A legjobb esport fogadóirodák: Hollandia 2024

Hollandia a világ egyik gazdaságilag legfejlettebb országa. Annak ellenére, hogy az ország szigorú megközelítést feltételez a szerencsejátékokkal kapcsolatban, továbbra is rendkívül népszerű időtöltési tevékenység az országban. A holland szerencsejáték-piac 2021 októberi megnyitását követően több mint hatmillió holland fogadó – ez a szám folyamatosan növekszik – aktívan fogad. A holland fogadók többsége az online fogadást részesíti előnyben, beleértve az e-sport fogadásokat is.

Mivel az eSport a hatalmas nyereményalapoknak és a hatalmas játéklehetőségeknek köszönhetően világszerte versenyképes sporttá válik, az online eSport fogadás elterjedése a holland piacon nagyrészt pozitív volt. Az eSport fogadás növekvő vonzereje miatt Hollandiában az eSport fogadási oldalak száma jelentősen nőtt az elmúlt években. Az e-sportot azonban még nem ismerik el sportként.

A legjobb esport fogadóirodák: Hollandia 2024
Liam Fletcher
WriterLiam FletcherWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher
LocaliserÁdám KovácsLocaliser
A szerencsejáték története Hollandiában

A szerencsejáték története Hollandiában

Sok fogadóirodával, amely a legnagyobb e-sport események, A holland fogadók sok kihívással néznek szembe, főleg a legjobb kaszinó kiválasztásával. Kezdetben a fogadóknak olyan kaszinókat kell keresniük, amelyek fogadják a holland fogadókat. Ez akkor hasznos, ha a játékosnak pénzt kell feltöltenie és ki kell vennie a bukmékertől. További fontos szempontok, amelyeket érdemes figyelembe venni, a licenc, a játék változatosság, a fogadási piacok és a biztonság.

Hollandia meglehetősen hosszú szerencsejáték-történettel rendelkezik. Az első feljegyzett fogadási tevékenységek a 14. századból származnak, de a szakértők úgy vélik, hogy a szerencsejátékra már jóval korábban sor került. A szerencsejáték-törvények azonban a történelem során különböző korszakokban folyamatosan változtak. 1964-ben a holland kormány megkezdte az összes szerencsejáték-tevékenység szabályozását. Ezt követte a fogadási és szerencsejáték-törvény hatályba lépése, amely meghatározta az összes követelményt és előírást, amelyet az üzemeltetőknek és a fogadóknak be kell tartaniuk.

A jogszabály több évtizeden át érvényben maradt, a 90-es évek végén és a 2000-es évek elején csak kisebb módosításokat hajtottak végre rajta. 2012-ben a _Holland Gaming Authority, más néven Kansspelautoritet_független szabályozóként jött létre. A testület az Igazságügyi és Biztonsági Minisztérium alatt működik, feladata az országban folyó összes szerencsejáték felügyelete és szabályozása a fogadók védelme és az illegális szerencsejáték megelőzése érdekében.

Legfontosabb történelmi változások

A hollandiai szerencsejáték-iparban számos változás történt. A fő esemény 1964-ben volt, amikor a holland kormány új szerencsejáték-szabályozást vezetett be, ami az illegális szerencsejáték-műveletek visszaszorulását eredményezte. A fogadók mostantól élvezhetik a védett szerencsejátékokat, de csak akkor, ha engedéllyel rendelkező kaszinókat használnak.

A 90-es évek vége és a 2000-es évek eleje is jelentős változásokkal járt az iparágban az online fogadás bevezetésével. A legtöbb fogadó az online fogadás felé fordult, mivel annak számos előnye van a szárazföldi kaszinókban való szerencsejátékkal szemben. Az online fogadás bevezetése a holland fogadások számának legnagyobb növekedését jelentette a történelem során.

A 2021 októberében elfogadott távoli szerencsejátékról szóló törvény is jelentős változást jelentett. Ennek az az oka, hogy hivatalosan legalizálta az online fogadás legtöbb formáját, beleértve az eSport fogadást is. A törvény előtt a fogadók továbbra is fogadhattak online, de nem határoztak meg egyértelmű szabályozást kifejezetten az online szerencsejátékokra.

A szerencsejáték története Hollandiában
Esport fogadás manapság Hollandiában

Esport fogadás manapság Hollandiában

Online esport fogadás az elmúlt évtizedben fokozatosan népszerűvé vált Hollandiában. A versenyek megbízhatósága miatt egyre több fogadó választja az eSportra. Szinte minden eSport esemény szigorú menetrend szerint zajlik. A versenyek elmaradásának vagy elhalasztásának esélye rossz időjárás, politikai összecsapások, járványok és sok más tényező miatt kisebb, mint a szokásos sportversenyeken.

Az eSport fogadás Hollandiában növekvő népszerűségének másik oka a játékok növekvő népszerűsége. Több ember eSport játékokat játszani számítógépeken és játékkonzolokon keresztül, így jobban megértik a játékokat. Az Esports játékok fejlesztői továbbra is szívesen alkalmazzák a legújabb technológiai fejlesztéseket, amelyek több fogadót és rajongót vonzanak az eseményekre és versenyekre. A fogadók így jobban tisztában vannak a játékokkal, és tájékozottabbak a fogadási döntésekben.

A holland kormány a közelmúltban szintén támogatja a szabályozott online fogadást, ami hozzájárul a növekvő népszerűséghez. A fogadók a kedvenc videojátékukra fogadhatnak kedvenc fogadási oldalaikról, mind helyi, mind offshore oldalon, anélkül, hogy jogi bajba kerülnének.

Az esport fogadások jövője Hollandiában

A hollandiai esportfogadások népszerűsége valószínűleg folyamatosan új magasságokba fog emelkedni. Ez leginkább a támogató szerencsejáték-törvényeknek köszönhető, amelyek előmozdítják a szabályozott szerencsejátékokat annak biztosítása érdekében, hogy a kormány a legtöbb bevételt szedje be az ágazattól. Az eSport fogadási szolgáltatók is keményen dolgoznak azon, hogy jobb szolgáltatásokat és a fogadási piacok szélesebb választékát kínálják, ami valószínűleg továbbra is több fogadást vonz majd az eSport fogadások felé.

Az eSport fogadás kilátásai ellenére a szabályozás valószínűleg szigorúbb lesz. Mivel egyre több fogadó vesz részt az eSport fogadásban, a kormánynak új és szigorúbb szabályokat kell bevezetnie a szerencsejáték-függőségi problémák megelőzése vagy minimalizálása érdekében, valamint az iparág optimális működésének biztosítása érdekében.

Esport fogadás manapság Hollandiában
Legálisak a fogadóirodák Hollandiában?

Legálisak a fogadóirodák Hollandiában?

Az Esport fogadás jelenleg legális Hollandiában. A fogadók bármely eSports fogadási oldalon fogadhatnak, függetlenül attól, hogy a webhely hol található. A fogadóknak azonban korlátozniuk kell választási lehetőségeiket Hollandia legjobb e-sport fogadóirodáira, amelyek érvényes engedélyével rendelkeznek. Kansspelautoritet (KSA), a holland szerencsejáték-hatóság.

Esport jogszabályok Hollandiában

Az Esport fogadás Hollandiában 2021 októberében vált legálissá, amikor a Távoli szerencsejátékról szóló törvény törvénybe iktatták. A törvény legalizálta az online szerencsejátékok legtöbb formáját, köztük az eSport fogadást. Az e-sport fogadásokat szabályozó egyéb törvények és jogszabályok magukban foglalják a 2021. évi fogadási és szerencsejáték-törvény, 2021. évi fogadási és szerencsejátékadó-törvény, törvény a pénzmosásról és a terrorizmusfinanszírozás megelőzéséről, Közigazgatási törvény, 2008. évi médiatörvény, és 1977. évi szankciós törvény. A másodlagos jogszabályok közé tartozik a Távoli szerencsejátékról szóló rendelet, toborzásról, reklámozásról és szenvedélybetegség-megelőzésről szóló rendelet, végrehajtási rendelet AML törvény, és Végrehajtási rendelet AML törvény.

Fogadások Hollandiában

A szerencsejáték minden formáját általában szabályozza 1964. évi fogadási és szerencsejáték-törvény. A törvény tiltja a szerencsejáték minden formáját, kivéve az engedélyezett szerencsejátékot. Az évek során a felmerülő kérdések alapján a törvény számos módosításon esett át. A KSA az a szabályozó testület, amelynek feladata annak biztosítása, hogy minden szerencsejáték-szolgáltató megfeleljen a törvényi előírásoknak.

Legálisak a fogadóirodák Hollandiában?
Engedélyezés

Engedélyezés

A szerencsejáték-szervezők a kínálni kívánt szerencsejáték-szolgáltatások alapján négy különböző engedély bármelyikét igényelhetik. Az első licenc azokra a játékokra vonatkozik, ahol a fogadók a licenc birtokosával játszanak. Ilyen például a legtöbb kaszinójáték, például a rulett, a bingó és a nyerőgépek. A második licenc azokra a játékokra vonatkozik, amelyekben a fogadók egymás ellen játszanak.

A póker jó példa erre. A harmadik licenc azokat az üzemeltetőket célozza meg, akik fogadási piacokat biztosítanak a sportversenyek vagy a sportversenyek során lezajlott események eredményeire vonatkozóan. Az esportfogadási szolgáltatók megkövetelik ezt az engedélyt, az eSport versenyek irányításával kapcsolatos feltételek mellett. Végül a negyedik licenc azokra az üzemeltetőkre vonatkozik, amelyek a lóversenyek és a lóversenyek eredményeire fogadási piacokat kínálnak.

Az engedélykérelem eljárása

A szerencsejáték-üzemeltetőknek először egy teljesen kitöltött engedélykérő űrlapot kell benyújtaniuk a KSA digitális jelentkezési portálján keresztül. A jelentkezési lap a megbízhatóságra, a pénzügyi stabilitásra, az AML-re és a mérkőzések egyeztetésére, az üzleti folyamatokra és a fogyasztóvédelemre vonatkozik. Minden pályázónak más dokumentumokat is csatolnia kell a pályázati űrlaphoz, például a vállalati szabályzatokat és az azonosító dokumentumokat, hogy fokozza a meghatározott szabványoknak való megfelelést. Ezenkívül minden dokumentumot hollandul kell megírniuk, vagy le kell fordítaniuk holland nyelvre egy holland fordítónál.

A KSA ezután a távoli szerencsejátékra vonatkozó szabályzat követelményei szerint értékeli a kérelmeket. Az értékelések akár hat hónapig is eltarthatnak. Ha jóváhagyják az engedélyt, a kérelmezőknek 48000 eurós licenckezelési díjat kell fizetniük, mielőtt a KSA feldolgozza az engedélyt.

A kiadott engedélyek általában legfeljebb öt évig érvényesek. A KSA azonban bizonyos körülmények között rövidebb ideig érvényes engedélyeket adhat ki. A KSA emellett fenntartja magának a jogot, hogy különböző okokból visszavonja az engedélyt. Ennek oka lehet az üzleti tevékenység beszüntetése, az engedélykezelési díjak megfizetésének elmulasztása, az AML-jogszabályok be nem tartása, az integritás hiánya vagy az engedély feltételeinek bármilyen más megsértése.

A fogadókkal szemben támasztott jogi követelmények

A fogadók bármely engedéllyel rendelkező kaszinóban játszhatnak, feltéve, hogy 18 évesek vagy idősebbek. A fogadók a törvény megsértése nélkül fogadhatnak olyan offshore kaszinókat is, amelyek nem rendelkeznek engedéllyel Hollandiában. Ez azonban nem jelent védelmet a szerencsejátékokat szabályozó hatóság részéről.

Adózás

A szárazföldi kaszinók adókulcsa Hollandiában 30,1%. Az adóalapok azonban kissé eltérnek a meglévő ajánlatoknál. A távoli szerencsejáték-engedéllyel rendelkező szolgáltatókra 29%-os GGR adót kell fizetni.

Engedélyezés
A holland játékosok kedvenc játékai

A holland játékosok kedvenc játékai

A legnépszerűbb eSport játék Hollandiában League of Legends (LoL). Az országnak 11 professzionális League of Legends csapata van, amelyek számos eSport versenyen elég jól szerepeltek. A játék népszerűsége a szerencsejátékok világában is érezhető, mivel sok eSport fogadó általában League of Legends meccsekre és versenyekre fogad. Hollandia legjobb online eSport fogadási oldalainak többsége a fogadási piacok hosszú listáját kínálja a következő népszerű eSport játékokban:

FIFA

FIFA versenyek nem a legnépszerűbbek az eSport rajongók körében, de Hollandiában a legtöbbet fogadnak az eSportra. A játék inkább a valódi egyesületi futball szimulációja, a fogadási szolgáltatók ugyanazokat a fogadási típusokat és struktúrákat kínálják, mint az egyesületi futballnál. A foci a legnépszerűbb sportág az országban, ami megmagyarázza, hogy sok fogadó miért szereti a fogadást a játékban.

DOTA 2

DOTA 2 egy másik rendkívül népszerű eSport játék Hollandiában. A népszerűséget a holland játékosok óriási sikere táplálja a játékban. A Dota 2 általában az egyik legszórakoztatóbb játék, többjátékos online harci arénával.

Bátor

Bátor egy első személyű hőslövöldözős játék, amely általában számos fogadási piacot biztosít. A játék viszonylag új, és máris sok rajongót és fogadót vonzott, népszerűsége pedig még mindig növekszik.

A holland játékosok kedvenc játékai
Fizetési módok Hollandiában

Fizetési módok Hollandiában

A holland eSport fogadóinak széles különféle fizetési módok figyelembe kell venni, amikor befizetést vagy kifizetést kíván végrehajtani. A különböző fogadók általában eltérő preferenciákkal rendelkeznek, de néhány elérhető fizetési mód népszerűbbnek tűnik, mint mások Hollandiában. Az alábbiakban bemutatjuk az ország legnépszerűbb fizetési módjait.

Hitel- és betéti kártyák

A hitel- és betéti kártyák a legnépszerűbb fizetési módok Hollandiában. Ez leginkább annak köszönhető, hogy mennyire egyszerű és biztonságos a bankkártyák használata. A folyamat csak a kártyaadatok megadását jelenti, és a tranzakciók feldolgozása jellemzően azonnal megtörténik.

A holland felnőttek több mint 90%-a rendelkezik bankszámlával, ami azt jelenti, hogy könnyen hozzáférnek a bankkártyákhoz. A bankkártyák használatának egyetlen hátránya, hogy befizetésre korlátozódnak. A fogadóknak más alternatívákat kell fontolóra venniük az online eSport fogadási oldalakról történő pénzfelvételhez.

E-pénztárcák

Az e-pénztárca a második legnépszerűbb fizetési lehetőség a holland fogadók körében. Főleg azért népszerűek, mert támogatják a be- és kifizetéseket, így a fogadók egyetlen kényelmes fizetési módra hagyatkozhatnak. Számos e-pénztárca szolgáltató szolgálja ki a legtöbb fogadó különféle igényeit.

Kriptovaluták

A kriptovaluták is fokozatosan népszerűvé válnak a fogadók körében Hollandiában. Népszerűségükről az a tény tájékoztat, hogy a kriptofizetések lehetővé teszik a fogadók számára, hogy online fizetéseket hajtsanak végre és fogadjanak, miközben fedezik a nyomaikat.

Fizetési módok Hollandiában
GYIK

GYIK

Legális az e-sportra fogadás Hollandiában?

Az eSportra való fogadás 2021 októberétől legálissá vált. A fogadók bármely engedéllyel rendelkező online kaszinóban fogadhatnak kedvenc eSport játékaikra. A fogadóknak azonban legalább 18 évesnek kell lenniük ahhoz, hogy legálisan játszhassanak.

Kínálnak bónuszokat a holland e-sport fogadási oldalak?

Szinte minden eSport fogadási oldal Hollandiában kínál bónuszokat és egyéb promóciós ajánlatokat. A bónuszok típusa és összege a különböző fogadási oldalakon eltérő olyan tényezőktől függ, mint a kaszinó mérete és a célpiac. A fogadóoldalak üzemeltetői általában bónuszokat kínálnak új fogadók vonzására és a meglévők megtartására.

Hogyan találhatják meg a fogadók az eSports fogadási kaszinókat?

A fogadók számos módon találhatnak megfelelő eSport fogadási oldalakat vagy kaszinókat. Ilyenek például:

  • Internetes keresők használata.
  • Ajánlók kérése barátoktól és kollégáktól.
  • Egy jó hírű kaszinó rangsoroló webhely felkeresése.

Az alkalmazott módszertől függetlenül a fogadóknak kellő körültekintéssel kell megbizonyosodniuk arról, hogy az általuk választott fogadási oldal legitim, és megfelel az igényeiknek és preferenciáiknak.

Mely eSport játékokra fogadhatnak a fogadók Hollandiában?

A holland fogadók gyakorlatilag bármely, világszerte elérhető eSports játékra fogadhatnak, amennyiben a játék legális. A fogadóknak csak megfelelő fogadási oldalakat kell találniuk, amelyek fogadási piacokat kínálnak az őket érdeklő játékokban.

GYIK