Esport fogadási útmutató: Fantáziafogadás kezdőknek

A fantáziafogadások robbanásszerűen elterjedtek az online szerencsejátékok színterén izgalmas és pörgős természete miatt, valamint azzal a ténnyel párosulva, hogy a játékosstatisztikákba és általában véve a sportba betekintést nyerő sportrajongók alapvető képességekkel rendelkeznek, amikor a csapat alapjairól van szó. kiválasztás – és lényegében erről szól a fantázia.

Dióhéjban a fantasy sportfogadás egy online ügyességi játékként írható le, amelynek során a fogadó virtuális játékoscsapatot épít fel, amely a sporttal kapcsolatos bizonyos statisztikák alapján pontokat gyűjt.

Szívesen kipróbálnád? Íme az összes alapvető tudnivaló, például a fantasy játék, a megbízható sportfogadó választás, a népszerű sportok, amelyekre fogadni lehet, valamint a tippek, trükkök és stratégiák a nyerési potenciál növelésére.

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Fantasy Sports Explained

Korábban kínáltunk egy alapvető magyarázatot a fantáziasportfogadásra, és a valóság az, hogy ez valóban meglehetősen egyszerű. Ügyességi játékként hasznos lenne megérteni azt a sportágat, amelyre fogadást köt, de még az újoncok is kipróbálhatják, ha megtanulják a megfelelő taktikákat, adaptálják azokat, és improvizálnak az árnyalatokon. a játékból.

A fantáziafogadásnak csupán egy játékoscsapat összeállítása szükséges bizonyos kiválasztási kritériumok alapján. Játékosai ezután pontokat szereznek virtuális csapatának a valós élő játékokon nyújtott teljesítményük alapján, és ha az összes pontod a legmagasabb, akkor te vagy a győztes.

Könnyű, igaz?

Val vel hagyományos sportfogadás, a fogadók a sportesemények kimenetelére tesznek fogadást, de a fantáziafogadásban Ön más fogadókkal köt, akik szintén létrehoztak fantáziacsapatokat, és az nyer, akinek a csapata felülmúlja a többieket.

Írd fel:

Míg a fantáziafogadás ügyességi játéknak számít, a véletlennek is van egy eleme. A fogadók – szakértelmük vagy kompetenciájuktól függetlenül – soha nem garantált nyereményük. Még a legjobb, legjobban értékelt játékosok mellett is a csapatok elveszíthetnek és elveszítenek egy meccset, tornát, szezont stb. Előfordulnak sérülések, és ezek a szerencsétlen, előre nem látható események negatívan befolyásolják az esélyeidet, de ezek szerves részét képezik, és gyakran hozzátesznek a játékok várakozása és izgalma.

Hogyan játssz a Fantasy Sportfogadásban

Ahogy korábban említettük, a fantáziasportfogadásban többféleképpen is fogadhat, de a választott fogadás típusa a sportágtól függ, és attól, hogy egy teljes szezonban részt vesz-e egy ligában, vagy a napi fantáziasportban való részesedést választja.

A csapatok létrehozásának szabályai sportágonként is eltérnek, de a legtöbb esetben költségvetést vagy fizetési sapkát kapsz, amellyel játékosokat választhatsz (mindegyikhez árcédula van csatolva) a csapatodba. A pontok és a pontozási rendszerek is eltérőek. Például az, hogy a csapat hogyan szerez pontokat a futballban, különbözik attól, ahogyan a baseballban vagy a futballban szerez pontokat. A futballban a szélső fogadó pozícióban lévő játékos yardja, touchdownja stb. alapján gyűjthet pontokat, míg a futballista gólokat, büntetőket stb.

Fantasy Leagues

Már tudja, hogy a fantasy ligákban általában egy másik fantasy csapat ellen kell játszani. A futballban akkor koronázzák meg a győztes, ha csapata a legtöbb pontot szerzi a kezdőcsapatban, így a cél az, hogy olyan formációt válasszanak, amely a legjobb összesített statisztikákat adja, ami több pontot eredményez, és végső soron a nyereményalap nyertesét. .

Egyes ligák azonban nem osztják ki a nyereményalap 100%-át. Ehelyett a nyertesek egy bizonyos százalékot kapnak, és kisebb összegeket ítélnek oda a második helyezetteknek.

A fantasy sportfogadók dönthetnek úgy is, hogy csak egyetlen ellenfél ellen játszanak. A megtett tétek egyenlő összegűek, és a győztest (aki elmegy ellenfele tétjével) az határozza meg, hogy melyik csapat szerzi a legtöbb pontot.

Napi fantáziasportok

A napi fantáziasportok a klasszikus fantasy ligák hónapokig tartó teljes szezonos formátumát kisebb, akciódúsabb darabokra bontják, ahol minden nap vagy hetente kiválaszthatja kedvenc játékosait. Nincs benne komoly elkötelezettség, így nem ragad le, mondjuk, rossz játékosválasztás (hónapokon át), amelyek nem hoznak eredményt vagy nem nyernek pénzt.

A napi fantáziasportban a sérülések és a rossz huzatok és cserék nem jelentenek problémát, mint a szezonos változatnál.

A sportbolond rajongók és a fantáziasportok iránt érdeklődők folyamatos szórakozásra számíthatnak, miközben kiválasztják az általuk választott pontos kezdőcsapatot vagy csapatot. Több lehetőség is van a nyerésre, mert a versenyek folyamatosan zajlanak, napi és heti fogadás mellett.

A fizetési sapka, amely bizonyos mértékig korlátozza a választást, továbbra is érvényben van, de ez nem feltétlenül akadályozza az ellenőrzést. Ne feledje, nem mindig a legdrágább játékosok a legjobbak – ez különösen igaz a napi fantasy sportokra.

Íme a lépések a fantáziafogadás megkezdéséhez:

1. Keressen egy jó hírű sportfogadót. Válasszon egy megbízható fantasy webhelyet vagy sportfogadót (erről egy kicsit bővebben).

2. Regisztráljon vagy jelentkezzen be. Hozzon létre egy fiókot, ha új vagy, vagy egyszerűen jelentkezzen be.

3. Válasszon ki egy fantáziasportot. Navigáljon a napi fantáziasport-kínálathoz, és válassza ki azt, amelyikben a legmagabiztosabb. Meglehetősen ismernie kell a sportágat, valamint betekintést kell szereznie a játékosokba, a csapatokba és a játékmenetbe.

4. Válasszon egy játéktípust. Válassza ki a fogadási vagy játéktípust (erről a következő részben fogunk beszélni).

Napi fantasy játéktípus és ligaméret kiválasztása

Ingyenes tekercs játékok

Javasoljuk, hogy itt kezdje el fantáziafogadási utazását. A kockázat nem létezik, mivel ingyenesen játszható, így nincs szükség befizetésre vagy fogadásra, és lehetővé teszi, hogy valódi pénzt nyerjen bankroll egyenlegének növelése érdekében. Továbbra is lehetősége van kiválasztani a kívánt játéktípust: Head-to-Head (H2H), Double Up (50/50) vagy Garantált nyereményalap (GPP).

Fej-fej mellett és duplán

Ezek a játéktípusok körülbelül 50%-os esélyt kínálnak arra, hogy vagy meghatározott mennyiségű készpénzt nyerjenek, vagy szó szerint megduplázzák a pénzüket. A H2H játékokban egyetlen ellenfél ellen játszol, míg az 50/50-es meccsekhez a mezőny felét kell legyőzni. Az ilyen típusok előnye, hogy nem kell a legjobb csapatot felépítenie a győzelemhez – ehelyett nézzen meg egy átfogóbb csapat létrehozását biztonságos lehetőségekkel.

Garantált nyereményalap

Ezek a játékok valamivel nehezebbek, de az előnyük, hogy a nevezési díjak alacsonyak, és ha a kiválasztott csapat jól teljesít, a nyeremények általában nagyok. A GPP versenyeken sok más fogadóval találkozol szemben, így a tudásod és a játékosok ismerete, stb. kivételesen jónak kell lennie.

Hogyan válasszuk ki a legjobb Fantasy fogadási webhelyet

A fantasy sportfogadás nem tartozik a hagyományos szerencsejátékok közé, mert inkább ügyességi játéknak tekintik, mint szerencse vagy véletlen játékának. De bár a választott fantáziasportban való jártasság mindenképpen fontos, az eredmény soha nem egyértelmű, mert lényegében egy valódi játékra teszel fogadást, amely felett nincs befolyásod. Hacsak nem egy ingyenes fantáziajátékot játszik, a játék eredményére bármilyen fogadás megtétele azt jelenti, hogy mindig bizonyos szintű kockázatot jelent.

Mielőtt belevágnánk, hogyan válasszunk fantasy oldalt, hangsúlyoznunk kell a felelősségteljes szerencsejáték gyakorlásának fontosságát. Mielőtt valódi pénzért játsszon fantáziával, állítson be reális költségvetést, és soha ne lépje túl azt.

Kritériumok az eSport webhely vagy a sportfogadás kiválasztásánál

A legjobb online fogadási oldal személyenként változik, attól függően, hogy melyik játékra vagy versenyre és versenyre szeretnének fogadni – sokak számára még a kínált fogadási típusok is számításba jöhetnek. Íme a jó e-sport oldalak legfontosabb jellemzői:

Megbízható licenc

Győződjön meg arról, hogy a választott sportfogadót egy jó hírű szerencsejáték-hatóság engedélyezte. A jogi engedély azt jelenti, hogy az oldalt folyamatosan ellenőrzik, és ez garantálja a fogadóirodák tisztességes és biztonságos működését.

fizetési módok

Keresse meg a fizetési lehetőségeket, és győződjön meg arról, hogy választotta befizetési és kifizetési módok támogatottak.

Ingyenes játék

Ez különösen fontos az új fogadók számára. Az ingyenes fantáziasportok ugyanolyan izgalmas, de kockázatmentesek, és nagyszerű módja annak, hogy megfelelő képet kapjunk a játékról, mielőtt valódi pénzes fogadást tennénk.

Promóciók és bónuszok

Számos eSport fogadási oldal kínál promóciókat és bónuszokat az új ügyfeleknek hogy beindítsák a bankrolljukat. A készpénzes bónusz azt jelenti, hogy a fogadóknak csak az első befizetésük miatt kell aggódniuk egy későbbi szakaszban.

Vevőszolgálat

Abban az esetben, ha valami rosszul sül el, elengedhetetlen egy call center, segélyvonal vagy közösségi média jelenléte, amely a hét minden napján, 24 órában szolgálja a fogadókat.

Felhasználói tapasztalat

A fantáziasportokhoz választott sportfogadónak fantasztikus felhasználói felülettel kell rendelkeznie, és csak az iparág vezető szolgáltatóinak legjobb szoftvereit kell használnia.

Népszerű fantasy sportok, amelyekre fogadhat

Futball

Az amerikai futball (és különösen az NFL) uralja a fantáziát az Egyesült Államokban. A híres virtuális liga több mint 35 millió fős rajongótáborral büszkélkedhet, ami az országban élő fantasy játékosok nagyjából 78%-ának felel meg.

Futball

A futball az Egyesült Királyság vezető fantasy sportja, körülbelül 8 millió aktív fantasy játékossal. A rajongótábor folyamatosan növekszik a sportág világméretű népszerűségének köszönhetően. A Premier League – a világ legnagyobb futballbajnoksága – birtokolja hivatalos fantáziajátékát, a Fantasy Premier League-et (FPL).

Krikett

Indiában, a fantasy krikett az élen áll elképesztő, több mint 100 millió játékos követővel. Az IPL és a Twenty20 Cricket Championship az elsődleges virtuális fókusz, és a szakértők úgy vélik, hogy az elkövetkező évtizedben körülbelül 400 millióra fognak ugrani.

Kosárlabda

A kosárlabda a napi fantáziasportok éllovasa. A kosárlabda fanatikusok nem tudnak betelni az akciókkal, így logikus, hogy az eSportban is hatalmas a jelenléte. Jelenleg az Egyesült Államok rendelkezik a legaktívabb felhasználókkal, és az NBA-ben a különböző csapatok közötti összecsapások a fő fantáziaközpont.

Fantasy fogadási tippek és trükkök a sikerhez

Valódi pénzre fogadni? Szerezzen előnyt a fantasy sportok arénájában ezekkel a nyerési stratégiákkal:

Kövesse nyomon a játékosokat

Nagyon jól kell értened minden játékos csúcsait és mélypontjait, és csak az élő meccsek követésével maradhatsz ezen a statisztikákon. A játékosok tipikus teljesítményének megértése segít megjósolni képességeit a jövőbeli játékokban.

Ismerje meg a sportot

Ez kéz a kézben jár az egyes játékosok teljesítményének ismeretével. Ahhoz, hogy kitűnjön és a legtöbbet hozhassa ki a fantázialehetőségekből, a sportág rajongójának kell lennie, vagy jól ismernie kell a játékot.

Legyen stratégiád

Fogadási stratégiával rendelkezik arról szól, hogy megértsük a játékosok teljesítményét, és kiválóan ismerjük a sportágat általában. Ha rossz stratégiát alkalmazunk, és nem gondolunk rá, az tönkreteheti a fantázia szezonját, mielőtt még elindulna. A legjobb játékosok draftolása nem jelenti azt, hogy mindannyiuknak első helyen kell szerepelniük. Minden az egyensúlyról szól – és mindig fontolóra kell vennie költségvetésének egy részét (a fizetési sapkát, amelyről korábban beszéltünk) a szezon közbeni ügyletekre stb.

Kezdje olcsóbb ligákkal

Kiszóltunk a legnépszerűbb ligasportok, amelyekre fogadni lehet fantáziában, de ne feledje, hogy ezek is drágábbak játszani. Ha még nem ismeri a fantasy sportfogadást, kezdje az olcsóbb ligákkal, hogy pénzt takarítson meg (amíg készen áll a tét növelésére), és jobban megismerheti a dolgok működését.

Mindig érezd jól magad

Persze, egy kis versenyképesség nagyszerű, de a nap végén bármilyen sportban részt venni (és akár nézegetni is), legyen az igazi vagy virtuális, szórakoztató. Ismerje meg határait, és gyakoroljon felelősségteljes szerencsejátékot.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács

Faq

Minden, amit tudnia kell a kaszinókról

Mi az a fantasy fogadás?

A fantáziafogadás egy online ügyességi játék, ahol a fogadó virtuális csapatot hoz létre játékosokból, akik a sporttal kapcsolatos bizonyos statisztikák alapján pontokat gyűjtenek.

Melyik fantasy sportra a legkönnyebb fogadni?

A legkönnyebb fantáziasportra fogadni azt, amelyiket a legjobban ismeri, mert jobb döntéseket tud hozni, és sikerstratégiáját a játék megértése fogja motiválni.

Ingyenesen játszhat fantasy sportfogadást?

Igen, számos elismert és megbízható eSport fogadási oldalon ingyenesen játszhat fantasy sportfogadást. Az ingyenes játék csökkenti a pénzvesztés kockázatát, és lehetőséget ad arra is, hogy jobban megismerje a játékot.

A fantasy fogadás a szerencsejáték egy formája?

A fantasy sportfogadás jogilag nem tekinthető hagyományos szerencsejátéknak, mert ügyességi játéknak minősül. A fogadók azonban valódi pénzes fogadásokat kötnek, így ez egy kicsit szürke terület.