Hírek

April 8, 2024

Ursaluna és Porygon2: Európa váratlan bajnokai nemzetközi bajnokság

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Kulcs elvitelek

  • Ursaluna és Porygon2, amelyek általában nem tekinthetők a legnagyobb veszélynek, döntő szerepet játszottak Nils Dunlop győzelmében az Európa Nemzetközi Bajnokságon.
  • Az olyan Pokémonok népszerűsége ellenére, mint az Incineroar és a Flutter Mane, az Ursaluna és a Porygon2 Dunlop általi stratégiai felhasználása a Trükkszoba körülményei között változást hozott.
  • Ezeknek a Pokémonoknak a sikere egy ilyen magas szintű versenyen befolyásolhatja a jövőbeni csapatösszeállításokat és stratégiákat.

Az Európa Nemzetközi Bajnokság (EUIC) a múlt hétvégén (április 5. és 7. között) bemutatta a Pokémon Scarlet és Violet metajáték hatalmas stratégiai mélységét és kiszámíthatatlanságát. Míg az ismerős arcok uralták a VGC oldalát, két váratlan Pokémon, az Ursaluna és a Porygon2, a győztes csapat kulcsfontosságú elemeivé váltak, dacolva azzal a hagyományos bölcsességgel, hogy mi minősül versenyveszélynek.

Ursaluna és Porygon2: Európa váratlan bajnokai nemzetközi bajnokság

Az EUIC során úgy tűnt, hogy a metajáték olyan jól ismert erőművek javára billen, mint az Incineroar, a Flutter Mane, az Urshifu és az Amoonguss. Ezek a Pokémonok, összhangban az F Regulation F csatákban mutatott erős szereplésükkel, számos legjobban teljesítő csapat gerincét alkották. Nils Dunlop bajnoki győztes csapatában azonban két kevésbé várt sztár is szerepelt: Ursaluna és Porygon2.

Az Ursaluna jellemzően trükkös szoba stratégiát jelez lassabb sebessége miatt. Történelmileg a játékosok a Cresseliával párosították, amely arról híres, hogy képes beállítani a Trükkösszobát, lehetővé téve, hogy a lassabb Pokémonok először mozogjanak. Ez a szinergia lehetővé teszi, hogy Ursaluna erőteljes földrengési támadásokat indítson anélkül, hogy károsítaná Levitate-val felszerelt szövetségesét, Cresseliát.

Stratégiai kitérőként azonban a Dunlop a Porygon2-t választotta Cresselia helyett Ursaluna trükkszoba szetterének. A Porygon2 vonzereje az Eviolite-tal felszerelt terjedelmességében és meglepő támadóképességében rejlik, köszönhetően a magasabb Special Attack státusznak és a letöltési képességnek. Azzal, hogy a Porygon2-t Flying Tera Type-ként rendelte, a Dunlop biztosította, hogy ki tudja kerülni a Földrengés okozta sebzést, bemutatva a hagyományos Trükkösszoba-taktikához való okos alkalmazkodást.

Ennek a párosnak a hatékonysága nem azon múlott, hogy minden meccsen felállították-e a Trick Room-t. A Tim Edwards elleni döntőben Dunlop stratégiai rugalmassága lehetővé tette számára, hogy bebiztosítsa a győzelmet Ursaluna és Porygon2 jelenléte mellett és anélkül is. Ez az alkalmazkodóképesség hangsúlyozza a sokoldalú csapatösszeállítások fontosságát a versengő Pokémon-játékban.

Dunlop győzelme, amelyet a győzelme utáni interjú során egy véletlen átokkal tarkított, reflektorfénybe került Ursaluna versenypotenciáljára. A VGC veteránja, Fiona Szymkiewicz arra gondolt, hogy az Ursaluna lehet a következő rejtélyes ajándék az Észak-Amerikai Nemzetközi Bajnokságon (NAIC), tekintettel újdonsült népszerűségére, valamint arra a kihívásra, hogy a Scarlet és Violet mellett megszerezze. Egy ilyen gesztus nemcsak a Dunlop innovatív stratégiáját ünnepelné, hanem arra is ösztönözné a játékosokat, hogy új versenyszempontokat fedezzenek fel ezzel a félelmetes, mégis imádnivaló medvével.

A gyakran ismert arcok által uralt tájon Dunlopnak az Ursaluna és a Porygon2-vel az EUIC-en elért sikere emlékeztet a Pokémon VGC végtelen lehetőségeire. Ahogy a játékosok és a szurkolók megemésztik ennek a váratlan győzelemnek a következményeit, a metajáték elmozdulást tapasztalhat a változatosabb és kreatívabb csapatösszeállítások felé, ami ismét bizonyítja, hogy az innováció győzhet a konvenció felett.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács
undefined is not available in your country. Please try:

Legújabb hírek

Emlékezzünk Chris „Zuna” Buechterre: Úttörő az esportban
2024-05-23

Emlékezzünk Chris „Zuna” Buechterre: Úttörő az esportban

Hírek