Minden, amit tudni kell: Esports élő közvetítés

A modern élő közvetítési technológiának köszönhetően most már nézheti kedvenc elektronikus sportágait, és fogadhat rájuk, ahogy az események kibontakoznak, bárhol is legyen. Mivel a legtöbb e-sport élő közvetítési lehetősége ingyenes és könnyen elérhető, a mérkőzések élő közvetítésének vagy a játékot játszó emberek nézése és fogadása napjaink egyik legnagyobb trendjévé vált a világon.

A legnépszerűbb in-play fogadási oldalakról ismert, hogy élő közvetítéseket kínálnak, így a játékosok egy időben nézhetik a meccseket és fogadhatnak anélkül, hogy elhagynák az oldalt. De mire kell még figyelned, ha bele akarsz vágni ebbe a hatalmas esport trendbe? Szerencsére elkészítettünk egy részletes útmutatót mindenről, amit tudnia kell az elektronikus sport élő közvetítések világáról és még sok másról. Ezen kívül itt vannak az eddigi legjobb esport élő fogadási oldalak:

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Esports élő közvetítés magyarázata

Az esport élő közvetítésekre való fogadás lényegében megegyezik a hagyományos sportfogadásokkal, kivéve, hogy a hagyományos sportfogadások helyett a versenyszerű elektronikus sportokra fogad, miközben az élő közvetítésben történik. A kezdéshez ki kell választania azt a fogadási piacot, ahol élőben szeretne fogadni az esportokra, válassza ki a sportágat és az esélyeket, és tegye meg a fogadást. A fogadáshoz sportfogadóra lesz szüksége, és mivel esporttal foglalkozunk, online sportfogadót fog használni a fogadások megtételéhez.

Hogyan lehet megtudni, hogy egy fogadási oldal megbízható-e

Az iGaming, az élő közvetítés és az elektronikus sportfogadás térnyerésével ma már jó néhány olyan oldal kínál online játékszolgáltatást élő esport eseményekhez. Éppen ezért fontos tudni, hogy mire kell figyelni, és mire lesz szükségük a játékosoknak ahhoz, hogy biztonságosan és sikeresen részt vegyenek az élő e-sport fogadásban. Vessünk egy pillantást néhány biztonsági funkcióra, amelyekre figyelni kell:

  • Győződjön meg arról, hogy jó hírű webhelyet használ, amely rendelkezik egy vagy több érvényes engedéllyel, amelyet országa megfelelő jó hírű szabályozó testületei adtak ki.
  • Győződjön meg arról, hogy a használt platform rendelkezik olyan fizetési rendszerrel, amely megbízható és biztonságos be- és kifizetési tranzakciókat biztosít.
  • Pozitív vélemények a korábbi felhasználóktól.
  • Secure Sockets Layer (SSL) és Transport Layer Security (TLS) tanúsítványok.

Az Esports élő közvetítés fogadási szorzóinak típusai

Az esélyek működésének megértése a sikeres fogadások előfeltétele. Hiábavaló lenne fogadást tenni az esports élő közvetítésekre anélkül, hogy figyelembe vennénk, melyiknek van nagyobb esélye a nyerésre. Néha azonban lehetetlen megállapítani, hogy melyik csapatnak van nagyobb valószínűsége a nyerő pontok megszerzésére. Itt jönnek be az esélyek.

Az alábbiakban bemutattunk két népszerű elektronikus sport fogadási szorzót élő közvetítésben. Ha azonban részletesebb útmutatót keres az egyes esport játékok fogadási szorzóiról, olvassa el a mi oldalunkat fogadási szorzók útmutató.

A legnépszerűbb Esports élő közvetítés fogadási szorzói

Tizedes szorzók

Az élő közvetítés iparágában több millió fogadóirodák preferálják a tizedes szorzók használatát. Ennek az az oka, hogy a játékosok a világ legtöbb részén könnyen megértik őket. Az Egyesült Királyság és az Amerikai Egyesült Államok fogadóoldalai azonban nem használnak tizedes szorzót. Ha Ön egy másik régióból származik, és az Amerikai Egyesült Államokba vagy az Egyesült Királyságba látogat, akkor a fogadások megtételéhez meg kell ismerkednie a fogadási szorzókkal.

Fraction Odds

Az ilyen típusú szorzók évek óta léteznek, és az esélyek megjelenítésének legrégebbi módját jelentik. Ha töredékszorzót használ az elektronikus sportközvetítésekre való fogadáshoz, a két csapat különböző törtszámmal rendelkezik, amely a nyerési valószínűséget jelenti. Jól kell számolnod, hogy ismerd kedvenc csapatodat, és nyerj, ha fogadsz rá.

Hogyan fogadjunk Esports élő közvetítésekre online

Mielőtt a játékosok fogadhatnának az esport élő közvetítésekre, a játékosoknak meg kell győződniük arról, hogy bejelölik a fogadóirodák által meghatározott speciális követelményeket. Minden élő közvetítő oldalnak eltérő követelmények vannak, ezért mindenképpen tájékozódjon ezekről előtte. Íme azonban néhány alapfeltétel, amelyeket a játékosoknak be kell tartaniuk az esport élő közvetítés fogadási útjuk megkezdése előtt:

Hozzon létre egy fogadási számlát

Először is, a játékosoknak létre kell hozniuk egy fiókot, hogy élvezhessék az élő közvetítések fogadását egy adott fogadóirodától. Miután a játékosok létrehozták és igazolták számlájukat, a játékosoknak bizonyos összeget be kell utalniuk a számlára, hogy jogosultak legyenek az élő közvetítés szolgáltatására.

Flash vagy HTML5

A legtöbb legjobb online fogadóirodánál a játékosoknak flash- vagy HTML5-alapú rendszerre van szükségük az élő sportesemények közvetítéséhez. A lejátszóknak akár flash plugint is telepíteniük kell. A mai készülékek többsége azonban ezekkel előre feltöltve érkezik.

Internet kapcsolat

Az élő közvetítések megtekintéséhez a játékosoknak csatlakozniuk kell az internethez. Az internet sebességének legalább 5 Mbps-nak kell lennie a zökkenőmentes kapcsolat érdekében a legtöbb élő fogadási oldalon.

Miután a fenti követelmények mindegyikét ellenőrizted, folytathatod az alábbi lista lépéseivel, hogy fogadj az élő online közvetítésekre:

  1. Válasszon egy esports élő fogadási oldal legjobb fogadási oldalaink listájáról.
  2. Nyisson fiókot náluk, és fejezze be az ügyfél-ellenőrzési folyamatot. Ez magában foglalja a különböző típusú azonosító dokumentumok biztosítását.
  3. Adjon hozzá egy kis készpénzt a számlájához.
  4. Menjen az élő fogadások részre, és kattintson a mérkőzésekre vagy versenyekre.
  5. Készítse el fogadószelvényét.
  6. És fogadjon el!

A népszerű Esports élő közvetítés fogadási szoftver egyedi jellemzői

Számos különböző népszerű webhely közül választhat a világon, amelyek egyedi kínálattal rendelkeznek az esport élő közvetítések terén. Íme két egyedi szolgáltatás, amelyet a játékosok számára kínálhatunk:

Meccsnézés és fogadás egyszerre

Számos népszerű esport fogadási oldal biztosítja, hogy a fogadási oldalra bejelentkezve megtekinthesse a tartalmat. Egy példa arra, hogyan lehet ezt megtenni, az egyes mérkőzések osztott képernyős nézete, amelyet a játékosok egy speciális élő közvetítés menün keresztül érnek el.

Élő chat ablak

Köztudott, hogy a népszerű oldalak egy csoportos élő csevegőablak is elérhető a meccs videójának szélén vagy alján, így élvezheti a beszélgetést más online játékosokkal.

Hogyan válasszuk ki a legjobb online élő közvetítés fogadási oldalakat

Mivel számos esport szolgáltatás kínál élő fogadási streameket, nehéz lehet eldönteni, hogy melyik platformot használja. A legjobb oldal kiválasztása azonban kulcsfontosságú annak biztosításához, hogy az ember tapasztalata pozitív legyen, és a játékosok minimálisra csökkentsék a kockázatot fogadás közben. Íme javaslataink arra vonatkozóan, hogy milyen tényezőkre kell figyelni a döntés meghozatalakor:

Élő sportközvetítések és játéklehetőségek széles választéka

Nem minden élő fogadási oldal kínálja ugyanazokat az e-sport játékokat, eseményeket vagy sportokat. Vannak, akiket csak egy sport érdekel, míg mások többféle sportágat is kínálhatnak. Győződjön meg arról, hogy az Ön által választott platform széles kínálattal rendelkezik, valamint az Önt érdeklő e-sportot.

Tárhely

A legtöbb fogadóirodák egy alkalmazást használnak szolgáltatásai nyújtásához. Egyes alkalmazások, amelyeket le kell töltenie, sok helyet igényelhetnek. Ezért tartsa ezt szem előtt, és győződjön meg arról, hogy az eszközön elegendő hely van ezen alkalmazások zökkenőmentes futtatásához.

Felhasználói tapasztalat

Nagyon frusztráló lehet, ha olyan platformot használunk, amelyet nem jól terveztek a zökkenőmentes és könnyű élményhez. Mivel a játékosok a fogadásra szeretnének összpontosítani, és nem zavarják el őket a rossz UX-tervezés, gondoskodjon arról, hogy a választott platform könnyen érthető és használható legyen.

Banki lehetőségek

Számlanyitáshoz és tét megtételéhez a játékosoknak olyan számlára van szükségük, amelyen a számlájához hozzá van kapcsolva a pénz. Ezért meg kell győződnie arról, hogy az Ön által használt platform támogatja az Ön bankját és pénzátutalási módja.

Különböző sportágak, amelyekre fogadhat

Az élő közvetítés egyre aktuálisabb a szórakozás, a filmek és – ami a legfontosabb – a sport világában. Van egy csomó sportesemények most már online streamelhet és fogadhat. Az alábbiakban megtalálja azoknak a leggyakoribb sportoknak a listáját, amelyekre élőben közvetíthet és fogadhat élőben:

FIFA

Ha már egy ideje játszik videojátékokkal, vagy ismeri a sportszimulációs videojátékokat, akkor valószínűleg tudja, mi az a FIFA. FIFA vitathatatlanul a legnépszerűbb sportszimulációs játék, amelyen több százezer játékos játszik rendszeresen.

Call of Duty

Amikor az első személyű lövöldözős játékokról beszélünk, az első játék, ami valószínűleg a Call of Duty jut eszünkbe. Rengeteg játékos tartja az esport játékoknak ezt a csatornáját az első személyű lövöldözős játékok úttörőjének. Call of Duty szintén az egyik legnépszerűbb játék, több millió játékos játszik rendszeresen a Call of Duty-val a világ minden tájáról.

legendák Ligája

Az elmúlt néhány évben jelentősen megnőtt azoknak az embereknek a száma, akik elkezdtek fogadni olyan e-sport játékokra, mint pl legendák Ligája. Ebben az egyik fő tényező a rendszeres sportesemények bezárása volt a Covid-19 miatt.

CS:GO

A CS:GO élő fogadás nagyon népszerű manapság. A CS:GO fogadások egyik fő oka az, hogy maga a játék nagyon népszerű. A CS:GO emellett hatalmas esport-szcénával is rendelkezik, őrült hype-kal, és a nyereményalap rendszeresen meghaladja a félmillió dollárt. A CS:GO versenyek a legizgalmasabb sportesemények közé tartoznak, és a játékosok szeretnek fogadni rájuk.

DOTA 2

DOTA 2 vitathatatlanul a legnépszerűbb esport játék, több millió aktív játékossal. Az aktív játékosok mellett rengeteg olyan ember van, akik rendszeres Dota 2-játékosok voltak, de most csak a Dota sporteseményeket nézik. Mindkét közösség játékosai kezdenek belemenni az esport fogadásba, mert az milyen izgalmas.

Esports élő közvetítés fogadási tippek és trükkök

Íme néhány, hogy segítsen a növekedés és a siker útjának esports élő közvetítéses tartalomfogadásaival tippek és trükkök amire azonnal jelentkezhetsz:

Csináld meg a házi feladatodat

Mielőtt elkezdené élő fogadásokat kötni egy esports élő közvetítés mérkőzésre, alaposan kutasson fel az eseményen részt vevő játékosokat illetően. Tudnia kell, hogy mely csapatok tagja volt, mielőtt csatlakozott ehhez a csapathoz, és milyen teljesítményt nyújtottak a legutóbbi meccseken. Ezen túlmenően meg kell vizsgálnia más tényezőket is, például, hogy egy játékos milyen kapcsolatban áll a csapatával, vannak-e kommunikációs problémái, vagy hiányzik-e a megfelelő vezetés. Annak ellenére, hogy magasan képzett, ha egy játékosnak nincs jó kapcsolata a csapatával, előfordulhat, hogy nem tudja megnyerni a mérkőzést.

Figyelmesen figyelje a mérkőzést

Bár ez a pont egyesek számára kézenfekvőnek tűnhet, a kezdők gyakran elkövetik azt a hibát, hogy nem koncentrálnak túlzottan az élő közvetítés mérkőzésére. Vannak esetek, amikor az élő közvetítés mérkőzései rendkívül kiszámíthatatlanok, és az eredmények másodperceken belül megváltozhatnak.

Csak olyan játékokra fogadjon, amelyekről jól tájékozott

Csábító lehet, hogy különböző esport címekre fogadjon, amelyekről nincs sok ismerete. A legjobb azonban ragaszkodni azokhoz a játékokhoz, amelyekről a legtöbbet ismeri, különösen, ha kezdő vagy. Kezdőként nem szeretne olyan helyen fogadni, ahol az esély nem az Ön javára.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács

Faq

Minden, amit tudnia kell a kaszinókról

Mit jelent az esports élő fogadás?

Az esportra való fogadás lényegében megegyezik a hagyományos sportfogadásokkal, azzal a különbséggel, hogy a játékosok a hagyományos sportfogadások helyett a versenyszerű elektronikus sportok élő közvetítésére tesznek fogadást.

Melyik sportágra a legkönnyebb fogadni?

Rengeteg esport játék létezik, amelyekre élő fogadásokat köthet, mint például a CS: GO, a Dota 2, a League of Legends, a Rainbow Six Siege, a Call of Duty, a Rocket League és az Overwatch. Azonban csak arra a játékra tegyen fogadást, amelyről a legtöbbet ismeri.

Legális az esports élő közvetítés fogadása?

Igen. Ha a szerencsejáték legális abban az országban, ahol tartózkodik, akkor az esports élő közvetítések fogadása legális lesz. Az egyetlen feltétel az, hogy az Ön által használt szerencsejáték- vagy játékoldalnak engedéllyel kell rendelkeznie.

Az élő streaming oldalak díjat számítanak fel?

Nem. A sportesemények széles skáláját ingyenesen közvetítheti a világ számos webhelyéről. A legtöbbjük megköveteli a felhasználóktól, hogy először hozzanak létre egy fiókot, és finanszírozzák fogadási számlájukat, mielőtt hozzáférnének az élő közvetítés funkcióhoz.

Mi az optimális internetsebesség élő közvetítéshez?

A nagy sebességű és HD minőségű élő közvetítéshez legalább 5 Mbps szükséges. A jó minőségű streamelés sebessége azonban a használt fogadóirodától is függ.