Legjobb HoK Világbajnoki Kupa fogadóirodák

A kínai világjárvány körüli logisztikai kihívások arra kényszerítették a tisztviselőket, hogy átütemezzék az eseményt. 2021 augusztusára az Arena of Valor és a Honor of Kings bejelentette az esport csúcspontját, mivel a 2022-es AWC-n a két színtér egyetlen világkupa eseményben egyesül. A várva várt Arena of Valor esemény 2022-ben összehozza a játék mindkét rajongótáborát. A rajongók arra számíthatnak, hogy a játékfejlesztő izgalmas új frissítéseket vezet be az AoV-hez. A Tencent Games szerint a szervező kiegyensúlyozott és korrekt versenyre számít.

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Arena of Valor

MOBA (multiplayer online battle arena) játékként Honor of Kings megragadta a rajongók és az esport ligák szívét szerte a világon. Kezdetben a játék fejlesztői a kínai lakosság elérésére összpontosítottak. Miután létrehozta a kiterjedt, több milliós játékosbázist, a játék készítője adaptálta az eredeti játékot, az adaptációt “”Arena of Valor." Bár az AoV a Honor of Kings felépítését követte, saját rajongóira is rátalált, milliókat érve el szerte a világon. A fő különbség a két játék között a hősök változatossága.

Az AoV számára az alkotók kifejezetten a nyugati piac számára fejlesztettek ki hősöket. 2017-ben a Honor of Kings több mint 80 millió aktív játékosnak örvendett naponta és 200 millió aktív játékosnak havonta, így a cím a világ legnépszerűbb játékává vált. Abban az évben a játék bevétele meghaladta a 13,4 milliárd dollárt, így ez a világ legmagasabb bevételt hozó mobiljátéka. 2020-ra a játéknak több mint 200 millió aktív játékosa volt naponta, és a számok folyamatosan emelkednek.

Honor of Kings esport játék

A HoK-ban két csapat harcol egymással, hogy elpusztítsák az ellenség táborának közepén lévő központi épületet. A szembenálló erők az ellenség előretörésének útjában állnak. A csapatoknak úgy kell uralniuk a térképet, hogy elegendő erőt gyűjtenek össze. A játékosok felszabadíthatják képességeiket a tapasztalatok felhalmozásával, ami lehetővé teszi a játékosok számára képességeik fejlesztését. Ezenkívül a játékosok aranyat gyűjtenek, hogy divatcikkeket vásároljanak, vagy új bajnokokat vásároljanak, hogy megnyerjék a csatát. Az a csapat nyeri a mérkőzést, amelyik megsemmisíti az ellenfél erőit és lerombolja a táborát.

Játékmódok

A játékosok 5v5 formátumban versenyeznek, és minden játékos egy-egy bajnok karakter szerepét tölti be. Miután kiválasztották az irányítandó bajnokokat, a csapatok együtt dolgoznak, hogy legyőzzék az ellenséget, megsemmisítsék a magját, és megnyerjék a mérkőzést. A játék abban különbözik a többi népszerű MOBA játéktól, hogy csak Androidon és iOS-en érhető el.

Miért népszerű a Honor of Kings Világbajnoki kupa?

A Honor of Kings bajnoki esemény népszerűségét a cím iránti óriási globális kereslet táplálja. A jelentések szerint két tényező befolyásolja a játék kirobbanó népszerűségét: a kínai kultúrára való intenzív összpontosítás és a társadalmi interakció támogatására való képessége. Öt játékossal két csapatban a Honor of Kings az egyik legnépszerűbb módja annak, hogy a játékosok az interneten keresztül kommunikáljanak egymással.

Miért népszerű fogadni erre a versenyre?

A szerencsejátékosok számára az esport versenyekre való fogadást a rajongók száma táplálja, ami növeli a nagyobb esport versenyeken megtett fogadások számát. A magas fogadási szint növeli a nyereséges nyerő pot esélyét. A napi játékosok óriási száma több játékost vonz a részvételre online esport fogadási oldalak.

Kínától Európáig a játék végigsöpör a világon, barátokat köt össze, és a játékosokat hasonló gondolkodású játékosokkal ismerteti meg. Valójában a Tencent negyedévente milliárdokat keres a játékból. A régióban sok játékosnak nincs otthon PC-je vagy játékkonzolja. A mobil elérhetőség könnyű hozzáférést biztosít a játékosok számára, így a Honor of Kings a világ legnagyobb bevételt hozó mobil videojátéka.

A hatóságok aggódnak a függőség miatt. Következésképpen a gyermekek játéka 12 évesnél fiatalabb gyermekek esetében napi egy órára, 12 és 18 év közötti gyermekek esetében pedig két órára korlátozódik. A Honor of Kings programhoz való hozzáférést a 12 év alatti gyermekek napi egy órára, a 12 és 18 év közötti gyermekek pedig két órára korlátozzák. A kormány tulajdonában lévő People's Daily című lap méregnek nevezte a játékot, ami további szabályozásokhoz vezetett. A felnőttek számára a játék vagy a fogadás lehetőséget nyújt arra, hogy többet megtudjanak a játékról, és azonosítsák az esport versenyek listáját.

Győztes csapatok és a legnagyobb pillanatok

Versenyek

A múltban a Honor of Kings Championship Cup több csapatot hozott össze, amelyek a következőkből álltak a világ legjobb játékosai hogy több milliós pénzdíjért versenyezzen a legnagyobb esport versenyeken. Két osztályt fogadva a győztesek bejutottak a rájátszásba. Ekkor egyetlen kiesési kör vezetett a végső csatához, hogy eldöntsék, ki a győztes. Íme néhány a legsikeresebb csapatok közül, akik professzionálisan versenyeznek a nagy esport versenyeken.

Oiao Gu Reapers

A Qiao Gu Reapers a Honor of Kings piacának egyik legjobb e-sportcsapata, kiváló edzői és játékstábjával. A legjobb esport versenyeken több mint 4 millió dollár pénzdíjat nyerő csapatot a szakma egyik legjobbjaként ismerik el. A csapat kapcsolatban áll a kínai Newbee esport csoporttal.

eStar Gaming

Az eStar Gaming egy kínai székhelyű profi esport klub Kínában. A Sun Liwei, egy híres kínai profi e-sport játékos által alapított klub az esport bajnokságokra összpontosít. Eredetileg az esport csapat viharhősöket játszott, de működési okokból más játékokkal is foglalkozott. 2014 óta a csapat megnyerte a King of Glory bajnokságot. 2019-ben az eStar nyert egy pályázatot a LoL profi ligába.

Turnso Gaming

A Weibo Turnso Gaming a kínai Weibo közösségi média platform tulajdona. Az esport szervezet professzionális Arena of Valor mérkőzéseken és versenyeken versenyez. A csapat több mint 2 millió dollárt nyert a versenyeken.

Rogue Warriors

2017 és 2021 között a Rogue Warriors professzionális esport versenyeken vett részt, és több mint 1 millió dolláros pénzdíjat nyert. Az ASUS ROG tulajdonában lévő csapat az egyik legelismertebb esport csoport a pályán. A Rogue Warriors sikeresen versenyez a Honor of Kings élvonalbeli játékosaival.

Esport fogadási oldalak

A Honor of Kings nem csak a játékban népszerű. A fogadók a sportfogadásokra is özönlenek, hogy kedvenc csapatokra és játékosokra fogadjanak. Számos online fogadóiroda kínál fogadási szorzót esport versenyekre, például a Királyok Világbajnokságára.

Fogadási stratégiák

Fogadás esport versenyekre hasonló a többi sportjátékra való fogadáshoz. A szerencsejátékosok számára kulcsfontosságú, hogy tájékozódjon a játékról, megértse a szabályokat, és naprakész legyen a játékosokkal kapcsolatban. Az engedéllyel rendelkező sportfogadók gyakran kínálnak történelmi győzelmi és veszteségrekordokat. A további kutatások azonban segíthetnek a fogadóknak megalapozott döntés meghozatalában, miközben pénzt fogad. A bajnokcsapatok gyakran cserélnek játékosokat, mint például a profi sportcsapatok. Az esporthírek megtekintése vagy olvasása betekintést enged a fogadóknak a névsor változásaiba, amelyek befolyásolhatják a csapat versenygyőzelemét.

Az intelligens fogadás azt jelenti, hogy a költségvetést a várható nyeremények alapján kell meghatározni. Bár senki sem akar felkészülni a vesztésre, a veszteségek üldözése gyakran több veszteséget okoz. A pénz költségvetésével a játékos pontosan tudja, mennyit költ, és mely csapatokra, játékosokra vagy eredményekre. Általában az okos, biztonságos fogadás segít a szerencsejátékosnak elkerülni a függőséget.

A függőségre figyelmeztető jelek közé tartoznak a rendhagyó viselkedések, például az, hogy nem tud jó pénzt megtenni. Az esport izgalmas piac, és az esportra való fogadás érzelmi csúcsot is adhat a résztvevőnek. A nyerés különösen kielégítő, és arra készteti a játékost, hogy folytassa a fogadást, hogy megpróbálja visszaszerezni a jutalmat. A kutatáson és elemzésen alapuló fogadási terv nagyobb valószínűséggel hoz nyerő eredményeket. Azonban azok a szerencsejátékosok, akik veszítenek, bízzanak. Végezzen további kutatásokat, és térjen vissza, hogy még egy napot nyerjen.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács