Az eSport fogadás megértése: Átfogó útmutató

A játékfejlesztők számos esport játékot vezettek be az 1990-es években, amelyek igen népszerűvé váltak. Az Esports események online is megjelentek, tovább növelve az események és versenyek elérhetőségét. Ez jelentette a mainstream eSport fogadás kezdetét.

A világ minden tájáról érkező fogadók érdeklődtek a játék iránt, a fogadási szolgáltatók pedig nem haboztak különféle fogadási piacokat kínálni az eSport eseményeken. Később a mobiljátékokat is bevezették, ami az esportfogadások népszerűségének további növekedéséhez vezetett.

Az eSport fogadás megértése: Átfogó útmutató
Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Gyorsan előre, a játékfejlesztők számos esport játékot vezettek be az 1990-es években, amelyek igen népszerűvé váltak. Az Esports események online is megjelentek, tovább növelve az események és versenyek elérhetőségét. Ez jelentette a mainstream eSport fogadás kezdetét.

A világ minden tájáról érkező fogadók érdeklődtek a játék iránt, a fogadási szolgáltatók pedig nem haboztak különféle fogadási piacokat kínálni az eSport eseményeken. Később a mobiljátékokat is bevezették, ami az esportfogadások népszerűségének további növekedéséhez vezetett.

Miért fogadnak az emberek az esportra?

Ha még nem vállalkozik a sportfogadásra, valószínűleg aggályai vannak azzal kapcsolatban, hogy egyesek miért érdeklődnek különösen az e-sport fogadások iránt. Érthető, hogy az eSporton vagy egy számítógépes játékon való fogadás furcsán hangozhat.

Ha azonban felfedezi az eSport fogadással járó rejtett jutalmakat, könnyen megértheti, hogy a fogadók miért fogadják gyorsan ezt a fogadási rést. Minden további nélkül íme néhány ok, amiért egyes fogadók előfizetnek az eSports fogadásra.

Az emberek szeretik a számítógépes játékokat

Kétségtelen, hogy a számítógépes játékok a fősodorba kerültek. Ennek fényében kétségtelenül csábító az a lehetőség, hogy egy számodra tetsző számítógépes játékra fogadhatsz, és potenciálisan nyerhetsz valamit.

Különböző versenyek elérhetősége

Több százzal eSport címek és versenyek, az eSport fogadóknak mindig várniuk kell egy közelgő eseményre. Noha egyes bukmékerek nem fednek le minden eseményt, mindig számíthat az eSportra összpontosító szerencsejáték-oldalakra.

A fogadók élőben követhetik a meccset

A legtöbb eSport fogadási oldal élő közvetítést és játék közbeni funkciókat is lehetővé tesz. Így a fogadók egyszerre nézhetnek meccset és téteket köthetnek, és ez minden bizonnyal vonzóvá teszi az eSportot.

Mindig van valami új

Az Esports játékok olyanok, mint bármely más szoftver. Ez azt jelenti, hogy az eSportot folyamatosan újraértékelik és fejlesztik, így a játékosok és a fogadók számára egyaránt lenyűgözőek.

A fogadások típusai

Az eSport fogadók számára elérhető fogadási típusok nagymértékben függenek attól, hogy milyen játékot játszanak. Például, CS:GO a játékosok fogadhatnak az ölések vagy zászlók számára, míg FIFA előfordulhat, hogy a játékosoknak csak le kell fordítaniuk tudásukat a szokásos sportágakról – meccsgyőztes, tornagyőztes, túl/alul és helyes pontszám. Mielőtt belemerülne az eSport fogadások világába, a fogadóknak meg kell ismerkedniük azokkal az eseményekkel kapcsolatos gyakori fogadási típusokkal, amelyekre fogadnak.

Ragaszkodunk egy esport játékhoz

Fogadás csak egy esport játék nagyszerű módja annak, hogy a legtöbbet hozza ki az eSport fogadásból. Ismert tény, hogy a legtöbb fogadó akkor éri el a legjobb eredményt, ha olyan eseményekre fogad, amelyeket túl jól ért. Ez a stratégia nem csak az eSportban kezdő fogadóknak ajánlott, hanem a tapasztaltabb szerencsejátékosok is jó stratégiának találják.

Bár ez a stratégia közhelynek hangzik, sokkal könnyebb egy játékosnak több fogadást nyerni egy eSporton, ha mindennek ismeri a csínját-bínját, mint valaminek, amit alig követ.

A legjobb fogadási útmutatók

Ha eSport fogadóirodát vásárol, a legjobb módja annak, hogy kellemes játékélményben legyen része, ha elolvassa a fogadási útmutatót, vagy összehasonlítja a különböző fogadóirodákat. A megfelelő fogadási útmutatók segítségével nagy esélye van arra, hogy átfusson az egyre bővülő lehetőségek listáján, és a megfelelő fogadási oldalt válassza. Természetesen egy eSport fogadási útmutató feltárja vagy megosztja azokat a létfontosságú részleteket, amelyekre az eSport fogadóknak szüksége van.

Pontosan mit kínál egy fogadási útmutató az e-sport fogadóinak? Íme, mit nyerhet minden eSport játékos, ha elolvassa az útmutatókat, mielőtt elkezdené az eSport fogadást:

 • Esport fogadási útmutatók segítsen az új játékosoknak megtanulni, hogyan működik minden. Felfedik a gyakori játékhibákat és azok elkerülésének legjobb gyakorlatait is
 • Az útmutatók felfedik a legjobb tranzakciós fogadási oldalakat olyan kulcsfontosságú szempontokat foglal magában, mint a befizetések, kifizetések, a tranzakciós limitek és az elfogadott pénznemek.
 • Az útmutatók áttekintik a különböző fogadási oldalakat és biztosítson egy válogatott listát azokról a webhelyekről, amelyek kiváló lefedettséget kínálnak az e-sport fogadási piacokról
 • Az útmutatók felfedik a fogadóirodákat a verseny legjobb esport fogadási szorzóival
 • Az útmutatók segítenek az új és tapasztalt játékosok bónuszajánlatokat és egyéb játékösztönzőket találnak az eSport játékosoknak.
 • Az útmutatók is segítik a játékosokat értékelje a sportfogadó által nyújtott ügyfélszolgálat minőségét.

Hogyan fogadjunk online eSportra

Az eSportban a fogadás kétségtelenül sok tekintetben különbözik a hagyományos sportfogadástól. Eltekintve a grafikus elemektől és attól, hogy valódi játékosok állnak a játékkonzolok mögött, az eSportra való fogadás hasonló a hagyományos sportokra való fogadáshoz.

Hogyan fogadsz az eSport meccsekre? Az eSporton való fogadás és nyerés nem különbözik a hagyományos fogadásoktól – meg kell értenie a játékot, és figyelnie kell az eSport fogadási tippekre vagy stratégiákra, miközben Lady Luckra vár. Válasszon egy eSport eseményt, amely érdekli, egy preferált fogadási piacot. Az is az Ön érdeke, hogy ügyeljen az esélyekre, hogy a választása megfelelő legyen az Ön számára.

A hagyományos fogadással ellentétben az eSports fogadás interaktív, és nagyszerű fogadási élményt kínál az élő közvetítés funkcióinak, a részletes statisztikáknak, a közösségi média közösségeknek és még sok másnak köszönhetően. Több műfaj, játék és verseny esetén az eSport fogadók a következőkre fogadhatnak:

 • Többjátékos online harci aréna (MOBA) mint például a Dota 2 és a League of Legends
 • First Person Shooter (FPS) mint például a Counter-Strike: Global Offensive, a Call of Duty, az Overwatch és a Halo
 • Sport szimulátorok mint a FIFA és az NBA 2K
 • Battle Royale mint például a PUBG, a Fortnite vagy a CoD: Warzone

A sportfogadók összehasonlítása

Az eSports fogadóirodák összehasonlítása kritikus lépés minden online játékélményben. A különböző eSport fogadóirodák kínálatának megértése egyike a sok esport fogadási tippnek, amely sokat segít abban, hogy a fogadók megalapozott döntéseket hozzanak. Ez abban is segíthet, hogy egy újabb fogadási oldalt válasszon, hogy a régieknél jobb játékélményt biztosítson.

Mivel több száz vagy akár több ezer engedéllyel rendelkező bukméker foglalkozik az eSport eseményekkel, íme néhány ok, amiért a fogadókat arra kell ösztönözni, hogy hasonlítsák össze az eSport fogadóirodákat, mielőtt elkezdenék az online fogadást.

 • Segít a fogadóknak megérteni, hogy mások mit mondanak a különböző eSport fogadási platformokról
 • Lehetővé teszi a fogadók számára, hogy összehasonlítsák a különböző oldalak által lefedett e-sport eseményeket, és kiválaszthassák a számukra legmegfelelőbbet.
 • A segélykérők olyan eSports könyveket választanak, amelyek bőséges bónuszokat és promóciókat kínálnak
 • Lehetővé teszi a fogadók számára, hogy összehasonlítsák a különböző webhelyek által kínált fizetési módokat, és értékeljék azok alkalmasságát.
 • Segít a fogadóknak a fogadóirodák hiszékenységének vagy engedélyezési státuszának előzetes értékelésében.

Egy komoly eSport játékosnak soha nem szabad figyelmen kívül hagynia az eSport fogadóirodák összehasonlításának fontosságát, mielőtt elkezdené. A kérdés azonban, melyik a legjobb eSport fogadási oldal?, nehéz lehet válaszolni. Mind a régi, mind az új eSport fogadási oldalaknak megvannak a maguk egyedi erősségei. Ezért az Ön felelőssége, hogy kellő gondossággal járjon el, és olyan eSport fogadási oldalt válasszon, amely megfelel játékigényeinek.

Esport fogadási szószedet

Mielőtt elkezdené a szitálást online esport bukmékerek, az Ön érdeke, hogy megismerje a megfelelő terminológiát. Várhatóan minden kívülálló elveszik az eSports játékfeltételek áradatában.

Íme az online fogadási iparágban általánosan használt kifejezések listája, mind a hagyományos online kaszinókban, mind az eSport fogadásban.

Általános feltételek

 • Esport - Az elektronikus sportokat leíró egyszerű kifejezés
 • Punter/Bettor: Olyan személy, aki szerencsejátékot játszik vagy fogadásokat tesz
 • Bukméker - A bukméker, sportfogadó vagy sportfogadási szolgáltató szinonimája, lényegében a különböző piacokat lefedő kaszinó
 • Fogadási piacok - A fogadóirodák által adott szorzók választéka egy adott típusú sportra vagy eSport fogadási lehetőségre.
 • Páratlan - Egy véletlenszerű esemény vagy játék kimenetelének esélye vagy valószínűsége.
 • Fogadási bónusz - promóciós ajánlatok, amelyek lehetővé teszik az eSport fogadók számára, hogy ingyenes pénzt keressenek, miután teljesítik a meghatározott fogadási követelményeket.
 • Fogadási követelmények - Egy szorzó, amely azt jelenti, hogy egy játékosnak hányszor kell végigjátszania a bónuszt ahhoz, hogy kivehesse bónusznyereményét.
 • Fogadási stratégia - Kidolgozott fogadási rendszer vagy megközelítés, amelyet a fogadójátékos alkalmaz, hogy előnyt szerezzen a fogadóirodával szemben.
 • Fogadás - A fogadás egy előre nem látható esemény kimenetelére.
 • Tét - A fogadáson megtett összeg.
 • A torna győztese - A fogadni a csapatra amely szerinted a legnagyobb esélye van egy közelgő eSport verseny megnyerésére.
 • Csapat - Profi játékosok egy csoportja, akik együtt versenyeznek egy eSport címért.
 • Streamer - Aktív játékos, aki élő játékmenetet közvetít streaming platformokon.
 • Streaming platform - Streamezők által használt webhely, főleg játékosok vagy játékokat kínáló webhelyek, hogy élő eSport játékosokat közvetítsenek követőiknek.

Esport-specifikus feltételek

 • KDA - Szintén K/D/A néven írják, ami a szerzett gyilkosságok, elhalálozások és gólpasszok rövidítése. A játékos teljesítményének megvilágítására szolgál
 • Bo1, Bo2, Bo4 - Betűszavak, amelyek lefordíthatók az egyikből legjobb, a kettő közül a legjobb, a legjobb a négyből és így tovább.
 • CS:GO - A rendkívül népszerű első személyű játék, a Counter-Strike: Global Offensive betűszó.
 • DOTA 2 vagy Dota 2 - A Defense of the Ancients 2 online harci aréna játék rövidítése.
 • SCII vagy SC2 - A StarCraft II rövidítése
 • Egyetlen kizáró tartó - Egy verseny, ahol a vesztesek kiesnek, és nincs esélyük a továbbjutásra.
 • Dupla kioldó tartó- Egy versenyformátum, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy a rájátszás során elveszítsenek egy extra játékot. Ez azt jelenti, hogy a vesztesek versenyeznek más vesztesekkel.
 • Shotcaller - Egy játékos mozgásteret adott a csapat stratégiájának kidolgozásához.
 • Megrándult- Vezető élő streaming szolgáltatás, amely különösen az eSportra összpontosít.
 • LOL - A League of Legends rövidítése. Ezt a játékot véletlenül a Legenda az eSport játékköreiben.
About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács