Hírek

July 7, 2022

Közelgő CS: GO események

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Szurkolók milliói követik naponta az esportot világszerte. A Field Level Media egy sor áttekintést ad ki, hogy a rajongók megismerhessék a legnépszerűbb címeket, csapatokat és személyiségeket. A játékok különböző formátumokat, versenytípusokat és menetrendeket fednek le.

Közelgő CS: GO események

Counter-Strike: Global Offensive, vagy egyszerűen csak CS: GO, egy többjátékos első személyű lövöldözős játék, amelyet a Valve szoftverszolgáltató adott ki. 2012-ben jelent meg a Counter-Strike játéksorozat negyedik kiadásaként. A Valve 2018 decemberétől ingyenesen játszhatóvá tette a játékot. Minden online játékmód támogatja a párkeresést. Ily módon a szoftverszolgáltató Anti-Cheat programját alkalmazza a csalás meghiúsítására és a hasonló képzettségi szintű játékosok meghiúsítására.

Közelgő Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO) események

Vannak több versenyt is rendeznek erre az évre. Ezeken a legjobb versenyeken a világ legjobb játékosai és csapatai vesznek részt. Néhány eseményt megerősítettek, a helyszínek és az időpontok már meghatározottak.

A legnépszerűbb esport fogadási oldalakon is szerepelnek. Ahogy növekszik az online esport fogadás, sok online fogadócég felveszi a CS: GO eseményeket fogadási piacaira. Vannak olyan oldalak is, amelyek esport fogadási tippeket kínálnak.

PGL Major Antwerpen 2022

A PGL őrnagy Antwerpen, a 2022-es első CS: GO Major május 9. és 22. között történt. Az esemény az első alkalom, hogy CS: GO Major-t rendeznek Belgiumban. Huszonnégy csapat a világ minden tájáról küzdött az 1 millió dolláros nyereményalapért és a nagy bajnokok címéért.

A CS: GO pálya tele van színvonalas versenyekkel, de továbbra is kiemelkednek a nagyok. A PGL, ugyanaz a cég, amely 2021-ben szervezte a Stockholm Major-t, a Valve által szponzorált esemény 17. alkalommal kerül megrendezésre.

A svájci rendszert használják majd az amerikai és európai RMR-versenyeken, a csapatok a versenyrekordjuk szerint párosítva lesznek. Ez az európai RMR két eseményre oszlik, A-ra és B-re. Ez a felosztás a sok jelenlévő csapatnak és a vonal fő résidők fontosságának köszönhető.

A továbbjutás és a kieső mérkőzések a háromból legjobb versenyek lesznek, a többi meccsek pedig egytérképesek. Ha egy csapat egymás után három mérkőzést veszít, automatikusan kiesik.
A Challengers, Legends és Champions a PGL Major Antwerp három szakasza. Az első kettő zárt ajtók mögött, stúdiókörülmények között, míg a harmadik a 18 000 fős Antwerp Sportpaleis közönsége előtt zajlik majd.

IEM Intel Extreme Masters XVII

Ez a kiadás május 30. és június 5. között kerül megrendezésre, 250 000 dollár nyereményével. Az esemény egy globális esport versenysorozat, amely a világ különböző országaiban zajlik. 2022-től ezek az esport bajnokságok minősített versenyek, amelyeket az Intel szponzorál. A Turtle Entertainment a liga tulajdonosa. A liga 2022-től már 16 szezonban létezik. A szezondöntőket a lengyelországi Katowicében rendezik. Világszerte számos város ad otthont a szezon közbeni eseményeknek, köztük Chicago, Sanghaj és Sydney.

BLAST Premier BLAST Premier: 2022. tavaszi döntők

A BLAST Premier Spring egyike a BLAST ökoszisztéma két szezonális CS: GO versenyének. A 2 475 000 dollár összdíjazású pálya az egész versenypályán megnöveli a pénzdíjakat. A rendezvény formátuma nagyon hasonló az előző évihez. A fesztivál június 15. és június 19. között lesz.

A BLAST Premier esemény egyes szakaszait idén online játsszák. A verseny ezen szakaszában regionális felosztás van. Az esemény az egyik legfontosabb CS: GO verseny. A csapatok pénzdíjakért és a globális döntőbe jutásért versengenek a győztesért. Az összes BLAST eseményen a legjobb csapatokat a BLAST ranglistára is jutalmazzák.

IEM Intel Extreme Masters XVII

2011. július 5. és 17. között az IEM Intel Extreme Masters XVII a németországi Kölnben kerül megrendezésre. Ennek a kiadásnak a nyereményalapja 1 000 000 dollár lesz. A formátumban két dupla kieső csoport lesz. A legjobb három csapat jut a kieséses szakaszba, csoportonként nyolc résztvevővel. A csoportkör győztesei bejutnak az elődöntőbe. Az első helyezettként a csoportkör második helyezettjei jutnak a negyeddöntőbe. Végül a csoportkör harmadik helyezettjei is bejutnak a negyeddöntőbe.

Egyéb alkalmak

Az év folyamán több verseny is lesz. Ennek az eseménynek a helyszíneit azonban még nem határozták meg. Augusztus 19. és augusztus 28. között kerül megrendezésre a BLAST Premier: Fall Groups 2022. Az esemény győztese 177 498 dollár pénzdíjat kap.

A ESL Pro League minden évben megrendezésre kerülő verseny. Az ESL Pro League 16. évada augusztus 31. és október 2. között kerül megrendezésre. A győztes 835 000 dolláros nyereményben részesül. Az esemény helyszínét azonban még nem határozták meg. November 23. és november 27. között kerül megrendezésre a BLAST Premier: Fall Finals 2022. A verseny nyereményalapja 425 000 dollár lesz. A BLAST Premier: World Final 2022 decemberben kerül megrendezésre. A győztes 1 millió dollárt kap a versenyen, amely július 14. és augusztus 18. között zajlik majd.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács
undefined is not available in your country. Please try:

Legújabb hírek

Emlékezzünk Chris „Zuna” Buechterre: Úttörő az esportban
2024-05-23

Emlékezzünk Chris „Zuna” Buechterre: Úttörő az esportban

Hírek