A legjobb esport fogadóirodák: Ausztria 2023

Ausztriában az esportfogadások az elmúlt fél évtizedben általánossá váltak. Ezt a gyors növekedést az eSport játékok világszerte növekvő népszerűsége táplálta. Először is, amikor a Covid-19 világjárvány elérte a világot, a rendszeres sportesemények nagy részét törölték.

A sportfogadás így korlátozott volt, és a fogadók a legközelebbi alternatíva, az eSport fogadás felé fordultak, mivel a legtöbb játékos a karantén és az elkülönítés idején csatlakozott az eSports játékokhoz. Az online eSport fogadás növekvő népszerűsége Ausztriában az eSport fogadási szolgáltatók számának növekedését eredményezte az országban. Jelenleg az osztrák sportfogadások többségében van eSport fogadási rész.

A legjobb esport fogadóirodák: Ausztria 2023

A legtöbb osztrák fogadó számára kihívást jelenthet Ausztriában a legjobb esport fogadási oldal kiválasztása a számos rendelkezésre álló lehetőség miatt. Ennek megfelelően a fogadóknak biztosítaniuk kell, hogy a fogadási oldal az eSport fogadási piacok széles választékát kínálja. Minél szélesebb a választék, annál több lehetőséghez jutnak a fogadók. Azoknak a fogadóknak, akik bizonyos eSport eseményekre szeretnének fogadni, biztosítaniuk kell, hogy az eseményeket az oldalon kínálják.

Az osztrák fogadóknak gondoskodniuk kell arról is, hogy az eSports fogadási oldalak engedéllyel és jó hírnévvel rendelkezzenek. Különösen ez a helyzet nemzetközi fogadási oldalak mivel az internet tele van átverő oldalakkal. Az egyéb lényeges tényezők, amelyeket figyelembe kell venni, többek között a webhely felhasználóbarát jellege, az elérhető fizetési lehetőségek és a bónuszajánlatok.

Section icon
Az esport fogadás története Ausztriában

Az esport fogadás története Ausztriában

Az e-sport játék Ausztriában az 1970-es években kezdődött. Ekkor jelentek meg a korai videojátékok, mint például az Invaders és az Asteroids. A játék azonban elsősorban szórakoztatási célokat szolgált. Az idő múlásával az elektronikus játékok piaca túlságosan versenyképessé vált. Évről évre egyre több játék került a piacra, az újabbak fejlettebbek.

A számítógépek és játékkonzolok sokkal hozzáférhetőbbé váltak a 90-es években, ami az elektronikus sportjátékok egy másik korszakának kezdetét jelentette. A fogadók a helyi hálózatokon kezdtek játszani. Nem sokkal ezután a játékosok csatlakoztathatták számítógépeiket és konzoljaikat az internethez, hogy földrajzi korlátozások nélkül élvezhessék a többszereplős játékokat.

Az elektronikus játékokra való fogadás azonban csak a 2000-es években kezdett teret nyerni. Abban az időben egyetlen elismert szervezet sem szabályozta az eSport játékipart, ami miatt a fogadási szolgáltatók visszariadtak a fogadási piacok kínálatától. Ez fokozatosan megváltozott, ahogy a streaming népszerűvé vált, és megbízhatóbb szervezetek jöttek létre a szervezéshez neves rendezvények és versenyek. Az osztrák fogadások az elsők között tették magáévá az eSport fogadást, mivel az eSport már népszerű volt az országban.

Az esport jövője Ausztriában

Sok szakértő azt jósolja, hogy az eSport szerencsejáték népszerűsége a jövőben is szárnyalni fog, valószínűleg a jelenleginél nagyobb ütemben. Ennek az az oka, hogy a törvények általában támogatják az eSport fogadásokat. A technológia fejlődésével az eSport iparág is üdvözölni fogja a fejlett és szórakoztatóbb elektronikus játékokat. Ez nagyobb érdeklődést fog felkelteni a szerencsejátékok világában.

Az eSport fogadás növekvő népszerűsége Ausztriában azonban több mint valószínű, hogy üdvözli az új szabályozást, amely megvédi az osztrák fogadásokat a szerencsejáték-korrupció és -függőség hatásaitól. A kormány emellett keresni fogja a módját, hogy növelje az iparágból származó bevételeket, miközben az folyamatosan növekszik.

Az esport fogadás története Ausztriában
A szerencsejáték története Ausztriában

A szerencsejáték története Ausztriában

Ausztria szerencsejáték-története meglehetősen hosszú, a középkorig nyúlik vissza. Úgy kezdődött, hogy a nemességből származó emberek olyan játékokat játszottak, mint a kockák értékes és pénzes tárgyakért. Ekkor jelentek meg a kártyajátékok is, amelyek népszerűsége növekedni kezdett. A 17. században a szerencsejáték népszerűsége Ausztria-szerte már nőtt. Az alsóbb társadalmi rétegek, így a kézművesek, földművesek szabadidejüket kocka- és labdajátékokkal tölthették el. Ez azonban leginkább a szórakoztatást szolgálta, mivel minden pénzbeli tét nélkül játszhattak. A játékok is sok nézőt vonzottak, főleg ünnepnapokon.

Ahogy a szerencsejáték népszerűsége nőtt, az uralkodók aggódni kezdtek, és szabályokat vezettek be. 1696-ban a Szent Római Birodalom császára, I. Lipót törvényt hozott, amely betiltott minden illegális szerencsejátékot. Ez jelentette a szabályozott szerencsejáték kezdetét Ausztriában.

A 18. században a nemesség elkezdte dicsérni a szerencsejátékokat, különösen a kártyajátékokat. Néhány kártyajátékot meglehetősen elegánsnak és civilizáltnak tartottak, amelyek akkoriban döntő tulajdonságok voltak a nemességhez méltónak ítélt dolgokhoz. Ez azt eredményezte, hogy az osztrák társadalom minden tagja élvezte a szerencsejátékot. Fokozatosan több kártya- és kockajáték került bevezetésre, a szabályozás időről időre változott.

A szerencsejáték története Ausztriában
A szerencsejáték modern története Ausztriában

A szerencsejáték modern története Ausztriában

A 20. században történt a legtöbb újítás és változás az osztrák szerencsejáték-iparban. Az első lottót 1913-ban vezették be. 1934-ben pedig megnyílt az első kaszinó Ausztriában. Az ezredfordulón az online szerencsejáték is meghonosodott. Az online szerencsejáték növelte az online fogadók számát azáltal, hogy több ember számára tette elérhetővé a szerencsejáték-szolgáltatásokat.

Legfontosabb történelmi változások

Az első történelmi változás 1696-ban történt, amikor bevezették a szerencsejáték-szabályozást, ami a legtöbb szerencsejátékot legálissá tette. A törvények azonban időről időre változtak, és időnként megtiltották a szerencsejáték minden formáját. Az online szerencsejáték bevezetése egy másik fontos történelmi változást is jelentett. Ekkor robbant ki a szerencsejáték népszerűsége Ausztriában. Ennek köszönhetően a statisztikák azt mutatják, hogy az osztrák lakosság több mint egynegyede próbált már szerencsejátékot.

A szerencsejáték modern története Ausztriában
Legálisak a kaszinók Ausztriában?

Legálisak a kaszinók Ausztriában?

A kaszinók legálisak Ausztriában, mind szárazföldi, mind online. Azonban számos korlátozás és követelmény van, amelyeket a fogadóknak és a kaszinók üzemeltetőinek meg kell felelniük, a szabályok szerint. Az utóbbi időben a közvélemény érdeklődése a szerencsejátékokkal kapcsolatos jogszabályok iránt irányult az országban. Az érdeklődés a szerencsejáték-ipar irányításának javítására irányul, hogy minimalizálja a szerencsejáték káros hatásait a polgárok körében, miközben maximalizálja a kormánynak az iparágból származó bevételét. Az osztrák szerencsejáték-törvény tehát nagy valószínűséggel a jövőben felülvizsgálatra kerül.

Esport jogszabályok Ausztriában

Az Esports szerencsejáték jelenleg legális Ausztriában, az online szerencsejátékra vonatkozó törvények szabályozzák. A fogadók ingyenesek fogadjon bármilyen esport játékra, feltéve, hogy elmúltak 18 évesek. Az eSport játékosai azonban némileg korlátozottak azon bukmékerek számát illetően, amelyek lefedik ezeket az eseményeket. Így az eSport játékosoknak gondoskodniuk kell arról, hogy szerencsejáték-oldalaik teljes körűen rendelkezzenek a Racing and Gambling Commission engedélyével.

Legálisak a kaszinók Ausztriában?
Fogadások Ausztriában

Fogadások Ausztriában

A legutolsó Nemzeti szerencsejáték törvényjavaslat Ausztriában 2010 júniusában fogadták el. A törvényjavaslat célja az volt, hogy javítsa Ausztria engedélyezési szabványait és eljárásait, hogy csak a legális szerencsejáték-üzemeltetők kapjanak engedélyt. A törvényjavaslat súlyos büntetésekkel sújtotta a szolgáltatásaikat engedély nélkül vagy a működési szabályokat fitogtató kaszinóüzemeltetőket. Különlegessége, hogy lehetővé tette pénznyerő automaták telepítését az egész országban, ellentétben a fogadók szerencsejáték-függőség elleni védelmével.

Az osztrák szerencsejáték-törvény egyértelműen megkülönbözteti a „megfelelő” és a „kis” szerencsejátékot. A megfelelő szerencsejáték jelentős pénzösszegekkel jár, a kis szerencsejáték pedig 50 centtel vagy annál kisebb összeggel. A szabályok és előírások egy része eltér a két szerencsejáték-típus között.

Például a megfelelő szerencsejátékot csak kaszinóban, míg a kisméretű szerencsejátékokat az országon belül bárhol lehet. Néhány állam azonban nem engedélyezi a kisméretű szerencsejátékokat, és külön szerencsejáték-törvényekkel rendelkezik. Az ilyen államokban a fogadóknak be kell tartaniuk az állami szerencsejáték-törvényeket, annak ellenére, hogy a nemzeti törvény engedélyezi a szerencsejátékokat.

Osztrák Szerencsejáték Törvény

A szerencsejátékot és a szerencsejátékot jelenleg a törvényben meghatározott szabályok szerint ellenőrzik osztrák szerencsejáték törvény. Ez a törvény biztosítja, hogy a szerencsejáték-üzemeltetőkre vonatkozó biztonsági előírások ne sérüljenek. A törvény arra is összpontosít, hogy minimalizálja az összes kockázatot, amelynek a fogadók ki vannak téve, és annak biztosítására, hogy a szerencsejáték-műveleteket ne használják fel bűncselekményekre, például pénzmosásra.

Fogadások Ausztriában
Osztrák online szerencsejáték törvények

Osztrák online szerencsejáték törvények

Az osztrák törvény lehetővé teszi a fogadók számára, hogy bármely engedéllyel rendelkező szerencsejáték-oldalhoz hozzáférjenek, függetlenül annak székhelyétől. Licenceket azonban csak a helyi online kaszinók üzemeltetőinek ad ki. Valami szokatlan az, hogy a törvény csak osztrák fogadók számára engedélyezi, hogy csatlakozzanak az országban engedélyezett online kaszinókhoz. Az engedéllyel rendelkező szolgáltatóknak tilos szolgáltatásaikat nemzetközi fogadóknak nyújtani. Ez a kormány kísérlete a hatékony kezelésre online szerencsejáték az országban.

Az online kaszinóknak szintén törvényi kötelezettségük van védelmi protokollokkal ellátni a fogadókat. Ilyenek a tét- és időkorlátok. Az engedéllyel rendelkező online kaszinók által generált összes bevétel adóköteles. A kaszinó üzemeltetőinek évente kell benyújtaniuk és benyújtaniuk adóbevallásukat. A fogadóknak adót kell fizetniük minden nyeremény után.

Jelentős változások

Ausztriában a szerencsejátékokra vonatkozó jogszabályokat 16 alkalommal módosították, és valószínűleg további módosításokon esnek át. A jogalkotók már felvázoltak néhány változtatást, amelyeket a következő, hamarosan bevezetésre kerülő módosításban bevezetnek. A változtatások között szerepel egy új szabályozó hatóság létrehozása, amely kizárólag az online szerencsejátékokra összpontosít.

A szabályozó hatóság feladata lesz a szerencsejáték-függőség megelőzését szolgáló program létrehozása, az illegális szerencsejáték-oldalak feketelistára helyezése, a vonatkozó szerencsejáték-szabályozás megalkotása, a játékosvédelmi költségvetés meghatározása és számos egyéb feladat.

Osztrák online szerencsejáték törvények
Az osztrák játékosok kedvenc játékai

Az osztrák játékosok kedvenc játékai

CS: GO

A legnépszerűbb eSport játék Ausztriában Counter-Strike: Global Offensive. Egyes fogadók még profik lettek, és számos nemzetközi versenyen szerepeltek. A játék népszerűsége a fogadók körében is kedvencévé teszi. A legtöbb osztrák eSport fogadó inkább a játékra fogad, mert jobban érti azt, és jobban tud elemezni, hogy megalapozott fogadási döntéseket hozzon.

DOTA 2

A Dota 2 a másik kedvenc osztrák fogadók között. A többszereplős játékban két csapat vesz részt egy online harci arénában, mindegyik öt játékossal. A Dota 2 arról ismert, hogy folyamatosan rekordokat döntöget a versenyek nyereményalapjaiban, ami a legtöbb osztrák fogadót vonzza.

FIFA

Fogadás a FIFA eSportsra versenyek sok hasonlóságot mutatnak a tényleges focira való fogadással. Ez azért van, mert a FIFA ideális esetben a valódi játék szimulációja. Azok a fogadók, akik már hozzászoktak a sportfogadásokhoz, szívesebben használják a FIFA-t az eSport fogadások belépési pontjaként, mivel így minden ismerős lesz. A kategóriájába tartozó további játékok a Madden NFL és az NBA 2K.

Valorant

Valorant meglehetősen új az online e-sport fogadások világában, de a legtöbb fogadó figyel rá, mivel sok e-játékost vonz. Ez egy első személyű lövöldözős játék, amely 2020 júniusában jelent meg.

Az osztrák játékosok kedvenc játékai
Fizetési módok Ausztriában

Fizetési módok Ausztriában

A legtöbb eSports kaszinó számos fizetési módot kínál annak biztosítására, hogy minden fogadó hozzáférhessen a kívánt opcióhoz. Azonban néhány fizetési módok népszerűbbnek tűnik, mint mások, amelyek közül néhányat az alábbiakban kiemelünk.

Bankkártyák

A bankkártyák különösen népszerűek a pénzeszközöket befizetni vágyó fogadók körében. A statisztikák azt mutatják, hogy Ausztriában a fogadók több mint 60%-a használ hitel- vagy betéti kártyát. A bankkártyával lebonyolított befizetések feldolgozása biztonságosan és azonnal megtörténik, amennyiben a kártyákon rendelkezésre álló keret elegendő a kért befizetés összegére. Sajnos a fogadók más alternatívákat keresnek a pénzfelvételre, mivel a bankkártyák nem támogatják az eSport fogadási oldalakról történő pénzfelvételt.

Digitális pénztárcák

A digitális pénztárca a második legnépszerűbb fizetési lehetőség az osztrák fogadók körében. Számos e-pénztárca szolgáltató áll az osztrák fogadók rendelkezésére, köztük a Skrill, az ecoPayz, a MuchBetter, a PayPal és a Revolut. Az e-pénztárcákat az teszi népszerűvé, hogy a legtöbb e-sport fogadási oldalon támogatják a pénzfelvételt.

Banki átutalások

A banki átutalások is nagyon népszerűek. A legtöbb osztrák bank egyszerűvé és hatékonysá tette a banki átutalással történő befizetést. A módszer nagyon biztonságos is, így jövedelmezőbb a fogadók számára. A banki átutalások viszonylag magasabb tranzakciós limiteket kínálnak, ami hasznos azoknak a fogadóknak, akik nagy mennyiségű pénzt szeretnének befizetni.

Fizetési módok Ausztriában
GYIK

GYIK

Legális az eSportra való fogadás Ausztriában?

Ausztriában legális fogadás az eSportra. A fogadók bármelyik előnyben részesített játékra fogadhatnak bármely kaszinóban vagy fogadási oldalon. Az egyetlen feltétel az, hogy a fogadóknak 18 éven felülieknek kell lenniük, és csak engedéllyel rendelkező fogadási oldalakon játszhatnak.

Biztonságos az eSportra fogadni Ausztriában?

Ausztriában az eSportra fogadni általában biztonságos. A szabályozó hatóságok intézkedéseket hoztak a fogadók hatékony védelme érdekében minden lehetséges fenyegetés ellen. A fogadóknak azonban minden szükséges lépést meg kell tenniük annak érdekében, hogy pénzeszközeik és információik biztonságban maradjanak, különösen, ha Ausztria legjobb eSport fogadási oldalain fogadnak.

Az osztrák eSport kaszinók kínálnak bónuszokat?

Igen. A legtöbb osztrák online eSport fogadási oldal számos vonzó bónuszt kínál. Ilyenek az üdvözlő bónuszok, az ajánlási bónuszok és a hűségbónuszok. A fogadókon múlik, hogy megtalálják-e az általuk preferált bónusztípusokat kínáló kaszinókat.

Lehet fogadni élő eSport meccsekre?

A fogadók bármely élő eSport meccsre fogadhatnak. Azonban találniuk kell egy eSport fogadási oldalt, amely élő fogadást kínál, mivel néhány fogadóirodának jelenleg nincs élő piaca. A legtöbb osztrák fogadóiroda is csak a nagy eseményekre kínál élő fogadást.

GYIK