlyú, hogy könnyen felemelhető legyen.

A League of Legends-ről

League of Legends, rövidítve LoL, egy 2009-ben fejlesztett MOBA számítógépes játék, amely ingyenesen letölthető a játék weboldaláról. A minimális rendszerkövetelményeknek köszönhetően szinte mindenki letöltheti és játszhatja a játékot.

Hogyan kell játszani a League of Legends-t

A LoL-mérkőzés két, egyenként ötfős csapatból áll. A csapatok kék-pirosak, és a Summoner's Rift térképen versenyeznek. Az események nagy része az alapokon és a három sávban, az úgynevezett "alul, középen és felül" zajlik. A dzsungel a térkép bármely olyan területére utal, amelyet nem foglalnak el sávok vagy bázisok, és a „dzsungelek” erre a területre támaszkodnak, hogy semleges szörnyeket öljenek meg aranyért és XP-ért.

A játékosok javíthatják bajnokaikat (karaktereiket), ha aranyat keresnek, amelyet olyan erőforrásokra költenek, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy erősebb varázslatokat hajtsanak végre, és több kárt okozzanak az ellenfeleknek. Az XP megnyerése viszont segít a játékosoknak a szintlépésben. Mindegyik csapat megidézhet egy sereg csatlóst, hogy segítsen nekik az ellenfél bázisának elpusztításában.

Ki nyeri a League of Legends versenyt?

Az a csapat nyeri meg a meccset, amelyik először tönkreteszi a Nexust. A Nexus egy olyan szerkezet, amely az egyes oldalak alapjának hátulján található. Egy dolgot meg kell jegyezni, hogy a Nexus tönkretétele nem séta a parkban. A Nexus mindaddig érintetlen marad, amíg mindhárom Inhibitorja, vagy legalább az egyik bázis tornya állva marad. A tornyok fontosak a LoL-mérkőzéseken, mert segítik az ellenfelek sérülését, ugyanakkor lehetővé teszik a csapat számára, hogy megfelelően irányítsa a csatateret. A tornyok lebontására a csapatok gyakran használnak csatlósokat, akiknek a forrása a Nexus.

Miért népszerű fogadni erre a versenyre?

Mindannyian tudjuk, hogy az e-sportfogadások népszerűsége gyorsan, gyorsabban növekszik, mint gondolnád, különösen az elmúlt években. Olyan ütemben bővül, amely nyomást gyakorolna a többi jelentős esport versenyre. Manapság az egyik legnépszerűbb eSport online verseny a fogadók számára a LoL Világbajnokság. Nem túl sok eSport versenyen lehet olyan özönleni, mint ez. És ennek jó okai vannak, beleértve a következőket:

Több fogadási piac

Mérkőzés időtartama felett/alatt, Csapat, aki megöli az első Baront/Sárkányt, Mérkőzés pontszáma felett/alatt, Csapat az első vérbeli döntetlenre stb.

Rövid meccsek

A League of Legends meccsei általában 40 percig tartanak. Tíz perc hozzáadható vagy kivonható több tényezőtől függően, mint például a mérkőzés összetettsége, a csapatok játékstílusa, a lökések lehetősége stb. Ez azt jelenti, hogy a fogadóknak nem kell órákat várniuk, mielőtt a nyeremények a következő fogadásnál megjelenhetnek a számlájukon.

Elérhetőség

Ez egy másik oka annak, hogy a fogadók szeretik a LoL világbajnokságot. A verseny oddsait egyáltalán megtalálja esport fogadási oldalak. Tehát miért küzdenénk azzal, hogy egy olyan versenyre fogadjunk, amelyre alig van lehetőség?

A League of Legends világbajnokság győztes csapatai

Fnatic (1. évad)

Az első évad alatt a LoL világbajnokság még csak kezdett, és nem volt megfelelő infrastruktúra. Következésképpen a Riot Games a svédországi DreamHack Summert választotta rendezvény helyszínéül. Ezen az eseményen összesen nyolc csapat vett részt – három csapat Európából, három csapat Észak-Amerikából, egy a Fülöp-szigetekről és egy Szingapúrból. A svéd Fnatic felülkerekedett ellenfelén: 2-1-re legyőzte a Counter Logic Gaminget, mielőtt elsöpörte az Epik Gamert. A Fnatic az Against All Authority ellen küzdött a nagydöntőben, így az első évad döntője összeurópai üggyé vált. 50 000 dollárt vihettek haza.

Taipei Assassins (2. évad)

Az eseményt a kaliforniai Los Angelesben rendezték meg, és 2 000 000 dolláros nyereményalappal rendelkezik, amely negyvenszerese a leánykori nyereményalapnak. A csoportkör befejezését követően a TPA a koreai NaJin Sword csapatával mérkőzött meg. Meglepő módon ez a tajvani csapat könnyedén elsöpörte NaJint, és bejutott a nagydöntőbe, miután magas oktánszámú 2-1-es győzelmet aratott Európa akkori éllovasa moszkvai ötöse felett. Tajpej Azubu Frosttal, Korea első számú kiemeltjével mérkőzött meg, akit gyakorlatilag leállítottak. A viadalt 3-1-re megnyerték, ezzel Tajvannak hozták el először a világbajnoki koronát.

SK Telecom T1 (3. évad)

A harmadik évad volt az első alkalom a világbajnokság történetében, hogy egy sorozat mind az öt meccsen ment. Az SKT végül legyőzi NaJint, hogy bejusson a nagydöntőbe. A Royal Club elleni meccs azonban csalódást okozott, mivel az SKT 3-0-ra legyőzte őket, és megnyerte Korea első bajnoki címét. Ezzel a győzelemmel kezdődött Korea dominanciája a bajnokságban.

Samsung White (4. évad)

A Samsung White és a Star Horn Royal Club párharca 3-0-s veréssel ért véget. Ezen a meccsen a vesztesnek csak egy játszmát sikerült nyernie. A Samsung White számára ez volt az első bajnoki győzelem, Korea pedig a második zsinórban. A jelenleg Royal Never Give Up néven ismert Royal Club az egyetlen csapat, amely több alkalommal is második helyezettként végzett a tornán.

SK Telecom T1 (5. évad)

Az SKT a KOO Tigers csapatával mérkőzött meg a 2015-ös nagydöntőben. Ez volt az első a három egymást követő koreai világbajnokság közül. Az SKT tökéletes világversenyét a KOO Tigers tette tönkre, akiknek sikerült egy meccset megnyerniük, de ez volt a legjobb, amit az utóbbi tehetett. Az SKT 3-1-re nyert, így lett az első olyan csapat, amelyik többször is megnyerte a tornát.

További LoL világbajnoki győztesek

  • SK Telecom T1 (6. évad)
  • Samsung Galaxy (7. évad)
  • Invictus Gaming (8. évad)
  • FunPlus Phoenix (9. évad)
  • DAMWON Gaming (10. évad)

Hol és hogyan lehet fogadni a League of Legends világbajnokságra?

Annak ellenére, hogy léteznek más nyereséges és jelentős esport versenyek, a LoL Világbajnokság továbbra is az egyik legjobb esport verseny a fogadók számára. A League of Legends Worlds minden eseménye globális szenzáció, amely fogadási rohamot indít el.

Hogyan fogadjunk a League of Legends világbajnokságra

Vannak online esport fogadási oldalak; ezért jó döntést kell hoznia az esport versenyekre való fogadáskor. Ez a legegyszerűbb lépésnek tűnhet, de lehet, hogy nem így van. Természetesen az online fogadási élménye veszélybe kerül, ha ebben a szakaszban téved. Ha nem tudja, hol kezdje, egyszerűen végezzen Google-keresést a legjobb sportfogadási oldalak között.

Miután döntött a fogadóiroda mellett, fejezze be a regisztrációs folyamatot, amely általában egy online űrlap kitöltésével jár. Ügyeljen arra, hogy érvényes adatokat adjon meg, mert később további ellenőrzésnek eshet ki. Egyes fogadóirodák megkövetelhetik, hogy azonnal töltsön fel egy államilag kibocsátott személyazonosító okmányt, míg mások megvárják az első visszavonási kérelmét.

Regisztráció után fizessen be a saját használatával kedvenc fizetési mód. Ha ezt megtette, itt az ideje, hogy a pénzét munkába tegye. Válasszon meccset, fogadási piacot, tétet, és erősítse meg fogadását.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács

Legújabb hírek

LAN vagy online: egy kis szünet az e-sport fogadók számára
2022-12-29

LAN vagy online: egy kis szünet az e-sport fogadók számára

A globális járvány fellendülést hozott az eSport fogadásban. Ez leállította a LAN versenyeket is, de meghozta az online versenyek térnyerését. Az élő LAN-versenyek azonban visszatérnek a zárlatok enyhítésével és az immunizálási programokkal, amelyek hatékonynak bizonyulnak.

Az 5 legjobb esport fogadási verseny 2022-ben
2022-12-08

Az 5 legjobb esport fogadási verseny 2022-ben

Az Esport terjeszkedik, és egyre több verseny és játék kerül be a fogadási piacokra. Nem meglepő, hogy az esportfogadások egyre népszerűbbek, tekintettel arra, hogy a sportversenyek milyen népszerűvé váltak az elmúlt években.