10 A legjobb e-sport fogadási oldalak itt: Csehország

Az írók és művészek bohém kultúrájában Csehország új törvényei ajtót nyitnak a magántulajdonban lévő online fogadási webhelyek előtt, hogy új szórakozási lehetőségeket kínáljanak a polgárok számára. Ez jó hír az online szolgáltatók számára. Az esport növekvő piac a régióban. Sok polgár játszik egész évben.

Mivel az ország nagy részét szigorú vallási gyakorlatoknak szentelik, mindössze 100 000 cseh fogadásfüggő, lakossága meghaladja a 10 milliót. A fiatalabb generáció felkeltette az esport népszerűségét a régióban, és a legjobb játékosok évente közel 100 000 dollárt keresnek. Ahogy az esport növekszik a piacon, a rajongók online szerencsejáték lehetőségei az ország szabályozásaihoz kapcsolódnak.

10 A legjobb e-sport fogadási oldalak itt: Csehország
Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

A legjobb sportfogadási oldalak Csehországban 2024

Csehország fogadási piaca évek óta drámaian nőtt. Az ország szláv szomszédaihoz hasonlóan azonban Csehország is magas adókat vet ki az üzemeltetőkre, és előnyben részesíti a szárazföldi kaszinókat. Az adók egy kaszinó játékból származó bruttó bevételének 35 százalékába kerülnek, ami elkülönül az 1 800 000 eurós licencdíjtól.

A Cseh Köztársaság azt is megköveteli, hogy az engedélyek birtokosai több mint 2 000 000 eurós tőkével rendelkezzenek. További követelmények közé tartozik a szerencsejátékokkal kapcsolatos veszélyekre vonatkozó figyelmeztetések megjelenítése, valamint az EGT- vagy EU-országban található székhely.

Cseh népszerű esport játékok

Csehország-szerte növekvő tendencia az esport-fogadás. Engedélyezett online sportfogadók és nemzetközi külföldi weboldalak fogadási lehetőséget kínálnak csapatokra, játékosokra, versenyekre és mérkőzésekre.

Azok számára, akik ismerik a népszerű játékosokat, az információ a király a fogadásban. A nagy horderejű versenyek a világ minden tájáról vonzzák a rajongókat, beleértve a Cseh Köztársaságot is. Bár az esport fogadás Csehországban újdonság, a piac növekszik.

A fogadók kedvező szorzókban reménykednek. Az Esports számos módon kínál lehetőséget a fogadásra, beleértve a tizedes, tört és amerikai fogadást. A játékosok számára a decimális odds-fogadást úgy számítják ki, hogy megszorozzák egy tizedes számmal. Például egy fogadó 10 dollárt tesz, és 15 dollárt nyer 1,50 szorzóval. A töredékes fogadás más; egy fogadó 30 dollárt nyer egy 10 dolláros nyerő szerencsejátékért 3/1-es szorzóval.

Az amerikai oddsok a kedvenc csapatoknak mínuszt, az esélytelenebbeknek pedig pluszjelet kínálnak, ami meghatározza a 100 dolláros vagy annál nagyobb fogadás nyereségének mértékét. A tapasztalt szerencsejátékosok számára az esélyekre való fogadás a legjobb módja annak, hogy jelentős összegeket keressenek.

A több mint 26 csapattal és több mint 70 legjobb játékossal a csehek egyre nagyobb lelkesedést tapasztalnak az esport piacon. Az első személyű lövöldözős játékoktól a sporttevékenységekig a videojáték-versenyek olyan népszerűek, mint a professzionális sportok. Valójában egy egyéni játékos elérheti a siker csúcsát, és szponzori dollárokat és támogatásokat szerezhet.

A népszerű játékosokat szerte a világon hírességként kezelik. A csehek sincsenek ezzel másképp, és imádják azokat a játékosokat, akik versenyeznek és nyernek a szakma legjobb játékosai ellen. Néhány legnépszerűbb játékok alább felsoroljuk.

Esport játékok A csehek fogadnak a legtöbbre

Bátor

Valorant csapatalapú lövésze A készlet lehetővé teszi a játékosok számára, hogy a világ kultúrái alapján válasszanak karaktereket. A kezdeti játékmódban egy játékos egy öttagú csapat tagja, amely egy másik csapattal küzd, vagy védekezik.

CS: GO

Két csapat küzd egymással, Ellencsapás a terroristák játéka a terrorelhárítókkal. A játék során a szemben álló csapatok küzdenek egymással. A játékmódok határozzák meg a verseny forgatókönyvét. A játékrajongók gyakran inkább megakadályozzák a terroristákat abban, hogy bombákat telepítsenek. A terrorelhárítók megmenthetik a túszokat, és megakadályozhatják, hogy a terroristák más aljas célokat teljesítsenek.

Kilenc módban a játékosok különböző forgatókönyveket tapasztalhatnak meg. Egyedi játékmódok és térképek érhetők el a közösségi szervereken, amelyek növelik a játék akcióját és szórakozását.

legendák Ligája

Ezenkívül két csapatot mérünk egymás ellen, legendák Ligája lehetővé teszi a bajnokok számára, hogy tárgyakat vásároljanak, pontokat gyűjtsenek és aranyat szerezzenek. Más néven Liga, a játék lehetővé teszi a játékosoknak, hogy megvédjenek egy térképrégiót. Minden játékos egy bajnokot vagy különleges képességekkel rendelkező karaktert irányít. A végén egy csapat nyer, ha elpusztít egy „Nexus” szerkezetet az ellenfél ellenséges bázisán.

Overwatch

Az Overwatch egy lövöldözős játék amely lehetőséget ad a két csapat játékosainak, hogy különböző játékmódokban elérjék a játék céljait. Minden csapatnak van egy névsora karakterekből vagy hősökből, amelyek a térképen navigálva segítik a csapatot a győzelemben.

Esport fizetési módok Csehországban

Csak engedéllyel rendelkező online szolgáltatók kínálhatnak szerencsejáték-szolgáltatásokat cseh állampolgárok számára. A felhatalmazott vállalkozások számára az elismert fizetési platformokon egyszerű az online számlákra történő befizetés. Széf letéti módszerek nemzetközileg elismert digitális pénztárcák, mint pl Neteller és PayPal.

A Visa és Mastercard hitel- és betéti kártyák kényelmes módot kínálnak a pénz közvetlen befizetésére egy webalapú sportfogadó számlára. Az újabb befizetési és átutalási lehetőségek közé tartozik az EasyPay és a PromptPay.

Még a bankok is ugrálnak az online fogadási sávban azzal, hogy pénzátutalást és pénzfelvételt kínálnak a webalapú fogadási intézményekből. Kriptovaluta, úgymint Bitcoin, a pénzeszközök befizetésének is népszerű módja.

A zökkenőmentes pénzátutalások érdekében a játékosok a szerencsejáték-szolgáltató által jóváhagyott fizetési platformon regisztrálnak egy számlát. A biztonságos online fogadásnak magában kell foglalnia a webhely hírnevének, engedélyezésének és online előzményeinek áttekintését. A játékosoknak el kell olvasniuk a szolgáltatási feltételeket is, hogy megértsék a fogadási szorzókat és a visszavonási feltételeket. A biztonságos online szerencsejátékhoz kellő körültekintésre és józan észre van szükség.

Az esport fogadások története a Cseh Köztársaságban

1956-tól,
a Cseh Köztársaság egyre nagyobb érdeklődést mutat a szerencsejátékok iránt a Sazka SA szerencsejáték-üzemeltető elindítása óta. A szabályozás folyamatosan fejlődik. A kormány 2012-re rájött, hogy az ország törvényei nem felelnek meg az Európai Unió követelményeinek, de 2016-ig nem változtatta meg a szabályozást.

A régió számos önkormányzata betiltja az elektronikus játékgépeket. Ezek az EGM-ek szabályozási konfliktust okoznak önkormányzati és állami szinten egyaránt. 2014-ben a szerencsejáték-törvény tervezete az átfogó jogi keretet kívánta tisztázni.

2012 előtt nem volt nagy érdeklődés a szerencsejátékkal és annak a cseh lakosságra gyakorolt hatásával kapcsolatos tanulmányok iránt. Az egyik fő probléma a szerencsejáték, amely a lakosság 1-2 százalékát érinti.

Az elnök 2017-ben új szerencsejáték-törvényt írt alá, amely vázolta az üzemeltetőkkel szemben támasztott követelményeket. E követelmények közé tartozik az új adózási rendszer és az online szerencsejáték-szabályozás. A törvényhozók együttműködtek a nyelvezet kialakításában, és gyorsan elfogadták a törvényjavaslatot. A törvény szigorú engedélyezési szabályokat vezetett be. Egyes szerencsejáték-műveletek problémásnak találták az új törvényt, különösen a magas adókulcsot.

Minden szerencsejáték-műveletre 19 százalékos társasági adót is ki kell fizetni a játékbevételekre kivetett kaszinóadón felül. Az adót fizető szolgáltatók számára az illegális tevékenység leállítása kulcsfontosságú a bevételi célok eléréséhez, ezért Csehország szigorúan felügyeli a szabályozatlan vállalkozásokat.

Esport manapság Csehországban

A csehországi szerencsejátékosok számára sokféle szerencsejáték áll rendelkezésre. A kaszinóktól az online, webalapú műveletekig a táj jelentős fogadási lehetőségeket kínál. Annak ellenére, hogy az új törvény miatt jelentős számú szolgáltató leállt, a szerencsejáték továbbra is növekszik. A többmilliárd dolláros piac szórakozást nyújt az egész régióban.

Az üzemeltetők számára a szigorú szabályok a bruttó bevétel nagy részét elveszik. Az ország szerencsejátékokkal kapcsolatos követelményeinek be nem tartása azonban azt jelenti, hogy fennáll a veszélye annak, hogy egy vállalkozás megszűnik vagy blokkolják az interneten. Az adó- és díjemelések után megugrott az online szerencsejáték. A szabályozó testület figyelemmel kíséri az online tevékenységet annak biztosítása érdekében, hogy csak engedéllyel rendelkező webhelyek férhessenek hozzá a cseh szerencsejátékosokhoz.

Esport eredete

A Cseh Köztársaságban az esport szerelmesei elkezdtek szerencsejátékkal foglalkozni a sporttal, amikor az egyre népszerűbb lett. A fiatalok továbbra is játszanak, felkeltve a népszerű versenyekre való fogadás iránti érdeklődést. A jobbak minden lehetőséget keresnek, hogy pénzt nyerjenek egy fogadással. Az Esports várhatóan jelentős szerencsejáték-piactá fejlődik majd.

A sportfogadók még ma is jelentős pénzt fektetnek be, hogy fogadási lehetőségeket biztosítsanak az esport szerencsejátékosok számára. Csehországban azonban engedélyre van szükség ahhoz, hogy szerencsejáték-szolgáltatásokat nyújtsanak az állampolgárok számára. Az online szolgáltatók az internetszolgáltatók és a fizetések blokkolását kockáztatják a régióban, ha engedély nélkül nyújtanak szolgáltatásokat cseh állampolgároknak.

Esport rajongók

Mivel az e-sport szerelmesei táplálják a bukmékereket, a hatalmas tömegeket vonzó fiatal játékosok hozzák létre a rajongótábort, amely egyben célpiac is online fogadási műveletek. Annak ellenére, hogy a kezdeti bukmékerek kevés pénzt kerestek, az e-sportfogadások exponenciálisan megváltoztak az elmúlt öt évben.

Ahogy a rajongótábor növekszik Csehországban, úgy nő a szerencsejátékosok bázisa is. A csehországi szerencsejátékosok csapatokra, mérkőzések kimenetelére, versenyére és egyéni játékosokra fogadhatnak. Nem keresett jelentős pénzt az alacsony fogadási mennyiség miatt.

Az esport népszerűsége Csehországban és az egész világon növeli a sport televíziós nézettségét. 2017-ben a Katowice, az Intel e-sport eseménye mintegy 45 millió rajongót vonzott, és legnépszerűbb esport esemény az az év. Az Esports online rajongók millióit vonzza a népszerű webhelyeken és a közösségi médián keresztül. E

A ven esports eseményeket ma már számos nyelven közvetítik szerte a világon, hogy bővítsék a sportágat.

A nemzetközi sportfogadások teljes mértékben az esport-fogadásokra ruháznak fel. A többmilliárd dolláros piacot kihasználva a sportfogadók fogadási lehetőségeket kínálnak a játékosoknak, a rajongóknak és a rajongóknak. A televíziótól az online platformokig Csehország egyre növekvő esport-központ.

Legális az esport fogadás Csehországban?

Azzal, hogy a kormány megnyitja a piacot a szerencsejátékok előtt, a csehek szabadon élvezhetik a sokféle játéklehetőséget több mint 150 fogadási műveletben, amelyek több mint 50 000 terminállal rendelkeznek Sziléziában, Morvaországban és Csehországban a régióban. F

vagy az esport rajongók számára, a szerencsejáték-piac szinkronban növekszik a régió esportjával. Egy időben a sportfogadások legnépszerűbb esport versenyei és fogadási lehetőségei elérhetők a polgárok számára online megtekintésre.

Fogadások Csehországban

Az új törvény azonban korlátozza a szerencsejátékokat. A népszerű online kaszinók és sportfogadók nem nyújtanak szolgáltatásokat Csehország fogadóinak. Mások még mindig a piacon vannak, köztük a Pokerstars, az egyik régió, amely elsőként kapta meg a szerencsejáték-engedélyt. Az engedéllyel nem rendelkező szolgáltatók fizetési szolgáltatást és internetszolgáltatói blokkolást igényelnek, hogy megakadályozzák a webalapú, nemzetközi kaszinók beszivárgását a cseh piacra.

2017-re a Pénzügyminisztérium statisztikái szerint az online műveletekből származó bevétel 29 százalékkal nőtt. 2019-ben, az adózás jelentős átalakítása után, az új törvények bírálói attól tartottak, hogy az illegális műveletek növekedéséhez vezet. Valójában a hackerek azt követelték Csehországtól, hogy szabaduljon meg az új törvénytől, amely akadályozta az online szolgáltatókat.

Sok népszerű szerencsejáték-célpont elhagyta a régiót az új szabályok bevezetése után, köztük a Marathon fogadás és a William Hill. Az ezekben a kaszinókban egyenlegekkel rendelkező csehek számára a távozás problémákat okozott.

A kormány képviselői találkoztak a névtelen hackercsoport képviselőjével, hogy megerősítsék, a cseh szabályok olyanok, mint sok más európai ország, amelyek célja az adófizetést elkerülő illegális szolgáltatók korlátozása. Ennek ellenére egyes szenátorok kétségbe vonták a törvény alkotmányosságát.

Ezek a politikusok felkérték a cseh bíróságokat, hogy vizsgálják felül az ügyet, amely szerint a korlátozások az egyetlen mód a webalapú illegális fogadási műveletek leküzdésére.

GYIK

Bármely vállalkozás működtethet szerencsejáték-webhelyet Csehországban?
Csehország lehetőséget kínál külföldi és magáncégeknek szerencsejáték-szolgáltatások nyújtására a régió polgárai számára. A belépési és adózási költség azonban drága. A 2017-es szerencsejáték-törvény előírásait be nem tartó üzemeltetőket az internetszolgáltató és a fizetési szolgáltató letiltja a cseh szabályozó hatóságok.

Mekkora Csehország szabályozatlan szerencsejáték-piaca?

Csehország új törvényei az engedély nélküli tevékenységek növekedését idézhetik elő az országban. A kaszinók 75 százaléka bezárt. A működés megkezdésének és fenntartásának költségei nagyon magasak, és a környék legnépszerűbb szerencsejáték-vállalkozásai máris abbahagyták a tevékenységüket.

Mennyi a szerencsejáték-piac bevétele?

2017-ben az adóbevétel 12,7 milliárdra nőtt. Az online szerencsejátékok a csehországi játékpiac mintegy 20 százalékát teszik ki.

Hogyan küzd Csehország a szerencsejáték-függőséggel?

A csehek többnyire nem szerencsejáték-függők. A becslések szerint körülbelül 100 000 eset van egy több mint 10 millió dolláros lakosságban, ami azt jelenti, hogy az állampolgárok körülbelül 1 százaléka küzd a függőséggel. Ennek ellenére 100 000 állampolgárt érint nagyszámú érintett, és az ország komolyan gondolja, hogy figyelmeztet a szerencsejáték veszélyeire.

A kaszinóknak és az online üzemeltetőknek látható figyelmeztetéseket kell feltüntetniük a szerencsejáték kockázatairól. A játékosok önellenőrzik viselkedésüket, vagy szerencsejáték-függőséggel kapcsolatos segítséget kérhetnek elismert ügynökségektől.

Letartóztatnak online szerencsejátékosokat Csehországban?

Az ország szerencsejáték-törvényeinek betartatása a fizetési szolgáltatók hozzáférésének és az ISP-címeknek az engedéllyel nem rendelkező szolgáltatók számára történő blokkolására összpontosít. 2017 óta a szabályozók szigorú ellenőrzéseket vezettek be annak biztosítására, hogy az engedéllyel rendelkező, adót fizető üzemeltetőket ne akadályozzák engedéllyel nem rendelkező törvénysértők.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács