Online eSport játékok

Ez az eSport fogadási útmutató mindent részletez, amit a fogadóknak tudniuk kell a témáról, a legjobb e-sport fogadási oldalakat és még sok minden mást.

Kétségtelen, hogy az eSport azon iparágak közé tartozik, amelyek a világjárvány idején is tovább virágoztak. A Statista legfrissebb előrejelzései szerint a 2021-es eSport piac mérete valamivel több mint 1,08 milliárd dollár, ami közel 50%-os növekedést jelent 2020-hoz képest.

Az eSport fogadási ágazat is exponenciálisan növekedett. Mivel a járvány csúcspontján minden hagyományos élő mérkőzés leállt, az eSport a rajongók kedvencévé vált, mivel emberi érintésük van, ellentétben a virtuális sportokkal, amelyek addigra az egyetlen másik lehetőség volt.

Az eSport fogadás történeteAz eSport fogadás típusaieSport fogadási tippekFelelősségteljes játék
Samuel O'Reilly
ExpertSamuel O'ReillyExpert
WriterÁdám KovácsWriter

Az eSport fogadás története

Az eSport eredete 1971-ig nyúlik vissza, amikor az interdiszciplináris hallgatók részt vettek egy régi Spacewar játékban. Bár önmagában nem volt eSport, megnyitotta az utat az első versenyszerű játékesemény, az 1980-as Space Invaders Championship előtt.

A fogadás szempontjából azonban csak az elmúlt évtized elején vált valósággá az eSport fogadás. Ez abban az időben volt, amikor az eSport szcéna elkezdett online többjátékos versenyeket rendezni. Tehát a fogadás már korábban is szerepelhetett volna a szerencsejáték-jelenetben. Ennek ellenére aggodalomra ad okot, hogy az eSportot kedvelő játékosok többsége 18 éven aluli volt, ami azt jelenti, hogy nem játszhattak. Mi több? Az eSport erősen szabályozatlan volt, így a mérkőzések kötéllelésével kapcsolatos problémák merültek fel.

De az eSport csapatok népszerűsítésével a dolgok más fordulatot vettek. Először is, az eSport népszerűbbé vált, és még azokat a felnőtteket is vonzotta, akiknek törvényesen engedélyezték a fogadást. Aztán jöttek a hatalmas szponzori szerződések és a hatalmas nézettség, amelyek az eSportot a következő szintre emelték.

Az ESport egy versenyszerű időtöltés, ahol a profi játékosoknak szerződésük van és tetemes fizetésük van, akárcsak a hagyományos profi sportolóknak. Rengeteg csúcsverseny van, amelyek több millió dolláros nyereményt vonzanak.

A bukmékerek ezzel szemben kihasználták az eSport fogadási piacok iránti folyamatosan növekvő keresletet. Az üzemeltetők sietve kínálják a játékosoknak a legújabb eSport piacokat a virtuális játékok kiegészítésére, amelyekből hiányzik ez az emberi érintés.

Minden jel szerint az eSport fogadás a leggyorsabban növekvő kategóriák közé tartozik az egész online szerencsejáték-iparban.

A legújabb számok szerint az eSport fogadási piac mérete 2027-re várhatóan eléri a 205 milliárd dollárt. Érdekes módon 2020-ban több mint 6,5 millió eSport fogadó volt. Természetesen az eSport fogadások száma megugrott most, hogy az eSport legújabb gyerek a blokkban a sportfogadások világában.

Az eSport fogadás típusai

Az eSport fogadás iránt érdeklődő játékosok számára az alapok közé tartozik az eSport fogadás különböző formáinak megértése.

Az eSport első ütemben növekszik. De aztán az elérhető játékokat a műfaj népszerűsége határozza meg a jelenlegi eSport színtéren. Az alábbiakban felsoroljuk azokat a népszerű eSport műfajokat, amelyekre a fogadók fogadhatnak, és ami még fontosabb, a legnépszerűbb eSport játékokat és az egyes műfajok legnagyobb versenyeit.

MOBA eSport

Többjátékos online harci arénajátékként is ismert MOBA egy stratégiai videojáték. A legnépszerűbb MOBA-játékok közé tartozik a League of Legends (LOL) és a DOTA 2. A legjelentősebb MOBA-események közé tartozik a The International, a DOTA 2 legnagyobb versenye és a League of Legends World Championship.

FPS eSport

Az első személyű lövöldözős játékokban a harc az első személy nézőpontjából történik. Az FPS kategóriában a legnépszerűbb eSport játékok közé tartozik a Counter-Strike: Global Offensive, a Battlefield V, a Valorant, a Call of Duty és a Rainbow Six Siege. A legnagyobb FPS eSport versenyek közé tartozik a CS: GO Major Championships és a Siege's Six Invitational.

Battle Royale eSports

A Battle royale videojátékokban sok játékos játszik az utolsó ember meccsén. A leghíresebb battle royale játékok közé tartozik a Fortnite és az Apex Legends. Ha azonban a legnagyobb versenyekről van szó, ott van a Fortnite World Cup és az Apex Legends Global Series.

Sportszimulációs eSport

Ahogy a neve is sugallja, ezek valódi sportokat emulálnak, például focit, kosárlabdát, jégkorongot stb. A sportszimulációs műfajban a legnépszerűbb eSport játékok közé tartozik a FIFA21, a Madden, az NBA2K, az eFootball (korábban PES) stb.

RTS eSports

A valós idejű stratégiai játékokként is ismert RTS eSports szintén népszerű. A legjobb fogadható játékok ebben a kategóriában a StarCraft és a WarCraft. Ami a versenyeket illeti, a legnagyobb a WCS Global Finals.

eSport fogadási tippek

Van néhány tipp azoknak a játékosoknak, akik még nem ismerik az e-sportot, hogy segítsenek nekik az indulásban.

Az első beszéd a fogadóirodák kiválasztásáról szól. Először is, nem minden sportfogadási oldal rendelkezik eSport fogadási piaccal. Tehát miután találtak néhány eSport fogadási oldalt, a játékosoknak ellenőrizniük kell, hogy megvan-e az adott eSport játék, amelyre fogadni szeretnének. Egyéb megfontolások közé tartozik az engedélyezés és a szabályozás, a banki lehetőségek, a webhely használhatósága és a promóciók.

Még egy tipp; a fogadóknak meg kell ismerkedniük azon eSport játékok szabályaival és játékmenetével, amelyekre fogadni szeretnének. Sok fogadó elköveti azt a hibát, hogy olyan játékokra fogad, amelyeket alig ért. A szabályoknak és szabályozásoknak, a fogadási piacoknak és a fogadási szorzóknak a fogadók keze ügyében kell lenniük.

Harmadszor, a szerencsejátékosoknak követniük kell az általuk fogadott e-sport játék legújabb fejleményeit. Tudja meg, melyek a pillanat legjobb csapatai a League of Legendsben, a Fortnite-ban, a Rainbow Six Siege-ben, a CS: GO-ban vagy bármely más eSportban. Természetesen a csapatok legutóbbi futama is számít.

Végül, ha sportszimulációs játékokról van szó, ne vakon fogadjon arra a csapatra, amellyel egy profi játékos játszik. Az eSportban nem a játékos által a való világban használt csapat nagyszerűségéről van szó. Ehelyett egy FIFA vagy PES játék kimenetelét az eSportban a profi játékos képzettségi szintje határozza meg.

Felelősségteljes játék

Az eSport fogadás minden szórakozást nyújt, függetlenül attól, hogy a játékos az eSport rajongója, vagy csak egy alkalmi sportfogadás rajongó. Ekkor azonban a felelősségteljes szerencsejátéknak mindenkor alapvetőnek kell maradnia. Csakúgy, mint a videojátékok, az e-sport fogadás is nagyon addiktív lehet. A játékosoknak mindig be kell tartaniuk a felelősségteljes szerencsejáték szabályait.

A felelős szerencsejáték-szabályok listáján első helyen az eSport fogadás nem helyettesítheti az iskolát vagy a munkát. A következő lényeges dolog, amit a játékosoknak emlékezniük kell, az az, hogy meg kell határozniuk az eSport fogadások költségvetését, és szigorúan be kell tartaniuk azt. Fontos, hogy tudják, mikor kell abbahagyni; soha ne próbáljon veszteségeket kergetni.

About the author
Samuel O'Reilly
Samuel O'ReillyAreas of Expertise:
Játékok
About

Samuel O'Reilly, az ausztrál bennszülött, a legélesebb online kaszinó-kalauzok ötletgazdája. A játékiparban eltöltött évtizede Samuel szakértelme felülmúlhatatlan, így véleményei a kezdők és a profik körében egyaránt kedvencek. Avatar neve: CasinoKangaroo

Send email
More posts by Samuel O'Reilly