Evil Geniuses

November 23, 2023

Pletykák szerint a gonosz zsenik kilépnek az esport iparágból: lehetséges hatások és pénzügyi kihívások

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

A közelmúltban olyan állítások jelentek meg, amelyek arra utalnak, hogy az Evil Geniuses, egy prominens e-sport szervezet, valószínűleg az iparágból való kilépésre készül. Ezeket az „ipari bennfentesek” állításait a Sports Business Journal közölte. A találgatás azután merült fel, hogy az Evil Geniuses úgy döntött, hogy kilép az LCS-ből (League of Legends Championship Series). Elhangzott, hogy a szervezet aktívan próbálta eladni az esport részlegét, de eddig egyetlen vásárló sem mutatott érdeklődést.

Pletykák szerint a gonosz zsenik kilépnek az esport iparágból: lehetséges hatások és pénzügyi kihívások

Lehetséges hatás

Bár fontos megjegyezni, hogy ezek az állítások jelenleg nem ellenőriztek, ha igazak, jelentős hatással lehetnek az esport iparágra. Az Evil Geniuses a 2000-es évek eleje óta régóta jelen van az esportban, és számos esport tudományágban részt vett.

Aggodalmak a gonosz zsenikért

Az Evil Geniuses nemrégiben sikereket ért el a VALORANT Champs verseny megnyerésével, és megszerezte a legjobb helyet, valamint egy 1 millió dolláros nyereményt. Vannak azonban aggályok a szervezet jövőjét illetően. Feloldotta Dota 2 névsorát, amely Dél-Amerikában volt, és bizonytalanságok vannak a Counter-Strike 2 és a VALORANT csapatai körül.

A Sports Business Journal cikke nem közölt konkrét részleteket, de rávilágított az Evil Geniuses nyilvánvaló szándékára, hogy akár egészében, akár részben eladja az esport részlegét.

Pénzügyi kihívások

A gonosz zsenik lehetséges távozása az esporttól az iparág kihívásokkal teli gazdasági helyzetének következménye lehet. Idén olyan jelentések jelentek meg, amelyek arra utalnak, hogy a szervezet pénzügyi nehézségekkel küzd, és korlátozott létszámmal működik.

Hatás az iparra

Ha az Evil Geniuses valóban kilép az esport színteréről, az jelentős csapás lenne az iparágra nézve. Ebben az évben már számos elbocsátásra, szervezetbezárásra és kudarcba fulladt partnerségekre került sor. Egy olyan prominens szervezet távozása, mint az Evil Geniuses, tovább erősítené az esport küzdelmeit.

Az esport iparággal kapcsolatos további frissítésekért látogasson el az Esports.net oldalra.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács
undefined is not available in your country. Please try:

Legújabb hírek

Az ALGS 2024 szezon második fele: mély merülés az esport jelenségben
2024-06-02

Az ALGS 2024 szezon második fele: mély merülés az esport jelenségben

Hírek