Hírek

November 1, 2023

TI12 Dota 2 bajnokság: nézettség, játékos teljesítmény, hőspreferenciák és nyereményalap

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Nemrég ért véget a Nemzetközi 2023-as (TI12) Dota 2 bajnokság, és itt az ideje, hogy elmélyedjünk néhány érdekes statisztikai adatban. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a nézettségi számokat, a játékosok teljesítményének csúcspontjait, a hőspreferenciákat és a TI12 nyereményalapját.

TI12 Dota 2 bajnokság: nézettség, játékos teljesítmény, hőspreferenciák és nyereményalap

Nézőszám és összes megtekintett óra

A TI12 a negyedik legjobb nézettséget szerezte meg a Dota 2 versenyek történetében, felülmúlva a TI8 statisztikáit a nézett óra és a csúcs nézettség tekintetében. A nagydöntő során a TI12 1,4 millió néző figyelmét keltette fel, összesen 65,4 millió nézési órát halmozva fel. Bár nem múlta felül az előző évi Szingapúrban megrendezett rendezvény nézettségi számát, jobban teljesített, mint a legutóbbi észak-amerikai helyszín.

A játékosok teljesítményének csúcspontjai a TI12-n

Mivel a Team Spirit megszerezte a trófeát a TI12-n, számos játékos teljesítménystatisztikája kiemelkedik. Yatoro vezette az átlagos ölések számát 11,2 öléssel meccsenként, őt követte Kiritych a VP-től 9,6 öléssel meccsenként, és LGD offlanere niu 9,17 öléssel. A figyelemre méltó említések közé tartozik a Nightfall és a gpk~ térképenként 2,33-mal a legkevesebb halálesettel. A gólpasszok tekintetében Miposhka vezette a slágerlistát 21,3-as átlagpontszámmal, szorosan mögötte Sayuw 18,7-tel és Mira 17,9-cel, mindkettő a Team Spirittől. GpkAz ~ lenyűgöző, 8,65-ös KDA-átlagot mutatott játékonként, míg a Yatoro a legmagasabb Gold Per Minute (GPM) értékkel rendelkezik, a Collapse pedig a második helyet szerezte meg az Experience Per Minute (XPM) kategóriában. Az LGD WhyouSm1le-je figyelemre méltó gyógyító képességeket mutatott be percenként 154 HP gyógyulási teljesítményével, az Entity Kataomi, Collapse és Lelis pedig jelentős mértékben hozzájárult a fogyatékosságok területén.

A hős preferenciái és teljesítménye

A TI12 hőspreferenciáinak vizsgálata néhány érdekes tendenciát tár fel. Csak hét hős maradt megmérettetés nélkül, a Drow Rangert, az Anti-Mage-t, az Ursát és a Marsot kitiltották, de egyetlen csapat sem választotta ki őket. A Storm Spirit veretlen bajnok lett 100%-os győzelmi aránnyal azokon a meccseken, ahol hatszor választották ki. Szorosan követte őket a Night Stalker 86%-os, az Undying és Chen pedig 75%-os nyerési aránnyal, igaz, tíznél kevesebb játékban. A Dazzle a tíz vagy annál több megjelenést mutató játékokban tűnt ki, 18 térképen 72%-os nyerési aránnyal büszkélkedhet, és 101 játékkal ő volt a legtöbb kitiltott hős. A Treant Protector és a Primal Beast következett a kitiltási listán, egyenként 89 meccsel. A legtöbbet választott hősök Muerta, Grimstroke és Dark Willow voltak. A kiválasztások és kitiltások áttekintése azt mutatja, hogy Treant Protector, Kunkka és Dazzle vezeti a listákat, Muerta volt az egyetlen hős az első tízben, akit gyakrabban választottak ki, mint tiltottak.

Nyereményalap bevétel

Míg a Team Spirit kétségtelenül boldog, miután kétszeres TI-bajnokként megszerezte a címet, a TI12 elsöprő nyereményalappal büszkélkedhet. A Team Spirit játékosok keresetének összehasonlítása a két megnyert TI között jelentős különbséget mutat. A Team Spirit minden játékosa szignifikánsan nagyobb pénzügyi váratlant tapasztalt a TI10 során, mint a TI12-ben. A Team Spirit által a TI10-en begyűjtött összdíjazás elképesztően 18,2 millió dollárt tett ki, ami játékosonként körülbelül 3,6 millió dollárra rúgott. Ezzel szemben a TI12-n biztosított teljes nyeremény 1,4 millió dollár volt, minden játékos körülbelül 284 000 dollárt keresett. Ez az éles kontraszt kiemeli a Dota 2 versenyek nyereményalapjainak alakulását, valamint a TI10 és a korábbi TI nyereményalapok növekedését, köszönhetően a nevetséges Battle Pass eladásoknak.

Összefoglalva, a TI12 lenyűgöző nézőszámot, kiemelkedő játékosteljesítményt, izgalmas hőspreferenciákat és jelentős különbséget mutatott be a nyereményalap bevételében a korábbi TI-khez képest. A Dota 2 közösség izgatottan várja a The International következő részét, még izgalmasabb statisztikák és rekordok reményében.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács
undefined is not available in your country. Please try:

Legújabb hírek

Emlékezzünk Chris „Zuna” Buechterre: Úttörő az esportban
2024-05-23

Emlékezzünk Chris „Zuna” Buechterre: Úttörő az esportban

Hírek