Útmutató kezdőknek a Fortnite eSports fogadáshoz

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
Fact CheckerTomas NovakFact Checker

Üdvözöljük a Fortnite eSports fogadás adrenalinnal feltöltött birodalmában! Legyen szó játékrajongóról vagy tapasztalt fogadóról, ez a kezdő útmutató az útlevél a Fortnite versenyeken való fogadás csínján-bínján való megismeréséhez. A játékosstatisztikák megfejtésétől a stratégiai fogadási tippekig mindent megtalálunk. Készen állsz a játékélmény fokozására? Hajtson bele, és fedezze fel ajánlott kaszinólehetőségeinket az eSportsRanker toplistáján – ahol a Fortnite fogadás izgalma vár!

Útmutató kezdőknek a Fortnite eSports fogadáshoz

Mint a Beatles és Beyonce, A Fortnite nemzetközi megszállottsággá vált. A játék a Földön játszódik, ahol szinte az egész emberiséget eltüntette egy bizarr időjárási jelenség, és 100 játékos versenyez egymással (egyénileg vagy csapatokban) egyetlen térképen. A cél az összes többi játékos kizárása a játékból.

A Fortnite sportfogadásai jelenleg nem olyan elterjedtek, mint az olyan nagy ütőknél, mint a CS: GO, a Dota 2 és a League of Legends. Sok játékos óvakodik attól, hogy beleugorjon egy Battle Royale játékba, mert az az általános vélekedés, hogy a játéktér nem egyenlő. A fegyverek megjelenése és eldobása például rendkívül véletlenszerű. Ennek eredményeként bizonyos játékosok eredendő előnyt élveznek másokkal szemben, ha hasznos fegyverekben és felszerelésekben gazdag helyen landolnak.

Még egy dolog, hogy a battle royale játékban még a legjobb játékosokat is le lehet lökni a csatatérről anélkül, hogy esélyük lenne a túlélésre. Ez használhatatlanná teheti a profi játékosokról készített elemzéseket, hiszen még a legjobbakat is elkaphatja a balszerencse.

Fortnite mechanika és játékmenet

A Fortnite mechanikája jelentősen különbözik más Battle Royale játékoktól, például a PUBG-től.

 • Száz ember felszáll egy buszra, és egy szigetre indul – a játék „térképe”
 • A játék célja, hogy készleteket, fegyvereket és lőszereket szerezzen úgy, hogy kiugorjon a buszból és leszáll egy kiválasztott helyen.
 • A játékosok versenyeznek egymással a térképen, hogy az élre kerüljenek. A játékosoknak lehetőségük van egyedül vagy csapatot alkotni.
 • A Fortnite egyik legjellegzetesebb tulajdonsága, hogy a játékosok játékon belüli anyagok felhasználásával építhetik meg egyedi konstrukcióikat. A szerkezetek használata lehet agresszív vagy védekező. Egy képzett építő bármilyen harc egyensúlyát megbillentheti.
 • A térképen szétszórt apró kék üvegekből 25 pajzsot, a nagyobbakból pedig 50 pajzsot vehetsz fel.
 • A játszható területet szakaszosan (néhány percenként) csökkenti a Storm's Eye nevű esemény. Ez arra kényszeríti a játékosokat, hogy mozogjanak és vegyenek részt az akcióban, ahelyett, hogy állandóan elrejtőznének.
 • Végül, aki még áll, az a győztes.

Az Epic Games heti frissítési ütemterve biztosítja, hogy a Fortnite meta mindig változik. Valahányszor új fegyvert adnak a játékhoz, az optimális építési és nyerési technikák eltolódnak az ellen. Az új tartalomfrissítések mélyebbé teszik a játék előrehaladását azáltal, hogy a játékosok és a rajongók különböző stratégiákhoz férhetnek hozzá a győzelem eléréséhez.

A játékosok sokféle játékmód közül választhatnak a Fortnite-ban, többek között:

 • A Solos módban a felhasználó legfeljebb 99 másik személlyel versenyez. A győztes az utolsó, aki áll.
 • Két játékos együtt dolgozhat egy „duós” meccsen. Duójátékban ötven, egyenként két játékosból álló csapat jöhet létre, de nem kötelező. A páron belüli egyének azonban önállóan is működhetnek.
 • A Squads játéktípusban a játékosok legfeljebb négy fős csapatokat alkothatnak. Legfeljebb huszonöt négyfős csoport lehet. A szólókkal ellentétben, ha három csapattársad kiesik, a negyedik még feltámaszthatja őket.
 • A Team Rumble módban két 20 játékosból álló csapat mérkőzik meg egymással. Egy csapat akkor nyer, ha elsőként ér el 125 killt egy meccsen.
Fortnite

Fortnite fogadási típusok

A Fortnite-ra való fogadás megértésében fontos lépés az elérhető fogadások megismerése. A Fortnite fogadási szorzói: az NFL-hez hasonlítható és egyéb sportok. A Battle Royale esemény esélyeinek durva lebontása így nézhet ki:

Pénzvonal

Ezzel a fogadással megtehet egy fogadást arra, hogy Ön szerint ki kerül a battle royale verseny élére. Ez egy nagy tétű szerencsejáték, mivel a Battle Royale játékokban gyakran előfordulnak felfordulások, és az egyéni tehetség gyakran nem elegendő a 100 fős csoportban való győzelemhez. Még a legtehetségesebb játékost is érheti az a szerencsétlenség, hogy lelövik anélkül, hogy tudná, ki lőtt. neki. Az alábbiakban egy példa látható a Fortnite pénzvonal oddsaira.

Minden résztvevő megkapja a sajátját saját egyedi esélyek. Vessen egy pillantást az alábbi példára:

 • Tfue +1350
 • Ninja +1600
 • MrSavage +1600
 • Dubs +1700
 • Mongraal +1800

Mivel Tfue szorzója a legalacsonyabb, ő az egyértelmű favorit ezen a meccsen. Ez alatt mindenki más esélytelen. A szorzók a verseny közeledtével változhatnak, ha a fogadóirodák megállapítják, hogy egy másik játékos dobáson van.

A duók mint fogadási lehetőség egyedi jellege miatt az ilyen fogadások esélye alacsonyabb lesz, mint a szólóké. Nem kell tétet nyernie 99 másik csapat ellen, ha tétje csak 49 ellen játszik.

Annak ellenére, hogy Stompy szorzója +1600 szólóban, +800-ra javul a Tschinkennel párosítva.

Futures/Outright fogadás

Ennek a fogadásnak az a célja, hogy meghatározza, ki kerül ki győztesen a verseny egészéből. A kész fogadások ugyanolyan kockázatosak, mint a Moneyline fogadások, ha nem nagyobbak. A bajnokság első három helyezettje is játszható.

Prop fogadások

Ezek a fogadások arra összpontosítanak, hogy megjósolják néhány kisebb, nem nyerő esemény kimenetelét, amelyek a mérkőzés során megtörténnek. A gyakori kelléktétek között szerepel, hogy ki kapja az első ütést, a legtöbb ölést, a mérkőzés időtartamát, vagy hogy ki kerül a legjobb 3-ba szilárd Fortnite fogadási stratégia.

Nincs annyi lehetőség a Fortnite versenyeken való részvételre, mint korábban. Az első Fortnite Világkupát 2019-ben rendezték meg és rekord összegű, 30 millió dolláros pénzdíjjal került a címlapokra. Azóta nem volt hasonló fellépés, és a szurkolók elvesztik a hitüket, hogy minden új évben visszatér. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az Epic Games nem támogatja az esport növekedését más területeken.

Jelenleg a Fortnite Championship Series a legjelentősebb esport bajnokság a Fortnite univerzumban. Ez a legnagyobb és legfontosabb verseny a versenyképes Fortnite-játékok világában, amely játékosok ezreinek képességeit mutatja be világszerte. Évente 1 millió dollár összdíjazású bajnoki tornát rendeznek egy nyílt ligában, és bárki megpróbálkozhat a kvalifikációval, ha részt vesz az azt megelőző rendezvénysorozaton.

A Fortnite-on azonban számos más módon is megtehet téteket.

A versenyszervezők folyamatosan fejlődnek egyszeri versenyek felkorbácsolása nagy pénzdíjakkal és minden évben széles körben elterjedt kitettség. Fogadás az esportra természetes része ennek a fedezetnek. 2022 nyarán például Rijád adott otthont a Gamers8 versenynek, 2 millió dolláros nyereményalappal. Erről az egyszeri versenyről az esport közösség beszélt, és ez csak egy példa a sok rögtönzött Fortnite verseny közül, amelyek előfordulhatnak.

Érdemes követni az esport csatornákat a közösségi médiában, vagy figyelni a hivatalos Fortnite webhelyet, hogy megtudd, mikor lesz a következő nagy verseny. Alternatív megoldásként gyakran ellátogathat az EsportsBets.com oldalra, ahol átfogó ajánlásokat kínálunk a legjobb és legnagyobb Fortnite versenyekről, elmagyarázva, hogyan maximalizálhatja tétjét.

Fortnite fogadási tippek

Ha fogadni szeretnél a Fortnite-on, és nem tudod, hogyan kezdj hozzá, ez a rész a segítségedre lesz.

1. Legyen fogalma a Fortnite-ról

Mielőtt bármilyen fogadást kötne a Fortnite fogadási oldalain, meg kell ismerkednie a játékkal. Még ha jártas is magában a játékban, a játék furcsaságainak ismerete előnyt jelent a fogadásban.

Jól ismerkedned kell a játék alapjaival, a jelenlegi metával, a játékstílusok sokféleségével és a játék mennyiségi, mérhető elemeinek aprólékos részleteivel. Csak a véletlenre kell hagyatkoznia, ha nem rendelkezik ezzel az információval. Ez egy hatalmas nem-nem, ha részt vesz online esport fogadásban.

2. Nézze meg, mit csinálnak a profik

Miután elsajátítottad a játékszabályokat, végtelen órákat kell töltened a profik teljesítményének megfigyelésével. És nem egyszerűen azt javasoljuk, hogy nézze meg az alkalmi játékot.

Ha nyerni szeretne a Fortnite fogadási oldalain, lépést kell tartania a nagy csapatokkal. Tanulmányozd a legutóbbi meccseiket, a versenyre való felkészülést, a különféle játékstílusokat, amiket megjelenítettek, és minden mást, ami eszedbe jut. Ha előre tudja jelezni, hogy egy adott játékos hogyan lép be a meccsbe, akkor nagy nyereményű fogadást tehet az egyik legjobb Fortnite valódi pénzes fogadási oldalon.

3. Hozzon létre egy Fortnite fogadási stratégiát

Végül meg kell határoznia egy megbízható stratégiát online fogadásaihoz. Ennek eredményeként az Ön teljesítménye új magasságokba emelkedik. Bár a jutalmak nagyszerűek lehetnek, egy fogadási stratégia kidolgozása a semmiből fáradságos és időigényes. Szerencsére ebben a szakértői útmutatóban az alapokat lefektették, amelyek lehetővé teszik, hogy kidolgozza a terveit a céljainak eléréséhez.

A legjobb bukméker kiválasztása

Ezt természetesnek veheted. A választott bukméker szabványai korlátozzák a bravúrokat. Ha még csak most kezdi, nézzen körül sokat, és fedezzen fel egy fogadóirodát, aki minden követelményének megfelel.

Miután minden választását átgondolta, válassza ki az igényeinek megfelelőt – fantasztikus bónuszok, segítőkész ügyfélszolgálat, lehetőség van kedvenc fizetési módod használatára, és ami a legfontosabb, az esport piacok széles skálája, ahol fogadni lehet. Ne korlátozza fogadási lehetőségeit csak a Fortnite-ra. Önnek is kellene próbálj ki más játékokat és fogadási lehetőségeket, mert soha nem tudhatod, mi lesz az új kedvenced.

Végső gondolatok

Nem valószínű, hogy a Fortnite-ra való fogadás hamarosan megszűnik, mivel a játék továbbra is a legnépszerűbb battle royale cím az AL és a PUBG erős verseny ellenére. Valójában ez a legjobb, hogy ez megtörtént. Ez a feltörekvő műfaj nagy hasznot húzhat az egészséges versengésből. Ez magában foglalja mind a szakmai szcénát, mind a fogadási ágazatot.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács
A 8 legjobb esport fogadási tipp a jobb esélyekért

A 8 legjobb esport fogadási tipp a jobb esélyekért

Üdvözöljük az esport-fogadás izgalmas világában! Ha Ön kezdő, ez az átfogó útmutató személyre szabott. Tele van gyakorlati tippekkel és betekintésekkel, amelyek segítenek megalapozott döntéseket hozni, és javítani az esélyeidet az esport fogadásban. Mielőtt belevágnánk, íme egy cselekvésre való felhívás: látogasson el az eSportRanker oldalára, és fedezze fel az ajánlott esport kaszinók toplistáját. Ez a platform fantasztikus kiindulópont az itt megszerzett tudás alkalmazásához.

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai az Esport fogadásban

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai az Esport fogadásban

A kriptovaluták már egy ideje sok ember ajkán szerepelnek. Minél többen tanulnak ezekről a digitális pénznemekről, annál lelkesebben használják őket üzleti és személyes ügyekben. Azonban, mint minden más jó dolognál, kriptovaluták fogadás megvan a maguk árnyoldala is, különösen, ha eSport fogadásokhoz használjuk őket. 

A legjobb eSport fogadási tippek a CS:GO-hoz

A legjobb eSport fogadási tippek a CS:GO-hoz

Készen állsz, hogy belemerülj a CS:GO fogadások izgalmas világába? Ez az utazás izgalmakkal és kihívásokkal is kecsegtet, és tökéletes mindazok számára, akik egy extra izgalmat szeretnének e-sport élményéhez adni. Akár tapasztalt játékos vagy, akár újonc az eSport birodalmában, ez a cikk átfogó útmutató a CS:GO meccsekre vonatkozó megalapozott fogadások megtételéhez. A jobb lábbal való kezdéshez erősen ajánlom, hogy látogassa meg az EsportsRanker egyik legjobb értékelésű webhelyét. Ez szilárd alapot és naprakész információkat biztosít a fogadási utazás megkezdéséhez.

Esport vs. Sportfogadás: Átfogó összehasonlítás

Esport vs. Sportfogadás: Átfogó összehasonlítás

Üdvözöljük a fogadás izgalmas birodalmában, ahol a sport és az esport iránti szenvedély találkozik a várakozás és a stratégia izgalmával. Ha kezdő vagy, és belépsz ebbe a vibráló világba, egy megvilágosító utazás előtt állsz. Ez az útmutató személyre szabottan segít megérteni az esport-fogadás és a hagyományos sportfogadás közötti árnyalatokat. Az útmutató felfedezése közben ne felejtse el felkeresni az EsportsRankert, hogy magával ragadó élményt és az iparág legjobb tippjeit kapja. A legnépszerűbb webhelyeik nagyszerű kiindulópontot jelentenek az akciókba való belemerüléshez.

Esportfogadás vs. Online Casino Gaming: egyértelmű összehasonlítás

Esportfogadás vs. Online Casino Gaming: egyértelmű összehasonlítás

A modern internetes szerencsejáték valósága az, hogy végtelen lehetőségeket kínál. A fogadók rendkívül könnyen fogadhatnak sport- és kaszinójátékokra. Emellett a szerencsejáték-rajongóknak mindig több mint elég lesz a kezükben. 

Melyek a legjobb esport fogadási bónuszok?

Melyek a legjobb esport fogadási bónuszok?

Az esport ipar folyamatosan növekszik. Mivel minden mutató a pozitív jövő felé mutat, ez az iparág hatalmas figyelmet keltett a különböző oldalakról, amelyek közül a legfontosabb az online fogadási ágazat.

Melyek a legnépszerűbb e-sport címek, amelyekre érdemes fogadni?

Melyek a legnépszerűbb e-sport címek, amelyekre érdemes fogadni?

Az esport világa naponta bővül, ahogy egyre többen nézik és vesznek részt a játékokon. Az esport rendezvények terjeszkedése miatt azonban egy másik üzlet is alkalmazkodott, hogy lépést tartson a legújabb trendekkel. Az Esports fogadás most vált elérhetővé a fogadási üzletágon belül, így a lelkes játékosok, játékosok és fogadók esetleg pénzt kereshetnek kedvenc eseményeiken. Ha szeretné kipróbálni magát az esport fogadásban, az alábbiakban felsoroljuk azokat a legnépszerűbb e-sportokat, amelyek jelenleg a legnépszerűbbek ebben a szektorban.

Melyek a legnépszerűbb esport címek Ázsiában?

Melyek a legnépszerűbb esport címek Ázsiában?

Üdvözöljük az ázsiai Esport izgalmas világában, egy dinamikus és izgalmas univerzumban, ahol a videojátékok izgalmassága találkozik a fogadás stratégiai birodalmával. Ha szenvedélyes a játék iránt, és szívesen fedezné fel a fogadás lehetőségeit, akkor a tökéletes helyen jár. Az esport nem csak egyfajta szórakozás; ez egy fejlődő táj, amely az elkötelezettség és a lehetőségek egyedülálló keverékét kínálja a tapasztalt fogadók és az újoncok számára. Amint belép ebbe a nyüzsgő világba, fontolja meg az EsportsRanker legnépszerűbb kaszinóinak felkeresését az utazás megkezdéséhez. Készüljön fel arra, hogy belemerüljön a legnépszerűbb esport játékokba, amelyek elbűvölik Ázsia fogadóit 2024 alatt!

Mi az Overwatch fogadás: praktikus kezdőknek szóló útmutató

Mi az Overwatch fogadás: praktikus kezdőknek szóló útmutató

Az online esport fogadásnak megvan a maga kihívása. Nehéz lehet meghatározni az Overwatch fogadást, mivel a számos üzemeltetőnek és mindenkinek meg kell ragadnia a trigger pontokat a különböző játékmódokban és lehetőségekben.

Mik azok az eSport edzők, és mit csinálnak?

Mik azok az eSport edzők, és mit csinálnak?

Ha érdekel az esport, akkor észrevehettél egy edzői kiírást egy egyetemen vagy egy kisebb, alulról építkező szervezetnél. Felmerülhet benned a kérdés: "Mi az esport edző vagy az esport coaching, és miért olyan fontosak a játékipar számára?"

Mik azok az online esport webhelyek, és miért érdemes felkeresni őket?

Mik azok az online esport webhelyek, és miért érdemes felkeresni őket?

Üdvözöljük az esport fogadás dinamikus birodalmában, ahol a versenyszerű játék izgalma és a stratégiai fogadások izgalma találkozik. Kezdőként, aki ezen az izgalmas tájon navigál, a lehetőségek világának feltárásának küszöbén áll. Az esport fogadás, különösen az online kaszinókon keresztül, jelentős lendületet kapott, egyedülálló és lebilincselő módot kínálva arra, hogy elmerüljön kedvenc játékai virtuális arénájában.

Átfogó útmutató a Valorant eSport versenyeken való fogadáshoz

Átfogó útmutató a Valorant eSport versenyeken való fogadáshoz

A Riot Games legújabb játéka, a Valorant rengeteg akciót lát a versenyszerű játékok körében. A fogadásrajongók valószínűleg növekedést tapasztaltak az esport piacokon az általuk preferált bukmékernél, és valószínűleg a Valorant lesz az egyik elérhető játék.