Legjobb Mortal Kombat Esport bukmékerek

A népszerűbb esport játékok közül sok meglehetősen friss franchise-ból származik. A Mortal Kombat sorozat azonban más, mert az 1990-es évek vége óta zajlanak versenyversenyek. Ez azt jelenti, hogy megelőzte az internetes sportszerencsejáték fogalmát. Míg a későbbi Mortal Kombat részek előrelépést tettek a grafikában és a játékmenetben, az alapvető elemek ugyanazok maradtak az első játék 1992-es megjelenése óta.

A játékosok irányítanak egy karaktert, akinek 1v1 meccsen kell megküzdenie az ellenfelekkel. Ha akár a játékos, akár az ellenfél életereje elfogyott, egy befejező mozdulattal megölhetők.

Legjobb Mortal Kombat Esport bukmékerek
Liam Fletcher
WriterLiam FletcherWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher
LocaliserÁdám KovácsLocaliser
Mitől különleges a Mortal Kombat?

Mitől különleges a Mortal Kombat?

Az esporton belül számos harci játék közül választhatnak az emberek. A Mortal Kombat az évtizedek során kitartott, mert egyedülálló élményt kínál a játékosok és a nézők számára egyaránt. Egy fantasy univerzumban játszódik, tele nagyon emlékezetes karakterekkel. Scorpion, Sub-Zero és Johnny Cage ikonikus figurákká váltak a videojáték-rajongók körében. A későbbi játékok más karaktereket is licenceltek a populáris kultúrából. Ez azt jelenti, hogy az esportfogadások rajongói tétet köthetnek Freddy Kruegerre, Jason Voorheesre, a Predatorra, a Terminatorra és a Robocopra, hogy csak néhányat említsünk.

A sorozat a köztudottan erőszakos befejező lépéseinek köszönhetően is jellegzetessé vált. Ezeket „halálos eseményeknek” nevezik, és általában rendkívül brutálisak. Noha ez elriaszthat néhány, a leggyengébb esport-fogadásrajongót, ezeket a sorozatokat tisztelik azok, akik szeretik a zsigeri médiát. Lényegében ugyanazt a szórakoztatást nyújtja, mint a múlt gladiátorarénáiban. Ezt azonban digitális fantasy környezetben teszi.

Mitől különleges a Mortal Kombat?
Fogadás a Mortal Kombat-ra

Fogadás a Mortal Kombat-ra

A Mortal Kombat fogadás sokkal egyszerűbb, mint sok más esport játékok odakint, köszönhetően a mérkőzések korlátainak. Két játékost mérnek egymás ellen. Ha a szerencsejátékos csupán a kör győztesét akarja megjósolni, akkor az esélyek meglehetősen tisztességesek. Ha a versenyzők egyenlő arányban állnak egymással, akkor ez 50/50 esélyt adhat a fogadóknak. Emiatt a Mortal Kombat fogadások túlnyomó többsége a potenciális meccsbajnok kiválasztása körül forog.

Vannak azonban más lehetőségek is, ha az emberek valami bonyolultabbra vágynak. Ehelyett fogadhatnának egy meccs hosszára vagy a körök számára. A karakterek általában akkor halnak meg, ha egészségük teljesen megromlik, vagy halálos kimenetelű. A fogadás megjósolható, hogy melyik fog bekövetkezni.

A meccsen belüli fordulók száma nagyon eltérő lehet. Ez a játékosok cselekedeteitől függ. Néha egy fogadóiroda túl/alul tétet ajánl a meccsenkénti teljes körre. Alternatív megoldásként a szerencsejátékos arra is fogadhat, hogy egy adott karakter hány kört nyer. Ha ez a helyzet, akkor ismerniük kell erősségeit és gyengeségeit. Az is fontos, hogy tisztában legyen a másik karakter éleivel, mielőtt fogadást tesz.

Fogadás a Mortal Kombat-ra
Miért népszerű a Mortal Kombat?

Miért népszerű a Mortal Kombat?

Nem véletlen, hogy ilyen sokáig tartott ez a sorozat. A fejlesztőknek már az első játéktól kezdve sikerült olyat alkotniuk, ami sokféle játékos számára vonzó. Más harci címek megszokott mechanikáját kínálja, de a Fatality funkciónak köszönhetően kielégítő körvéggel. Ez azt jelenti, hogy még a vesztes is élvezheti a karaktere befejezett zsigeri animációját. A kezelőszervek is könnyen megtanulhatók, és a legtöbb játékban egységesek maradtak. A népszerűséget a franchise multimédiás kiegészítései növelték, köztük több élőszereplős film is.

Internetes közösség

Mivel a sorozat 30 éve létezik, logikus, hogy virágzó rajongás van. Az internet összehozta a veterán játékosokat, akik emlékeznek a régebbi részekre, és egy új generációt, aki megszállottja a későbbieknek. Az eSport tekintetében számos népszerű fórum létezik. Naprakészen tudják tartani az embereket az új versenyekkel kapcsolatos fejleményekről. Ezek a webhelyek jó források a potenciális nyertes kiválasztásához is. Sok Mortal Kombat professzionális játékos még videókat is közzétesz a legjobb körteljesítményeiről az interneten. Megtekintésük nagyszerű módja erősségeik és gyengeségeik kutatásának.

Online játék

A múltban a korai Mortal Kombat játékok egyike sem kínált online játékot. Ez az újabb kiadásokkal megváltozott. Például amikor 2019-ben megjelent a Mortal Kombat 11, azt javasolták, hogy a játékosok mindig kapcsolatban maradjanak az internettel. A minijátékok egy része csak az interneten keresztül volt elérhető. Ez az iparág egészében népszerű trendet követ. A legújabb generációs konzolok folyamatos kapcsolatot biztosítanak, így új frissítések telepíthetők. A sztori módon kívül a játékosok többszereplős meccseken is kihívhatják barátaikat online. Általában ez a mód képezi az eSport versenyek alapját.

Nagy Mortal Kombat játékosok

A franchise története során a bajnokság szervezői előnyben részesítették a legújabb részt a versenyeken való használatra. Ez jelenleg Mortal Kombat 11 (MK11). Ezért a szerencsejátékosoknak ismerniük kell az adott cím legjobb játékosait, ha növelni akarják esélyeiket a sikeres fogadásra. Sok eSport játékban változatos hátterű bajnokok szerepelnek. Az MK 11 legjobb játékosai azonban mind az Egyesült Államokból származnak. Játékos címkéik: Wuuuzie, Burninini007, Woolender, Han Rashid és Fadedsal. Fontos megjegyezni, hogy egy játékos sikere gyakran attól függ, hogy melyik karaktert választja.

Miért népszerű a Mortal Kombat?
Mortal Kombat világbajnokság

Mortal Kombat világbajnokság

A legjobb esport fogadási oldal piacokat kínál majd a legnagyobb versenyek a Mortal Kombat közösségen belül. Ez a sorozat egy kitalált versenyre összpontosít, ahol az univerzum legnagyobb harcosai összegyűlnek. Ezért meglepő, hogy az esportnak nincs valós, végleges eseménye. Ennek több oka is van.

A fejlesztők rendszeresen adnak ki új Mortal Kombat játékokat. Elméletileg ez nem lenne probléma. Más franchise, mint pl Tekken és Battlefield ténylegesen hasznot húzhat abból, hogy frissített részletek szerepelnek a nagy horderejű mérkőzéseken. Azonban valahányszor megjelenik a legújabb Mortal Kombat játék, újraindul a közösségen belül. Ezenkívül a fejlesztők nem biztosítanak fontos frissítéseket a népszerű régebbi címekhez.

E problémák ellenére a szerencsejátékosok továbbra is fogadhatnak rengeteg Mortal Kombat alapú bajnokságra. Hajlamosak egy lokalizált régióra összpontosítani. Jó példa erre az észak-amerikai bajnokság és a La Liga. Az InterKontinental Kombat több közösséget próbál összehozni. Azonban főleg Óceániára és Európára korlátozódik. Az egyik legszélesebb körű verseny az ESL Mortal Kombat X Pro League. A győztest gyakran világbajnoknak nevezik. Ennek ellenére a Mortal Kombat eSports közösségből hiányzik minden, ami világbajnokságnak tekinthető.

Mortal Kombat világbajnokság
Fogadás esport bukmékereknél

Fogadás esport bukmékereknél

Ban ben Japán, a Mortal Kombat sorozat fogadási piaca meglehetősen népszerű. A nyugati szerencsejátékosok azonban észre fogják venni, hogy ez sokkal inkább rést jelent. Előfordulhat, hogy nehezen találnak olyan e-sportfogadási alkalmazást vagy webhelyet, amely megfelel ezeknek a versenyeknek. A Mortal Kombat 11 a sorozat legújabb része. Ezért a legtöbb bukméker erre összpontosít. A fogadóknak nagyobb szerencséjük lesz piacot találni az egyik nagy horderejű Mortal Kombat eseményen. Annak valószínűsége, hogy lesz fogadási piaca, attól függ, hogy általában mekkora figyelmet kap a médiától.

Még akkor is, ha nehéz megtalálni online esport fogadási oldalak a Mortal Kombat fogadásoknál van néhány dolog, amire figyelni kell. A legjobb szolgáltatók különféle fogadási lehetőségeket kínálnak. A környertes fogadások sok ember számára népszerűek. Néhány szerencsejátékos azonban valami konkrétabbat szeretne. Szintén jó ötlet olyan szolgáltatót választani, amely hozzáférést biztosít a mérkőzések élő közvetítéséhez. Legalább naprakész statisztikai információkat kell adniuk grafika formájában. Ha a Mortal Kombat előtérbe kerül az e-sportok közösségében, akkor növekedhet a rá összpontosító fogadási oldalak száma.

Fogadás esport bukmékereknél
Nevezetes csapatok

Nevezetes csapatok

Amikor az esport fogadásról van szó, mindig jó ötlet kövesse a legjobb csapatokat. Így a szerencsejátékosok pontosabban köthetnek fogadásokat. A probléma az, hogy a Mortal Kombat korlátozott a nagy horderejű versenyek számát illetően. Az emberek ezért nehezen tudják eldönteni, hogy mely csapatok a legjobban teljesítők. Az évek során azonban közülük többen beváltak.

Ezek a szervezetek hajlamosak különböző játékcímek mérkőzésein játszani. Nagyon ritka, hogy a csoportok kizárólag a Mortal Kombat sorozatra összpontosítanak. Valójában a legjobb 10-ből csak egy csapat játszott összesen kilencnél többet. A következő csoportokat gyakran a legerősebb versenyzőként említik:

 • Echo Fox
 • NASR eSports
 • UYU
 • beastcoast
 • Panda Global
 • Evil Geniuses
 • Noble eSport
 • Sötét oldalú
 • Pittsburgh Knights
 • Circa eSport

Ha a legjobban teljesítő csapatokat keresi, bölcs dolog olyanokat választani, amelyek más harci műfajú játékokban jól szerepeltek. Ennek az az oka, hogy a Mortal Kombat ugyanazokat a készségeket igényli. Amikor a két legbefolyásosabb csoport szembeszáll egymással, nehezebb meghatározni a lehetséges győztest. A szerencsejátékosnak mérlegelnie kell, melyiknek van előnye.

Nevezetes csapatok
Érvek és ellenérvek

Érvek és ellenérvek

Előnyök

 • Ez egy ikonikus játéksorozat, amely 30 évnyi tartalommal rendelkezik.
 • Minden új játékkal javul a grafika és a játékmenet mechanikája. A szerencsejátékosoknak csak két versenyző játékos közül kell kiválasztaniuk a potenciális nyertest. Ez jó esélyt ad a nyerő fogadás megtételére.
 • Az elmúlt években a popkultúra más ikonikus elemeiből származó karakterek is bekerültek a játékokba.
 • Ez a játék ideális azok számára, akik egyszerű fogadási élményre vágynak.
 • A zsigeri akciók kedvelői élvezni fogják a meccseket.
 • A jövőben több bukméker kínálhat Mortal Kombat piacokat.

Hátrányok

 • Jelenleg nincs olyan konkrét verseny, amely világbajnokságként szolgálna.
 • Az erőszak szélsőséges természete néhány szerencsejátékost elriaszthat.
 • Az egyes részek között van néhány játékmenet-konzisztencia probléma. Ez azt jelentheti, hogy a fogadók küzdenek azért, hogy fontos betekintést nyerjenek abba, hogy mit kell keresniük a nyertesnél.
 • A szerencsejátékosok valószínűleg nehezen találnak szolgáltatót erre a piacra.
 • A franchise nem érte el azt a népszerűséget az eSportban, mint a többi nagy horderejű márka.
 • A fogadási előny megszerzéséhez a játékosoknak több tucat karakter erősségeit/gyengeségeit kell felkutatniuk.
Érvek és ellenérvek
Mortal Kombat esélyek

Mortal Kombat esélyek

A hozzáértő szerencsejátékosok olyan játékokat keresnek, amelyeknek a lehető legkevesebb potenciális nyertese van. Így növelik esélyeiket a sikeres fogadás megtételére. A Mortal Kombat azért népszerű a fogadók körében, mert minden meccsen csak ketten versengenek a győzelemért. Ezért nincs középút, amikor arról van szó esport fogadási szorzók. Ezek vagy 1:1 vagy 2:1 lesznek. Ha a tét arra irányul, hogy ki nyeri meg a mérkőzést, akkor döntetlen esetén akár visszatérítésre is sor kerülhet.

Ha a szerencsejátékosok csábítóbb esélyeket keresnek jobb kifizetésekkel, választhatnak egy konkrétabb fogadást. Például, megjósolhatják, hogy meddig tart a meccs, vagy hány kört nyer egy adott karakter. Ezek a fogadások azonban kockázatosabbak is. A fogadóirodák tisztában lesznek a játékokkal kapcsolatos statisztikákkal. Az olyan karakterek, mint a Sub-Zero, rendelkeznek olyan előnyökkel, amelyek nagyobb valószínűséggel nyernek. Ezért a játékos által választott karakter is hatással lehet az esélyekre. Egyes fogadóirodák a múltbeli teljesítményüket is figyelembe veszik.

Mortal Kombat esélyek
Mortal Kombat tippek és trükkök

Mortal Kombat tippek és trükkök

Számos stratégia közül választhatunk, mindegyik más-más kockázati szinttel. Egyes fogadók szeretnek szándékosan fogadásokat kötni egy esélytelenebbre. Ennek az az oka, hogy a Mortal Kombat meccsei 1v1. Ezért valószínűleg még az esélytelenebb is nyer majd. Az ötlet az, hogy amikor megteszik, akkor fedezi a többi fogadásból származó veszteséget.

Egy másik taktika az egy fordulóban elhunytak számára fogadás a versenyenkénti átlag alapján. Ez 2,5 körül szokott lenni. Ezeknek a fogadásoknak azonban meglehetősen alacsony a kifizetése. A fogadás természetétől függetlenül mindig bölcs dolog megnézni a Mortal Kombat játékok statisztikáit.

Mortal Kombat tippek és trükkök