Hírek

July 21, 2022

A pizsamás nindzsák továbbra is dominálnak az eSportban

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Nindzsák pizsamában Losesto ZETA Division a VCT Mastersben

A ZETA Division bejutott a döntőbe Valorant Champions Tour A Masters Reykjavik rájátszásbeli nyerőgép döntő 2-1-es győzelemmel a pizsamában lévő nindzsák ellen. Mindkét csapat a csoportkörben egy-egy mérleggel lépett be a kieséses meccsre, nyert a Fnatic ellen és vereséget szenvedett a DRX-től.

A pizsamás nindzsák továbbra is dominálnak az eSportban

Így bármelyik csapat legyőzi a másikat, az utolsó rájátszásba kerül, és Izlandon folytatja szereplését. A tippelőknek lehetőségük volt megjósolni a győztest a különböző esport fogadási oldalakon. A NiP tizenhárom-hat arányban végzett a sorozatban a ZETA Spliti térképválogatásán, ahogy azt több esport-fogadási tippekkel foglalkozó webhely is megjósolta. Hét-öt első félidő után a NiP erősen végzett három sima körrel, így egy nullával vezetett.

A ZETA azonban tizenhárom-tíz győzelemmel válaszolt a NiP által választott Icebox-ra. A győzelemmel a ZETA nyolc-négy előnyt szerzett NiP-vel szemben a hisztérikus első félidőt követően. Yuuma Hisamoto, akit Dep néven ismernek, a ZETA-tól Jettként vette át a csapatát. 26 gyilkosság és 13 haláleset után 2,0 KD-vel zárt. Annak ellenére, hogy a ZETA vesztesnek tűnt a térképen, újra össze tudtak állni az Iceboxon, hogy egy az egyben döntsenek a sorozatról.

A törés volt a sorozat utolsó térképe. A sorozatot korábban csak egyszer játszotta a ZETA az előző Fnatic-mérkőzésen. Annak ellenére, hogy NiP elérte a meccspontot, a ZETA visszaszerezte a térképet, és hosszabbításra kényszerített a NiP ellen. A pizsamás nindzsák nehezen tudtak megtartani lendületüket, miután korán megszerezték a vezetést. A mérkőzés hosszabbításba torkollott, ahol a ZETA tizennégy ponttal tizenkettőre nyerte meg a térképet és a meccset.

Pizsamás nindzsák uralják a Fnaticot

Első találkozásukon az International Lan-on, Pizsamában nindzsák kettő-nullára győzte le a Fnaticot. A VCT megalakulása óta a Fnatic a Valorant esport fogadási szcéna egyik legnagyobb csapata. Az év elejétől Fnatic úgy tűnik, a selejtezőkig dominált. A kvalifikáció óta azonban visszaesett a teljesítményük, ami miatt a csapat népszerűsége csökkent az online fogadások terén.

Emelkedés: Első térkép

Ezt a térképet a Fnatic választotta volna, de nem jelent meg. A NiP azért érkezett, hogy játsszon és domináljon a LAN-on; a brazil lendület egyszerűen elérhetetlen volt. Felkészültebbnek, magabiztosabbnak tűntek, és a legélesebb céljuk volt.

Split: Második térkép

A második találkozó némi technikai szünet és hosszas szünet után kezdődött. A Fnatics által választott domináns térkép nyomán ez a NIP számára egy szeletnek tűnt. És valóban, ez az érzés. A NIP az első félidőt nyolc-négyre nyerte meg, miközben a támadó oldalon játszott. A csapat ezután tizenhárom-nyolc ponttal felzaklatta az EU élvonalbeli csapatát, a Fnatic-ot shortolásokkal és bucky-kkal.

Ninják pizsamában Sign Brollan

A legjobb esport-felszerelés bejelentette a svéd Counter-Strike: Global Offensive játékos, Brollan, Ludvig Brolin felvásárlását a Fnatictól. Amint azt a NIP a bejelentés blogbejegyzésében említette, az aláírással a csapat aktív tagsága ötre nő.

A NiP a címek egyik kihívója lett, és az akvizíciót követően a fogadók erős csapatává válhatnak az online esport fogadásban is. Jonas Gundersen, a NiP vezérigazgatója megjegyezte, hogy évek óta keresik a Brollant. Eljutottak arra a pontra, ahol nem az volt a kérdés, hogy csatlakozik-e, hanem az, hogy mikor.

Pizsamás nindzsák kiadják a pizsamát

A NiP nemrég debütált első hálóruha kollekciójával. Ennek azonban ára van, és csak korlátozott számban vannak belőlük. A pizsama 99,99 euró (110 dollár), és egy selyemhatású poliészter kétrészes fekete öltöny található benne. A NiP emblémájának finom neonvarrását is tartalmazzák. A mottó tavaly újította fel a logót, a jobb elülső oldalon melegített nyomattal.

Sajnos úgy tűnik, hogy ez kizárólag az alkalmi viseletre korlátozódik. Jelenleg nem áll szándékában, hogy a csapat viselje őket a jövőbeni rendezvényeken. Ez a lépés lehet a legújabb árukampány legnagyobb csalódása.

Ez az új ruházat a NiP új "Welcome to the Club" promóciójának része. A vásárlók a jammiek digitális változatát is megkapják a marketing részeként. Az azonban nem teljesen egyértelmű, hogy ezt hogyan biztosítják.

A pizsamás nindzsákról

A videojátékok világszerte az egyik legelterjedtebb fogadási formává váltak. A technológia és az internet fejlődése segítette a videojátékosokat abban, hogy kitűnjenek és versenyezzenek világszerte. Az új játékokat folyamatosan fejlesztik, míg a régieket frissítik, hogy megfeleljenek a rajongók igényeinek.

A vezető bukmékerek kihasználják az emelkedő piac előnyeit, hogy egyedi fogadási szorzókat kínáljanak a felhasználóknak esport versenyek. A pizsamás nindzsák iránt érdeklődő fogadók azonban inkább a CS: GO-ra és a Rainbow Six Siege-re fogadnak.

2000-ben Potti, Tommy Ingemarsson és Tootzi, Christoffer Olsson létrehozta a Ninjas in Pyjamas, NiP-t, mint LAN-alapú klánt. A NiP új játékosok hozzáadásával kezdett hatni a svéd Counter-Strike szcénára. Az online és offline eseményeken és versenyeken aratott egymást követő győzelmek megerősítették a legjobb svéd klán státuszukat.

A korai NiP klán különféle neveket viselt, miközben több offline LAN-ban is részt vett. A CPL Cologne volt az első nagy LAN-eseményük 2000 decemberében. Több kulcsjátékos hiánya ellenére is a negyedik helyen végeztek. Ez a teljesítmény meghozta a játékoscserék szükségességét. Ugyanebben a hónapban több játékos távozott, miután megnyerte a dallasi fő Babbages CPL versenyt. Néhány új játékos is csatlakozott a NiP csapatához.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács
undefined is not available in your country. Please try:

Legújabb hírek

Emlékezzünk Chris „Zuna” Buechterre: Úttörő az esportban
2024-05-23

Emlékezzünk Chris „Zuna” Buechterre: Úttörő az esportban

Hírek