Hírek

February 20, 2022

Az EGC téli bajnokság végeredménye

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Ha az online esport fogadásról van szó, számos olyan játék van, amelyek nagy népszerűségre tettek szert. Sok közülük első személyű lövöldözős játék, például a Call of Duty. A csapatalapú csata aréna címei is erősen szerepelnek az esport fogadási oldalakon. Az Age of Empires ezért meglehetősen egyedülálló ebben a virágzó közösségben.

Az EGC téli bajnokság végeredménye

Az AOE sorozat a játékosokat a civilizáció építő szerepébe helyezi. A cél az, hogy a vadászó gyűjtögetők kis csoportjából egy fejlettebb társadalommá terjeszkedjünk. A győzelem kulcsa az erőforrások összegyűjtése az új struktúrák és technológiák kifizetéséhez. Miközben a játék előrehalad, és a falvak városokká nőnek, ezek az erőforrások egyre korlátozottabbak. Ennek eredményeként a stratégia fontos készség a profi játékosok számára.

Az AOE kissé lassú tempója és agyi természete meglepő választássá teszi az online fogadási közösségen belül. Sok más játék megtalálható itt Esport Ranker inkább a gyors cselekvésre összpontosítanak. Az AOE azonban izgalmasabb, mint elsőre tűnik. Versenyhelyzetben a játékosnak nagyon megfontolt és számító mozdulatokat kell tennie.

EGC téli bajnokság

2022. január 21-én került sor az egyik legnagyobb Age of Empires verseny nyitó selejtezőjére. évi téli bajnokság Birodalmak kora IV 20 000 dolláros nyereményalap volt, és a Microsoft szponzorálta. A játékosok 1v1 mérkőzéseken mérkőztek meg egymással.

A játék standard formában megköveteli a játékostól, hogy a történelem négy különböző korszakán keresztül haladjon. Ez a verseny azonban kizárólag az utolsó korosztályra összpontosított. A tél folyamán három másik sorozates esemény is volt. A bajnokság selejtezőit az határozta meg, hogy hány pontot szereztek a szezon során. Az általuk nyert pénzdíj összegét is figyelembe vették.

Azoknak, akik esport fogadási tippeket keresnek, tudniuk kell, hogy a verseny nagyon kiélezett. A bajnokság mindig több potenciális versenyzőt hoz. A MarineLorD és a The Viper játékosok különösen jó esélyeket kaptak. A koronát azonban a kanadai játékos, Hera szerezte meg. A második helyen a francia MarineLorD végzett. Az Age of Empires fogadása nehéz lehet a rengeteg profi miatt. 32-en kvalifikálták magukat a döntőben való részvételre.

Hogyan határozhatták meg a szerencsejátékosok a nyertest?

Fontos, hogy a lehető legtöbb játékost kutassuk fel. Ez segített volna a fogadóknak, amikor megjósolták az EGC Winter Championship győztesét. Most, hogy ennek vége, a szerencsejátékosoknak egy egész évük van arra, hogy eldöntsék, ki kerül az élre 2023-ban.

Az AOE online fogadás kulcsa, hogy ismerjük az egyes versenyzők erősségeit és gyengeségeit. Ha az e-sport szerelmesei komolyan gondolják ezt a szerencsejáték-formát, akkor a következő évet az összes játékos megismerésével tölthetik.

A téli sorozat selejtező mérkőzéseit általában élőben közvetítik online. A hozzáértő szerencsejátékosok figyelmesen megnézhetik ezeket, és részletes elemzést készíthetnek. Az ilyen típusú versenyeken azonban bármi megtörténhet. Az Age of Empires nagymértékben támaszkodik a mesterséges intelligenciára, amelyet a játékosok képességeinek tesztelésére terveztek. Rendszeresen jelennek meg új frissítések és javítások. Ezek jelentősen megváltoztathatják a dinamikát. Ezért fontos, hogy az online szerencsejátékosok tájékozódjanak az új fejleményekről.

Mitől lesz jó egy AOE lejátszó?

Csak a legjobb szakemberek kaptak meghívást az EGC Winter Championship-re. Ezek az emberek számos hasonló tulajdonságot mutattak. Tudták, hogyan tudják kamatoztatni civilizációjuk erejét. Csak a szükséges frissítéseket vásárolták meg. Általánosságban elmondható, hogy ezeken a versenyeken egy változatos sereggel rendelkező játékos van az előnyben.

A következő bajnokságon a mérkőzések lehetővé tehetik a versenyzőknek, hogy feloldják az ereklyéket. Ha igen, az azt jelenti, hogy a győztesnek jártasnak kell lennie ezekre a tárgyakra, és a passzív aranyból származó bevételét megfelelő fejlesztésekre kell költenie.

Az egyik legnagyobb hiba, amit az ember elkövethet, ha figyelmen kívül hagyja a terepet. Annak ellenére, hogy az AOE a szerkezetépítést és a hadseregképzést helyezi előtérbe, a térképes topográfia is szerepet játszik. Azok, akik kihasználják az előnyeit, potenciálisan meccseket nyerhetnek félelmetes ellenfelekkel szemben.

A mikromenedzsment és a prioritások meghatározása a két leglényegesebb készség. Hera és MarineLorD, a 2022-es téli sorozat két bajnoka, mindketten tudták, hogy mely meccselemekre van szükség a leginkább. Ezért a szerencsejátékosoknak előnyben kell részesíteniük az ilyen tulajdonságokat mutató játékosokat.

Mi vár a 2023-as EGC téli bajnokságra?

A Modern Age of Empires versenyek általában a legújabb kiadásokra koncentrálnak. Az AOE IV legújabb része csak 2021 októberében jelent meg. Ezért valószínűnek tűnik, hogy a következő téli sorozat továbbra is tartalmazni fogja ennek a játéknak a térképeit. Az online fogadás rajongói az AOE IV működésének megismerésével tölthetik idejüket. Minél több tudással és belátással rendelkeznek, annál jobban megjósolják a 2023-as győztest.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács
undefined is not available in your country. Please try:

Legújabb hírek

Emlékezzünk Chris „Zuna” Buechterre: Úttörő az esportban
2024-05-23

Emlékezzünk Chris „Zuna” Buechterre: Úttörő az esportban

Hírek