Hírek

November 9, 2023

X8: Az Ultimate VR Multiplayer Hero Shooter

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Az X8, az 5v5 VR Multiplayer Hero Shooterünk már elérhető a Meta Questen és a SteamVR-en. Ebben a cikkben áttekintjük a játék fejlesztési útját és az elkötelezett közösség előmozdítása érdekében tett erőfeszítéseket.

X8: Az Ultimate VR Multiplayer Hero Shooter

Fókuszban a minőség és a közösségépítés

A Thirdversenél hiszünk abban, hogy minden játék szíve a közösségben rejlik. Kezdettől fogva az volt a célunk, hogy egy olyan játékot hozzunk létre, amely nemcsak minőségi VR-élményt és többjátékos élményt nyújt, hanem a játékosok virágzó közösségét is elősegíti.

Az egyik fő fókuszunk a VR-élmény volt. Összetett fegyvermanipulációt, egyedi „dobókések” rendszert és gesztusalapú képességeket alkalmaztunk, hogy olyan magával ragadó játékélményt hozzunk létre, amely megkülönböztet minket az azonos műfajú 2D-s játékoktól.

A játék minőségének biztosítása érdekében két zárt bétát hajtottunk végre, értékes visszajelzéseket gyűjtve a korai játékosoktól. Ez a visszajelzés segített azonosítani és megoldani a kritikus problémákat, aminek eredményeként javult a bevezető rendszer és a játék egyéb aspektusai.

Erős közösség építése

Május végén elindítottuk az X8-at a Meta App Lab és a Steam korai hozzáféréshez. Ez lehetővé tette a meglévő közösségünk építését és megerősítését, miközben a játékosok visszajelzései alapján finomítottuk a játékot. Mindössze négy hónap alatt több mint 100 000 játékos telepítette az X8-at, ami a játék népszerűségét mutatja.

Aktívan együttműködünk játékosainkkal, javítjuk a hibákat, finomhangoljuk a játékegyensúlyt, és megvalósítjuk a kért funkciókat. Ez a közösségünkkel folytatott folyamatos eszmecsere fontos szerepet játszott a játék kialakításában és sikerének biztosításában.

A VR Esports iparág vezetése

Az X8-cal az egyik ambiciózus célunk, hogy a VR esportot mainstream jelenséggé tegyük. Már három VR esport eseménynek adtunk otthont, köztük egy Early Access Invitational Tournament és egy versenyt a Tokyo Game Show-n. Ezek az események precedenst teremtettek a VR esport jövője szempontjából.

Augusztusban elindítottuk első hivatalos Early Access X8 League-ünk első próbaverzióját a Virtual Athletics League-vel (VAL) együttműködve. Ez a nyolchetes szezon lehetővé tette a játékosoknak, hogy 5v5 bontási mérkőzéseken versenyezzenek, és feljussanak a ranglistára, hogy részt vegyenek a 10 000 dolláros pénzdíjalapból. Elkötelezettségünk a VR esport népszerűsítése és a játékosaink számára versenyképes lehetőségek biztosítása iránti elkötelezettségünk a jelentős nyereményalapban is megmutatkozik.

Exkluzív alapítói csomag

Miközben a hivatalos bevezetésre készülünk, izgatottan várjuk, hogy bemutathassuk az alapítói csomagot, a "Mythost". Ez a csomag exkluzív fegyvereket tartalmaz, amelyeket félistenek lerombolására terveztek. Korlátozott ideig elérhető azok számára, akik letöltik az X8-at a megjelenési időszak alatt.

Ezenkívül a korai hozzáférést biztosító közösségünk és a Discord család elismeréseként a következő hetekben ingyenesen elérhetővé tesszük a Watermelon pengét, pisztolyt és az SMG-t.

Miért ingyenes az X8?

Szándékosan úgy döntöttünk, hogy az X8-at „Free to Play” játékká tesszük. A nem VR lövöldözős játékok, mint például az Overwatch, az Apex Legends és a VALORANT sikere ihlette, olyan játékot akartunk létrehozni, amely a lehető legtöbb játékos számára elérhető. Csakúgy, mint a hagyományos sportágakban, ahol minimális felszereléssel bárki ingyen játszhat, úgy gondoljuk, hogy az X8-ban mindenkinek esélye kell legyen a versenyre és a sikerre.

Csatlakozzon az X8 Journey-hoz

Az X8 több, mint egy játék; ez egy mozgás. A közösségi szerepvállalásra, az esportra és a minőség iránti elkötelezettségre összpontosítva biztosak vagyunk abban, hogy az X8 továbbra is virágzik. Meghívjuk Önt, hogy csatlakozzon hozzánk ezen a hihetetlen utazáson, és alakítsa a VR-játékok és a VR esport jövőjét.

Az X8 most ingyenesen letölthető a Meta Quest Store-ból és a Steamen 9,99 dollárért.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács
undefined is not available in your country. Please try:

Legújabb hírek

Emlékezzünk Chris „Zuna” Buechterre: Úttörő az esportban
2024-05-23

Emlékezzünk Chris „Zuna” Buechterre: Úttörő az esportban

Hírek