Az Ön mobil esport fogadási útmutatója

A mobiltelefon sok tekintetben megváltoztatta az életünket. Bár a legtöbben természetesnek veszik, erősen korlátozottak lennének azok a feladatok, amelyeket el tudnánk végezni, ha elveszítenénk mobiltelefonunkat. Emiatt manapság szinte mindenkinek van mobiltelefonja.

Az egyik legszembetűnőbb változás, amit a mobiltelefonok hoztak létre, a játékiparban tapasztalható. A mobiljátékok és a mobil e-sportok rohamosan népszerűvé válnak, aminek következtében egyre többen térnek át a mobil esport fogadásokra. Íme a véleményünk mindenről, amit a mobil esport fogadásról tudnia kell.

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Mi az a Mobile Esports?

Az esport a videojátékok versenyének egyik formája. A világ minden tájáról érkeznek képzett játékosok, és versenyeznek egy nagyvállalatok által szervezett versenyen.

Például a DPC versenysorozat a népszerű Dota 2 játékhoz szól. Ez az ökoszisztéma, ahol a játékosok versenyeznek egymással nagyszabású tornák és versenyek esportnak hívják.

Mivel az esport alapvetően videojátékok, a versenyzők elektronikus eszközöket használnak az esport eseményeken való részvételhez. Ezek az eszközök lehetnek számítógépek vagy játékkonzolok.

Ami a mobil esportot illeti, ez egyszerűen a mobiljátékok esport színtere. Mobiljáték versenyeken és mobiljátékok versenyein minden versenyzőnek telefont kell használnia számítógép vagy videojáték-konzol helyett.

Egyszerűen fogalmazva, a mobiljáték-esportok olyan e-sport videojátékok, amelyeket mobileszközön játszanak, mint például a PUBG Mobile és a Call of Duty Mobile.

Különbség a mobil és a hagyományos esport játékok között

Bár igaz, hogy számos esport mobiljáték PC-s játékokon alapul, és nagyon hasonlít a PC-s verzióikra, a mobil esport játékok sok tekintetben különböznek a hagyományos esport játékoktól.

Először is beszéljünk a látványról. Mivel a mobiltelefonoknak nincs túl nagy teljesítményük ahhoz, hogy megbirkózzanak az igényes PC-játékokkal, az esports mobiljátékok sokkal gyengébb minőségű grafikával rendelkeznek. Még ha összehasonlítanánk is egy öt évvel ezelőtti hagyományos esport játékot a legújabb mobil sportjátékkal, a különbség azonnal szembetűnő lenne.

Másodszor, ott vannak a mechanika. A mobil e-sport játékok eltérő mechanikával rendelkeznek a lövöldözés, a mozgás stb. terén. A fegyverek lövedéke és visszarúgása rendszeres PUBG túl magasak a mobil verzióhoz képest.

Egy másik jelentős különbség a mobil versenyjátékok között az, hogy a mobil esport játékokat érintőképernyővel vezérelhető. Másrészt a normál játékokat vagy egy kontroller vagy egy egér és billentyűzet kombó vezérli.

A legjobb mobil esport játékok

Nagyon sok mobil esport játék létezik. Íme néhány a legjobb mobil esport játékok közül, amelyekre fogadhat.

Kandalló márványlapja

Kandalló márványlapja messze az egyik legnépszerűbb mobil esport játék. Nem csak ez, hanem az egyik legrégebbi mobil esport játék is, amely 2014-ben jelent meg.

A Hearthstone egy kártyajáték, amelyet a Blizzard fejlesztett. Az ok, amiért a Hearthstone-nak ilyen hatalmas és sikeres versenypályája van, az az, hogy a Blizzard az esportra összpontosító játékokat fejleszti.

PUBG Mobile

A következő a PUBG Mobile. A mobil videojátékok e-sport színterének létrehozásáért a legtöbb elismerés a PUBG Mobile-nak tudható be. A legtöbben a PUBG Mobile esportját tartják az első igazi mobil esport játéknak.

A PUBG Mobile alapvetően a népszerű esport, PlayerUnknown's Battlegrounds mobil verziója. A PUBG Mobile-t a Tencent Games fejlesztette ki, és 2018 márciusában indult. Azóta rengeteg játékost vonzott a legjobb versenytárs mobiljátékok színterébe.

Garena Free Fire

Valószínűleg az egyik egyetlen olyan játék, amely fel tudja mérni a PUBG Mobile népszerűségét vagy meghaladja azt, a Garena Free Fire. A Garena Free Fire 2017-ben indult, és gyakorlatilag robbanásszerűen megnőtt a népszerűsége. A Garena Free Fire versenyek nézettsége rendszeresen meghaladja a 2 milliós csúcsot.

A Free Fire nagyon hasonlít a PUBG Mobile-hoz, de rengeteg olyan funkciót tartalmaz, amelyek vonzódnak a mobiljátékosok számára. Egy másik közös dolog a Free Fire és a PUBG Mobile között, hogy mindkét játék a legnépszerűbb Közép- és Kelet-Ázsiában, különösen Indiában és Kínában.

Call of Duty Mobile

Mivel a Battle Royale játékok balra és jobbra indultak mobileszközökön, nagy szükség volt egy első személyű lövöldözős játékra, amely hagyományos módokkal rendelkezik, mint például a deathmatches. Itt jön képbe a Call of Duty Mobile.

A Call of Duty Mobile jelenleg az egyik legnépszerűbb versenysport első személyű lövöldözős játék mobileszközökre. Hatalmas esport színtérrel is rendelkezik.

Ezekben a játékokban láthatod a legtöbb akciót a mobil esportban. Tehát ezek közül a játékok közül válasszon egyet fogadáshoz.

Noha ezek a játékok nagyszerű lehetőségek, csak egy játékot választanunk kell fogadásra. Válassza ki azt a játékot, amelyről a legtöbbet ismeri, és játszott vele.

Minden, amit a Mobile Esports fogadási esélyekről tudnia kell

Esport fogadási szorzók a mobil esportban a fogadás egy módja annak, hogy jelezze a kimenetel valószínűségét. Tegyük fel például, hogy a PUBG mobilra esport meccs folyik. Ha egy adott alakulat nagyon jó a játékban, és a legnagyobb valószínűséggel nyeri meg a mérkőzést, akkor az adott osztag győzelmének esélye magas.

Ha azonban egy kimenetelnek nagyobb az esélye, akkor a fogadás megtérülése és a fogadás megnyerése is viszonylag kicsi lesz.

Három fő módja van a szorzók megjelenítésének a mobil esport fogadásban: tizedes, tört és amerikai. A decimális formátumban az esélyeket számmal és tizedesjegyekkel jelölik, például 2,5 vagy 4,6. A tört formátumban az esélyek törtként vannak ábrázolva, például 1/5 vagy 2/4. Végül, az amerikai esélyeket vagy egy pozitív előjel egy számmal, vagy egy negatív előjel egy számmal, például +150 vagy -200 képviseli.

Az esélyek megjelenítésének különböző módjai különböző információkat közvetítenek a mérkőzésről. Azonban nincs különbség az esélyek között a normál között online esport fogadás és mobil esport fogadás.

Miért népszerű a Mobile Esports Betting?

A mobiljátékok olyasvalamit tettek, amit a játék más formái soha nem tudtak hatékonyan megvalósítani, vagyis nagyszámú játékost vonzani egy olyan közönségből, amely nem érdeklődött a játékok iránt, és soha nem nyúlt videojáték-konzolhoz vagy játék PC-hez. Hogyan csinálta ezt a mobiljáték?

Nos, ennek az a fő oka, hogy az emberek nem szeretnek pénzt költeni videojáték-konzolokra vagy játék PC-kre. Azonban pénzt költenek mobiltelefonra, mert az sokkal többet tesz, mint amit egy PC vagy egy játékkonzol tud. Ha egyszer egy személy, aki még soha nem játszott versenyjátékkal, kipróbál egy e-sport játékot a mobiltelefonján, azonnal leköti.

A mobil esport népszerűségének növekedése tulajdonképpen az, ami a mobil esport fogadások népszerűségének növekedését okozta. Rengeteg ember özönlik a mobil esportok iránt. A másik ok, amiért a mobil esport fogadás olyan népszerű, az izgalom.

Az e-sport színterére belépő új játékosok olyan dolgokat csinálnak, amelyeket még soha senki nem látott. Ez rendkívül izgalmassá teszi a mobil esportot. Még izgalmasabbá teszi a mobil esport fogadásokat, mert a pénzed a sorban van.

Mobil vs normál Esport fogadás

Ahogyan számos különbség van a mobil esport és a normál esport között, a mobil esport fogadás is más, mint fogadás a rendszeres esportra. A különbség azonban valójában nem a fogadás folyamatában van.

Csakúgy, mint a hagyományos esportoknál, a mobil esportokra való fogadáshoz el kell mennie egy bukmékerhez, meg kell néznie egy mobil esport esemény kimenetelének esélyét, majd fogadást kell tennie. A különbség azonban magukban a játékokban kezd jelentkezni, mivel a mobiljáték sokban különbözik a normál játéktól.

A fő különbség a kiszámíthatóság. A mobil esport fogadás sokkal kiszámíthatatlanabb lehet, mint a hagyományos esport játékokra való fogadás. Ennek egyik oka, hogy a mobil esport jelenleg a kezdeti szakaszában van a hagyományos esporthoz képest. Nagyszerű játékosok bukkannak fel a világ minden tájáról, és soha nem tudhatod, mikor nyerhet egy esélytelenebb játékos az esport szcéna néhány legjobb játékosa ellen.

Másodszor, a mobil esport vezeték nélküli kapcsolatokat használ az összes játékos összekapcsolására. Bár a kapcsolatok kiváló minőségűek, a vezeték nélküli kapcsolatok soha nem megbízhatóak. Az eredmények változhatnak a vezeték nélküli kapcsolatok instabilitása miatt. Előfordulhat, hogy egy játékos pingelőnybe kerül, míg egy másik veszít a késés miatt. Bár ez nem gyakori, gyakoribb, mint a szokásos esport.

Esport fogadás mobilon

Ahhoz, hogy fogadást tegyen az esportokra mobilon, először is meg kell találnia a fogadóirodákat, amelyek rendelkeznek mobil fogadási alkalmazásokkal. Ezt követően meg kell győződnie arról, hogy jogosak és biztonságosak. Ezt megteheti, ha megnézi a róluk szóló véleményeket.

Miután talált egy fogadási alkalmazást, töltse le az alkalmazást, és regisztráljon a bukmékernél. A regisztráció után néhány befizetést kell végrehajtania a letéti módszerek elérhető a bukmékernél. Ezt követően nincs más hátra, mint keresni egy Önnek tetsző esport eseményt, és fogadásokat tenni az imént befizetett befizetések kimenetelére. A fogadás előtt feltétlenül nézze meg az esélyeket.

A mobilon való fogadás nagyszerű, mert a fogadóirodák általában sokat gondolkodnak, miközben egy fogadási alkalmazást fejlesztenek ki. Mivel az alkalmazásokat a modern időkben fejlesztik, és a webhelyeket nagyon régen fejlesztették ki, látni fogja, hogy a legtöbb bukmékernek vannak olyan alkalmazásai, amelyek sokkal felhasználóbarátabbak, mint a webhelyeik.

A mobiltelefonon való fogadás is sokkal kényelmesebb. Ezt akár az ágyadban is megteheted. Mindez azonban a személyes preferenciákon múlik.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács