Hírek

December 8, 2022

Az 5 legjobb esport fogadási verseny 2022-ben

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Az Esport terjeszkedik, és egyre több verseny és játék kerül be a fogadási piacokra. Nem meglepő, hogy az esportfogadások egyre népszerűbbek, tekintettel arra, hogy a sportversenyek milyen népszerűvé váltak az elmúlt években. 

Az 5 legjobb esport fogadási verseny 2022-ben

Az versenyképes esport szcéna gyorsan terjeszkedik az esport iparággal együtt. Jelentős esport versenyek zajlanak, hatalmas nyereményalappal és több milliós rajongótáborral. Íme, a legjobb öt közül, amelyekre érdemes odafigyelni, ahogy 2022 második felének vége.

A nemzetközi

Az International a Dota 2 legnagyobb eseménye menetrend és a legnépszerűbb esport fogadási esemény, amely gyakorlatilag az összes online fogadási platformon elérhető. Tekintettel arra, hogy a közönség nagy része teltházas, és a pénzdíj egy része a rajongóktól származik, nem meglepő, hogy a nyereményalap óriási. A világ legjobb Dota 2 csapatai versenyeznek ezen az év végi eseményen.

Míg a Dota 2-t Ázsiában különösen kedvelik, ahol Kína és Korea folyamatosan uralja a legjobb játékosok sorát, a nemzetközi fogadások világszerte zajlanak. A játékosok földrajzi elhelyezkedése nagy szerepet játszik a legjobb nemzetközi esport fogadási oldalak meghatározásában.

A Dota Pro áramkör

A Dota 2 The International előtt számos versenyt rendeznek a DPC zászlaja alatt. 18 csapat vesz részt, a másik hat pedig bejutott a rájátszásba Kínában, Dél-Amerikában, a Független Államok Közösségében, Észak-Amerikában, Európában és Délkelet-Ázsiában. A nemzetközi versenyre való közvetlen meghívást a DPC rangsorának legjobb 12 csapata kapja.

A 18 selejtező csapatok körmérkőzéses formában versenyeznek két kilenc csapatból álló csoportban. Az összes játék formátuma a kettő közül a legjobb térkép. Minden csoportból a legjobb négy csapat jut tovább a főverseny felső kategóriájába, míg az ötödik-nyolcadik helyezett csapatok az alsó ágba.

A főversenyen 16 csapat vesz részt, akik Double-Elimination formában versenyeznek. Mindegyik csoport utolsó helyezettje kiesik. Nyolc csapat versenyez a főverseny felső kategóriájában, további nyolc csapat pedig a főverseny alsó kategóriájában. 

Az Alsó zárójel nyitó fordulójában az egyik legjobb térképformátumot használják. Az összes többi mérkőzést a legjobb a háromból térkép formátumban játsszák, kivéve a nagydöntőket, amelyeket a legjobb az ötből térkép formátumban játszanak.

League of Legends világbajnokság

A Riot Games a tavaszi és nyári hónapokban zajlik. A torna csúcspontja a League of Legends világbajnokság, amelyben a legjobb nemzetközi csapatok szerepelnek. Annak ellenére, hogy a League of Legends verseny nem rendelkezik a legmagasabb nyereményalappal a többi versenyhez képest, a legtöbb esport-eseményt nézik.

Az ezekre a versenyekre való felkészülés érdekében a csapatok bajnokságokban versenyeznek. A következtetés az, hogy minden régióból számos csapat versenyez egymással. Emberek milliói fogják nézni ezt az eseményt, és minden évben sok játék és számos esemény várja az online fogadás rajongóit, hogy bekapcsolódjanak az akcióba. 

A szurkolók minden fordulóban kitalálhatják, hogy szerintük melyik csapat nyeri el a világ legjobb csapata címet. A megalapozott döntések meghozatala érdekében azonban kulcsfontosságú lesz az esport fogadási tippek után kutatni.

CS: GO Majors

Nem sok játék büszkélkedhet azzal a profillal, mint a CS: GO az esport változatos, dinamikus világában. A CS: GO menetrendje több eseményt tartalmaz, mint bármely más versenyjáték, beleértve az IEM, ESL, ESEA és ad-hoc versenyeket. Évente számos magas szintű versenyt rendeznek, amelyeken több millió dolláros pénzdíjat osztanak ki.

Úgy tűnik, hogy a régóta fennálló első személyű lövöldözős verseny nem veszít vonzerejéből, különösen Európában. Ez a játék az egyik legtöbbet fogadott esport a világon, és ad otthont a legnagyobb versenyeknek, mint pl PGL CS: GO Majors. Az izgalom a listákon kívül esik, hogy melyik játékos lőhet az egyes térképeken.

Intel Extreme Masters

Az ESL és a Valve 2006 óta minden évben közösen készíti el az Intel Extreme Masters World Championship versenyt. Az Intel által szponzorált versenyen a CS: GO mellett számos esport is keveredik. Egyéb esportok Ide tartozik a Player's Unknown Battlegrounds, a League of Legends és a StarCraft II. A versenyeknek 13 szezonja volt, és világszerte megrendezték.

A hat meghívás

Nem sok olyan esport volt, amely összeomlott és túlélte volna. A Rainbow Six Siege volt ennek a narratívának a legnépszerűbb sikere. Nem számítottak rá, hogy a játék sikeres lesz, de az alkotók elhivatottsága és rengeteg munkája miatt mára a világ egyik legnépszerűbb esportja. 

A Six Invitational, az egyik versenye egy másik nemzetközi bajnokság, ahol minden régió legjobb játékosai versenyeznek. Ez nem csak izgalmas, hanem magasra teszi a lécet a kiváló szervezetek kiváló csapataival.

Apex Legends Global Series Championship

Az Apex Legends az összes közül a leggyorsabban növekvő battle royale. Többen nézik, legyen szó az esportról vagy magáról a játékról. Az ALGS több verseny csúcspontja volt, mielőtt a világ legjobb csapatai mérkőztek meg a döntőben. 

Annak ellenére, hogy a harmadik évet még nem hirdették ki, a feszültség továbbra is megmarad a második év bajnokságának újrajátszásakor. Kétségtelen, hogy egyre több szerencsejátékos követ majd mindent, ami az Apex Legends-szel és esportjával kapcsolatos.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács
undefined is not available in your country. Please try:

Legújabb hírek

Emlékezzünk Chris „Zuna” Buechterre: Úttörő az esportban
2024-05-23

Emlékezzünk Chris „Zuna” Buechterre: Úttörő az esportban

Hírek