Hírek

December 1, 2022

Az esport fogadási esélyek alapjai

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Az első dolga azoknak, akik elkezdik az eSport fogadásokat, hogy megtanulják, hogyan működnek a fogadási szorzók. Annak megértése, hogy a különböző fogadások mennyire kritikusak, mivel feltárja egy esemény bekövetkezésének valószínűségét, és ami a legfontosabb, az esélyek által kínált értéket. Sajnos a dolgok gyakran zavarba ejtőnek tűnnek a kezdők számára, különösen, ha a fogadási esélyek hosszú listájával kell szembenézniük.

Az esport fogadási esélyek alapjai

Mik azok az esport fogadási esélyek?

A fogadási szorzók lényegében a fogadóirodák által kínált számok halmaza, amely egy adott esemény kimenetelének valószínűségét jelzi. A legtöbb esetben a különböző bukmékerek által adott szorzók általában eltérőek. Is, eSport fogadási oldalak hajlamosak másként mutatni az esélyeket, ami zavaró lehet.

Esport fogadási esélyek formátumai

Három fő az eSports fogadóirodák által online kínált szorzók. Ezek tartalmazzák:

  • Tört esély, más néven Brit esélyek népszerűek a brit fogadóirodák körében. Ahogy a neve is sugallja, ezeket az esélyeket általában tört formában (6/1) fejezik ki. Hat az egyhez (6/1) páratlan esetén a játékos 6 dollárt nyer minden megtért 1 dollár után, plusz a kezdeti befektetésed. Más szavakkal, a töredékes fogadások a megtett összeg és a fogadásból származó nyereség közötti arányt képviselik.
  • Tizedes vagy európai szorzók főként európai, kanadai és ausztrál fogadási oldalakon kínálnak. Ezeket az esélyeket könnyű megérteni. A nyeremény összegét általában úgy számítják ki, hogy a megtöltött összeget megszorozzák a tizedes szorzóval.
  • Amerikai vagy Moneyline esélyek elsősorban az Egyesült Államokban használják. A kedvenc kimenetelére vonatkozó szorzót gyakran mínuszjel (-) kíséri, és jelzi a 100 dollár nyeréséhez szükséges tét összegét. Az Underdogs oddsokat ezzel szemben egy pozitív előjel (+) kíséri, és minden megtett 100 dollár után a lehetséges nyereményösszeget mutatja.

Népszerű Esport fogadások

Rengeteg eSport fogadási típus létezik. Egyes fogadások általában játékspecifikusak, míg mások a játékra vonatkoznak különféle videojátékok. Például a CS: GO fogadási piacok eltérhetnek a LoL-ben alkalmazottaktól. Íme néhány az eSport fogadási oldalak által kínált általános fogadási típusok közül.

Végleges fogadások

A végső fogadás kétségtelenül a legegyszerűbb eSport fogadási típusok közé tartozik. Szinte minden online eSport fogadást kínáló fogadási oldalnak rendelkeznie kell ezekkel a lehetőségekkel. Ideális esetben az egyértelmű fogadások megkövetelik, hogy egy sor eSport versenyen a győztes legyen. Az online fogadási oldalak által kínált általános fogadások közé tartoznak a mérkőzések és a versenyek győztesei.

Fölött/alatt fogadások

Ennél a fogadási típusnál az eSports fogadóknak arra kell fogadniuk, hogy hányszor történik egy esemény egy mérkőzésen. Ez lehet például a CS: GO pontszáma vagy az ölések száma a LoL-ben. A legtöbb esetben a fogadási oldal egy számra számol, és a megfelelő valószínűségek alapján oszt oddsokat.

Hendikep fogadás

A fogadóirodák, akik megpróbálják kiegyenlíteni a csapatokat, gyakran kínálják ezt a fogadási típust, ha egyértelmű favorit van. Például, amikor egy fogadójátékos +2 pont hátrányt ad egy csapatnak, ez lényegében azt jelenti, hogy az egyértelmű favoritoknak kettőnél több ponttal kell nyerniük. Egyébként az esélytelenebb csapatra tett fogadások nyernek.

Helyes pontszám

A helyes pontszámmal kapcsolatos fogadásokat könnyű megérteni, különösen, ha focira fogadnak. Ez a fogadási típus azonban eltérően alkalmazható az eSport fogadásban. Például a legtöbb LoL fogadási oldal a helyes pontszámot kínálja, így a játékos megjósolja, hogy egy csapat nyer-e 3-0, 3-1, 0r 3-1 arányban, és fordítva.

First Kill/First Blood

Ez a fogadási típus gyakori a MOBA játékokban, mint például a CS: GO. Ez a fogadási típus lehetővé teszi, hogy a fogadó arra a csapatra vagy játékosra fogadjon, amelyik valószínűleg megkapja a meccs első ütését/vérét. A játékosoknak ezért kellő gondossággal kell eljárniuk az adott szakaszon, hogy profitáljanak ebből a fogadásból.

Első térkép

Ez a fogadási típus lehetővé teszi a fogadók számára, hogy egy egyedi térkép nyertesére fogadjanak. A First kill fogadásokhoz hasonlóan a csapat vagy a játékos erejét megfelelően ismerő felhasználók gyakran előnyben részesülnek az ilyen típusú fogadásoknál.

Az eSport fogadások kínálata óriási lehet. Ennek megfelelően a játékosoknak mindig meg kell próbálniuk megérteni a különböző fogadási típusokat, és ami a legfontosabb, meg kell tudniuk találni az értékszorzókat.

Hogyan találhatunk értékes esport esélyeket

Minden játékosnak mindig páratlan összehasonlításokat kell végeznie, amikor a lehető legjobb értéket keresi. Noha az eSport esélyeinek felmérése során számos megfontolás merül fel, mindig lesznek egyszerű és hatékony módszerek a munka elvégzésére.

Egyes fogadók az eSport fogadási tippekre hagyatkoznak, de a játékosok megítélése felbecsülhetetlen szerepet játszik. Ennek ellenére íme néhány tipp, amelyek hasznosak lehetnek a játékosok nagy értékű esélyeinek megtalálásában:

  • Értsd meg a játékot
  • Körülnézni
  • Felmérni a valószínűségeket
  • Ügyeljen az online eSports esélyellenőrzőre
  • Tartsa távol az érzelmeket
  • Ne hagyja figyelmen kívül a nehéz kedvenceket

Következtetés

Az esport esélyei nem különböznek a mainstream sportokban használtaktól. Mindegyik ugyanazt a célt szolgálja, rávilágít a kimenetel valószínűségére és a lehetséges nyeremény összegére is. Egy fogadó csak úgy találhatja meg a legjobb értéket az eSport fogadásból, ha támaszkodik a játékkal kapcsolatos tudására és lépést tart az aktuális eseményekkel eSport fogadási tippek és hírek.

Ha kétségei vannak, mindig tanácsos ragaszkodni az egyszerű fogadásokhoz és a kis tétekhez a kockázatok minimalizálása érdekében.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács
undefined is not available in your country. Please try:

Legújabb hírek

Emlékezzünk Chris „Zuna” Buechterre: Úttörő az esportban
2024-05-23

Emlékezzünk Chris „Zuna” Buechterre: Úttörő az esportban

Hírek