Arena Világbajnokság fogadás 2024

Az Aréna Világbajnokság, népszerű nevén AWC, a Blizzard Entertainment által szervezett globális eSport esemény, amely alig 15 éve debütált. Ez a verseny platformot biztosít a játékosoknak, hogy versenyezzenek, és bebizonyítsák, hogy ők a legjobbak. A verseny Európából és Amerikából érkezett Aréna-játékosokkal kezdődik, abban a reményben, hogy bizonyíthatnak a csatában, és helyet szerezhetnek a régiójuk AWC-pályáján.

A csapatok az Aréna Kupákon való részvétellel kezdik, amely a játékosok számára nyitva álló 3v3 versenysorozat. Csak a legjobb játékosok (gladiátorok) jogosultak az AWC-re.

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Mi az aréna világbajnokság?

A 2022-es eseményre elsöprő számú játékos regisztrált a versenyre. Ennek fényében a tornán dupla kiesést és legjobb ötből kiesést alkalmaznak, ami azt a lépést célozza, hogy minden játékos egyenlő esélyt adjon a csúcsra jutáshoz. A verseny tervezett időpontjai a következők:

  • 1. kupa: március 18-19
  • 2. kupa: március 25-26
  • 3. kupa: április 1-3
  • 4. kupa: április 8-10

Nyereményalap

A bajnoksághoz fűződő megtiszteltetés és cím mellett a játékosoknak esélyük van arra is, hogy nagy nyereményeket szerezzenek az esemény során. Mivel a 2022-es nyílt kupák már folyamatban vannak, a négy elérhető kupa minden régióban akár 10 000 dollárt is kap heti díjazásban. Minden régióból a legjobb nyolc csapat jut be a körpályára és a globális döntőbe, ahol a 700 000 dolláros nyereményalapért küzdenek (2022-es verseny).

A Warcraftról

World of Warcraft, egyszerűen Warcraft, egy masszívan többszereplős online szerepjáték (MMORPG), amelyben játékosok ezrei küzdenek egymással csatában, hősies küldetésekre és nagy kalandokra vállalva. A játék a fantázia földjén játszódik, ahol a játékosok különböző lényekkel harcolnak. A Warcraft más területeket is tartalmaz, ahol a játékosok lehetőséget kapnak arra, hogy megválasszák, mikor vesznek részt a játékos-játékos harcban.

A World of Warcraft (WoW) rövid története

Az indulás során a Blizzard Entertainmentnek nem állt szándékában PvP (player-versus-player) elem hozzáadása. A fejlesztő azonban gyorsan hozzáadott egy PvP Honor rendszert, amely csatatereket és egy arénát tartalmaz. A csataterek lehetővé tették, hogy a játékoscsapatok megküzdjenek egymással, míg az Aréna versenyképes csavart adott a játéknak.

Az évek során az Arénát új térképekkel, ranglistákkal és külön szezonokkal erősítették meg. A Warcraft történetének kiemelkedő fejlődése 2017-ben következett be a Mythic Dungeon Invitation Tournament bevezetése után, amelyet később Mythic Dungeon Invitational névre kereszteltek. Ezzel az új lépéssel a játékosok a környezet ellen versenyeztek, ezzel is hangsúlyozva a környezet fontosságát hogy csapatok dolgoznak együtt.

Hogyan működik a WoW

Mint már említettük, a WoW eSports egy 3v3 harci játék. Minden csapat arra törekszik, hogy először megölje az ellenfél összes tagját. A játékot egy sor támadó és védekező lehűlés jellemzi. A stratégia és a csapatmunka minden csapat sikerének szerves részét képezi, mivel a tagok arra törekednek, hogy a megfelelő időben csapjanak le, hogy ölést érjenek el.

Érdemes megjegyezni, hogy a játék PvP oldala az eSports elsődleges fókusza. A WoW-játékosok azonban más versenymódokat is játszhatnak, például raideket, versenyfutást az idővel, hogy legyőzzék az AI-vezérelt bossokat, és a Mythic Dungeon Invitationalt is.

A játék közbeni kalandok és kihívások serkentik a játékosok közötti interakciókat. A WoW lehetővé teszi ezt az elköteleződést azáltal, hogy chat- és audiofunkciókat ad a játékosok közötti egyszerű kommunikáció érdekében. A verseny társadalmi vonatkozása azt jelenti, hogy a játékosok nem csak olyanok, mint bármely más karakter a képernyőn, hanem mindvégig emberek maradnak.

A Warcraft figyelemre méltó utat járt be az e-sport színterén. Míg az AWC-t a játék csúcsaként tartják számon, számos egyéb tetszetős esemény is van. Legyen szó a klasszikus játékos-játékos-szempontról vagy a játékos-játékos-környezetről, sok minden vár az e-sport szerelmeseinek.

Miért népszerű az Aréna Világbajnokság?

Az Aréna Világbajnokság kétségtelenül az egyik legjobb eSport online verseny a World of Warcraft fogadók számára. Ez az eSport verseny előkelő helyen szerepel azon eSport versenyek listáján, amelyek különösen népszerűek azon játékosok körében, akik szeretik MOBA címek, mint például az elismert League of Legends. Nem meglepő, hogy egy ilyen nagyságrendű játék, amely 2004 novembere óta létezik, egyre nagyobb közönséget vonz az eSport versenyekre fogadó játékosok körében.

Az AWC körüli fogadási szcéna az elmúlt években virágzott a megnövekedett pénzdíjaknak és a legjobb játékosok és csapatok fokozott ismertségének köszönhetően. Ez teszi az AWC fogadást az új ügyfeleket kereső online eSport fogadási oldalak elsődleges piacává.

Egy másik tulajdonság, ami miatt az AWC az egyik legnagyobb eSport verseny a fogadók számára, az egyszerűsége. A WoW AWC-re való fogadás lényegében ugyanazokat a lépéseket tartalmazza, mint a többi eSport játékra, például a Call of Dutyra vagy a CS:GO-ra. Egy játékosnak csak arra van szüksége, hogy megtalálja a méltót online eSport fogadási oldal lefedi a nagyobb eSport versenyeket, mielőtt téteket kötnének.

Noha a WoW-ot valószínűleg nem e-sportnak tervezték, a népszerű fogadóirodák úgy döntöttek, hogy WoW-fogadást is hozzáadnak kínálatukhoz, ami gyorsítja, hogy a WoW ugyanazt a teret foglalja el, mint néhány legjobb esport verseny és liga.

Az AWC győztes csapatai és a legnagyobb pillanatok

A WoW története jóval túlmutat azon, hogy a legtöbb ember megérti videojáték. Másrészt az AWC-t szó szerint bárki táplálja. Amíg egy csapat rendelkezik azzal, ami ahhoz kell, hogy uralja a selejtező szakaszokat, addig bejut az AWC-be.

A Warcraft a múltban is kiélte magát a jelentős pillanatokból. A nagy nevű szervezetekkel, hatalmas nyereményalappal és nagy nézettséggel a WoW óriási előrelépéseket tesz majd 2022-ben és azt követően. Az eseményt már érvényesítették, és tagadhatatlan, hogy az AWC itt marad.

Fekete módszer

Method Black volt 2019-ben az Aréna világbajnoka. A 2019-es győzelemmel a csapat második éve is megszerezte Method dominanciáját a PvP kategóriában. A 2019-es győzelem után másodszor is megmérkőztek a Wildcard Gaminggel, miután legyőzték őket a felső döntőben. Ez a győzelem Method Black egész éves dominanciáját követte az EU-szezonban.

A Method Black a 2020-as Warcraft AWC szezon első bajnokaként vonul be a történelembe. Az EU-válogatott megnyerte az EU-kupa 1 nagydöntőjét. Ez a történelmi győzelem egy kemény küzdelem után született, amely hét meccsen át tartott, mielőtt Method Black megszerezte a győzelmet. Ezt a csapatot a Method Organisation irányítja, amely az észak-amerikai Method Orange nevű szervezetet működteti, amely magas rangú Amerikában.

Felhő 9

Felhő9 kétségtelenül vezető erő az AWC-ben. Miután 2015-ben viszonylag rövid ideig tartózkodott a World of Warcraft Arénában, a Cloud9 2019-ben visszatért a versenybe, és gyorsan tudatta szándékait. Ez az észak-amerikai csapat egymás után nyert AWC-címeket, így Észak-Amerika élvonalbeli csapatai közé tartozik.

A Cloud9 tulajdonosa a Cloud9 Esports, Inc., egy olyan szervezet, amely az évek során számos eSport ligában aktívan részt vett, így az eSport versenyekre fogadó fogadók körében ismertté vált.

Módszer Narancs

A Method Orange történelmet írt azzal, hogy 2018-ban megnyerte az AWC-t. Ez a győzelem egy hosszú szezon és az amerikai régió első számú helyezése után született. A 2018-as szezonban a Method Orange kiesett európai társaiból. A finálé némileg antiklimatikus volt, miután a Method Orange-nek mindössze négy győzelemre volt szüksége a hétmeccses döntőből. Ez a győzelem is alátámasztotta a 2018-as csapat erősségét.

ABC

A 2017-es Arena eSport Világbajnokság a dél-kaliforniai Anaheim Kongresszusi Központban zajlott. Egy európai csapat, az ABC nyert, miután legyőzte az NA csapatát, a Panda Globalt. Ez kétségtelenül egyike volt azoknak a könnyű döntőknek, amikor az ABC 4-0-ra legyőzte a Panda Globalt.

Hol és hogyan lehet fogadni az Aréna Világbajnokságra?

Az AWC fogadási oldal kiválasztása

Most, hogy világossá vált, hogy az AWC az egyik legnépszerűbb versenyek az eSport játékok világában a World of Warcraft-ban fogadó fogadóknak az online eSport fogadási oldalak hosszú listáján kell átfutniuk. Ami az eSports fogadási oldal kiválasztását illeti, a következő mutatók hasznosak lehetnek a legjobb AWC fogadási oldal kiválasztásakor.

  • A fogadóirodák hírneve
  • A kínált esélyek minősége
  • A WoW fogadási piacok elérhetősége
  • Promóciók és ösztönzők
  • Élő közvetítés funkció

Hogyan fogadjunk az AWC-re

A WoW számos fogadási piacot kínál. A sportág egyedi jellege lehetőséget ad a játékosoknak, hogy rengeteget szórakozzanak a fogadásukkal. Kezdetnek a World of Warcraft ismerete elengedhetetlen ahhoz, hogy a játékosok élvezhessék fogadási élményüket. Ezenkívül a megtett fogadások típusának ismerete nagyszerű módja annak, hogy erősítse a játékélményt.

A fogadástípusok és a játék dinamikájának ismerete létfontosságú szerepet játszik az AWC fogadásban. Amellett, hogy tisztességesen ismeri a játékot, a WoW-közösséghez való csatlakozás hasznos lehet abban, hogy a játékos jobban megértse a játékot és az eSport ökoszisztémájában zajló eseményeket.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács