Tudj meg többet: A fogadásról részletesen 2023

A játékfejlesztők számos esport játékot vezettek be az 1990-es években, amelyek igen népszerűvé váltak. Az Esports események online is megjelentek, tovább növelve az események és versenyek elérhetőségét. Ez jelentette a mainstream eSport fogadás kezdetét.

A világ minden tájáról érkező fogadók érdeklődtek a játék iránt, a fogadási szolgáltatók pedig nem haboztak különféle fogadási piacokat kínálni az eSport eseményeken. Később a mobiljátékokat is bevezették, ami az esportfogadások népszerűségének további növekedéséhez vezetett.

Miért fogadnak az emberek esportra?

Miért fogadnak az emberek esportra?

Ha még nem vállalkozik a sportfogadásra, valószínűleg aggályai vannak azzal kapcsolatban, hogy egyesek miért érdeklődnek különösen az e-sport fogadások iránt. Érthető, hogy az eSporton vagy egy számítógépes játékon való fogadás furcsán hangzik.

Ha azonban felfedezi az eSport fogadással járó rejtett jutalmakat, könnyen megértheti, hogy a fogadók miért fogadják gyorsan ezt a fogadási rést. Minden további nélkül íme néhány ok, amiért egyes fogadók előfizetnek az eSports fogadásra.

A számítógépes játékok népszerűsége

Kétségtelen, hogy a számítógépes játékok a fősodorba kerültek. Ennek fényében kétségtelenül csábító az a lehetőség, hogy egy számodra tetsző számítógépes játékra fogadhatsz, és potenciálisan nyerhetsz valamit.

Különböző versenyek és ligák

Több százzal eSport ligák és versenyek, az eSport fogadóknak mindig várniuk kell egy közelgő eseményre. Noha egyes bukmékerek nem feltétlenül fednek le minden eseményt, mindig számíthat az eSportra összpontosító szerencsejáték-oldalakra.

A fogadók élőben követhetik a meccset

A legtöbb eSport fogadási oldal élő közvetítést és játék közbeni funkciókat is lehetővé tesz. Így a fogadók egyszerre nézhetnek meccset és téteket köthetnek, és ez minden bizonnyal vonzóvá teszi az eSportot.

Mindig van valami új

Az Esports játékok olyanok, mint bármely más szoftver. Ez azt jelenti, hogy az eSportot folyamatosan újraértékelik és fejlesztik, így a játékosok és a fogadók számára egyaránt lenyűgözőek.

Miért fogadnak az emberek esportra?
Az esport fogadások típusai

Az esport fogadások típusai

Az eSport fogadók számára elérhető fogadási típusok nagymértékben függenek attól, hogy milyen játékot játszanak. Például, CS:GO a játékosok fogadhatnak az ölések vagy zászlók számára, míg FIFA előfordulhat, hogy a játékosoknak csak le kell fordítaniuk tudásukat a szokásos sportágakról – meccsgyőztes, tornagyőztes, túl/alul és helyes pontszám. Mielőtt belemerülne az eSport fogadások világába, a fogadóknak meg kell ismerkedniük a fogadás általános típusaival, amelyek egyediek arra az eseményre, amelyre fogadnak.

Fogadás egy esport játékra

Fogadás kizárólag egy esport játékra nagyszerű módja annak, hogy a legtöbbet hozd ki az eSport fogadásból. Ismert tény, hogy a legtöbb fogadó akkor éri el a legjobb eredményt, ha olyan eseményekre fogad, amelyeket túl jól ért. Ez a stratégia nemcsak az eSportban újonc fogadóknak ajánlott, hanem a tapasztaltabb szerencsejátékosok is jó stratégiának találják.

Bár ez a stratégia közhelynek hangzik, sokkal könnyebb egy játékosnak több fogadást nyerni egy eSporton, ha mindennek ismeri a csínját-bínját, mint valaminek, amit alig követ.

Az esport fogadások típusai
A legjobb fogadási útmutatók

A legjobb fogadási útmutatók

Amikor eSports fogadóiroda vásárlásakor vásárol, a legjobb módja annak, hogy kellemes játékélményben legyen része, ha elolvassa a fogadási útmutatót, vagy összehasonlítja a különböző fogadóirodákat. A megfelelő fogadási útmutatók segítségével nagy esélye van arra, hogy átfusson az egyre bővülő lehetőségek listáján, és a megfelelő fogadási oldalt válassza. Természetesen egy eSport fogadási útmutató feltárja vagy megosztja azokat a létfontosságú részleteket, amelyekre az eSport fogadóknak szüksége van.

Pontosan mit kínál egy fogadási útmutató az e-sport fogadóinak? Íme, mit nyerhet minden eSport játékos, ha elolvassa az útmutatókat, mielőtt elkezdené az eSport fogadást:

 • Esport fogadási útmutatók segítsen az új játékosoknak megtanulni, hogyan működik minden. Felfedik a gyakori játékhibákat és azok elkerülésének legjobb gyakorlatait is
 • Az útmutatók bemutatják a legjobb tranzakciós fogadási oldalakat olyan kulcsfontosságú szempontokat foglal magában, mint a befizetések, kifizetések, a tranzakciós limitek és az elfogadott pénznemek.
 • Az útmutatók áttekintik a különböző fogadási oldalakat és biztosítson egy listát azokról a webhelyekről, amelyek kiváló lefedettséget kínálnak az e-sport fogadási piacokról
 • Az útmutatók felfedik a fogadóirodákat a verseny legjobb esport fogadási szorzóival
 • Az útmutatók segítenek az új és tapasztalt játékosok bónuszajánlatokat és egyéb játékösztönzőket találnak az eSport játékosoknak.
 • Az útmutatók is segítik a játékosokat értékelje a sportfogadó által nyújtott ügyfélszolgálat minőségét.
A legjobb fogadási útmutatók
Hogyan fogadjunk online eSportra

Hogyan fogadjunk online eSportra

Az eSportban való fogadás kétségtelenül sok tekintetben különbözik a hagyományos sportfogadástól. Eltekintve a grafikus elemektől és attól, hogy valódi játékosok állnak a játékkonzolok mögött, az eSportra való fogadás hasonló a hagyományos sportokra való fogadáshoz.

Hogyan fogadsz az eSport meccsekre? Az eSporton való fogadás és nyerés nem különbözik a hagyományos fogadásoktól – meg kell értenie a játékot, és figyelnie kell az eSport fogadási tippekre vagy stratégiákra, miközben Lady Luckra vár. Válasszon egy eSport eseményt, amely érdekli, egy preferált fogadási piacot. Az is az Ön érdeke, hogy ügyeljen az esélyekre, hogy a választása megfelelő legyen az Ön számára.

A hagyományos fogadással ellentétben az eSports fogadás interaktív, és nagyszerű fogadási élményt kínál az élő közvetítés funkcióinak, a részletes statisztikáknak, a közösségi média közösségeknek és még sok másnak köszönhetően. Több műfaj, játék és verseny esetén az eSports fogadók a következőkre fogadhatnak:

 • Többjátékos online harci aréna (MOBA) mint például a Dota 2 és a League of Legends
 • First Person Shooter (FPS) mint például a Counter-Strike: Global Offensive, a Call of Duty, az Overwatch és a Halo
 • Sport szimulátorok mint például a FIFA és az NBA 2K
 • Battle Royale mint például a PUBG, a Fortnite vagy a CoD: Warzone
Hogyan fogadjunk online eSportra
Esport bukmékerek összehasonlítása

Esport bukmékerek összehasonlítása

Az eSport fogadóirodák összehasonlítása kritikus lépés minden online játékélményben. A különböző eSport fogadóirodák kínálatának megértése az egyike a sok esport fogadási tippnek, amely sokat segít abban, hogy a fogadók megalapozott döntéseket hozzanak. Ez abban is segíthet, hogy egy újabb fogadási oldalt válasszon, hogy a régieknél jobb játékélményt biztosítson.

Mivel több száz vagy akár több ezer engedéllyel rendelkező bukméker foglalkozik az eSport eseményekkel, íme néhány ok, amiért a fogadókat arra kell ösztönözni, hogy hasonlítsák össze az eSport fogadóirodákat, mielőtt elkezdenék az online fogadást.

 • Segít a fogadóknak megérteni, hogy mások mit mondanak a különböző eSport fogadási platformokról
 • Lehetővé teszi a fogadók számára, hogy összehasonlítsák a különböző oldalak által lefedett e-sport eseményeket, és kiválaszthassák a számukra legmegfelelőbbet.
 • A segélykérők olyan eSport-könyveket választanak, amelyek bőséges bónuszokat és promóciókat kínálnak
 • Lehetővé teszi a fogadók számára, hogy összehasonlítsák a különböző webhelyek által kínált fizetési módokat, és értékeljék azok alkalmasságát.
 • Segít a fogadóknak a fogadóirodák hiszékenységének vagy engedélyezési státuszának előzetes értékelésében.

Egy komoly eSport játékosnak soha nem szabad figyelmen kívül hagynia az eSport fogadóirodák összehasonlításának fontosságát, mielőtt elkezdené. A kérdés azonban, melyik a legjobb e-sport fogadási oldal?, nehéz lehet válaszolni. Mind a régi, mind az új eSport fogadási oldalaknak megvannak a maguk egyedi erősségei. Ezért az Ön felelőssége, hogy kellő gondossággal járjon el, és olyan eSport fogadási oldalt válasszon, amely megfelel játékigényeinek.

Esport bukmékerek összehasonlítása
Esport fogadási szószedet

Esport fogadási szószedet

Mielőtt elkezdené a szitálást online esport bukmékerek, az Ön érdeke, hogy megismerkedjen a megfelelő terminológiával. Várhatóan minden kívülálló elveszik az eSports játékfeltételek áradatában.

Itt található az online fogadási iparágban általánosan használt kifejezések listája, mind a hagyományos online kaszinókban, mind az eSport fogadásban.

Általános kifejezések

 • Esport - Az elektronikus sportokat leíró egyszerű kifejezés
 • Punter/Bettor: Olyan személy, aki szerencsejátékot játszik vagy fogadásokat tesz
 • Bukméker - A bukméker, sportfogadó vagy sportfogadási szolgáltató szinonimája, lényegében a különböző piacokat lefedő kaszinó
 • Fogadási piacok - Válogatás a fogadóirodák által adott szorzók közül egy adott típusú sportra vagy eSport fogadási lehetőségre.
 • Páratlan - Egy véletlenszerű esemény vagy játék kimenetelének esélye vagy valószínűsége.
 • Fogadási bónusz - promóciós ajánlatok, amelyek lehetővé teszik az eSport fogadók számára, hogy ingyenes pénzt keressenek, miután teljesítik a meghatározott fogadási követelményeket.
 • Fogadási követelmények - Egy szorzó, amely azt jelenti, hogy a játékosnak hányszor kell végigjátszania a bónuszt ahhoz, hogy kivehesse bónusznyereményét.
 • Fogadási stratégia - Kidolgozott fogadási rendszer vagy megközelítés, amelyet a fogadójátékos alkalmaz, hogy előnyt szerezzen a fogadóirodával szemben.
 • Fogadás - A fogadás egy előre nem látható esemény kimenetelére.
 • Tét - A fogadáson megtett összeg.
 • A torna győztese - A fogadni a csapatra amely szerinted a legnagyobb esélye van egy közelgő eSport verseny megnyerésére.
 • Csapat - Profi játékosok egy csoportja, akik együtt versenyeznek egy eSport címért.
 • Streamer - Egy aktív játékos, aki élő játékmenetet közvetít streaming platformokon.
 • Streaming platform - Streamezők által használt webhely, főleg játékosok vagy játékokat kínáló webhelyek, hogy élő eSport-játékosokat közvetítsenek követőiknek.
Esport fogadási szószedet
Esport-specifikus szakszavak

Esport-specifikus szakszavak

 • KDA - Szintén K/D/A néven írják, ami a szerzett gyilkosságok, elhalálozások és gólpasszok rövidítése. A játékos teljesítményének megvilágítására szolgál
 • Bo1, Bo2, Bo4 - Betűszavak, amelyek lefordíthatók az egyikből legjobb, a kettő közül a legjobb, a legjobb a négyből és így tovább.
 • CS:GO - A rendkívül népszerű első személyű játék, a Counter-Strike: Global Offensive betűszó.
 • DOTA 2 vagy Dota 2 - A Defense of the Ancients 2 online harci aréna játék rövidítése.
 • SCII vagy SC2 - A StarCraft II rövidítése
 • Single elimination bracket - Egy verseny, ahol a vesztesek kiesnek, és nincs esélyük a továbbjutásra.
 • Double elimination bracket- Egy versenyformátum, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy a rájátszás során elveszítsenek egy extra játékot. Ez azt jelenti, hogy a vesztesek versenyeznek más vesztesekkel.
 • Shotcaller - Egy játékos mozgásteret adott a csapat stratégiájának kidolgozásához.
 • Twitch - Vezető élő streaming szolgáltatás, amely különösen az eSportra összpontosít.
 • LOL - A League of Legends rövidítése. Ezt a játékot véletlenül a Legenda az eSport játékköreiben.
Esport-specifikus szakszavak