Útmutatók

March 23, 2023

Rainbow 6 fogadás: Az Ultimate Guide

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

A Rainbow Six Siege esports sikere elkerülhetetlennek tűnt. Első személyű lövöldözős játékként biztos volt, hogy a világ minden tájáról vonzza a legképzettebb játékosokat. Az R6S, ahogy az emberek hívják, taktikusabban közelítette meg az FPS műfajt, mint a többi első személyű lövöldözős játék.

Rainbow 6 fogadás: Az Ultimate Guide

Noha az olyan játékok, mint a Call of Duty, nagy hangsúlyt fektetnek az erőszakos rohanás és fegyveres játékmenetre, az R6S egyedülálló vadállat volt. A taktika, a stratégiai lépések és a jól koordinált csapatmunka elengedhetetlen volt a győzelemhez. A legtöbb esetben minden kört azonnal elveszítenél, ha ész nélkül belemerülnél a környezetbe.

Ennek a játéktérnek a példátlan jellege miatt nagy a verseny, és ezzel együtt jelentős pénznyereségre is van kilátás.

Mi az a Rainbow Six?

A Tom Clancy's Rainbow Six egy videojáték sorozat a Ubisoft adta ki, a Rainbow Six volt az első rész. 2015-ös debütálása óta a Rainbow Six Siege a választott játék az esport versenyeken, és a Rainbow Six: Siege-re tett fogadások népszerűsége robbanásszerűen megnőtt. Ötfős csapatok versenyeznek egymással a Támadó vs. Defender meccseken, a stratégiai csapatmunka pedig döntő szerepet játszik a végeredményben. A játékosok harc közben több területen is áthaladnak, és minden szinten lerombolhatnak bizonyos szerkezeteket, hogy növeljék taktikai lehetőségeikat. Ez egy első személyű lövöldözős játék, amely a stratégiára összpontosít.

A Rainbow Six Siege játékmódok széles választékát kínálja, mindegyik saját játékstílussal:

  • Ban,-ben Túsz verseny módban a támadók célja a túszok kiszabadítása, míg a védők célja a megállításuk. Ahhoz, hogy védelemként megnyerd a kört, vagy meg kell ölnöd az összes támadót, vagy a túszt biztonságban kell tartanod a játék időtartama alatt. A támadóknak ügyelniük kell arra, hogy kimentsék a foglyot anélkül, hogy veszélyeztetnék őket, különben a forgatókönyv elvesztését kockáztatják.
  • Ban,-ben Bomba játékmódban a játékosoknak meg kell keresniük és hatástalanítaniuk kell a két rejtett robbanóanyag egyikét. Ha a védők elpusztítják a támadókat és megsemmisítik a hatástalanítót, akkor köröket nyernek. Ha a védők sikeresen kiiktatják a támadókat a hatástalanító felszerelése után, de nem tudják időben hatástalanítani, a védők vereséget szenvednek.
  • Ban,-ben Biztonságos Terület módban a védők őrzik a bioveszélyes tartályt tartalmazó kamrát, miközben a támadók megpróbálják megvédeni azt. Mindkét játékosnak ki kell esnie, hogy a játék véget érjen, vagy a támadó csapatnak rögzítenie kell a biológiailag veszélyes konténert, miközben nincs észlelhető védő.

Rainbow Six eSport fogadási lehetőségek

Ezek a Rainbow Six Siege fogadási piacok gyakran a legjobb Rainbow Six fogadási oldalakon halmozzák fel a legnagyobb készletet, mivel a legtöbb fogadó erre összpontosítja a pénzét.

Döntő/tornagyőztes

A mérkőzés-győztes fogadások, amelyekben egyetlen játék győztesét vagy a sorozat győztesét választja ki további korlátozások nélkül, a legalapvetőbb esport fogadási formák. A fogadóknak számítaniuk kell a kiszámíthatatlanság és az esélyek széles skálája ezeken a piacokon. Míg a kialakult vezetők teljesítménye általában megjósolható, néhány esélytelenebbnek mindig van esélye nyerni.

Térkép nyertes

Az egyik „végső győztes” piac, ez a fogadás azon alapul, hogy ki kerül az élre egy adott térképen egy versenyen. A fogadóknak kerülniük kell a versenytábla jelenlegi vezetőjének kiválasztását lehetséges térképgyőztesként. Nem ritka, hogy egy térképen szereplő meccs egy vagy két játékos teljesítményétől függ egy adott csapatban.

Helyes pontszám

Ez nagyjából ugyanaz, mint az előző rész, kivéve, hogy a Rainbow Six fogadások pontszámának a lehető legpontosabbnak kell lennie. Ez egy nagy tétű szerencsejáték, amely magában foglalja az összes csapat és játék alapos tanulmányozását, de a lehetséges nyeremény jelentős, ha nyer. Ez a fogadási típus megköveteli a legjobb Rainbow Six fogadási stratégia megfelelően megjósolni.

Fölött/alatt

Egy fogadó azt jósolja, hogy egy R6 esport versenyen vagy sorozathosszon szerzett összesített pontok egy bizonyos tartományba esnek. A szerencsejátékos elveszíti tétjét, ha a beállított számok fölé megy. A lehető legmagasabb pontszám a lehető legnagyobb kockázatot hordozza magában, és ritka esetekben a legtöbb valódi pénzt, amit a Rainbow Six fogadás adhat.

A legtöbb ölés

A fogadók feladata megjósolni, hogy ki fogja a legtöbb ölést egy meccsen vagy versenyen. Ez a Rainbow Six fogadások legelterjedtebb típusa, mert annyira egyszerű: sok csapat a legjobb játékosait „különleges pusztítónak” nevezi az esport színtéren, és felvértezi őket a játék leghalálosabb támadásaival.

Különleges fogadások

Különböző fogadóirodák számos egyéb speciális fogadást is kínálhatnak. Az egyik ilyen fogadás magában foglalja annak előrejelzését, hogy a csapat sikeresen behelyezi-e a hatástalanítót, vagy sem, megsérül-e egy túsz, és így tovább.

A legjobb Rainbow Six versenyek, amelyekre fogadni lehet

Ha keres professzionális Rainbow Six Siege versenyeken, a Ubisoft, a játék kiadója háromnak ad otthont, és mindegyik összefügg egymással – a Six Invitational, a Six Major és a Pro League. 

Az olyan játékkonferenciák e-sport színterén, mint a Gamers8, gyakran szerepel az R6 Siege. Végül, de nem utolsósorban, a közösség tagjai egy maroknyi éves esport versenyre számíthatnak, amelyeket játékfejlesztők rendeznek, és amelyeket iparági szponzorok finanszíroznak. Némelyikük robusztus fix egynyári lesz, míg a legtöbbjük csak egyszeri.

Hat meghívó

A Six Invitational a Ubisoft elsődleges Rainbow Six Siege esport versenye. Minden évben a legjobb 20 csapat versenyez nemzetközi esport eseményeken. Ezek a csapatok a regionális mérkőzések bajnokai és az esport vitathatatlan éllovasai. A Rainbow Six Siege Invitational fődíja 1 000 000 dollár, a teljes nyereményalap pedig 3 000 000 dollár. Több tucat műsorvezető és streamer, akiket hatalmas elemző stáb támogat, továbbították a játékot a nemzetközi közönségnek.

A harc brutális, a szórakozás izgalmas, a fogadások kimenetele pedig váratlan. A szerencsés fogadók életüket megváltoztató összegeket nyerhetnek az alacsony fogadási szorzó ellenére is a fiatalabb csapatok váratlanul túlszárnyalnak egy bajnokot, és a homályos játékosok egy nap alatt sztárokká válnak.

Hat őrnagy

A Rainbow Six: Siege's Six Major verseny egy kicsit kisebb, de elismert esemény, amely évente kétszer, májusban és novemberben kerül megrendezésre, és a rendező város, például a Six Major Paris címe. A Ubisoft is ad otthont, és 16 csapatát négy csoportba osztják: nyolc Pro League regionális bajnok, hat csapat, amely nagyobb és kisebb selejtezőn keresztül jutott tovább, az előző év bajnoka és a házigazda kedvence. A legmagasabb szintű játékosokat továbbra is a verseny 500 000 dolláros nyereményalapja vonzza.

A világbajnokság és a szigorú kvalifikációs kör hatalmas fogadási teret nyit. Nem könnyű előre látni a Rainbow Six Siege meccsek minden kimenetelét, például azt, hogy a regionális bajnokok méltóak-e egymáshoz vagy sem, vagy hogy a kiadó kiválasztottja bejut-e az elődöntőbe. Ennek kihasználására a bukmékerek viszonylag pontos alternatívák széles skáláját kínálják, amelyek mindegyike sokkal magasabb fogadási szorzókkal és kockázatokkal.

Pro League

Ha a következő nagy nevet keresi az esportban, ne menjen tovább a Pro League-nél. Évente kétszer, minden egyes Six Major sorozat előtt van egy Pro League szezon. A Pro League-en belül négy különböző regionális bajnokság van: Európa, Latin-Amerika, Észak-Amerika, valamint Ázsia és Csendes-óceán. A győztesek bejutnak az utolsó fordulóba, és részt vesznek a Major Championshipben. Mivel a Pro League-ben jellemzően néhány hónapig tartó meccssorozatok vannak, a fogadónak elegendő ideje van nyerni és elemezni a favorit csapatokat.

A Pro League fogadás egyszerre a legnagyobb kihívást jelentő és a legegyszerűbb az iparágban. Ez egy találkozási tere a néhány tapasztalt csapatnak, széles győzelmi listával, és a sok feltörekvő csapatnak, amelyekhez kevés ilyen eredmény fűződik, ha egyáltalán nem. A végső győzelem általában biztos, mégis történnek csodák. Az esélytelenebb klubok azonban nagyot nyerhetnek a fogadók számára a különböző játékokban és szezonokban.

Rainbow Six fogadási tippek

Már majdnem készen áll a Rainbow Six Siege fogadások megkezdésére, most, hogy megértette a különféle piacokat és oddsformátumokat. Növelje esélyét a fogadások megnyerésére a Rainbow Six Siege játékban az alábbi tanácsok követésével.

1. Határozza meg a lehetőségeket a kedvenc vagy az esélytelenebb támogatására

Ha tudja, melyik oldal a favorit és melyik az esélytelenebb az egyes R6 esport találkozókon, az segít megtenni a téteket. Az R6 fogadásban a nyilvánvaló kedvencek túl gyakori támogatása ronthatja a nyerési esélyeit.

2. Ismerje meg a játékszabályokat

A Rainbow Six Siege csínját-bínját ismerni, a kezelőktől (használható karakterektől) és képességeiktől a szokásos módszerekig és játékmenetig elengedhetetlen a fogadások megnyeréséhez. A játékosoknak el kell sajátítaniuk előnyben részesített operátoruk egyedi támadó, védekező és támogató képességeit. Ha ismeri a kulcsjátékosokat és azt, hogy hogyan kommunikálnak kedvenc csapataival, előnyhöz juthat, és árnyaltabb fogadási piacokat fedezhet fel.

3. Vegyen részt a nagyobb R6 közösségben, és végezze el a házi feladatát

Sokan játszanak a Rainbow Six Siege-t, és mindannyian szeretnek beszélgetni egymással és megosztani gondolataikat. A legtöbb profi R6-játékos, különösen a Twitteren és a Twitchen, megtalálható a közösségi médiában. Az R6 tanulását szórakoztatóbbá teheti, ha szoros kapcsolatot alakít ki a támogatni kívánt csapatokkal, nézi élő adásaikat, és lépést tart a közösségi médiával. Az élőben nézett játékosok operátorai és általános játékstílusa sokat elárulhat a játékról és a csapatról, amelynek szurkolsz.

Végső gondolatok

A Rainbow Six Siege versenyei és egyéb eseményei gyakran egész évben zajlanak. Hatalmas szerencsejáték-világ vár rád a Rainbow Six-ben. Tekintse meg néhány eSportsbooks-ot értékeltük az eSportRankeren és kezdjen el fogadni, ha belevág az akcióba.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács
undefined is not available in your country. Please try:

Legújabb hírek

Emlékezzünk Chris „Zuna” Buechterre: Úttörő az esportban
2024-05-23

Emlékezzünk Chris „Zuna” Buechterre: Úttörő az esportban

Hírek