A legjobb esport fogadóirodák: Szlovákia 2024

A videojátékok és a szerencsejátékok metszéspontja annyira népszerűvé vált, hogy a szabályozó hatóságok megtették azt a példátlan lépést, hogy blokkolták és betiltották azokat a webhelyeket, amelyek illegálisan kínálnak tartalmat videojáték-streamelés és online fogadás kombinációjával.

A Twitch-nézők nagy része állítólag 18 évnél fiatalabb, így a szabályozóknak kevés választási lehetőségük maradt, de az engedélyezési és a minimális életkor követelményeinek megfelelően teljesen betiltják az oldalt. A Twitch betiltása azonban nem fékezte meg az esport részvételi hullámot a régióban. Fedezzük fel a szerencsejátékok történetét Szlovákiában és az esport felemelkedését, amely elsöprő a nemzeten.

A legjobb esport fogadóirodák: Szlovákia 2024
Liam Fletcher
WriterLiam FletcherWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher
LocaliserÁdám KovácsLocaliser
A szlovák játékosok kedvenc esportjátékai, amelyekre fogadni lehet

A szlovák játékosok kedvenc esportjátékai, amelyekre fogadni lehet

Számos videojáték Szlovákiában vonzottak rajongókat. A játékosok az egész régióban barátságos mérkőzéseken, regionális versenyeken és nemzetközi bajnokságokon versenyeznek.

Counter-Strike (CS: GO)

Szlovákia egyik legnépszerűbb játéka a fogadj a CS-re: GO, amely hatalmas rajongótábort gyűjt össze olyan játékosokból és rajongókból, akik online néznek versenyeket. A régió profi csapatai nyertek némi pénzdíjat a versenyeken, és a régió játékosai több mint 1 millió dollárt nyertek az esport nyereményekről szóló online jelentések szerint.

A szlovák játékosok kedvenc esportjátékai, amelyekre fogadni lehet
Trackmania

Trackmania

A Trackmania az ország játékosainak másik kedvence. Az akciódús autóverseny-játék megtalálta a rést az Electronic World Convention-en, ahol a játékosok a világ minden tájáról gyűlnek össze, hogy versenyezzenek. Szlovákia jól szerepel a játékokon. 2014-ben a szlovák játékosok két arany- és öt ezüstérmet nyertek.

A Convention (ESWC) egy profi játékosok legmagasabb szintű sportversenye, amelyet a Ligarena hozott létre. A játékok hatalmas nyereményeket kínálnak a nyerteseknek, és a következő versenyig dicsekedhetnek.

DOTA 2

Minden nap megtörténnek az online esport fogadások, miközben a játékosok Szlovákia-szerte küzdenek meg egymással, hogy megvédjék a régieket DOTA 2. Ahogy a hozzáértő 5-5 csapatok új stratégiákat dolgoznak ki a győzelem érdekében, a többjátékos verseny kiterjedt akciódús izgalmakat kínál.

A piac egyik legeredetibb többjátékos játékaként a cím sok játékost vonz Szlovákiában. Ingyenesen játszható, a játék lehetővé teszi az új és tapasztalt játékosok számára, hogy versenyezzenek, hogy megtudják, ki nyeri a végső díjat, a győzelmet.

FIFA

A világ egyik legkelendőbb videojátékaként a FIFA címe a világ egyik legnépszerűbb sportágán alapul. A játékosok az Electronic Arts által fejlesztett virtuális focit játszanak. A fejlesztő terjeszti FIFA a föld körül. A mai napig több mint 325 millió példány kelt el a játékból világszerte.

2011-ben indult, és mára több mint 50 országban elérhető, köztük Szlovákiában is. Magával ragadó játékként a globális rajongók annyira élvezik az élményt, hogy a cím világcsúcstartó. A Guinness a FIFA-t a világ legkelendőbb sportvideojátékaként tartja számon.

Rainbow 6 Siege

Rainbow 6 Siege fogadás olyan nemzetközi játékosokat vonz, akik versenyeken és mérkőzéseken vesznek részt szerte a világon. Valójában több mint ötvenöt millió játékos vesz részt rendszeres versenyeken. Miközben a rajongók és a rajongók játszanak a játékkal, a kiadó minden korosztály számára kiosztja a franchise-címeket.

A Tom Clancy népszerű regényén alapuló Rainbow Six izgalmas akciósorozatot és néhány vonzó karaktert kínál a játékosok és a játékosok elbűvölésére.

Trackmania
A legjobb esport versenyek és csapatok szlovákok fogadnak

A legjobb esport versenyek és csapatok szlovákok fogadnak

A versenyzők részt vesznek a helyi ill nemzetközi versenyek. A világkonvencióban szereplő versenyzők a régióból jól teljesítenek a virtuális autóversenyeken, és versenyképesek a CS: GO-ban. A szlovák játékosok 2014-ben két arany- és öt ezüstérmet nyertek az Electronic Sports World Convention során.

A korábban világbajnokságnak nevezett ESWC a profi játékosok nemzetközi játékbajnoksága. Minden évben a nemzeti selejtezők képviselik az adott országokat a döntőben. Izgalmas elektronikus műsort állít a világ közönsége számára, az ESWC egy elsőrangú nemzetközi esport bajnokság. A győztesek nemzeti szinten versenyeznek, hogy kvalifikálják magukat erre a nemzetközi eseményre.

A világ minden tájáról érkező nemzeti szintű versenyzőket vonzza a torna, amely egy nagyszabású verseny, jövedelmező nyereményekkel. Ahogy az online esport fogadás folyamatosan növekszik, több csapat is élen jár a verseny és a nyeremények terén. A régió legsikeresebb esport csapatai közé tartozik:

  • A Hippomaniacs egy szlovákiai székhelyű esport csapat. 2016-ban a csoportszervezők elindították a csapatot, hogy fokozzák az esport részvételt az országban.
  • Az AS Trenčín eSports az AS Trencin sportklub része volt. A csapat az internetes hírek szerint feloszlott, de néhány év alatt növelte az ország ismertségét az esport piacon.
  • A Team Slovakia egy népszerű európai esport szervezet, amelynek székhelye Szlovákia.
A legjobb esport versenyek és csapatok szlovákok fogadnak
Esport fogadási fizetési módok Szlovákiában

Esport fogadási fizetési módok Szlovákiában

Az legjobb esport bukmékerek Szlovákia stílusban kínálja az esport fogadásokat a felső szintű pénzintézetekkel való együttműködés révén, hogy a játékosok fizetési módot válasszanak a befizetésekhez és kifizetésekhez. A következő márkákat gyakran választják a letéti módszer a fogyasztók online.

Vízum

A Visa egy nemzetközi pénzügyi szolgáltató, amely betéti és hitelkártyákat kínál bankokkal együttműködve szerte a világon. Az esport fogadók a befizetési módszert használják, hogy azonnal hozzáférjenek a szerencsejátékokhoz.

PayPal

PayPal pénzügyi szolgáltatásokat kínál a fogyasztóknak az interneten vásárlásokhoz és pénzátutaláshoz. A szolgáltatások portfóliójával a fogyasztók pénzt utalhatnak át, használhatnak PayPal márkájú bankkártyát, és igényelhetik a vállalat valamelyik hiteltermékét. Az esport fogadók számára a platform gyors és kényelmes folyamatot biztosít a pénz befizetéséhez és a nyeremények sportfogadási számláról történő kifizetéséhez.

Paysafecard

Paysafecard egyedülálló módot kínál a névtelen befizetésre. A sportfogadás résztvevői egyszerűen vásárolnak egy utalványt készpénzzel egy részt vevő kiskereskedőnél.

Az utalvány számának sportfogadónál történő megadásával a fogadó az utalványból származó összeget fogadásra fordíthatja. Az utalványrendszer megvédi a felhasználók érzékeny pénzügyi adatait azáltal, hogy lehetővé teszi a szerencsejátékosok számára, hogy bankszámla- vagy hitelkártyaadatok online megadása nélkül fogadjanak.

Esport fogadási fizetési módok Szlovákiában
Az Esport fogadás története Szlovákiában

Az Esport fogadás története Szlovákiában

Csehszlovákia felbomlása után Szlovákia 1993-ban elnyerte függetlenségét. A régióban a szerencsejáték azonban akkorra nyúlik vissza, amikor Szlovákia Csehszlovákia része volt, Csehszlovákia pedig a Szovjetunió állama volt. 1948-ban megalakult a Sazka sportfogadó társaság. Ugyanebben az évben kezdődött a cseh lottó. 1987-ben a régió legalizálta a lószerencsejátékokat és a sportfogadásokat, hogy segítse az ország csődbe jutott gazdaságát, miután a Szovjetunió összeomlott.

1989-re Csehszlovákia legalizálta a szerencsejátékot, ami elindította a Casinos Slovakia, Szlovákia legnagyobb kaszinó üzletágának fejlődését. Szlovákia függetlenné válása után mindig is támogatta a legális szerencsejátékot, az ország pedig 2005-ben legalizálta az online szerencsejátékokat. 2019-re az ország szerencsejátékokkal kapcsolatos engedékeny álláspontja fordulatot vett, ami a régió törvényeinek módosítását eredményezte.

Annak érdekében, hogy megfékezzék az illegális szolgáltatókat abban, hogy szerencsejátékos fiatalokat vonzanak magukhoz, és a piac nagy részét sarokba szorítsák az engedéllyel rendelkező létesítményekből, Szlovákia felszámolta az illegális szárazföldi helyszíneket és az illegális videojáték-fogadásokat.

Az Esport fogadás története Szlovákiában
Esport napjainkban Szlovákiában

Esport napjainkban Szlovákiában

Az Esports Szlovákia-szerte vonzza a játékosokat, szurkolókat és szerencsejátékosokat, akik barátságos mérkőzéseken és nemzetközi versenyeken vesznek részt. A játékosok elérhetik az online platformokat, hogy fogadjanak a világ legnépszerűbb esport játékaira.

Elsősorban a 30 évnél fiatalabb tömeget szolgálják ki, a régió népszerű esportjai az első személyű lövöldözős játékoktól a virtuális autóversenyekig terjednek. A magáncégek milliókat halmoznak fel azzal, hogy új játékosokat csábítanak Szlovákiából. Ennek eredményeként Szlovákia szigorú szabályozást vezetett be az offshore szerencsejátékokra és a polgárok számára történő streamingre vonatkozóan.

Esport napjainkban Szlovákiában
Az eSport fogadás jövője Szlovákiában

Az eSport fogadás jövője Szlovákiában

Még a legjobb e-sport fogadási oldalak, Szlovákia is felfelé ívelő harcnak néznek elébe. A streaming platformokon keresztül kiskorúakat elérő exponenciális szerencsejáték-tartalommal küzdve az ország határozottan blokkolta az engedély nélküli online oldalakat a régióban. Mivel a helyi önkormányzatoknak jogában áll betiltani a szerencsejátékokat, egyre több régió dönt a szerencsejáték helyi betiltása mellett.

Mindazonáltal minden privát online oldal kérelmezhet és ha jogosult, engedélyt szerezhet a szlovákok internetes szerencsejátékának megkönnyítésére. A polgárok csak az engedéllyel rendelkező oldalakon játszhatnak.

Változások az Esports fogadásban

A szerencsejáték hosszú utat tett meg a régióban, mióta 1948-ban megnyílt az első sportszerencsejáték. Az internethez való könnyű hozzáférés sok polgárt vonzott az engedéllyel rendelkező kaszinók és nemzetközi fogadási oldalak online szerencsejátékai felé.

Figyelemmel kísérve a streaming platformokat, a szabályozó hatóságok megkövetelik az online fogadási szolgáltatóktól, hogy szerezzenek engedélyt annak biztosítására, hogy mindegyik szigorúan kövesse a kiskorúak szerencsejátékát tiltó szabályokat.

Az eSport fogadás jövője Szlovákiában
Legálisak az Esports Bukmékerek Szlovákiában?

Legálisak az Esports Bukmékerek Szlovákiában?

Esport jogszabályok Szlovákiában

A szerencsejáték mindig is legális volt Szlovákiában. A Csehszlovákiától való függetlenedés óta a régió liberális szerencsejáték-törvényeket vezetett be a gazdaság támogatása érdekében. A szerencsejáték-szabályozás elmúlt évekbeli változásai azonban újradefiniálták a szerencsejáték-létesítmények működtetésére való jogosultságot, és részletezték a kormány engedélyének megszerzéséhez szükséges követelményeket.

A szerencsejátékról szóló 30/2019. számú törvény váltotta fel a 171/2005. számú törvényt, és az ország fő jogszabálya, amely a működési követelményeket vázolja. 2005 óta az ország monopolizálta az ipart Szlovákiában a TIPOS, Szlovákia lottószolgáltatójának támogatásával. A külföldi szerencsejáték-oldalak vonzották a fogyasztói piac nagy részét, anélkül, hogy a polgárok nagy érdeklődést mutattak volna a TIPOS kínálata iránt.

Legálisak az Esports Bukmékerek Szlovákiában?
Fogadási törvények Szlovákiában

Fogadási törvények Szlovákiában

2019 óta a 30/2019. sz. törvény értelmében az eGamingen való fogadás legális, de engedélyköteles. Magánvállalatok szerezhetnek engedélyt kaszinók működtetésére, annak ellenére, hogy a TIPOS továbbra is lottómonopóliumot folytat.

Szlovákia az Európai Unió része, és bizonyos uniós törvények meghiúsították a kormány azon kísérletét, hogy blokkolja a külföldi online szolgáltatókat, amelyek 2011-ben nem kaptak engedélyt. 2019 óta azonban a szabályozó hatóságok letiltották az összes videojáték-fogadást azokon a webhelyeken, amelyek nem kérnek engedélyt. Szlovákiában.

Irányelvek

A szlovák törvényeknek összhangban kell lenniük az EU irányelveivel. Az ország fővárosa 2017-ben egy évre betiltott minden szerencsejátékot a fővárosban, kivéve az állami lottót és a szerencsejátékokat. Szlovákia bírósági kifogást követően 2018-ra visszavonta a tilalmat. 2020-ban azonban a főváros, Pozsony ismét betiltotta a szerencsejáték-létesítményeket, köztük a kaszinókat és a pénznyerő csarnokokat. A lottókereskedők, a bingó helyszínek és az üzletek folytathatták működésüket.

Az engedéllyel rendelkező helyszín az engedély lejártáig működhet. 2023-ra a legtöbb pozsonyi engedéllyel rendelkező esport bukméker bezár. A fővárosban illegális az online fogadások megkötése, de a legjobb esport fogadóirodákkal online szerencsejátékokat folytató játékosokat még nem büntették meg. A kormány szabályozói a webhelyek blokkolására és az illegális esport fogadóirodák online pénzbírságára összpontosítanak, hogy megfékezzék az engedély nélküli tevékenységeket a régióban. Szabálysértésenként 500 000 eurós pénzbírságot szabnak ki azoknak a cégeknek, amelyek meg merik lépni a törvénnyel.

2022-ben az ország betiltotta a Twitch szolgáltatást, válaszul a kiskorúak számára elterjedt online sportfogadási és szerencsejáték-tartalmak streamingjére. A szerencsejátékkal kapcsolatos tartalom különösen aggasztja a szabályozó hatóságokat, amelyek lépéseket tettek annak megakadályozására, hogy kiskorúak hozzáférjenek a webhelyen található illegálisan streamelt tartalomhoz.

Egy olyan tanulmány szerint, amely a szerencsejátékokkal foglalkozó problémás kérdésekkel foglalkozik, még a legjobb internetes esport fogadóirodáknál is problémát jelent, sok felhasználó 24 évnél fiatalabb férfi volt a webhelyen.

Fogadási törvények Szlovákiában
GYIK

GYIK

Fogadhat-e egy játékos kriptovalutával Szlovákiában?

A bitcoin adóköteles csereeszköz az országban. A kriptovaluta használata nem szabályozott. Valójában a szárazföldi kaszinók nem fogadnak el kriptovalutát, és az állami TIPOS sem. Számos online kaszinó azonban elfogad kriptoérméket, mint például a Bitcoin, az Ethereum és a Litecoin. Az, hogy egy sportfogadó elfogad-e kriptovalutát, teljes mértékben az oldalon elérhető fizetési processzoroktól függ. Számos Bitcoin kaszinó fogadja a szlovák játékosokat.

Szerencsejátékozhatnak a turisták Szlovákiában?

A régió szerencsejáték-törvényei csak állampolgárokra vonatkoznak. A szlovák turisták, köztük az illegális migránsok és a nem állampolgárok, szabadon játszhatnak az interneten. Ne feledje, hogy ha egy játékos Szlovákia internetes rendszerét használja online szerencsejátékokhoz, nem érhető el az összes engedély nélküli webhely az országból.

Mi késztette a szigorodó szerencsejáték-törvényeket Szlovákiában?

Szlovákia meg akarja védeni a fiatalokat. Az illegálisan működő szerencsejáték-platformok és szerencsejáték-streamelők szerencsejáték-hirdetésekkel és online lehetőségekkel célozzák meg a befolyásolható fiatal játékosokat. A szabályozó hatóságok megállapították, hogy a szabályozatlan szerencsejáték megállításának legjobb módja az, ha letiltják az engedély nélküli oldalak hozzáférését az ország állampolgáraihoz.

A tisztviselők szisztematikusan betartatták a szabályokat annak érdekében, hogy minden szlovák állampolgár részt vehessen biztonságos, szórakoztató online szerencsejátékon és esportos szórakozásban.

GYIK