A legjobb esport fogadóirodák: Románia 2024

Romániában nagyon népszerű az online esport fogadás. Számos legális esport fogadási oldal működik az országban. Évről évre nő a szám. Egyre több bukméker helyezi át fogadási preferenciáit az internetre. Ennek eredményeként a fő román fogadóirodák mindegyike elindított egy online verziót. Ezek lehetővé teszik a fogyasztók számára, hogy még útközben is fogadjanak.

Kritikus a számos esport bukméker kutatása. Van egy maroknyi legjobb romániai esport fogadási oldal. A játékosoknak ezért mindent meg kell rendezniük, a fizetési módokon át a funkciókig és trükkökig. Ez segít minden személynek megtalálni az igényeinek megfelelő webhelyet.

A legjobb esport fogadóirodák: Románia 2024
Liam Fletcher
WriterLiam FletcherWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher
LocaliserÁdám KovácsLocaliser
Esport fogadási oldalak Romániában 2024

Esport fogadási oldalak Romániában 2024

Ha személyesen kipróbálja az esport bukmékereket, az egyén hasznos ismeretekkel gazdagodik. Kipróbálhatják a hasznosságot, és meglátják, mennyire kényelmes ez számukra. A felhasználók most részletesebben összehasonlíthatják őket. Képesek lesznek megmondani, hogy mely fogadóirodák kínálnak valamit, másoknak pedig nincs. Így eldönthetik, hogy melyik álljon ki, ha megfelelően csinálják.

A résztvevők a kutatás elvégzése után választhatják ki az ideális esport bukmékert. A jellemzők és az ember kényelme befolyásolja a döntést. Egy személy azonban soha ne korlátozza fogadási lehetőségeit egyetlen fogadóirodára. Más fogadóirodát kell használniuk a jövedelmezőbb esport fogadásokban való részvételhez.

Esport fogadási oldalak Romániában 2024
A román játékosok kedvenc esport játékai

A román játékosok kedvenc esport játékai

A kompetitív módok videojátékokban való bevezetése óta az elkötelezett játékosok megpróbálták bebizonyítani, hogy ők a legjobbak. A románok, különösen a képességeiket bemutatni vágyó fiatalok számára a versenyképes szerencsejáték-üzlet, különösen az eSport, nagyszerű célpontnak bizonyult számukra és barátaik számára. A Counter-Strike Romániáé legnépszerűbb esport játék, az országban működő profi csapatokkal. A fogadók is szeretik a játékot!

Sokan úgy döntenek, hogy a közösségi médiában kérkednek a töredékeikkel, gyilkosságaikkal, góljaikkal és más virtuális eredményeikkel, de csak néhányan mentek tovább a szakmai versenyen. Sok évvel ezelőtt, amikor az olyan koncepciók, mint a Dota 2 The International vagy a League of Legends Champions Series még csak gondolatok voltak, sok internetkávézó tartott rendezvényeket, főként azért, hogy vásárlókat vonzanak a helyszíneikre.

Az eSport közösség ugrásszerűen növekszik. A növekedés elsősorban a PGL-hez hasonló erőfeszítéseknek köszönhető. Az entitás licenc alapján Dream Hack versenyeket szervez Bukarestben. A nagyközönség számos lehetőséget élvezhet legjobb csapatok és játékosok.

A League of Legends, a Hearthstone, sőt a Heroes of the Storm játékok általánossá váltak a romániai esport rajongók körében. További népszerű játékok a StarCraft, a PUBG, a Call of Duty, az Overwatch és sok más feltörekvő játék.

A román játékosok kedvenc esport játékai
Fizetési módok Romániában

Fizetési módok Romániában

Azok a játékosok, akik a legjobb romániai fogadási oldalakat használják, számos fizetési lehetőséget kínálnak. Számos külföldi fogadási oldal, különösen az európai engedéllyel rendelkezők, elérhető Romániában. Vannak azonban köztük olyanok, amelyek lehetővé teszik a játékosok számára, hogy román lejben játszhassanak. Ezért a felhasználóknak választaniuk kell, hogy az egyenlegüket euróban vagy más pénznemben kívánják-e megadni.

A román bankok által a tengerentúli online esport fogadási oldalakra vonatkozó korlátozások hiánya miatt ezeken az oldalakon a befizetés és a pénzfelvétel meglehetősen egyszerű. Sok betéti kártya kibocsátó, valamint a Visa és MasterCard hitelkártyák általánosan elfogadottak. Ezek alacsony tranzakciós költségeket kínálnak.

A hitelkártya az egyik leginkább széles körben használt fizetési rendszerek a bolygón. A szolgáltatási díjak hiánya jelentős előny. Ha azonban a felhasználók ki akarják venni a pénzüket, ne feledjék, hogy időbe telik, mire visszakapják. A bankok többsége ki tudja bocsátani ezeket a népszerű kártyákat.

Egy másik jól ismert módszer, amelyet a román sportfogadó cégek engedélyeznek, az eWallet. Lehetővé teszik a felhasználók számára a gyors be- és kifizetést. A Neteller és a Skrill a két legnépszerűbb online pénztárca az országban. Segítik a gyors online tranzakciókat.

Fizetési módok Romániában
Az esport fogadás története Romániában

Az esport fogadás története Romániában

A kommunista adminisztráció alatt az esport-fogadás, mint a szerencsejáték minden más formája, illegális volt. Egyszerre több illegális akció is zajlott. A Demokrácia 1990-es megalakulását követően az első kaszinók és sportfogadási vállalkozások legálissá váltak. A költözést az itt élők is jól fogadták ország és a külföldi látogatók.

A 2000-es évek elején Románia megnyitotta szárazföldi esport fogadási szektorát a tengerentúli szereplők előtt. Az Egyesült Királyságban székhellyel rendelkező Stanley Bet volt az egyik első olyan vállalat, amely beruházott az országban. Vállalkozásuk összeállt egy román céggel, hogy csapatként jelentős terjeszkedést indítsanak el. A cég jelenleg az egyik vezető Esports fogadási Románia szolgáltató.

Az esport fogadás története Romániában
Esport manapság Romániában

Esport manapság Romániában

Romániában az online eSport fogadás régóta lenyűgöző piac. 2010-től kezdődően néhány fogadóiroda áthelyezte tevékenységét az utcákról az internetre. Néhány szerencsejátékos azonban kételkedett a lépéssel kapcsolatban. Azonban egyre többen kezdték kihasználni a vonzó online esport fogadási ajánlatokat és ösztönzőket.

Az erősödő verseny hatására egyes fogadóirodák árnyas promóciókat kínáltak. És ezen a ponton vált nyilvánvalóvá az országban a kifejezett szabályozás szükségessége.

2015-ben új jogi személy alakult. Megalakult a Nemzeti Szerencsejáték Hivatal, az Oficiul National al Jocurilor de Noroc. Az ONJN célja, hogy figyelemmel kísérje az online és a hagyományos esport fogadóirodák működését. Az etikus létfeltétel fenntartása érdekében az összes vonatkozó szabályt és előírást be kellett tartani.

Néhány év elteltével új szabályokat fogadtak el. Ennek eredményeként az eSport ma már legális és szabályozott Romániában. Jelenleg az esport játékok széles választéka áll a játékosok rendelkezésére.

Esport manapság Romániában
Az esport fogadás jövője Romániában

Az esport fogadás jövője Romániában

Továbbra is bizonytalan az online sportfogadás lehetősége Romániában. A Románia határain belüli fogadást szabályozó szabályozó testület létrehozása előnyös vagy káros lehet az ágazatra nézve. Úgy tűnik, ez jót tesz az iparág növekedésének, de a feketelisták és az internetszolgáltatók blokkolásának kezdetét is jelentheti.

Eddig azonban csak néhány cselekmény történt. Nem világos, meddig fog ez így tartani. Széleskörű népszerűségével a online esport fogadás Csakúgy, mint más romániai fogadási tevékenységekben, óvatos megközelítés várható.

Az sem világos, hogyan állt Európa az elmúlt néhány évben. Bizonytalanság van azzal kapcsolatban, hogy Románia betartja-e az irányelveiket, mivel azokat a múltban figyelmen kívül hagyták. De ez hatással lesz arra, hogy a kormány mekkora nyomást gyakorolhat a fizetésfeldolgozókra. Másik dolog, hogy az Európai Bizottság jóváhagyása nélkül is nyomást gyakorolhatnak majd az internetszolgáltatókra, ami életben tartja a feketepiacot.

Az esport fogadás jövője Romániában
Mi változott a történelemben és most?

Mi változott a történelemben és most?

Kezdetben minden szerencsejátékosnak igazolnia kell személyazonosságát. Az Esports bukmékerek új módszert dolgoztak ki ennek érdekében. A „Know Your Customer” vagy „KYC” kifejezés ezt a folyamatot írja le. A felhasználóknak másolatot kell küldeniük azokról a dokumentumokról, amelyeken szerepel az életkoruk, állampolgárságuk és jelenlegi lakcímük.

Másodszor, ha Romániában online szerencsejátékot játszol, különféle adókat kell fizetni. A játékosoknak 2%-os adót kell fizetniük, amikor pénzt helyeznek el szerencsejáték-számlájukra. Ezek nem veszik figyelembe a választott fizetési módot. Vannak olyan bevételi adók is, amelyek a játékosok által nyert pénz mennyiségével arányosan emelkednek. Az esport bukméker ezeket az adókat automatikusan levonja.

Ezenkívül minden esport-üzemeltetőnek rendelkeznie kell érvényes ONJN-engedéllyel. Ez a licenc lehetővé teszi számukra, hogy online szerencsejáték- és szerencsejáték-szolgáltatásokat kínáljanak ügyfeleiknek. Tíz évig érvényes. Az időszak lejárta előtt a szolgáltatóknak meg kell újítaniuk. Célja, hogy egyetlen fantomcég se lopjon el pénzt romániai szerencsejátékosoktól.

Mi változott a történelemben és most?
Legális a szerencsejáték Romániában?

Legális a szerencsejáték Romániában?

A kaszinók legálisak ebben a délkelet-közép-európai államban. A nemzetnek azonban sikerült létrehoznia egy kissé zavarba ejtő online szerencsejáték-ökoszisztémát. Csak néhány szabály van, amelyet szigorúan betartanak. A második világháború után Romániát a Szovjetunió megszállta. A vasfüggöny mögött a kommunista államok közé tartozott. A kommunizmus európai bukását követően Románia 1989-ben demokratikus állammá vált, és 2007-ben csatlakozott az Európai Unióhoz.

Esport jogszabályok Romániában

Romániában a közelmúltig nem volt szabályozás az online szerencsejátékra vonatkozóan. Ennek köszönhetően a sportra fogadó románok a világ bármelyik fogadóoldalát használhatják, valamint bármelyik hazai vállalkozást, amely a 2000-es években hozta létre fogadóoldalát.

Románia eredetileg 2010-ben nyújtott be jogszabálytervezetet az Európai Bizottsághoz az ezen internetszolgáltatók ellenőrzésének szigorítására. Az EB elutasította őket, mert komoly aggodalomra ad okot Románia azon szándékára, hogy kizárólag a határain belül szárazföldi tevékenységet folytató cégeket engedélyezzen. Ennek ellenére Románia sikertelenül kísérelte meg ezeket a törvényeket végrehajtani, miközben más javaslatokon dolgozott.

A 2013 áprilisában életbe léptetett jogszabály új pillantást vet az internetes piacra. Az Európai Bizottság által hangoztatott aggályok közül azonban sok megmaradt. Új Nemzeti Szerencsejáték Hivatalt hoztak létre, amely mind az online, mind a szárazföldi szerencsejáték-engedélyeket kezeli, és a kormány fokozta erőfeszítéseit a tengerentúli vállalkozások online engedélykérésének ösztönzésére.

Az internetes szerencsejátékok megadóztatására és a romániai engedéllyel nem rendelkező szolgáltatók betiltására vonatkozó kérelmek ellenére kevés mozgás történt.

A jogszabályok hatásai

Ennek eredményeként a román sportfogadók továbbra is használhatják nemzetközi fogadási szolgáltatások meglehetős könnyedséggel. Ez különösen igaz, mert nem léteznek vagy javasoltak olyan szabályok, amelyek törvénytelenné tennék a fogadásokat ezeken az oldalakon. A jogszabály hatására több szervezet leállította a román fogadók kiszolgálását, vagy a Bwin-párt esetében megtagadta az új regisztrációk fogadását.

Ha már léteznek más webhelyek, ez általában egy nagyobb terv része ezeknek a cégeknek, amelyek célja befektetőik védelme és hitelesebbnek tűnni más szabályozók számára, különösen az Egyesült Államokban.

Legális a szerencsejáték Romániában?
Fogadások Romániában

Fogadások Romániában

Mivel 2009 előtt a román szerencsejáték-jogszabályokban nem esett különösebb szó az internetes fogadásról, a nemzetközi online fogadóirodák szabadon működhettek a piacon. 2010-ben azonban a kormány egy szabályozó testület felállításával nagy lépést tett afelé, hogy Romániában legálissá tegye az online fogadást.

Pontosabban: 2013. március 27-én megalakult az Országos Szerencsejáték Hivatal (ONJN), amelynek az állam azonnal engedélyezte, hogy engedélyeket adjon internetes cégeknek. Az online licenc megszerzéséhez azonban az üzemeltetőnek fizikai offline jelenléttel is rendelkeznie kell az országban, a kezdeti engedélyezési szabványok szerint. 2014. december 29-én megszületett a 92. számú sürgősségi rendelet, amely megváltoztatta az engedélyezési szabályokat.

Nemzetközi szolgáltatók

A nemzetközi online szolgáltatóknak többé nem kell offline szerencsejáték-engedélyt szerezniük ahhoz, hogy helyi engedélyt kérjenek. 2016 februárjában végül elfogadták a jelenlegi jogszabályi keretet. A törvény szerint Romániában minden bukmékernek – legyen az helyi vagy külföldi – rendelkeznie kell az ONJN által kiadott, érvényes Class 1 engedéllyel, hogy az országban működhessen.

Az online fogadási ökoszisztémáért felelős személyeknek, például a fizetésfeldolgozóknak és a szoftverszolgáltatóknak 2. osztályú licencet kell szerezniük az ONJN-től. Ezt mondta ki a kormány 2016. június 23-i határozatában.

Adók

A szerencsejátékosok számára a nyeremények adómentesek. A közelmúltbeli jogszabályokban javaslatok születtek a 600 RON feletti díjak 25%-os adóztatására. Ezt az elképzelést utólag törölték, és az adóterhet a mindig profitot termelő üzemeltetőkre hárították, nem pedig a rendszeresen pénzeső ügyfelekre. Sok EU-tagország még mindig engedi, hogy a románok sportfogadásokat fogadjanak anélkül, hogy adót kellene fizetniük nyereményük után.

Fogadások Romániában
GYIK

GYIK

Legális az online fogadás Romániában?

Romániában a szerencsejáték mind a földi, mind az internetes formájában legális.

Jogos-e Romániában esporton játszani?

Romániában az esport-fogadás a szerencsejáték egyéb formáihoz hasonlóan engedélyezett. Románia-szerte már mintegy 20 vállalkozás működtet üzletet és kioszkot. A játékosokat azonban figyelmeztetni kell, hogy számos illegális vállalkozás létezik. Ezeket mindenáron kerülni kell.

Vannak mobil eSport fogadások Romániában?

A románok már egy ideje online fogadhatnak kedvenc sportcsapataikra mobileszközeik segítségével. Ugyanez igaz az eSport szolgáltatókra is, akik mind mobilbarát fogadási felületeket fejlesztettek ki, hogy az egész folyamatot sokkal könnyebbé tegyék.

Vannak bónuszok az esport fogadók számára Romániában?

Van belőlük néhány. A nagylelkű üdvözlő bónusz csak a kezdet. Ezen kívül vannak újratöltési bónuszok, ingyenes fogadási ösztönzők, ajánló-barát promóciók és még sok más.

Mely e-sport játékokra fogadhatnak egyének Romániában?

Az esport fogadási oldalak oddsokat kínálnak a LOL, DOTA, Overwatch, CS: GO, Fortnite és Call of Duty játékokra.

Mi a legális szerencsejáték korhatár Romániában?

A Romániában való regisztrációhoz és valódi pénzes eSport fogadásokhoz a felhasználóknak 18 éven felülieknek kell lenniük.

GYIK