10 A legjobb e-sport fogadási oldalak itt: Bosznia-Hercegovina

Annak ellenére, hogy Bosznia-Hercegovinában az egyik legalacsonyabb életszínvonal Európában, virágzik a játékipar. Bosznia-Hercegovinában a leggyakoribb fogadási típus a sportfogadás, amely magában foglalja az eSport fogadásokat is. Bosznia-Hercegovinában a szerencsejáték-szabályozás 2015-ös bevezetése óta mind a fizikai, mind az online fogadás teljes mértékben szabályozott.

Az online esport fogadási szolgáltatók világszerte szívesen fogadnak bosnyák játékosokat. A helyi szolgáltatók is működhetnek a szükséges regionális önkormányzati engedélyek beszerzése után.

10 A legjobb e-sport fogadási oldalak itt: Bosznia-Hercegovina
Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Esport fogadási oldalak Bosznia és Hercegovinában

A videojáték-fogadás világa folyamatosan fejlődik. Az elmúlt évek érdekesek voltak a bosnyák játékosok számára. Ahogyan a szokásos legtöbb ország, a törvények és szabályozások gyakran módosítják, hogy mi megengedett és mi nem megengedett a fogadási jelenetben. Az új boszniai szabályok megváltoztatták a fogadások általános megítélését. Ez eltér a múlttól, amikor az online e-sportfogadást egyáltalán nem szabályozták.

A bosnyák játékosok ma szabadon játszhatnak, ahol akarnak, bár ezt erősen nem javasoljuk. A helyi fogadóirodákat bátorítják ebben az európai országban. Ezek a cégek azonban csak kis játékválasztékot kínálnak, és 10% adót számítanak fel az 50 euró feletti nyeremények után.

Így sok játékos továbbra is előnyben részesíti a külföldi weboldalakon való játékot. A legnagyobb kihívás ezeken a nemzetközi oldalakon az, hogy a játékos hogyan tudja leküzdeni azt a kezdeti kihívást, hogy pénzt helyezzen be és vegyen ki a számlájára. Ezt követően az ember megszakítás nélkül játszhat, és ugyanazt az izgalmat élvezheti, mint a játékosok világszerte.

Az esportfogadás története Bosznia-Hercegovinában

1992 óta a szerencsejáték engedélyezett és meglepően jól ellenőrzött Bosznia-Hercegovinában. Az ország 1992 előtt Jugoszlávia része volt; így a jugoszláv szerencsejáték-szabályozás volt érvényben. A függetlenedés után két autonóm régió alakult ki az országban.

Ennek a különbségtételnek a megértése kulcsfontosságú, mert nem létezik nemzeti politikai keret vagy állami szintű szerencsejáték-jogszabály. Bár a szerencsejáték-jogszabályok mindkét régióban azonosak, a helyi törvények, a végrehajtás és a hozzáállás jelentősen eltér a két régióban.

A szerencsejátékokról szóló, 2015-ben ratifikált törvény volt az ország első modern szerencsejáték-szabályozása. Később 2019-ben módosították, hogy szigorúbb szabályokat tartalmazzon, és megemelje a szerencsejáték-létesítményekre kivetett adókat. A 2019-es módosítás tartalmazta az online szerencsejátékok adójának bevezetését is.

A különböző sportfogadás A boltok az országban maradtak az adóemelés következtében számos szárazföldi szerencsejáték-művelet kényszerített bezárása miatt. Mindkét államban elfogadható az online szerencsejáték. A Bosznia-Hercegovinai Szövetség 2013-ban betiltotta a külföldi online szerencsejáték-platformokat. A játékosok felháborodása és a játékosok külföldi oldalakhoz való egyszerű hozzáférésének tényleges megakadályozása miatt ezt később hatályon kívül helyezték.

Esport napjainkban Boszniában

A helyi hatóságok és a bankok kiváló munkát végeztek annak megakadályozásában, hogy a helyi játékosok külföldi online szolgáltatóknál helyezzenek el betétet, amikor 2015-ben bevezették az ország eredeti játékszabályait. Ez a lépés azonban arra ösztönözte az embereket, hogy látogassanak meg a közeli weboldalakat és fogadóirodákat.

A helyi sportolók indulhatnak nemzetközi e-sport fogadás törvényi korlátozás nélkül. A játékosok bármilyen fogadóirodával fogadhatnak Bosznia-Hercegovinában az e-sportokra. Sajnos sok nemzetközi kaszinó éppen abban a pillanatban döntött úgy, hogy elhagyja Boszniát. Azonban még mindig sok olyan webhely van, amely szívesen fogadja a boszniai játékosokat.

Ezekkel az oldalakkal az egyetlen probléma a befizetés módja. Ha valaki túljut ezen az akadályon, akkor a világ vezető szerencsejáték-cégei által működtetett, nemzetközileg engedélyezett és 100%-ban biztonságos környezetben játszhat. A játékosok hozzáférhetnek különféle esport játékok ezeken a weboldalakon, beleértve a Boszniában híreseket is.

A polgárok érdekében Bosznia és Hercegovina államai is azon dolgoznak, hogy minden típusú szerencsejátékot legálissá tegyenek. A kormány rugalmasabb álláspontot képvisel a játékosok védelmével és a játékkal kapcsolatos elszámoltathatósággal kapcsolatban. A tiltott tevékenységek betiltására és a gyermekek szerencsejátékától való megakadályozására irányuló erőfeszítések fokozása az egyik legfontosabb tennivaló.

Az e-játék fogadás jövője Bosznia-Hercegovinában

Az ország két autonóm részre, a Boszniai Szerb Köztársaságra (Bosnyák Szerb Köztársaságra) és a Bosznia-Hercegovinai Föderációra való szétválásával összefüggő bonyolult államigazgatási rendszer az egyetlen probléma Bosznia-Hercegovinában a szerencsejáték-üzletágban. Az online szerencsejátékokkal kapcsolatos nézetek kissé eltérnek ebben a két állami szervezetben.

Két legális szerencsejáték-webhely működik a Boszniai Szerb Köztársaságban (Bosnyák Szerb Köztársaság). A Bosznia-Hercegovinai Föderációban azonban a hatóságok megkísérelték az online szerencsejátékot teljes mértékben betiltani.

A bosnyák játékosoknak ezért meg kell látogatniuk a külföldi szolgáltatók weboldalait. A kormánynak a szerencsejáték-ágazatban is megfelelő reformokat kell végrehajtania. A szerencsejáték-piac nemzeti irányítási struktúrájának további átszervezése virágzik, és még jelentősebb bevételeket generál.

Mi változott a történelemben napjainkra?

Számos kaszinó, sportfogadó és internetes fogadási platform áll rendelkezésre. Bosznia-Hercegovina emellett lehetővé teszi a legális fogadást különféle eSport játékokon és élő eseményeken. Az online sportfogadás sok ígéretet rejt magában, tekintettel a gyorsan fejlődő technológiára és a szerencsejáték manapság népszerűségére.

Ezért a jövőben a bosnyák játékosok kétségtelenül könnyebben hozzáférhetnek több fogadóirodához és a fogadási típusok szélesebb választékához. Emellett biztonságosabb rendszerek és korlátlan lehetőségek lesznek a fogadásokra, bárhol is legyenek a játékosok a jövőben.

Legálisak az Esports Bukmékerek Bosznia-Hercegovinában?

A szerencsejáték-szektor legális, és Bosznia-Hercegovinában a törvények szabályozzák. A Boszniai Szerb Köztársaság (Bosnyák Szerb Köztársaság) és a Bosznia-Hercegovinai Föderáció a két független nemzet, amely Boszniát alkotja. Az online szerencsejátékkal kapcsolatos vélemények kissé eltérnek a két állami szervezet között.

A Köztársasági Szerencsejáték Hatóság és a Szerencsejátékokról szóló törvény az a két szervezet, amely szabályozza a szerencsejátékokat az országban. Másrészt a William Gambling Commission felügyeli az online szerencsejátékokat. A szerencsejáték alsó korhatára mind a fizikai, mind az online kaszinókban 18 év.

E-sport jogszabályok Boszniában

Az évek során sok vita folyt Bosznia-Hercegovina internetes szerencsejátékokra vonatkozó jogi keretéről. Online híroldalak szerint az FBiH 2013-ban megpróbálta megakadályozni a nemzetközi platformokhoz való hozzáférést.

Ennek ellenére a lakosság keményen bírálta a lépést, és a Bosznia-Hercegovinai Kommunikációs Szabályozó Ügynökséget (RAK) internetes cenzúrával vádolta meg. Következésképpen a tilalmat feloldották, és 2015-ben életbe lépett a Szerencsejátékokról szóló törvény. Ennek ellenére csak a bingó és a lottójátékok minősülnek legális online szerencsejátéknak, amelyre a nemzeti lottó monopóliuma vonatkozik.

Fogadási törvények Boszniában

Az online szerencsejátékot 2011-ben engedélyezték a Boszniai Szerb Köztársaságban, amely játékengedélyt is kapott. A szerencsejátékokról szóló törvényt azonban 2019 márciusában módosították. Az üzemeltetők számára ezek a törvények jelentősebb korlátozásokat, köztük magasabb adókat írnak elő.

A törvények szabályozzák a szerencsejáték-üzemeltetési engedélyek kiadásának követelményeit, az adó- és illetékfizetések ellenőrzésének folyamatát, az elektronikus játékok használatának technológiai követelményeit stb. véletlen vagy előre nem látható körülmény.

A klasszikus vetélkedők és a telekommunikációs technológiákon keresztül lebonyolított bukmékerek a versenyek két alkategóriája. A szerencsejátékkal kapcsolatos szórakoztatás bármely formája csak 18 éven felüliek számára nyitott. A szerencsejáték-vállalkozások és rádió- vagy televíziószolgáltatásaik reklámozása törvénybe ütközik.
A bosznia-hercegovinai szerencsejátékosok azonban továbbra is hozzáférhetnek a külföldi online sportfogadási oldalakhoz.

A bosnyák játékosok kedvenc e-sportjátékai

Fogadók rögeszméje az esport-fogadások iránt az elmúlt néhány évben nőtt. A legjobb e-sport fogadóirodák biztosítják ezt a funkciót, mert az e-sport fogadási oldalak annyira népszerűek. A bosnyák fogadók közül a két legtöbbet játszott esport játék a CS: GO és a League of Legends.

Counter Strike (CS: GO)

Boszniában, Counter-Strike: Global Offensive a Bosznia-Hercegovina legjobb e-sportfogadási oldalain a legtöbbet játszott és szerencsejáték. CS: A GO egy viszonylag új piac Boszniában, ahol a játékosok magas hozamot érhetnek el fogadásaikból kutatásaik során. A játékra való fogadás egyre népszerűbb, mivel az eSport üzletág rohamosan terjeszkedik.

A mérkőzés szorzói és a végső győztes szorzók a leggyakrabban használt CS: GO fogadási piacok Boszniában. A nyerő fogadásban az egyének arra a csapatra tesznek fogadást, amelyről úgy gondolják, hogy megnyeri a versenyt. Ez egy egyszerű módja annak, hogy fogadjon a CS: GO-n, és nyomon kövesse a csapatot meccs közben. Ez különösen gyakori a fontos versenyeken.

League of Legends (LoL)

legendák Ligája vitathatatlanul igazi erő az esport színpadán. A játék az egyik legnagyobb és legélénkebb közösséggel büszkélkedhet az egész világon. Az esport fogadóirodák bosnyák játékosai is kedvelik ezt a játékot.

Az esport-fogadás szerelmeseit a jól szervezett versenyképes ökoszisztéma és a hosszú távú stabilitást biztosító franchise rendszer vonzza. Azonban a fogadók élvezete a LoL játékban túlmutat a robusztus ökoszisztémán. A versenyjáték legfelső szintjén kivételesen magas képzettségi plafonnal rendelkezik, gyors tempójú és idegesbarát. Függetlenül attól, hogy mennyire képzett egy játékos, ezt a játékot szórakoztató nézni.

DOTA 2

Ez a játék a boszniai esport fogadási piacon is figyelemre méltó. DOTA 2 egy népszerű játék az esport rajongók körében az országban. Az elmúlt néhány évben a játék nagy népszerűségre tett szert az esport fogadók körében.

Manapság sokféle fogadást lehet kötni a Dota 2-n. Számos bukméker kínál lehetőséget az ügyfeleknek, hogy fogadjanak a Dota 2-n. A Dota 2 piacok széles körben elérhetők olyan jól ismert nemzetközi fogadóirodáknál, mint a Bet365 és a Betway.

A Dota 2 fogadás viszonylag egyszerűen megérthető. A játékosoknak azonban meg kell győződniük arról, hogy a lehető legjobb ismeretekkel rendelkeznek a játékról, mielőtt elkezdenék a Dota 2 fogadási tapasztalataikat. A játék használata előnyös, de ügyelni kell arra is, hogy lépést tartson a Dota 2 közösség legfrissebb információival. A fogadási stratégia erős alapot biztosít a sikerhez.

Esport fogadási fizetési módok Bosznia és Hercegovinában

Bosznia-Hercegovina legjobb esport bukmékerei elfogadják a fizetési lehetőségek széles skálája. A legnépszerűbbek az e-pénztárcák, a PayPal fogadási oldalak, a VISA- és bankkártyák, valamint a banki átutalások. A legtöbb jó hírű online sportfogadó általában elfogadja ezen fizetési lehetőségek mindegyikét.

A játékosoknak emlékezniük kell arra, hogy nem minden fogadóiroda fogadja el a fizetési lehetőségeket. A fogadóirodák további tranzakciós díjakat is felszámíthatnak. Ezek az adók azonban jellemzően viszonylag kicsik.

Bosznia-Hercegovinában számos sportfogadó használja a PayPal-t befizetési módként. A PayPal az egyik legszélesebb körben használt fizetési mód világszerte. A PayPal használatával történő fogadás biztonságos, és gyors befizetést és kifizetést tesz lehetővé. Ez az elsődleges oka annak, hogy sok játékos ezt választja.

Más jól ismert e-pénztárcák, mint például a Skrill és a Neteller, szintén széles körben használatosak fizetésfeldolgozóként. Garantálják az anonimitást, miközben gyors tranzakciókat biztosítanak alacsony díjakkal.

A helyiek gyakran használják az X-voucher és X-Bon nevű előre fizetett internethasználati kuponokat, amikor fogadásokat kötnek a közeli bukmékereknél. Ezenkívül a legnépszerűbb webhelyek, mint például az 1xBet, lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy saját pénznemükkel fogadjanak, így nincs szükség pénznemváltási költségekre.

GYIK

Bosznia-Hercegovinában engedélyezett a szerencsejáték?

Bosznia-Hercegovina gyakorlatilag bármilyen típusú szerencsejátékot engedélyez, beleértve az online szerencsejátékokat is. Azok a játékosok, akik betöltötték a 18. életévüket, akkor számítanak betöltött szerencsejátékkorúnak. Az online sportfogadási törvényeket Bosznia-Hercegovinában 2011-ben vezették be.

Vannak-e jutalmak a bosznia-hercegovinai esport-fogadási oldalakon?

A legtöbb bukméker lehetővé teszi a játékosoknak, hogy bónuszokat igényeljenek. Ezek az ösztönzők az esport-fogadásoknál érhetők el. Egyes bukmékerek azonban bizonyos piacokra korlátozzák a résztvevőket. Ezért, ha egy játékos az egyenlítésre szeretne fogadni, a nyeremény felhasználása előtt tisztában kell lennie a bónusz feltételeivel.

Milyen fogadási akciókat találhatnak a játékosok a boszniai sportfogadásokon?

Az online fogadóirodák többsége számos promóciót kínál a játékosoknak.

Mely sportfogadások engedélyezik a bosnyák játékosokat?

Számos bukméker fogadja a bosnyák játékosok fogadását. Ezek egy része regionális webhely, de többségük globális. A legjellemzőbb nyeremény egy üdvözlő bónusz az új játékosok nemzetközi fogadóirodái számára. A játékosoknak figyelembe kell venniük a webhely biztonságát, amikor kiválasztják azt, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy legitim és jó hírű bukmékert használnak.

Fizetnek-e adót az esport résztvevői Boszniában nyereményük után?

A játékosoknak a bosznia-hercegovinai sportfogadásokon tett fogadásokból származó bevételei adókötelesek lesznek. Attól függően, hogy mennyit nyer, 10%-tól 30%-ig terjedő adót kell fizetni.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács