Átfogó útmutató a Valorant eSport versenyeken való fogadáshoz

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
Fact CheckerTomas NovakFact Checker

A Riot Games legújabb játéka, a Valorant rengeteg akciót lát a versenyszerű játékok körében. A fogadásrajongók valószínűleg növekedést tapasztaltak az esport piacokon az általuk preferált bukmékernél, és valószínűleg a Valorant lesz az egyik elérhető játék.

A Valorant fogadással kapcsolatos információk keresése itt véget ér. Ebből a szakértői útmutatóból megtudhatja, hogy a Valorant egyre nagyobb teret hódít az e-sportfogadások rajongói körében, mivel egyesíti az első személyű lövöldözős játék és a harcaréna játékelemeit. A Valorant fogadás minden sikeres megközelítésének gerince a játék szilárd megragadása, mint bármely más fogadási sport esetében. Olvasson tovább, ha többet szeretne megtudni.

Átfogó útmutató a Valorant eSport versenyeken való fogadáshoz

Az első dolog, amit meg kell tennie, amikor megtanulja, hogyan kell fogadni a Valorant-ra, az az, hogy megértse a játék működését és azt, hogy az egyik fél hogyan nyer vagy veszít.

Öt játékos mérkőzik meg másik öttel egy Valorant meccsen.

Számos játszható, ügynöknek nevezett karakter áll rendelkezésre, és mindegyik csapatnak ötöt kell választania közülük. Minden ügynök egyedi képességekkel rendelkezik, amelyeket stratégiailag is alkalmazni lehet, mint például a füstgránátok, a Molotov-koktélok és a gyógyítás. A nyerés kulcsa olyan ügynökök kiválasztása, amelyek erőteljes kombókat hozhatnak létre.

Az ügynök képességei elsősorban a játék arzenáljának fejlesztésére szolgálnak. A fegyverek széles választéka közül választhat. A pisztolyok, az SMG-k, a puskák és a mesterlövészek mind rendelkezésre állnak, csakúgy, mint az első személyű lövöldözős játékokban szokásos egyéb fegyvertípusok.

Van egy játékon belüli gazdaság, amellyel kölcsönhatásba léphet. Ha nyersz, több pénzt keresel, de ha veszítesz, az árt a gazdaságnak. Ahhoz, hogy egyenrangú legyél ellenségeiddel, el kell sajátítanod a gazdaságirányítás művészetét.

Mindkét csapat felváltva támad és védekezik a játék két félidejében. A siker érdekében a támadóknak egy tüskét kell elhelyezniük (hasonlóan Counter Strike bombájához) két hely valamelyikére. A védőknek biztonságban kell tartaniuk ezeket a területeket, és semlegesíteniük kell a tüskét, ha ott vannak.

Az egyezési formátum a legjobb a 25-ből az alapértelmezett, rangsorolatlan módban. Az a csapat nyeri meg a mérkőzést, amelyik először nyer 13 fordulót. Verseny módban a győztes csapatnak két körös előnnyel kell nyernie.

Bátor játékmódok

  • Besorolatlan: Ha kevésbé versenyképes Valorant párosítási élményt keres, próbálja ki az Unrated lehetőséget. A vesztes csapatok rangsorolását ez a játékmód nem érinti. Ha valamelyik fél 13 egymást követő fordulót nyer a 25-ből legjobb formátumban, akkor megnyeri a mérkőzést.
  • Spike Rush: A Spike Rush Game Mode egy 80 másodperces vagy 100 másodperces körjáték, amelyben minden támadó csapattag egy Spike-ot hordoz, amelyet a játékosoknak ültetéssel kell aktiválniuk. Minden játékos végső képessége fel van töltve, és az erőgömbök véletlenszerűen jelennek meg a játéktéren.
  • Élet-halál játszma: A deathmatch módban tíz játékos versenyez hat percen keresztül, mindenki számára ingyenes; a győztest az dönti el, aki először gyűjt össze 30 ölést.
  • Kompetitív: A Competitive mód a Valorant szokásos 25 legjobbja meccsének rangsorolt ​​változata. Öt mérkőzés után a játékosok teljesítményét rangsorolják, a Radiant a felső, az Iron pedig a legalacsonyabb.
Valorant

A Valorant odds működésének megértése része a Valorant fogadási stratégiájának.

A bátor fogadási szorzókat gyakran amerikai oddsként adják meg, a -100-hoz arányos számként. Egy csapat győzelmének valószínűsége óriási hatással van ezekre a számokra. Az esélytelenebbeket a plusz (+) jel, míg a kedvenceket a negatív (-) jel jelzi.

Íme egy példa arra, hogyan nézhet ki a Valorant odds: Cloud9 -175 vs. Halhatatlanok +150.

A fenti szorzók alapján a Cloud9 a mérkőzés favoritja. A negatív előjelet követi az az összeg, amelyet meg kell tenni, hogy 100 dollár nyereséget hozzon. Ha például 175 dollárt kap, és nyer, akkor a nyeresége 100 dollár lesz.

Ezzel szemben a plusz szimbólum azt jelzi, hogy a halhatatlanok ennek a meccsnek az esélytelenek. Itt az esélyek azt mutatják, hogy mennyit várhat nyerni egy 100 dolláros fogadással. Fogadjon 100 dollárt, és 150 dollár nyereséget kap.

A fogadóknak tudniuk kell, hogy az esélyek rendszeresen ingadoznak, és sportfogadásonként kis mértékben változnak. Nézze meg a mi ajánlott esport fogadási oldalak ha tanácstalan vagy, hogy hol fogadjon, vagy éppen új bukmékert vásárol.

Image

Bátor fogadási típusok

Miután kidolgozta Valorant fogadási stratégiáját, most meg kell tanulnia, milyen fogadások várnak Önre a Valorant fogadásban. Ennek a szakértői Valorant fogadási útmutatónak ez a része azokat a fogadási típusokat tárgyalja, amelyeket a legtöbb eSport fogadási oldal kínál a Valorant számára.

A mérkőzés győztese

A mérkőzés győztesei a legalapvetőbb Valorant fogadási lehetőségek. Ez egy hagyományos "válaszd ki a győztest" fogadás. A győzelemhez nem kell mást tenned, mint megjósolni a győztes csapatot. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a meccsgyőztesek a legnépszerűbb fogadási típusok, akár egyesben, akár halmozóban játszik.

Helyes pontszám

A fogadások megnyeréséhez meg kell jósolnod a játék végeredményét. A Valorantban a helyes pontszámú fogadások két típusba sorolhatók: térképalapú és mérkőzésalapú.

A térkép alapú helyes pontszám megköveteli egy adott térkép eredményének sikeres előrejelzését (pl. 13-9 a halhatatlanok számára az 1. térképen). A mérkőzésen alapuló helyes pontszám az adott mérkőzés eredményének pontos előrejelzését kéri (pl. 2-1 a Cloud9 esetében). A helyes pontszámú fogadásokat általában köztudottan nehéz megadni.

Összes forduló vagy térkép

A térképek vagy körök számának feletti/alacsonyabb fogadásai hasonlóan játszódnak le, mint a helyes pontszámú fogadások, egyetlen fontos különbséggel. A végső pontszám kitalálása helyett meg kell jósolnod, hány térképet vagy kört játszanak le egy adott mérkőzésen.

A bukmékerek megalapozott előrejelzést adnak a legutóbbi eredmények (és egyéb mérőszámok) alapján, és az Ön feladata annak előrejelzése, hogy a végső térkép/körök száma nagyobb vagy alacsonyabb lesz-e ennél a számnál.

A legtöbb assziszt vagy ölés

Ez a Valorant fogadási lehetőség viszonylag egyszerű. A fogadás megnyeréséhez pontosan meg kell jósolnod, hogy melyik játékos fogja a legtöbb ölést (vagy gólpasszt, ha akarod) rögzíteni a meccs során. Ez az esport-ajánlat kockázatos, de nagy hasznot hozhat, ha ismeri a Valorant versenyképes játékközösségét.

Nyerni pisztolylövést

A pisztolylövések mindkét félidő nyitólövéseként szolgálnak. Tehát egy Valorant meccsen az első és a tizenharmadik térképet "pisztolylövésnek" nevezik. Ezek nagymértékben befolyásolják a következő két fordulót, és bármelyik csapat javára billenthetik az esélyeket. Ez az oka annak, hogy a csapatok további munkát végeznek a pisztolylövések tökéletesítésén, és ezért olyan népszerű a fogadás azokra.

Most, hogy megértette, hogyan kell fogadni a Valorant-ra, érdekelheti talál egy Valorant eSport versenyt, amelyre fogadhat. Számos versenyt rendeztek már világszerte, bár a játék még viszonylag fiatal.

Egyelőre az egyetlen verseny a listán a VCT Champions Tour 2022: Game Changers Championship, amelyet Berlinben rendeznek november 15. és 20. között.

Ne feledje, hogy ezek a dátumok eltolódnak. A Valorant nem csak az online játékok világának viszonylag új szereplője, de a világon a COVID-19 világjárvány is küzd. E szokatlan körülmények miatt több jelentős esport versenyen is az utolsó pillanatban kellett módosítani a menetrendet.

A Valorant esport közösség még nem szervezett nagy visszatérő eseményeket. A Valorant bukmékerek felkeresésével naprakész maradhat. Ahogy gyorsan bővül, a jelenlegi játékosbázis még mindig eltörpül amellett, hogy mi lesz a jövőben.

Végső gondolatok

A Valorant még viszonylag fiatal játék, ahogy az elején jeleztük. Eddig csak néhány jelentős eseményt láttunk, amelyek közül néhányban egyáltalán nem történt fogadási akció.

A jó hír az, hogy úgy tűnik, hogy a játék versenykultúrája szépen fejlődik. Sok korábbi CSGO profi és mások is csatlakoztak a szcénához a versengő első személyű lövöldözős játékok világából. Sok friss tehetség is van itt. Végül a játék elkapja az esport következő fordulóját.

Ez fantasztikus hír a Valorant szerencsejáték-ipar számára, mivel a fogadóirodák kockázatkezelési csapatai nagy figyelmet fordítanak a hosszú távú fenntarthatóságra, miközben átfogó lefedettséget dolgoznak ki.

Amikor a „hogyan fogadjunk a Valorantra” ősrégi kérdésről, biztosak vagyunk benne, hogy minden alapot lefedtünk. Természetesen rengeteg további, összetettebb ötlet és koncepció létezik. Mivel Valorant fogadási oktatóanyagunk az újoncoknak szól, igyekeztünk mindent a lehető legegyszerűbben és legrövidebben tartani.

Sok szerencsét neked a Valorant fogadási kalandokhoz.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács

Mi az a Valorant?

A Valorant egy ingyenesen játszható 5v5 karakteralapú taktikai lövöldözős játék, amelyet a Riot Games fejlesztett és adott ki. A játék 2020-ban jelent meg, és gyorsan a világ egyik legnépszerűbb esport játékává vált. A Valorant egy gyors tempójú és stratégiai játék, amely megköveteli a játékosoktól, hogy képességeiket és csapatmunkájukat használják fel, hogy felülmúlják ellenfeleiket.

Hogyan működik a Valorant eSports fogadás?

A Valorant eSports fogadás a Valorant eSports meccsek kimenetelére való pénz fogadásának folyamata. Számos különböző típusú fogadás lehetséges, mint például a mérkőzés győztes fogadása, a hendikep fogadás és a teljes térkép fogadás.

Hol fogadhatok a Valorant eSports-ra?

Számos különböző online sportfogadó kínál Valorant eSports fogadást. A legnépszerűbb sportfogadások közé tartozik a Betway, a Pinnacle és a GGBet.

Melyek a legnépszerűbb Valorant eSport versenyek?

A legnépszerűbb Valorant eSport versenyek közé tartozik a Valorant Champions Tour, a First Strike Invitational és a VCT EMEA Challengers.

Milyen tippeket adunk a Valorant eSports fogadáshoz?

Íme néhány tipp a Valorant eSports fogadáshoz:

  • Végezzen kutatást. Mielőtt fogadást tesz, győződjön meg arról, hogy ismeri a meccsben részt vevő csapatokat, játékosokat és térképeket.
  • Vásároljon a legjobb esélyekért. A különböző sportfogadások különböző szorzókat kínálnak ugyanarra a mérkőzésre.
  • Ne fogadjon többet, mint amennyit megengedhet magának. Csak olyan pénzt fogadjon, amelyet megengedhet magának, és soha ne hajszolja a veszteségeit.
A 8 legjobb esport fogadási tipp a jobb esélyekért

A 8 legjobb esport fogadási tipp a jobb esélyekért

Üdvözöljük az esport-fogadás izgalmas világában! Ha Ön kezdő, ez az átfogó útmutató személyre szabott. Tele van gyakorlati tippekkel és betekintésekkel, amelyek segítenek megalapozott döntéseket hozni, és javítani az esélyeidet az esport fogadásban. Mielőtt belevágnánk, íme egy cselekvésre való felhívás: látogasson el az eSportRanker oldalára, és fedezze fel az ajánlott esport kaszinók toplistáját. Ez a platform fantasztikus kiindulópont az itt megszerzett tudás alkalmazásához.

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai az Esport fogadásban

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai az Esport fogadásban

A kriptovaluták már egy ideje sok ember ajkán szerepelnek. Minél többen tanulnak ezekről a digitális pénznemekről, annál lelkesebben használják őket üzleti és személyes ügyekben. Azonban, mint minden más jó dolognál, kriptovaluták fogadás megvan a maguk árnyoldala is, különösen, ha eSport fogadásokhoz használjuk őket. 

A legjobb eSport fogadási tippek a CS:GO-hoz

A legjobb eSport fogadási tippek a CS:GO-hoz

Készen állsz, hogy belemerülj a CS:GO fogadások izgalmas világába? Ez az utazás izgalmakkal és kihívásokkal is kecsegtet, és tökéletes mindazok számára, akik egy extra izgalmat szeretnének e-sport élményéhez adni. Akár tapasztalt játékos vagy, akár újonc az eSport birodalmában, ez a cikk átfogó útmutató a CS:GO meccsekre vonatkozó megalapozott fogadások megtételéhez. A jobb lábbal való kezdéshez erősen ajánlom, hogy látogassa meg az EsportsRanker egyik legjobb értékelésű webhelyét. Ez szilárd alapot és naprakész információkat biztosít a fogadási utazás megkezdéséhez.

Esport vs. Sportfogadás: Átfogó összehasonlítás

Esport vs. Sportfogadás: Átfogó összehasonlítás

Üdvözöljük a fogadás izgalmas birodalmában, ahol a sport és az esport iránti szenvedély találkozik a várakozás és a stratégia izgalmával. Ha kezdő vagy, és belépsz ebbe a vibráló világba, egy megvilágosító utazás előtt állsz. Ez az útmutató személyre szabottan segít megérteni az esport-fogadás és a hagyományos sportfogadás közötti árnyalatokat. Az útmutató felfedezése közben ne felejtse el felkeresni az EsportsRankert, hogy magával ragadó élményt és az iparág legjobb tippjeit kapja. A legnépszerűbb webhelyeik nagyszerű kiindulópontot jelentenek az akciókba való belemerüléshez.

Esportfogadás vs. Online Casino Gaming: egyértelmű összehasonlítás

Esportfogadás vs. Online Casino Gaming: egyértelmű összehasonlítás

A modern internetes szerencsejáték valósága az, hogy végtelen lehetőségeket kínál. A fogadók rendkívül könnyen fogadhatnak sport- és kaszinójátékokra. Emellett a szerencsejáték-rajongóknak mindig több mint elég lesz a kezükben. 

Melyek a legjobb esport fogadási bónuszok?

Melyek a legjobb esport fogadási bónuszok?

Az esport ipar folyamatosan növekszik. Mivel minden mutató a pozitív jövő felé mutat, ez az iparág hatalmas figyelmet keltett a különböző oldalakról, amelyek közül a legfontosabb az online fogadási ágazat.

Melyek a legnépszerűbb e-sport címek, amelyekre érdemes fogadni?

Melyek a legnépszerűbb e-sport címek, amelyekre érdemes fogadni?

Az esport világa naponta bővül, ahogy egyre többen nézik és vesznek részt a játékokon. Az esport rendezvények terjeszkedése miatt azonban egy másik üzlet is alkalmazkodott, hogy lépést tartson a legújabb trendekkel. Az Esports fogadás most vált elérhetővé a fogadási üzletágon belül, így a lelkes játékosok, játékosok és fogadók esetleg pénzt kereshetnek kedvenc eseményeiken. Ha szeretné kipróbálni magát az esport fogadásban, az alábbiakban felsoroljuk azokat a legnépszerűbb e-sportokat, amelyek jelenleg a legnépszerűbbek ebben a szektorban.

Melyek a legnépszerűbb esport címek Ázsiában?

Melyek a legnépszerűbb esport címek Ázsiában?

Üdvözöljük az ázsiai Esport izgalmas világában, egy dinamikus és izgalmas univerzumban, ahol a videojátékok izgalmassága találkozik a fogadás stratégiai birodalmával. Ha szenvedélyes a játék iránt, és szívesen fedezné fel a fogadás lehetőségeit, akkor a tökéletes helyen jár. Az esport nem csak egyfajta szórakozás; ez egy fejlődő táj, amely az elkötelezettség és a lehetőségek egyedülálló keverékét kínálja a tapasztalt fogadók és az újoncok számára. Amint belép ebbe a nyüzsgő világba, fontolja meg az EsportsRanker legnépszerűbb kaszinóinak felkeresését az utazás megkezdéséhez. Készüljön fel arra, hogy belemerüljön a legnépszerűbb esport játékokba, amelyek elbűvölik Ázsia fogadóit 2024 alatt!

Mi az Overwatch fogadás: praktikus kezdőknek szóló útmutató

Mi az Overwatch fogadás: praktikus kezdőknek szóló útmutató

Az online esport fogadásnak megvan a maga kihívása. Nehéz lehet meghatározni az Overwatch fogadást, mivel a számos üzemeltetőnek és mindenkinek meg kell ragadnia a trigger pontokat a különböző játékmódokban és lehetőségekben.

Mik azok az eSport edzők, és mit csinálnak?

Mik azok az eSport edzők, és mit csinálnak?

Ha érdekel az esport, akkor észrevehettél egy edzői kiírást egy egyetemen vagy egy kisebb, alulról építkező szervezetnél. Felmerülhet benned a kérdés: "Mi az esport edző vagy az esport coaching, és miért olyan fontosak a játékipar számára?"

Mik azok az online esport webhelyek, és miért érdemes felkeresni őket?

Mik azok az online esport webhelyek, és miért érdemes felkeresni őket?

Üdvözöljük az esport fogadás dinamikus birodalmában, ahol a versenyszerű játék izgalma és a stratégiai fogadások izgalma találkozik. Kezdőként, aki ezen az izgalmas tájon navigál, a lehetőségek világának feltárásának küszöbén áll. Az esport fogadás, különösen az online kaszinókon keresztül, jelentős lendületet kapott, egyedülálló és lebilincselő módot kínálva arra, hogy elmerüljön kedvenc játékai virtuális arénájában.

Útmutató kezdőknek a Fortnite eSports fogadáshoz

Útmutató kezdőknek a Fortnite eSports fogadáshoz

Üdvözöljük a Fortnite eSports fogadás adrenalinnal feltöltött birodalmában! Legyen szó játékrajongóról vagy tapasztalt fogadóról, ez a kezdő útmutató az útlevél a Fortnite versenyeken való fogadás csínján-bínján való megismeréséhez. A játékosstatisztikák megfejtésétől a stratégiai fogadási tippekig mindent megtalálunk. Készen állsz a játékélmény fokozására? Hajtson bele, és fedezze fel ajánlott kaszinólehetőségeinket az eSportsRanker toplistáján – ahol a Fortnite fogadás izgalma vár!