A legnépszerűbb fogadási oldalak Valorant 2024

A bátor sportfogadás az egyik legjelentősebb esemény az esportfogadási színtéren. Ebben az útmutatóban mindent megtudhat a fogadásról ezen a viszonylag új játékon, amely a Counter-Strike: Global Offensive-vel (CS: GO) és a Fortnite-tal vetekszik mind az esport, mind a fogadási iparban.

2020-as bemutatása után a Valorant gyorsan az esport szcéna kedvencévé vált, és pillanatok alatt megjelent a fogadási oldalakon. Jelenleg ez az egyik legnépszerűbb esport, amelyre a fogadók fogadnak.

A legnépszerűbb fogadási oldalak Valorant 2024
Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter

A Valorantról

A Valorant az amerikai fejlesztő és kiadó legújabb videojátéka Riot Games. Ez ugyanaz a videojáték-mogul, amely az online multiplayer battle aréna franchise mögött áll, legendák Ligája.

Kezdetnek a Valorant egy 5v5 karakter alapú taktikai FPS hős videojáték, amely elérhető Microsoft Windows rendszeren. Az ingyenesen játszható játék az Unreal Engine 4-re támaszkodik, amely a legjobb valós idejű 3D-s alkotómotor, kiváló grafikával és hanggal a tökéletes elmerülés érdekében. A játék fejlesztése 2014-ben kezdődött, de hivatalosan 2020. június 2-án jelent meg.

A Valorant játékmenete

A Valorant játékban a játékosok az ügynök szerepét töltik be támadásban vagy védekezésben. A játék célja a módtól függ. Jelenleg ez az FPS hét móddal rendelkezik:

 • Nem minősített: A támadó csapatnak fel kell robbantania a bombát (Spike). Ez egy Bo25-ös meccs, tehát az első csapat nyeri meg a 13 fordulót.
 • Spike Rush: Ez egy Bo7 meccs, ahol minden támadó játékosnak van egy tüske, de körönként csak egy tüske aktiválható.
 • Versenyképes: A csapatok felváltva játszanak védekezésben és támadásban, és egy győzelem alapú rangsorolási rendszert alkalmaznak, amikor a játékosok öt meccs után rangsorolnak.
 • Deathmatch: 14 játékos vesz részt egy kilenc perces csatában. A nyeréshez ebben a módban a játékosoknak 40 ölést kell szerezniük.
 • Snowball Fight: Team Deathmatch mód, ahol a játékosoknak 50 ölésre van szükségük a győzelemhez.
 • Eszkaláció: Ebben a módban a győzelemhez a csapatnak végig kell mennie mind a 12 szinten, vagy 10 perc alatt magasabb szinten kell lennie, mint az ellenfél.
 • Replikáció: Az egész csapat véletlenszerűen kiválasztott ügynökként játszik egy Bo9 meccsen.

Fogadás Valorant esportra

A Valorant fogadás rengeteg lehetőséget kínál, és meglehetősen hasonló CS: GO fogadás piacokon. Az alábbiakban felsoroljuk a legnépszerűbb választásokat:

 • Végleges győztes: Tippelje meg, melyik csapat nyer egy tornát.
 • A mérkőzés győztese: Jósold meg, melyik csapat nyer egy mérkőzést.
 • Térkép nyertes: Jósold meg, melyik csapat nyer egy térképet.
 • Első vér: jósold meg azt a csapatot, amelyik megkapja az első gyilkosságot.
 • Tüske üzem: Jósold meg, hogy a támadók sikeresen felrobbantják-e a bombát (Spike).
 • Spike hatástalanítás: Jósold meg, hogy a védők sikeresen hatástalanítják-e a bombát (Spike).
 • Kiválasztott karakterek: Egyes oldalak lehetővé teszik a játékosoknak, hogy fogadjanak a csapat által választott karakterekre.
 • Összesítések: Egyes fogadóirodáknak több/alul piaca van a különböző játékon belüli statisztikákban, például killek, spike plant, defuse, ászok stb.
 • Ász: Jósolja meg, hogy egyetlen játékos egy körben egymaga kiejti-e az összes ellenfelét.
 • Csapatász: Tippelje meg, hogy minden játékos ki fog-e zárni egy játékost a másik csapatból.

Emlékeztetni kell arra, hogy a Valorant fogadásban a fogadók választhatnak, hogy a mérkőzés kezdete előtt vagy a játék közben fogadnak (élő fogadás).

Miért népszerű a Valorant?

Bár ez elég új az esport szcénában, a Valorant a rajongók kedvence, még a CS: GO és a Fortnite diehardokat is vonzza. Az Active Player statisztikái azt mutatják, hogy a Valorant 12 millió aktív játékost tartott fenn 2021-ben. Az aktív játékosok csúcsa 15 millió volt. Annak ellenére, hogy a Valorantot még mindig beárnyékolják az olyanok, mint az Apex Legends, a League of Legends és a CS: GO, már megelőzte az Overwatchot és a COD: Modern Warfare-t, amelyeknek hétmillió, illetve 10 millió aktív felhasználója van.

Szóval, mi ösztönzi ennek a videojátéknak a népszerűségének exponenciális növekedését?

Online játék

Az egyik oka annak, hogy a Valorant napról napra népszerűbbé válik, az a tény, hogy ez egy ingyenesen játszható cím. Ez várható volt most, hogy az eSport összes többi nagy játéka F2P-re váltott. A szabadon játszható játék mellett a Valorant online is játszható, így az FPS játék rajongói a világ minden tájáról egyénileg vagy csapatosan, távolról is megküzdhetnek vele.

Internetes közösség

A fórumoktól a közösségi médiáig terjedő kiterjedt online közösség teszi népszerűvé a Valorantot. Az ilyen platformokon a játékosok a világ minden tájáról kommunikálhatnak egymással. A legnagyobb Valorant közösségek közül néhány a Discordon, a YouTube-on, a Facebookon, az Instagramon és a Twitteren található.

Influenszerek

A Valorant népszerűségének harmadik oka az influencerek. Kétségtelen, hogy a Valorant meghatározó erő lesz a jelenetekben és a legjobb eSport fogadási oldalakon. Szívélyes fogadtatásnak örvend az iparágban, és a legjelentősebb eSport játékosok támogatását élvezi. A korábbi CS: GO profi játékos és streamer Shroud és Ninja, egy profi játékos, YouTuber és Twitch streamer dicsérte a Valorantot.

A legnagyobb Valorant játékosok

Mint korábban említettük, a Valorant hasonló a CS: GO-hoz. Sok CS: GO játékos a Valoranthoz vált. Ez magában foglalja a profi játékosokat is. A CS: GO-ból a Valorant-ba költözött nagy nevek közé tartozik Tyson "TenZ" Ngo, Oscar "mixwell" Cañellas Colocho és Tyler "Skadoodle" Latham. És ez nem csak a CS: GO. A Fortnite játékosok is csatlakoznak ehhez a játékhoz. Itt is több Fortnite-párti játékos, köztük Harrison "zsoltár" Chang, Pontus "Zyppan" Eek, Jake 'POACH" Brumleve és Aleksander "zeek" Zygmunt elhagyta a Fortnite-ot a Valorant javára.

Az alkalmi játékosok és a profi játékosok egyaránt szeretik a Valorantot, mert a Riot Games mindent felépített, a játék mechanikájától kezdve a gazdasági rendszeren át az egyéni játék és a csapatmunka keverékéig.

Valorant sportversenyek

A legjobb dolog a Valorantban a rengeteg tornák és versenyek egész évben. Ez a fogadók számára is jó hír, mivel egész évben online Valorant fogadási piacaik vannak. Érdekes módon férfi és női versenyeken is szerepelnek A-Tier, B-Tier, C-Tier és S-Tier versenyek.

Szóval, melyek azok a legjobb Valorant esport versenyek, amelyekre fogadni lehet?

Valorant bajnokok

A Riot Games által szervezett Valorant Champions a legrangosabb Valorant verseny. A 2021-es Valorant Champions volt az első torna, és 1 000 000 dolláros pénzdíjat vonzott. Idén nagy valószínűséggel a Riot Games ad otthont az eseménynek.

Ignition sorozat

A Valorant Ignition Series több versenyből áll; például az Epulze Royal SEA Cup, a Rise of Valour, az FTW Summer Showdown, a GGTech Invitational 2 – LAS, a Cyber Games Arena Pacific Open, a WePlay! VALORANT Invitational és BLAST Twitch Invitational.

Első csapás

Ez a verseny volt az első nagy Valorant verseny. A küldetés az volt, hogy az első személyű lövöldözős játék regionális bajnokait megkoronázzák. Ez is a legjobb Valorant meccsek közé tartozik.

A fentiek a legnagyobb Valorant versenyek közé tartoznak. További érdemes megemlítések közé tartozik a Zotac Cup Valorant, a Champions Tour Europe, a Rivals Women's Cup, a Champions Tour Turkey, az Oceania Tour, a Valorant Masters Cup és a Charge Gaming Valorant Cup.

Valorant fogadóoldalak

A bátor fogadási oldalak egyre népszerűbbé válnak, most, hogy az üzemeltetők felismerik, mekkora ez a játék. Az Esports fogadóirodák rohannak felvenni az étlapra a Valorant-ot. Sajnos nem minden esport fogadási oldal érdemes megnézni. Szóval, hogyan találják meg a fogadók a legjobb Valorant esport fogadási alkalmazást?

Az első dolog, hogy egy engedéllyel rendelkező fogadási oldalon játssz. Regisztrálás előtt ellenőrizze, hogy az oldal rendelkezik-e érvényes licenccel. Ezután nézze meg a Valorant fogadási piacok elérhetőségét. Egyes oldalakon egész évben rengeteg piac található, míg mások csak a néhány kiemelt eseményt fedik le. Egy másik szempont a banki lehetőségek. A játékosoknak meg kell győződniük arról, hogy az elérhető letét és a pénzfelvételi módok, valamint a valuták kedveznek nekik. A bátor bónuszokat is érdemes megnézni. Más esport játékokhoz hasonlóan a fogadóirodák is rengeteg promóciót és bónuszt kínálnak, amelyeket a fogadók igényelhetnek.

Azok számára, akik nem biztosak abban, hogy melyik a legjobb Valorant esport fogadási oldal, csatlakozzanak, a Valorant fogadási szakértők megtették a nehezét. Javasolják a Betwinner, a 22BET, a Betsson, a William Hill, a Leo Vegas 10Bet és a ComeOn játékokat.

A legjobb Valorant csapatok

Valorant kétségtelenül nagy lesz. A CS: GO és a Fortnite bukását szervező videojáték még a nagy esport csapatokat is vonzza. Számos vezető esport csapat csatlakozott már a Valorant esport szcénához. Most elengedhetetlen, hogy ismerjük a legjobb csapatokat, amelyekre fogadhatunk. Az alábbiakban megteheti megtalálni a legnagyobb csapatokat.

Acend

A Valorant legjobb csapata egyértelműen a legnagyobb torna, a Valorant Champions győztese. A Valorant legjobb csapata az Acend, egy európai e-sport felszerelés. Annak ellenére, hogy 2021-ben más eseményeken nem volt túl jó év a csapatnak, mindenkit megleptek azzal, hogy megnyerték a Valorant Champions 2021-et, és kiütöttek olyanokat, mint a Team Secret, a Team Liquid és a Gambit Esports. Valószínűleg az Acend kiterjeszti dominanciáját 2022-ben.

Gambit Esports

A korábban Gambit Gaming néven ismert Gambit Esports a második legjobb Valorant klán. Az orosz esport csapat egész évben domináns volt, és jól szerepelt a 2021-es Valorant Champions versenyen. A Gambit kiütötte az X10 CRIT-et és a KRU Esportst, és a döntőben az Acend ellen bukott. 2022-ben várhatóan a Gambit erősebb lesz.

További jó fogadási csapatok közé tartozik a Team Secret, a Cloud9 Blue, a Fnatic, a KRU Esports, a Team Liquid, a Sentinels, a 100 Thieves, a G2 Esports, a Team Vitality, a TENSTAR, az LDN UTD és a BIG.

A Valorant fogadás előnyei és hátrányai

Mint az érem két oldala, a Valorant esport fogadásnak is vannak előnyei és hátrányai. Az alábbiakban bemutatjuk a játék jó és rossz oldalát.

Előnyök

 • Fogadási oldalak elérhetősége: Bár kezdetben nagyon kevés e-sport fogadási bukméker volt Valorant piaccal, ma már rengeteg Valorant fogadási oldal található.
 • A fogadás szórakoztató: A Valorant rajongók számára a kedvenc csapataikra való fogadás némi adrenalint adhat az élő közvetítések nézése során.
 • Bátor fogadási bónuszok: A bukmékerek fantasztikus bónuszokat kínálnak az eSport fogadás rajongóinak, köztük a Valorant fogadóknak.
 • Rengeteg verseny: Most, hogy ez a játék az eSport bomlasztó ereje, számos tornával büszkélkedhet. A fogadók biztosak lehetnek benne, hogy egész évben lesznek Valorant piacok.

Hátrányok

 • Megfelelő adatok hiánya: Sok alacsony szintű eseménynél nehéz lehet olyan kritikus adatokat találni, mint a csapat formája, h2h és így tovább.
 • A Valorant fogadás addiktív: A Valorant fogadás függőséget okozhat, akárcsak maga a játék. A játékosoknak felelősségteljesen kell játszaniuk, hogy biztonságban legyenek.

Valorant fogadási szorzók

Mielőtt belevágna a Valorant fogadásba, a szerencsejátékosoknak meg kell érteniük, hogyan működnek az esélyek. A jó dolog az, hogy a Valorant oddsok ugyanúgy működnek, mint az esélye egyéb esport játékok a fogadási színtéren. Alapvetően három esélyes formátum létezik.

 1. Tizedes esély: Európai oddsként is ismert, ez a legnépszerűbb Valorant odds-formátum. A nyeremény kiszámításához szorozza meg a tizedes szorzót a téttel
 2. Tört esély: Ez a brit vagy brit odds néven is ismert, ez a legrégebbi odds-formátum. Ahogy a neve is sugallja, törtekkel van ábrázolva; van egy számláló és egy nevező. Néhány Valorant fogadási oldal töredékes oddsokkal rendelkezik. A számláló (balra) azt jelzi, hogy mennyit nyert, míg a nevező (jobb) a tét
 3. Pénzvonal: Amerikai oddsként is ismert, itt az esélyek negatívként (kedvencek) vagy pozitívként (alulmaradók) vannak ábrázolva. A kedvenc szorzók (-) azt az összeget jelzik, amelyet a 100 dollár nyeréséhez meg kell tenni. Az esélytelenebb szorzók (+) minden 100 dolláros tét után nyert összeget mutatják. A játékosok visszakapják a tétjüket.

Egyes webhelyek csak egy ilyen szorzóformátumot tartalmaznak, de a legjobb esport fogadási oldal választási lehetőséget kínál a játékosoknak, hogy melyik szorzóformátumot használják.

Tippek és trükkök

Van néhány tipp, amelyek segíthetnek a játékosoknak jobb fogadási döntéseket hozni a Valorantban.

 1. Először is feltétlenül kövesse a Valorant versenyeket, hogy tisztában legyen azok időpontjával, a játékformátumokkal és a résztvevő csapatokkal. Az is elengedhetetlen, hogy megértsük a legjobb csapatokat, amelyekre fogadhatunk.
 2. Másodszor, nézze meg, mit mondanak a Valorant esport fogadási szakértők. Bár az ilyen Varorant-jóslatok nem biztos, hogy 100%-osak, sokat segíthetnek.
 3. Végül figyeljen az esélyekre. Minél nagyobb az esély, annál kisebb a valószínűség, és fordítva. A bukmékerek alaposan elemzik a csapatokat, így a legtöbb esetben mindig igazuk van az esélyekkel.
About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
Ról ről

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács