Alliance online esport fogadás 2024

Az esport fogadási oldalak használatakor a felhasználónak ki kell választania a megfelelő csapatot, amelyre fogadni szeretne. A legjobb, ha olyat válassz, amelyik nagy múltra tekint vissza a versenyeken. Természetesen ez a helyzet az Alliance esetében is. Svédországi székhellyel rendelkeznek, és 2013 óta a profi szerencsejáték-szcéna részét képezik. Öt fős vezetői csapat felügyeli a szervezetet. A múltban a StarCraft II-re és a League of Legendsre összpontosítottak.

Az elmúlt években azonban más népszerű címekre léptek át. Ezért azoknak, akik e két meccsen győztes csapatokat keresnek, máshol kell keresniük. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a Szövetség irrelevánssá vált. Egyszerűen váltottak olyan versenyeket, amelyek kevésbé telítettek rivális csapatokkal.

Alliance online esport fogadás 2024
Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Szövetség játékosai

Az Alliance eredetileg a GoodGame ügynökség tulajdonában volt. Ez a Twitch leányvállalata volt, az Amazon irányítása alatt álló játék streaming szolgáltatás. 2016-ban az Alliance bejelentette döntését, hogy elhagyja a GoodGame-et, és teljes mértékben játékos tulajdonba kerül. Ez azt jelenti, hogy a csapattagok extra anyagi ösztönzést kapnak a meccsek megnyerésére. Ez a csapat nagy horderejű győzelmei miatt felkeltette az esport fogadási oldalak figyelmét. Például 2013-ban megnyerték az Internationalt, amivel az esport történetének legnagyobb nyereményét érték el.

A legjobb esport csapatoknak magasan képzett tagokkal kell rendelkezniük, akik képesek felülmúlni a versenyt. Megalakulása óta az Alliance több nagy nevet is toborzott. Például 2013-ban a StarCraft játékos, Naniwa csatlakozott a soraikhoz. Egy évvel később az eports újságírói oldalak arról számoltak be, hogy Armada csatlakozott a csapathoz. Ez jelentős volt, mivel az egyik legjobb Super Smash Bros. játékosnak számítottak a pályán.

2013 végén a csapat úgy döntött, hogy felhagy a European League of Legends Championship Series-ben. Kiadták a SortOf-ot is, az utolsó Starcraft II-es lejátszójukat. Ez elsősorban az új szabályok miatt volt, amelyek megakadályozták, hogy az ügynökségek több csapatot birtokoljanak. Ez jelentős tényező volt abban, hogy az Alliance elhagyta a GoodGame-et és növelte a játékosok autonómiáját. Az esportfogadások rajongóinak figyelembe kell venniük ezt a kérdést, amikor fogadásokat tesznek az Alliance-ra. Előfordult, hogy bizonyos címeken kiválóak voltak, mielőtt teljesen elhagyták őket.

Néha külső hatások miatt elejtik a játékosokat. Ugyanakkor sok feltörekvő játékos érdeklődik a Szövetséghez való csatlakozás iránt, mivel nem fogják őket nagy ügynökségek irányítani. Ezek a változók közvetlen hatással lehetnek a Szövetség mérkőzéseinek fogadási szorzóira.

A Szövetség legerősebb játékai

Ez esport játék csapat kiválóan teljesít a különböző játékversenyeken. Hollandiából vannak olyan játékosaik, akik csatlakoztak a Trackmania profi köréhez. Ez egy versenyjáték, ahol a játékosok elkészíthetik saját pályáikat. A legtöbb Trackmania versenynek van időmérő formátuma. Ezért a Szövetség tagjainak gyors reflexekkel kell rendelkezniük.

A vezetés nem az egyetlen játékműfaj, amelyben az Alliance jeleskedik. Nagy hangsúlyt fektettek a battle royale műfajra. Ide tartozik a népszerű Apex Legends cím is. A profi mérkőzések során két-három játékosnak össze kell állnia, és meghatározott képességekkel rendelkező karaktereket kell kiválasztania. A szövetség tagjainak jó karakterkonfigurációt kell kidolgozniuk, és jól együtt kell működniük a meccs megnyerése érdekében. Ugyanez mondható el a Fortnite-ról is, egy másik battle royale címről, amely az elmúlt években uralta az esportot.

Az Alliance a harci műfajba is kiterjesztette a Super Smash Bros. Melee játékosait. Ennek a játéknak meglehetősen szokatlan harcrendszere van. A játékosoknak tanulmányozniuk kell, ha pontos előrejelzéseket szeretnének adni a versenyek kimenetelére vonatkozóan. A kimerülő egészségügyi sáv helyett a kár százalékos arányát egy számláló számítja ki, amely idővel növekszik.

Miért népszerű az Alliance Esports?

Egy hozzáértő fogadó több tényezőt is figyelembe vesz, amikor híres esport csapatot választ. Az egyik legfontosabb a következetesség. Míg az Alliance veszteségeket szenvedett el az évek során, akkor is sikerült jól teljesíteni, ha számítani kell. Ha összesítik az összes meccsük eredményét, világossá válik, hogy az Alliance nagy sikereket ért el 2013 óta.

Sok esport csapat szeretne csatlakozni a legkülönfélébb csapatokhoz különböző esport versenyek. A probléma az, hogy túl vékonyan szétterülhetnek. Ezzel szemben az Alliance úgy dönt, hogy néhány címre összpontosít. Ez azt jelenti, hogy energiájukat teljesítményük javítására fordíthatják. Ez végül nyerő stratégiává vált.

Az Alliance-nek is van egy meglehetősen válogatott játékoscsoportja a névsorában. A felszínen ez kevésbé magas profilú csapatnak tűnhet. A Szövetség azonban csak a legjobb emberek felhasználásával elit szervezetté nőtte ki magát. Ez azt is jelenti, hogy a fogadók kevesebb személy közül választhatnak, amikor Szövetség alapú fogadást tesznek. Ha több játékos lenne elérhető, akkor a nyerő előrejelzés esélye csökkenne.

A Szövetség díjai és eredményei

A legnépszerűbb e-sportcsapatoknak rendelkezniük kell a győzelmekkel. A fogadóirodák felfigyeltek arra, hogy az Alliance Dota 2 csapata megszerezte a fődíjat a 2013-as versenyen Nemzetközi. A döntőben végül a korábbi bajnok Natus Vincere-t győzték le. Az eredmény 3 - 2. A csoportkör során az Alliance 14 - 0-ra végzett, ami tökéletes rekord ezen a versenyen. Kétszer azonban kikaptak a Na'Vi-től és egyszer a Team DK-tól is.

A következő évben gyengébb volt a teljesítményük. A Szövetségnek nem sikerült megvédenie koronáját. Holtversenyben a 11. helyet szerezték meg 6-9-es rekorddal. Ennek eredményeként a névsoruk szétesett, és az Alliance más játékversenyekre lépett.

Amikor az Alliance 2013-ban csatlakozott a European League of Legends Championship Serieshez, a 3. helyen végzett 16-12-vel. Lemaradtak a rivális SK Gaming és a Fnatic mögött. Froggen játékost a Spring Split MVP-jének választották. A rájátszás során a 4. helyre estek, és az elődöntőben kikaptak a Fnatictól. A nyári felosztás után a csapat végül 21-7-re zárt. Az év fénypontja a megnyerés volt League of Legends világbajnokság a Fnatic elleni 3-1-es győzelem után.

A pénz nyert

Az esport csapatok sikere gyakran azon múlik, hogy mennyi pénzhez jutnak idővel. A fogadóirodák ezt általában figyelembe veszik, amikor döntenek a nyerési esélyükről. Megalakulása óta a Szövetség több mint 360 versenyen vett részt. A teljes nyeremény meghaladja a 6 846 000 dollárt. Ez teszi őket egy nagyon magas profilú csapattá, akikre figyelni kell.

Az összeg nagy részét a Dota 2 játék mérkőzésein nyerték el. Valójában ennek 84%-a felhalmozódott. Ez két dolognak köszönhető: a Dota versenyek nagy számának és az Alliance játékosainak kivételes teljesítményének ezen a címen. Ezzel szemben a többi játékból megkeresett pénz marginális. Míg az Apex Legends-ből 115 647 dollár bevétele lenyűgözően hangzik, ez csak az Alliance nyereményeinek 1,70%-át teszi ki. A közelmúltban a csapat kiterjesztette hatókörét a harci műfaj felé. Eddig ez 301 124 dollárt nyertek. Ez a teljes összegük 4,40%-a.

Ha a szerencsejátékosok mindezeket a statisztikákat figyelembe veszik, világossá válik, hogy a Szövetség sikereinek többsége egy játéknak köszönhető: a Dota 2-nek. Ezért a fogadásnál a fogadásnál érdemes lehet erre a címre összpontosítani. A probléma az, hogy az Alliance már nem vesz részt a Dota eseményeken. Azonban ahogy a csapat bővíti hatókörét, ez a közeljövőben megváltozhat.

A szövetség legjobb játékosai

Egy kiváló esport csapat csak annyira jó, amennyire egyéni játékosai vannak. Mivel a Szövetség székhelye Svédország logikus, hogy legjobb tagjai is ebből az országból származnak. Ha az emberek a megkeresett pénzmennyiségre alapozzák az esport siker kritériumait, akkor a Szövetség alábbi játékosai tekinthetők a legjobb tíznek:

  • Gustav Magnusson (s4)
  • Jonathan Berg (Loda)
  • Jerry Lundqvist (EGM)
  • Joakim Akterhall (Akke)
  • Henrik Ahnberg (AdmiralBulldog)
  • Simon Haag (Handsken)
  • Linus Blomdin (Limmp)
  • Nikolay Nikolov (Nikobaby)
  • Adam Lindgren (Armada)
  • Artsiom Barshak (fng)

Azok az esport játékosok, akik támogatják ezeket a játékosokat, észre fogják venni, hogy vannak közös vonásaik. Széles körű ismeretekkel rendelkeznek a játékról, és taktikát dolgoznak ki annak érdekében, hogy megszerezzék az első helyet. Néha egy játékost a Szövetség választ ki egy adott képesség miatt. Például a legjobb Trackmania játékosok gyorsan és pontosan irányítják a járműveket.

A legjobb battle royale játékosok olyan képességekkel rendelkeznek, amelyek átfedik az első személyű lövöldözős játékokat. A gyorsaság elengedhetetlen azok számára, akik küzdőjátékos versenyeken szeretnének részt venni. Meg kell jegyezni, hogy a Szövetségnél van egy vezetői csapat, amely eldönti, hogy mely játékosokat küldje el bizonyos versenyekre. Ezért döntéseik nagyban befolyásolják a csapat egészének sikerét.

Hol és hogyan lehet fogadni az Alliance-ra

A legjobb esport fogadási oldalak hozzáférést biztosítanak a felhasználóknak a lehető legtöbb játékpiachoz. Ha nem, akkor nehezebb lesz szakembert találni. A jó hír az, hogy az Alliance egy jól ismert és mainstream esport szervezet. Ha egy fogadóirodának vannak videojáték-eseményeknek szentelt részei, akkor valószínűleg ez a csapat fog szerepelni.

Nem valószínű azonban, hogy az Alliance egész évben látható lesz ezeken a piacokon. Ehelyett a fogadónak meg kell várnia, amíg a megfelelő verseny elkezdődik. Konkrétan a Fortnite, a Super Smash Bros., az Apex Legends és a Trackmania köré szerveződő eseményekre kell figyelniük.

A helyes fogadási stratégia az adott játéktól függ. A Szövetséget tisztelik, amiért bejutottak a versenyek utolsó szakaszába. Ezért a szerencsejátékos érdemes lehet várni az elődöntőig. Ez lehetővé teszi számukra, hogy figyeljék a Szövetség teljesítményét, és elemezzék erősségeiket. A Battle royal játékok mindig kockázatos fogadás, mert nagyon sok játékos van a térképen. Jobb versenycímeket választani, mert kevesebb változót kell figyelembe venni. A csapat alapú rendezvények során a Szövetség sikere azon múlik, hogy az egyes tagok mennyire kiegészítik egymást.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács