A legnépszerűbb fogadási oldalak Age of Empires 2024

Az Age of Empires a valós idejű stratégiai (RTS) videojátékok díjnyertes sorozata, amelyet több mint két évtizede adtak ki. Ez a kivételes történelmi RTS játékrajongók millióinak szívét hódította meg, beleértve az esport fogadásokat is. Az Age of Empires szerelmeseinek listája hosszú, és folyamatosan bővül. Ez magyarázható kiváló funkcióival, beleértve a lenyűgöző történelmi témákat, a sok civilizációt, az igazi játékmenetet és az epikus grafikát.

Érdekes módon a sorozat mesterséges intelligencia (AI) játékosainak képességei némileg korlátozottak, így nincs előnyük az emberi játékosokkal szemben. Ez fair playt biztosít, ami utóbbiak többsége kedveli.

A legnépszerűbb fogadási oldalak Age of Empires 2024
Jun-ho Kim
ExpertJun-ho KimExpert
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Mindent az Age of Empires sorozatról az évek során

A cikk írásáig (2022. január) az Age of Empires kilenc játékkal érkezik. Tekintse meg főbb PC-exkluzív címeit:

Age of Empires (1997)

Ez volt az első Age of Empires játék, amelyet az Ensemble Studios adott ki 1997-ben. Az Xbox Game Studios közzétette ezt a címet, amely a Genie játékmotort használja ki. Nem voltak sokan RTS játékok akkoriban elérhető volt, és ez volt az első történelmi témájú.

Az átfogó játékismertetőiről ismert GameSpot az Age of Empirest a Blizzard Entertainment Warcraft: Orcs & Humans és Sid Meier's Civilization kombinációjaként határozta meg. De ez az amerikai videojáték-webhely is kissé zavarosnak írta le a kialakítását. Ennek és a kritikusok egyéb negatív visszajelzéseinek ellenére ezt a játékot jól fogadták, három év alatt több mint hárommillió darabot adtak el belőle.

A Microsoft 1998-ban tette közzé az Age of Empires bővítőcsomagját Age of Empires: The Rise of Rome.

Age of Empires II (1999)

Az első Age of Empires címhez hasonlóan az Age of Empires II: The Age of Kings is a Genie játékmotort használja. Ezeknek a címeknek a játékmenete is hasonló. De ellentétben elődjével, amely tizenkét civilizáció közül választhat a játékosok számára, az Age of Kings tizenhármat használ ezek közül a Közel-Keletről, Ázsiából és Európából.

2000-ben jelent meg az Age of Kings kiegészítője, a The Conquerors. A legtöbb játékost lenyűgözte, hogy további új funkciókkal érkezett, köztük öt további civilizációval.

Age of Empires III (2005)

Ez az AoE sorozat harmadik fő része. Az Age of Empires III rengeteg új funkcióval büszkélkedhet, például otthoni városokkal, amelyek erőforrásokat és frissítéseket biztosítanak a játékosoknak. A WarChiefs, a játék első kiegészítője 2006-ban mutatkozott be a játékvilágban. 2007-ben a Microsoft Game Studios kiadta második kiegészítőjét, az Ázsiai dinasztiákat.

Age of Empires IV (2021)

A Relic Entertainment a World's Edge-vel együttműködve fejlesztette ki az Age of Empires IV-et, amelyet eredetileg 2021. október végén adtak ki. Számos funkcióval rendelkezik az Age of Empires II-vel. A MobileSyrup, a kanadai bukméker, aki különféle technológiai termékeket értékelt, még ezt a címet is az utóbbinak írta le, de új festékréteggel.

Figyelemre méltó az is, hogy az Age of Empiresben vannak ezek a spin-off játékok is:

 • A mitológia kora (2002)
 • Age of Mythology: The Titans (2003)
 • Age of Empires: The Age of Kings (2006)
 • Age of Empires: Mitológiák (2008)
 • Age of Empires Online (2011)

Age of Empires Betting 2024 : minden, amit tudnod kell

A legtöbb videojáték-rajongó szereti hódolni az Age of Empires fogadásban. Ide tartoznak azok a vállalkozások, amelyek profitjuk maximalizálására törekszenek. Azonban nem minden az anyagi haszonról szól. Az ebben a tevékenységben részt vevő felek nagy részét lenyűgözi az általa kínált izgalom.

Emellett az Age of Empires esport fogadás kényelmesen egyszerű. Először is, a fogadóknak azonosítaniuk kell a bukmékereket a keresett funkciók egyedi kombinációjával. Ezután finanszírozniuk kell szerencsejáték-számlájukat, hogy az általuk preferált AoE csapatra vagy játékosokra fogadjanak. Ez olyan könnyű!

Amint azt már rengeteg tapasztalt fogadó észrevette, az Age of Empiresre való fogadás hasonló sok más sporteseményre való fogadáshoz. A szerencsejátékosok számos mérkőzés közül választhatnak. Ami még vonzóbb, az a hatalmas medence eSport fogadási oldalak elérhető, mindegyik különböző piacot biztosít számukra.

A meggondolatlan tévedések elkerülése érdekében elengedhetetlen az AoE fogadásban használt alapvető kifejezések megtanulása. Például a pénzvonal fogadás megköveteli a szerencsejátékosoktól, hogy megjósolják, melyik csapat nyer egy adott eseményt. Ha valaki ezt nem érti meg először, trükkös lehet ebbe a legendás sportba belemenni.

Miért népszerű az Age of Empires?

Kétségtelenül ennek az esport játéknak van az egyik legnagyobb rajongótábora világszerte. Miért nem tudnak betelni az esport szerelmesei ezzel a stratégiai videojáték-sorozattal? Az alábbiak a legfontosabb okok.

Age of Empires internetes közösség

Az Age of Empires virtuális közössége széles körű, és a világ minden részéről érkeznek játékosok. Ezeket az embereket nem csak az esport cím iránti szeretetük köti össze. Emellett felvilágosítják egymást egy sor témáról, többek között:

 • Hogyan navigálhat az Age of Empires fórumain, és maximálisan profitálhat belőlük
 • Age of Empires események és fogadási lehetőségek
 • Hogyan lehet finomítani az AoE játék- és fogadási készségeket
 • A jelenlegi AoE-címek legjobb tulajdonságai, és mit szeretnének látni a jövőbeni kiadásokban

Ennek a közösségnek az összetartása minden nap több Age of Empires rajongót vonz, így ez a játék még népszerűbb.

Az Age of Empires online játéka

Az Age of Empires játékának egyszerűsége egy másik tényező, amely továbbra is felkelti az e-sportok iránt szenvedélyes játékosok figyelmét. Még több éves tapasztalat sem szükséges ahhoz, hogy élvezze a játék online, otthon, útközbeni vagy bármely más megfelelő helyen való játékát.

Hogyan kell játszani az Age of Empires-t

Néhány játékos jobban szereti az Age of Empires-t egyéb videojátékok mert könnyű megfelelni a rendszerkövetelményeknek és élvezni a különféle címeket. Ezek közé tartozik a 64 bites processzor, a 8 GB RAM (memória) és az NVIDIA® GeForce® GT 420 (grafikus). Vegye figyelembe, hogy ezek nem rögzítettek; plusz az Age of Empires részenként változhatnak.

A legnagyobb Age of Empires játékosok és csapatok, amelyekre fogadni lehet

Az Age of Empires kiemelkedő játékosai is hozzájárultak a videojáték-sorozat népszerűségéhez. Leggyakrabban a fiatalabb játékosok felnéznek rájuk. Gyakran játsszák ezt a játékot, hogy fejlesszék képességeiket, és remélhetőleg olyan jók legyenek, mint azok a játékosok, akiket csodálnak.

A legtöbb mai AoE képzett játékosnak vannak rajongói, akik követik az egyes meccseiket. Ezenkívül támogatják a játékosok csapatait, és arra biztatják barátaikat, hogy ugorjanak be. Ez jelentősen megnövelte ennek az RTS-nek az elfogadottságát globális szinten.

Léteznek Age of Empires bajnokságok?

Igen. Különféle Age of Empires létezik globális versenyek ahol a játékosok és a csapatok egymás ellen küzdenek egy bizonyos összeg megnyeréséért. A legtöbb esetben a nyereményalap felosztásra kerül a résztvevő csapatok között, de előre meghatározott arányban. Mivel ennek a videojáték-sorozatnak különböző címei vannak, a verseny egyéb jellemzői eltérőek lehetnek.

Például a 2v2 World Cup 2020 versenyt az Age of Empires II csapatai számára rendezték meg. 2 versus 2-vel, GSL rendszerrel és egyszeri kieséses formátummal, valamint 28 570 dolláros nyereményalappal érkezett. Az Age of Empires csapatai, akik elsőként (Kína A) és másodikként (Norvégia A) végzettek, 7200 dollárt, illetve 5100 dollárt kaptak.

2021-ben globális bajnokságot rendeztek az Age of Empires III játékosok számára. A 2020-as 2v2 világbajnokságtól eltérően ez a verseny 5000 dolláros nyereményalapot tartalmazott. A győztes Haitch 1500 dollárral gyalogolt haza, míg a második helyezett, Mitoe 1000 dollárt kapott.

Különböző joghatóságok vesznek részt az Age of Empires világbajnokságokon. Ide tartozik az Egyesült Királyság, Kanada, Finnország, Ausztria, az Egyesült Államok, Törökország, Franciaország, Hollandia, Ausztrália, Németország és Lengyelország. Ahogy az várható volt, az ezeken a versenyeken versenyző játékosok és csapatok sok időt fektetnek abba, hogy felkészüljenek ellenfelük legyőzésére és országuk büszkeségére.

Vannak AoE versenyek is az Age of Empires IV számára, amelyekre mindenképpen érdemes fogadni:

Keresse meg a legjobb Age of Empires esport bukmékereket

A fogadók az AoE-re fogadhatnak a számtalan elérhető online esport fogadási webhelyen. De mindig fantasztikus ötlet először áttekinteni a bukméker tulajdonságait, mielőtt kiválasztaná. Tekintse meg azokat a kérdéseket, amelyekre mindenkinek meg kell válaszolnia, mielőtt regisztrál egy platformra, hogy fogadjon ebben a videojáték-sorozatban:

 • Kedvező Age of Empires esélyeket kínál?
 • Milyen fizetési módok állnak rendelkezésre befizetéshez és kifizetéshez? Biztonságosak és gyorsak?
 • A megadott befizetési és kifizetési lehetőségek elfogadják a fogadó helyi pénznemét?
 • Lehet-e fogadni az Age of Empiresre mobilon?
 • A fogadók több nyelven is hozzáférhetnek az egaming fogadási alkalmazáshoz?
 • A fogadóirodák ügyfélszolgálata megbízható és kényelmes módszereket kínál?
 • Melyik hatóság engedélyezte a fogadóirodát, hogy a szerencsejátékos joghatósága alatt működjön?
 • Tett-e a bukméker bármilyen konkrét intézkedést annak érdekében, hogy lehetetlenné tegye a felhasználók fiókjainak feltörését?

Nagyon fontos, hogy ezekre a kérdésekre elég jó válaszokat kapjunk, mert ez határozza meg, hogy egy fogadónak fantasztikus Age of Empires fogadási tapasztalata van-e vagy szörnyű. Miközben böngésznek az interneten, és a legjobb Age of Empires szolgáltatókat keresik, íme néhány csúcskategóriás lehetőség, amelyeken átgondolhatják:

 • 22Bet
 • Casumo
 • 1xBet
 • TonyBet
 • Betsson
 • Betwinner
 • 10 Bet

Kövesse a legjobb Age of Empires csapatokat a pontos fogadáshoz

Ha egy fogadó az Age of Empiresre szeretne fogadni, akkor ezt a videót meg kell találnia a játék legjobb csapatai és legutóbbi fellépéseiket. Ez segítheti őket a fogadási útjukban, mivel megkönnyíti a kedvencek és az esélytelenek előrejelzését.

Íme néhány figyelemre méltó Age of Empires csapat, amelyet érdemes követni:

Utóhatások

Ez a csapat arról ismert, hogy részt vesz az Age of Empires II versenyeken, az első az Into the Darkness (2016), amelyet megnyert. Akkoriban az Aftermath MbL-ből, Liereyy-ből és Heartttból állt, de most Hera és Nicov is ennek a csapatnak a tagja.

Team GamerLegion

Ezt a német sportszervezetet 2017-ben hozták létre. Bár a legtöbben a League of Legends névsorairól ismerik, nagyszerű AoE csapata is van.

Vietnami legendák (VNA)

Az eredetileg All, KoolPixel és Binh által alapított Vietnam Legends közel két évtizede vesz részt az Age of Empires versenyeken. 2022 januárjában ennek a csapatnak az aktív csapatát az ACCM, a SongSong, a CooL, a saymyname és a BadBoy alkotta.

Suomi

Ezt a csapatot a Finn Age of Empires II játékosai alapították, akik együtt akartak részt venni ennek a címnek a versenyein. Aktív játékosai a Jupe, a TheMax, a Villese, a Rubenstock és a Zuppi.

Az Age of Empires játékáról ismert további csapatok a Team Secret, az Infinity Legends, a SalzZ, a Tempo Storm, a Rulers of Rome, a Clown Legion, a Dark Empire és a Heresy.

Érvek és ellenérvek

A legtöbb fogadó, aki az Age of Empires fogadási vagy játékútjának megkezdését fontolgatja, szeretné tudni, mi vár rájuk. Nos, ezek a várható előnyök és hátrányok.

Profik

 • Elérhetőség: A legtöbb Age of Empires játék meglehetősen könnyen elérhető, köszönhetően a Steamen, a Microsoft Store-ban és az Xbox Game Pass-on. Ezenkívül a részletek többsége ingyenesen játszható iOS, Windows és Android eszközökön.
 • Lejátszhatóság: Bármely érdeklődő játékos játszhat a játékkal. Elég, ha végignéz néhány cikket róla, hogy felvilágosítsa őket játékmenetéről és témáiról, hogy pontosan tudja, mire számíthat. A következetes gyakorlás azonban kötelező azok számára, akik készségeik fejlesztését remélik.
 • Nevelő: Érdekes módon az Age of Empires nem csupán szórakozást nyújt. Emellett olyan hasznos készségekkel is felvértezi a játékosokat, mint például a különböző erőforrások kihasználása, az erős versenykörnyezetben való boldogulás és az innováció.
 • Minőség: Ez az esport játék kiváló választás azok számára, akik a legjobb esport játékokat keresik a piacon. Vizuális és grafikája óriásit fejlődött az évek során. A többi funkcióban is jelentős fejlesztés történt, mint például a civilizációk, a mesterséges intelligencia és a hangsávok.

Con

 • Bár ezt a játéksorozatot meglehetősen könnyű játszani, kissé bonyolult elsajátítani, különösen az amatőr játékosok számára.

Az Age of Empires esélyeinek megértése

Az olyan eSport játékokban, mint az Age of Empires, az esélyek egy adott eredmény valószínűségét jelentik. Ez lehet olyan, hogy egy adott csapat nyer egy tornát, vagy egy játékos legyőz egy másikat.

Segítenek a fogadóknak kiszámítani a lehetséges hozamukat, miután fogadtak különböző Age of Empires meccseken. Általában bukmékerenként különböznek, és többféle formátumban is megjelenhetnek. A fogadóknak meg kell érteniük őket, hogy meg tudják különböztetni a kedvenceket az esélytelenektől, és a legésszerűbb fogadásokat tegyenek.

Az alábbiakban felsoroljuk az AoE odds bukmékerek által kínált legnépszerűbb típusokat:

 • Tört esély: Ezek az esélyek népszerűek az Egyesült Királyság esport bukmékerei körében. A legtöbb fogadó szereti őket, mert nagyon egyszerűek. Például, ha egy adott Age of Empires csapat szorzója 2/5, a fogadók minden tét és nyerés után 2 dollárt kapnak.
 • Tizedes szorzók: A legtöbb fogadónak könnyű dolga a tizedes szorzók használatával kiszámítani potenciális nyereményét. Csak a tétjüket kell megszorozniuk velük.
 • Amerikai esélyek: Az amerikai oddsokat főként az Egyesült Államokban vagy Kanadában található esport fogadási webhelyek kínálják. Lehetnek pozitív számszorzók vagy negatív számszorzók. Az előbbi a lehetséges kifizetést mutatja, ha egy fogadó 100 dollárt tesz fel, míg az utóbbi azt jelzi, hogy mennyit kell fogadnia ahhoz, hogy esélye legyen 100 dollár nyerésre.

Fogadási tippek és trükkök

Az Age of Empires fogadói kihasználhatnak néhányat gyakorlati stratégiák hogy élvezze a fogadásokat ezen az eSporton. Kezdje azzal, hogy csak a legjobb videojáték-fogadási oldalt választja, amely fogadja az ország szerencsejátékosait. Ideális esetben az általuk választott fogadóirodának mobilbarát oldallal, változatos fizetési lehetőségekkel, hamarosan megjelenő ügyfélszolgálati ügynökökkel és kényelmes fogadási szorzókkal kell rendelkeznie.

Egy másik praktikus Age of Empires fogadási tipp, hogy a fogadások megtétele előtt tanulmányozd ezt a játékot. A tippelőknek ellenőrizniük kell a közelgő versenyeket és a résztvevő csapatokat/játékosokat, hogy megtalálják a legjobb fogadási lehetőségeket.

Az amatőröknek nem szabad kétszer meggondolniuk, hogy professzionális AoE-fogadókkal konzultáljanak; tanulhatnak egy-két dolgot arról, hogyan kell nyerni.

About the author
Jun-ho Kim
Jun-ho KimAreas of Expertise:
E-sportok
About

Jun-ho Kim, Dél-Korea dinamikus Esports mestere a tudás jelzőfénye az EsportRankernél. Az analitikus képességet és a játék iránti veleszületett szeretetet ötvöző Jun-ho feltárja az online versenyek bonyolult kárpitját, biztosítva a játékosoknak, hogy tájékozottak maradjanak és inspiráltak maradjanak.

Send email
More posts by Jun-ho Kim